Új hozzászólás Aktív témák
-
neo81
senior tag
válasz
liksoft #2232 üzenetére
Azért furcsállom csak a dolgot, mert eredetileg 1 DVD videóból való 2 vob fájlról van szó, annak a DVD-nek a lejátszásakor teljesen jól működnek.
Viszont, ha vob fájlként szeretném összefűzni őket, úgy sem megy.
Ezért MKVToolNix GUI-val próbáltam kijavítani ezt a 2 videófájlt...... -
liksoft
nagyúr
Szia!
mkv-t nem fűztem össze, de azt tudom, a két file összes jellemzője azonos kell, hogy legyen. Kép mérete, framerate, offset, hang formátuma, stb.
Próbáld meg úgy, hogy mindkettőt külön-külön AVI-ba konvertálod tömörítetlen hanggal. Utána fűzd össze, a hangot újra tömörítve. Tudom, romlik a minősége, de akár megoldásként szóba jöhet. -
neo81
senior tag
Sziasztok!
VirtualDubMod-dal szeretnék összefűzni 2 mkv fájlt, de sajna nem sikerül, mert hibaüzeneteket kapok.Az 1. fájl megnyitása után:
Appent segment-re nyomva a 2. fájl megnyitása után:
Save As-ra nyomva, és utána mentésre, utána pedig ezeket írja ki:
Tudja valaki, hogy mi lehet a probléma, hogy van rá valamilyen megoldás?
Köszi! -
Mikemend
senior tag
Ismerkedem a frameserver megoldásokkal. Vannak jó szűrők a VirtualDub 2-höz, és arra gondoltam, előre szűröm az anyagot, majd frameserverrel áttolom Vegasba, ahol tovább vágnám. A forrásom MP4, a kiindulópont a VD lenne, a végállomás a Vegas (ahol vágnám, title kerül rá stb.)
Több kérdésem is lenne a folyamattal kapcsolatban:
- a Vegas nem szereti a VD szerverét, hiába avi kiterjesztéssel mentem el. Tehát nem tudja az MP4-et menetközben átalakítani a hamis konténer mögé. Tehát akkor hogyan érdemes kiküldeni, vagy van-e másik frameserver, ami jó? Vegasból ki tudom tolni, de nekem pont a Vegas lenne a végállomás.
- érdemesebb esetleg ProResbe menteni a fájlt, és utána Vegasba tenni? Ezt is próbáltam, de a ProRes hatalmas tárhelyet zabál alig 1-23 perces videóknál is, ezért gondolkodtam frameserverben. -
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Lehet, hogy nem ide vág, de más topic-ot nem találtam...
Helyi TV online adását szeretném rögzíteni, erre a virtualdub alkalmas vagy esetleg tudnátok egy olyan app-ot, amivel viszonylag könnyen meg tudnám oldani?
Köszi! -
Üdv mindenkinek! Nem túl aktív a topic, de rákérdeznék: 4k nyersanyaggal dolgozik valaki? Milyen kodeket érdemes tömörítésre használni?
-
pibácsi
senior tag
Szia ph2012!
Önmagában az Xvid is .avi fájl. Az avi "gyüjtőkonténerben" elég sok fájl tömörűl. Kérdés, hogy ami neked van, az micsoda. Gondolom, hogy tömörítetlen fájl lehet, az alapban nagyméretű (vagy M-Jpeg, DV. stb.). Ha van XMadia Recorde programod, akkor oda, ha behívod, a fájl részen találsz egy info részt, ami kiadja, hogy milyen fájlba van jelenleg. Ezzel a programmal át is tudod konvertálni más fájlba.Üdv. Pibácsi
-
ph2012
senior tag
AVI videóból szeretnék csinálni egy kisebb méretű videót. Xvid-re gondoltam. Tudnátok olyan kodeket ajánlani ami nem küldözget frissítési üzeneteket ahogy a DivX csinálja?
-
DjSteve85
csendes tag
Sziasztok!
Akárhogy próbálkozok nem akar összejönni a megfelelő beállítás... :-(
Adott egy régebbi digit videó kamera, ami ilyen formátumba dolgozik:Amit a képen látható infókhoz még fontos tudni, hogy a jó öreg Panasonic camera "tudja" a 16:9-es képmódot, amit használok is rajta, mert a lapos TV-n gáz lenne a 4:3-as képarány. Azért írtam idézőjelben, mert vagy a kamera, vagy a hozzá járó gagyi szoftver realtime-ban oldja meg a kérdést.
Amit szeretnék elérni:
Egy tömörített videó, amit ráteszek külső vinyóra (ez van a tv-re kötve), 16:9-es, deinterlace (ne legyen csíkos a tv-ben), (aránylag) szép video.Jól tudom, hogy nem fiatal technológia, de biztosan van itt a fórumon, aki profi módra ki tudja hozni ebből a nyersanyagból a legjobbat!
Köszönöm!
-
pibácsi
senior tag
válasz
alcapone386 #2220 üzenetére
Szia alcapone386!
Mire jutottál?Ü. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
alcapone386 #2220 üzenetére
Szia alcapone386!
Ezek szerint sikerűlt, Ez a Capture Flux sztem is jobb, mint az előző. Könnyebb a kezelése is. Ott még a felső sorban lévő lakattal is vigyázni kell, mert ha lezárod, akkor nem tudsz állítni.
Ha mégse megy valami, szivesen segítek.Üdv. Pibácsi
-
alcapone386
őstag
válasz
alcapone386 #2219 üzenetére
Véletlenül, de jájöttem hogy kell. Most próbálom ezzel
Tényleg köszönöm!
-
alcapone386
őstag
válasz
pibácsi #2218 üzenetére
Az első program amit írtál, az nagyon bejött, de valamiért nem veszi át a teljes dideó anyagot. Pl 60 perc van felvéve, de csak 25 percet vesz át. Utána újra kezdi a számozást. Lehet kivették két felvétel között a kazettát a kamerából és ez megzavarja a programot. Nem tudod, hol lehet beállítani, hogy egyben megállás nélkül vegye át a kazit?
Amit másodszorra linkeltél CaptureFlux 5.2.3 . Ez is jó lenne, de nem találom hol lehetne beállítani a dátumot és időt
v6.0.5.0 erre nem dobott találatot a google
-
pibácsi
senior tag
válasz
alcapone386 #2215 üzenetére
Szia!
Van még egy másik program a Capture Flux v5.2.3, vagy a v6.0.5.0 progi. Ez mind a kettő szabad és nem telepűl, csak a letöltés után a mappában található exe fájlt kell elindítani. Előtte természetesen a kamerát feltenni a FireWire kábelra és bekapcsolni.A "nyitott könyv"-nél a Video Source résznél meg kell keresni a kamerát és lehet indítani. A kisérletezéshez nem kell a felvétel gombot benyomni. A felső sorban a hangot engedélyezni kell és a lakatot is, mivel ez utóbbi lezár mindent. Mindkettővel lehet adatokat rögzíteni. Az előbbi blogbeírásban leírtakkal mindet lehet egyszerre, de ezekkel csak válogatva. Vagy a mostani valós dátumot és a videó lejátszás idejét, vagy a felvételkori dátumot és lejátszási időt, vagy a sec. lejátszási időt veszi fel. Beállítás kérdése. Lehet a számokat tetszés szerint is nagyítani, betűtipust választani, betűszínt választani, vagy automatikust választani, ami egy méret és fehér. Lehet a számok alá csíkot tenni. Több variáció van, ki kell ismerni. Ez elég egyszerű és a felvétel kezelése is. De lehet képeket is készíteni a videóból. Meg kell keresni a beállítási módokat - DV-2 native, Jpeg - és hogy hová mentse a videót.
Sok sikert.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
alcapone386 #2215 üzenetére
OK.
Várom, hogyan sikerűlt megoldani.Ü. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
alcapone386 #2212 üzenetére
Szia alcapone386!
Már a DV digitalizálás topikban is olvastam a kérdésedet és meg is válaszoltam. Ott nem figyeltem, hogy a VirtualDub-ot alkalmazod. Hát azzal egyébként sem a legjobb felvinni a gépre. Vannak erre alkalmasabb és egyszerűbb progik, de nem minden capture program alkalmas arra, hogy ezeket az adatokat felvegye. Még a nagyobb szerkesztőben találhatók sem. Én egyet tudok ajánlani, az itt valahol már említett "Enosoft DV Processor" kis progit, aminek a házi alkalmazása ingyenes és amivel több dolgot/adatot át lehet venni együtt a videóval FireWire kábel alkalmazásával. Mondjuk alapból nem a megszokott helyre teszi, bár be lehet állítni a "configure" pozícióban azt is, és kijelölni a pipákkal, hogy melyik adatot hagyja rajta. A jobb oldali monitor alatt a lenyílósban be kell jelölni, megnevezni a fájlt és így DV-2-be kell átvenni és akkor az eredeti váltottsoros fájlt kapod. Ha közben megpróbál beindítani valami más szerkesztő progit, akkor azt le kell állítni a piros x-el. A bal oldali "Enable RemoteDV" kockát be kell jelölni, mert így indítja a monitor alatt lévő gombokkal a kamerádat, ha nincs bepipálva, akkor kézzel kell kezelned a kamerát. Szokni kell.A középső "ByPass"-t nem kell pipálni, mert akkor kihagyja a középen bejelölteket. Középen fent be kell jelölni az "Aut" kockát és a "Text Overlay" kockát. (a többit nem). Ezután itt a "configure" részt megnyitva oda kell huzogatni a kis csíkokat, ahol meg akarod jeleníteni. A felvételt középen indítod. (ha nem megy, akkor előbb elindítod a baloldali monitor alatt éa úgy a középső Run füllel.). Ezt egy arra alkalmas videó szerkesztővel meg kell vágni és DVD-t lehet készíteni belőle, ha kell.Üdv. Pibácsi
-
liksoft
nagyúr
válasz
alcapone386 #2212 üzenetére
Szia!
Az a szűrő a kamerában van. Az átküldött anyag nem biztos, hogy tartalmazza az időkódokat. A kamera leírásában célszerű utána nézni, valamint kérdés, milyen programot biztosít a SONY az átjátszáshoz. Lehet, az tudná.
-
alcapone386
őstag
Sziasztok!
Igaz egy másik témában is feltettem ezt a kérdést, de itt úgy látom aktívabb az élet
Firewire kábelen keresztül Sony DV kameráról tömörítetlen AVI formátumba digitalizálok virtualdub segítségével. Amit sehogy se sikerül megcsinálnom az az, hogy a digitalizált videón nem látszik az idősáv. Értem én ez alatt a készítés idejét illetve a dátumot. A kamerán visszajátszáskor látszik jobb alsó sarokban, tehát a kazettára rögzítve van. Mi lehet a megoldás? Melyik szűrő lehet az?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
liksoft
nagyúr
válasz
westcoastog #2209 üzenetére
Video / Compression
Ott kiválasztod melyiket, és milyen minőségben.Vagy: Video / Direct stream copy
Ilyenkor csak másol. (Nem tudom az mpg formátumot tudja-e, én nem használom.) -
liksoft
nagyúr
válasz
westcoastog #2207 üzenetére
Be kell állítani a kimeneti tömörítést is.
-
westcoastog
veterán
Üdv, fent van a virtualdub, egy 1,97gb-os videóból kell egy részletet kivágnom, és azt elmentenem, na de, a forrás videó egy MPG kiterjesztésű file, és ha elmentem belőle azt a 8 perces részletet, azt csak aviba tudom menteni, de nem ez a baj, hanem hogy 15 gigás filet csinál belőle..
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Mi a legegyszerűbb módja az mp4 fájlok megnyitásának? Alapból ugye nem ismeri. Van valami plugin hozzá?
-
liksoft
nagyúr
válasz
MaxxDamage #2202 üzenetére
[link] Én is nemrég kaptam ezt a linket. Sok sikert!
-
pibácsi
senior tag
válasz
MaxxDamage #2202 üzenetére
Szia luimapeiz!
Korábban kisérleteztem több módszerrel (több szoftverrel) a logó eltávolítására, írtam is egy összefoglalót, de elég hosszú (majdnem 2 oldal A4-ben), úgyhogy privátba mellékelem neked. Minden esetre az biztos, hogy valamennyi homály marad a logó helyén amit már nem tudsz eltüntetni. Bár a minta alapján elég jól sikerűlt.Üdv. Pibácsi
-
liksoft
nagyúr
válasz
MaxxDamage #2200 üzenetére
-
liksoft
nagyúr
válasz
MaxxDamage #2198 üzenetére
Alakul ez....
-
liksoft
nagyúr
válasz
MaxxDamage #2196 üzenetére
Mert NEM 64 bites változatú, hanem 32-es! A megfelelő verziót kell a Virtualdub-ból és a kodekből meg az OS-ből is párosítani. Ebben a párosításban hogyan jutsz előre, sajnos Neked kell kisakkoznod.
-
liksoft
nagyúr
válasz
MaxxDamage #2194 üzenetére
Szia!
[link] Szerintem itt megtalálod. A "plugins" könyvtárba másolva a Virtualdub alatt a filterek között meg fog jelenni.
-
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Volna egy Film ami sajnos nem jelent meg VHS / Laserdisc -en kívül máson..
A film megvan digitális változatban (divx) ami TVRIP -es és ott a Pro4 logo... ezt szeretném eltüntetni, de kaptam is videót a folyamatról, csak az a baj, hogy nekem a 1.10.4 verzióba nincs benn a "logoaway v4 filter"
Ezt a filmet szeretném majd a VirtualDub után .mkv -ba átkonvertálni, ha lehetséges...Segítséget előre köszi !
L
-
Mikeee89
senior tag
Sikerült megoldani. ffmpeg-el leszedem az 5.1-es hangot pl egy hd MKV-ről és virtualdubbal rá tudtam vágni úgy, hogy más forrásból adtam neki hangot.
-
Mikeee89
senior tag
Hello! Örököltem (tesómtól kaptam, mert nem használták) egy 5.1-es házimozit, erősítővel. HD videókat szeretnék 640x480 (360p szélesvásznú) felbontásra konvertálni. Hogyan lehetne a HD videó 5.1-es hangját megőrizni Xvid-re konvertáláskor? Milyen pluginok és beállítások kellenének hozzá? Mert sima sztereó xvideket már vágtam vele, nem teljesen ismeretlen a progi (a subtitler plugint használtam).
Kösz a segítséget.
-
Üdv. A segítségeteket szeretném kérni. Van pár avi-m, amiket szeretnék tömöríteni, mert irdatlan nagy a méretük, de nem szeretnék se a kép se a hang minőségén orbitálisan rontani. A compression résznél nálam nincs se DivX se Xvid codec. Gondolom ez külön letöltős, bár az a kérdés melyikkel érdemes inkább foglalkozni? Pluszban VirtualDub-bal levagdostam azokat a részeket, amik nem kellenek. Ha ezt csak rá szeretném menteni, akkor a DSC menüpont kell nekem mind a video-nál mint az audio-nál ugye jól értelmezem? Ha viszont a továbbiakban tömöríteni szeretnék akkor Full Processing mód?
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Most próbálom először ezt a programot, feliratot égetnék egy .avi kiterjesztésű filmre, ráadásul kétszintes, tehát helyenként megjelenik a felirat fent is.
Ezen leírás alapján passzintottam is a plugint, mindent a leírás alapján csináltam. Sajnos olyan eredményt kaptam, hogy a felirat (egyszerű fehér) a kép közepe táján jelent meg, a kívánt méretnél kisebb méretben. Igaz, a fentre szánt felirat is megjelenik, de a másik alatt közvetlenül.
Kérdésem: Miként tudom beállítani a felirat pozícióját a programban, esetleg a fentre szánt felirat is beállítható? Miként állítható be a felirat mérete, körvonala, esetleg színe?Köszönöm előre is a segítséget!
-
detroitrw
addikt
az Avisynth egy transcoder (külső hivatkozást biztosít a kódoláshoz)
már régóta használom s egyáltalán nem kell foglalkozni a parancssorokkal, többször leírtam ebbe a topikba is miként lehet automatizálni (arról nem is beszélve hogy van gui-ja)
ill. a legnagyobb előnye, hogy mindig naprakész a felhasznált (de)kódoló (egy telepített szoftvernél ez nem lehetséges)ha csak vágásról lenne szó én tuti, hogy speckó splittereket használnék
a VDub avi direct stream copy -ra a legjobb a többi formátumra ilyen szempontból nem alkalmas -
Aureal
őstag
válasz
detroitrw #2184 üzenetére
Amúgy rengeteg free progi van már de olyan lehetőség nem sokban lehet sztem hogy újrakódolás nélkül csak egyszerűen más konténer formátumba kipakolja.
Az Avisynth nem az ami virtual stream servert csinál a Vdubnak? Na ezt sose tudtam hogy lehet használni vagy mi a lényege, de nem is csípem mikor parancssorban kell vmivel bohóckodni.
Amúgy csodálkozom a Vdubon hogy rég megírhatták volna egy fullos videó progivá már mióta létezik, de ezek a szabad szoftveres elgondolások elég spártaiak úgy veszem észre. Nem véletlen hogy a linuxot is ezért heggesztgetik össze-vissza 879 verzióban, ahelyett hogy lenne 1-2 ami normális szvsz. -
Aureal
őstag
válasz
pibácsi #2185 üzenetére
Köszönöm szépen!
Hallottam már ezekről a progikról, de csak az Xmediat használtam régebben telefonra kisebb videókat konvertálni. Sajna a mai formátumoktól rögtön összeomlik nálam és hát elég lassan is dolgozott mondjuk a Vdub-hoz képest pl. xvid/avi anyagnál. Utána AnyVideoConvertert is használtam erre, csak ott meg kép-hang csúszások voltak. A cimborám ajánlotta nemrég a Freemake progit, az nagyjából tűrhető, csak hülye GUI-ja van és ő is lassan konvertál sajna, de viszonylag ritkán kell. A Vdub viszont jó kis pörgős vágó progi, azt szeretem. Akkor Avidemuxszal áttesszük ha megy aviba, hátha úgy már megeszi a Vdub is... -
pibácsi
senior tag
Szia Aureal!
Sajna a VirtualDubbal nem tudod megnyitni (még a VirtualDub 1.6.19,-el sem, ami az mpeg-et is megeszi, a többi egyik sem nyit mpg-et). Amivel boldogulsz, az az Avidemux 2.4.4 (ebből sem jó más, bár van már frissítése elég sok). Itt némileg egyszerűbb dolgokat is meg lehet csinálni, vágni, filterezni, logót eltávolítani, konvertálni stb.Ügyes program és ingyenes. Van a másik az XMedia Recode v3.1.6.9. Ez is egy sokat tudó progi, ingyenes. Itt is lehet átalakítani, egyszerűbb dolgokat elvégezni, csak ki kell ismerni. Nagyon sok formátumot képes elmenteni. Ezen kivűl a VideoReDo TV Suite H264 v4.20.7.626 hajlandó fogadni, vágni, többet öszefűzni, konvertálni mpg-be többek között. (szerkeszteni nem lehet). Legjobbnak az Avidemuxot találom.
Ha próbálkozol valamelyikkel, akkor szivesen segítek.üdv. Pibácsi
-
Aureal
őstag
Sziasztok!
Egy haverom nevében kérdeznék de engem is érdekelne a megoldás.
Netről streamelt lementett TS fájlt hogy lehetne VirtualDubban megnyitni? A video folyam mpeg4, az audio aac. Csak vágni kellene pár helyen belőle és a végén direct stream copyval avi konténerbe kinyomni, tehát átkódolás nélkül. Egyedül az nem világos nekünk, hogy mpeg4 folyamú flv-ket megnyit a dub és ugyanígy ts állományokat már nem.
Van vkinek ötlete? Kösz szépen! -
-
-
detroitrw
addikt
Xvid mindenféleképpen 32bitest használj!
mpeg bár ez licences de működikha ezek telepítése után se lesz a virtualdub-ba akkor le kellene minden kodek-et és kodeket vezérlő progit irtani a gépről mert valszeg összeakadás van
videó vágáshoz én külön használnék a formátumhoz való vágó progit ami nem kódolja újra a filmet ...
-
-
-
-
Hello!
Win8 alá tettem fel a legújabb Virtualdubot. Viszont nincsenek codecek az alap 4db-on kívül... tettem fel codec packot is, de sehol codecek... Hogy lehet rávenni, hogy kezelje? Gúglival nem találtam értelmes dolgot - Registryt megnéztem, de nem volt benne hibás bejegyzés.
Köszi minden segítséget
-
pibácsi
senior tag
válasz
GEPESZ66 #2162 üzenetére
Szia GEPESZ 66!
Én használtam a VirtualDub-ot is és van többek között egy Remove Logo New! v1.2, vagy pl. Avidemux 2.4.4. Használom mind a hármat. Ebből most a VirtualDub-ot írom le. Úgy értelmezem, hogy angol felíratos normál filmet akarsz módosítani. Ez azért érdekes, mivel ezek alapban progresszívek, még akkor is, ha DVD-n vannak és esetleg az váltottsoros (mivel általában azok) és innen van neked átmentve a PC-re, (bár nem írod, milyen fájlba). Ha így van, akkor a kész videót ami előtt kimented a VirtualDub-ból a - video - compressio - t be lehet állítni Xvid-re, vagy Divx-re és ott kb. 1500 kbps-re. De ha alapban Xvid-be, vagy Divx-ben van, akkor is alkalmazható.Logó eltávolító, pixel eltávolítás
Virtual Dub 1.9.1 megnyitás – behívjuk a pixeles (max egy pixelhiba), vagy logós videót, ezután Videó – Filter – Add filter – logoaway v4.0 beta szűrő – OK.
Beállítás: configurations – XY, ellenőrzésre át lehet kapcsolni a „Solid fill”positióra, ott egy fekete kockát ad a pozicióról, így könnyebben be tudjuk határolni a helyet, de utána vissza kell kapcsolni az XY-ra. Itt egy átlátszó kocka van, ahol alatta az eredeti kép látható.Vagy az UGLARM pozicióval a lenti exponent pover-al egy egypontos, a kocka széleiből középre futó fade tónussal való beállítás érhető el (rombusz). Nem olyan élesek a kocka szélei. Az XY beállítása, ha ezt választjuk: X-Y weight poti középen marad, ez a kockán belül csinál egy x-y tengely elfordulást a benne lévő homályos képpel. A Blur power poti 4(1)-nél. Ez homályosítja a kockán belüli képet, de az erősebb nem mindig jó. Az XY beállításnál homályosan meghagyja az eredeti képkontúrokat, az UGLARM-nál ezt kiveszi. Ezt is érdemes használni beállítva a potit. Ezzel a rombusz állítható alapkockából rombuszba.
Show preview: ellenőrzés. A beállítás kb. 80%-ot kivesz a logóból, felíratból, pixelből.
Ha egy-két helyen felvillan még megjelenik, akkor nagyobbítani kell a takaró-négyzeten.
Beállítjuk a mentést: - video - compression, ez fontos, mert egyébként tömörítetlenbe menti el és ez sok helyet foglal. Az Audio marad Direct stream copy (az eredeti hang). A videó fájltól függ a mentési fájl is. (pl.váltottsoros, progresszív).
Általában az összes többi mentési mód progresszívbe teszi át (Xvid, Divx, M-Jpeg stb).Váltottsoros MPEG esetében a VirtualDub 1.6.19 használható, itt avi tömörítetlenbe kell kimenteni, (viszont sok helyet foglal), csak így tudja megtartani a váltottsorosságot, nincs mpg mentési mód.. Ezután az Avidemux-al áttesszük mpg-váltottsorosba. (Upper FF, vagy Lower FF.).Viszonylag gyorsan átkonvertálja. A kimentett és viszanézett videón ez a négyszög látható. Az UGLARM-nál pl. középre-átlósan központosítva, az XY (Blu power:4) esetében ez egy stabil négyszög, mindkét esetben áttetsző, ez utóbbi talán nem befolyásolja úgy a kép-anyagot, mint az előző. A homályos kocka végigvonúl a képen, odafigyelve mindig felismerhető, de legalább élvezhetően letakarja a nem kívánt területet ill. nem világít a korábban zavaró pixelpont..Üdv. Pibácsi Papa946
-
detroitrw
addikt
válasz
GEPESZ66 #2164 üzenetére
a neten begépelve sok olyan kép látható ahol teljesen eltűnik a felirat, na ilyet tuti nem lehet csinálni szal ez csak "marketing"
én úgy csinálnám hogy a "fill" filterrel megadnám hogy meddig legyen kitakarva a film (itt be lehet állítani milyen legyen a takarás színe)
aztán így lekódolnám a filmet
majd a megui-val hozzáfűzném a kívánt feliratota másik pedig hogy olyan feliratot fűzöl hozzá ahol pl. a feliratnak fekete a kerete s benne fehér a betű
ilyenkor a nem kívánatos felirat is benne lenne a filmbe, néha látszódna (ahol nincs szinkronba a te általad hozzárakott felirattal) és néha túllógna rajta. -
GEPESZ66
veterán
válasz
detroitrw #2163 üzenetére
Bele van égetve. Próbáltam olvasgatni, hogy melyik szűrővel kell kitakarni. A "subtitler" szűrőt találtam, de nem biztos, hogy ezt kell használni. Próbáltam ezt kiválasztani, s az előnézetre kattintani, de nem jelent meg a kép, hogy kitudjam jelölni a felirat helyét.
Ha igen, akkor hogyan kell használnil? -
detroitrw
addikt
válasz
GEPESZ66 #2162 üzenetére
a felirat rá van égetve? vagy csak hozzá van fűzve?
ha bele van égetve akkor teljesen ki kell takarni a filmnek azon részét ahol a felirat van (s nem csak akkor amikor a felirat megjelenne)
ha nem így csinálod akkor a nemkívánatos felirat is látszódhatsimán a MediaInfo elárulja, hogy a felirat külön van e a filmtől
-
GEPESZ66
veterán
Egy filmen van angol felirat.Úgy olvastam,hogy a Virtualdub programmal ellehet takarni, s így a magyar feliratot betudnám majd illeszteni a helyére. Hogyan tudom ezt a Virtualdub-al megoldani, melyik szűrő kell hozzá?
Vagy esetleg van más megoldás? -
detroitrw
addikt
válasz
sotetlovag97 #2159 üzenetére
arra nem lesz jó a virtualdub
a megui-t használd (szintén ingyenes)ha mkv-ból hangsávot akarsz törölni: Tools/HD stream extractor
ha mkv-hoz hangsávot hozzáadni: Tools/muxer/mkv muxer -
sotetlovag97
tag
Üdv!
Bele szeretnék tenni egy 1080p-s mkv-s filmbe magyar szinkront.
Addig eljutottam hogy megnyissa a fájlt de amikor el akarom indítani akkor azt írja ki, hogy az
audio tag 2000 hiányzik.
(még csak meg akartam nézni a filmet és kivágni az angol hangot de még ez sem ment.) -
detroitrw
addikt
ha lehetséges akkor én lebeszélnélek a virtualdubMOD kódolási funkciójáról, én max mux-olásra használom
szal az eredeti legújabb verziót használd
Az egyszerű ebbe a progiba szerintem az hogy ezeket a beállításokat csak egyszer kell megcsinálni
Ha normális input kompatibilitást akarsz akkor túl sok választási lehetőséged nincs
ezek közül is az AviSynth -et használnám -
Pocee
senior tag
Elkapartam,tudtok e valami egyszerűen járható utat,hogy a virtualdubMOD kezelje az mp4 kiterjesztést,nem találok semmi egyszerűt,minden a sima virtualdubhoz van leírva.
-
liksoft
nagyúr
válasz
ZoltanD #2145 üzenetére
Szia!
[link] ezzel próbáld meg. Ez kifejezetten MPG file-hoz van.
Egyébként én a K-lite codec pack-et használom, az ffdshow-n keresztül szinte minden megnyílik. Ehhez a VDub-ban az open-nél a file kiválasztása után a direkt show-n keresztült kell kiválasztani, és úgy leokézni.
-
ZoltanD
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy USB DVB-T tunerem amivel készítettem egy felvételt.
Elvileg MPEG2 felvétel mivel a tuner doboza szerint abban rögzít.
A felvett video kiterjesztése mpg.
Virtualdub használatával szeretném megnyitni de, nem engedi. (No video stream! Ezt írja)
Virtualdub PLUGINOK a következők:AC3.vdplugin
DShowInputDriver.vdplugin
FFInputDriver.vdplugin
FLV.vdplugin
Matroska.vdplugin
MPEG2.vdplugin
QuickTime.vdplugin
WMV.vdpluginXP CODEC PACK VAN A GÉPEN!
Mivel kezdő vagyok ezen a téren így olvasgattam egy kicsit és ráakadtam az Avisynth nevű progira. Szereztem hozzá egy ilyen scriptet:
DirectShowSource("test.mpg") ezt megnyitottam virtuadub segítségével és sikerűt betölteni a videót. Sajnos a hangot nem tölti be.
Tudnátok javasolni egy plugint amivel a virtualdub képes megnyitni a videot?
Esetleg van valami módosítás a scripthez, hogy azzal, legyen hangja is a videonak?A VIDEO ADATAI:
===================== General =====================
Id : 2 (0x2)
Complete name : C:\Documents and Settings\Zoli\Asztal\test.mpg
Format : MPEG-TS
File size : 293 MB
Duration (ms) : 20mn 36s
OverallBitRate_Mode/String : Variable
Total bitrate : 1 987 Kbps===================== Video =====================
Id : 2011 (0x7DB)
MenuID/String : 40 (0x28)
Format : AVC
Format info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L3.0
Use of CABAC : Yes
RefFrames : 4 frames
Codec Id : 27
Duration (ms) : 20mn 35s
Width : 720 pixels
Height : 576 pixels
Aspect ratio : 16:9
Framerate : 25.000 fps
Standard : PAL
Colorimetry : YUV
Colos space : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : MBAFF
ScanOrder/String : Top Field First
Color primaries : BT.601 PAL
Transfer characteristics : BT.470 System B, BT.470 System G
Matrix coefficients : BT.601===================== Audio #1 =====================
Id : 2012 (0x7DC)
Format : AAC
Format info : Advanced Audio Codec
Format profile : HE-AAC / LC
Muxing mode : LATM
Codec Id : 17
Bitrate mode : Variable
Channel(s) : 2 channels
ChannelPositions : Front: L R
Sampling rate : 48.0 KHz / 24.0 KHz
Compression_Mode/String : Lossy
Video_Delay/String : -273ms
Language : Hungarian===================== Audio #2 =====================
Id : 2014 (0x7DE)
Format : AAC
Format info : Advanced Audio Codec
Format profile : HE-AAC / LC
Muxing mode : LATM
Codec Id : 17
Bitrate mode : Variable
ChannelPositions : Front: L R
Sampling rate : 48.0 KHz / 24.0 KHz
Compression_Mode/String : Lossy
Video_Delay/String : -508ms
Language : Multiple languages===================== Text #1 =====================
Id : 2013 (0x7DD)-100
Format : Teletext
Language : Hungarian===================== Text #2 =====================
Id : 2013 (0x7DD)-888
Format : Teletext Subtitle
Language : Hungarian===================== Menu =====================
Id : 2010 (0x7DA)
Duration (ms) : 20mn 36s
List/String : 2011 (0x7DB) (AVC) / 2012 (0x7DC) (AAC, Hungarian) / 2014 (0x7DE) (AAC, Multiple languages) / 2013 (0x7DD) ()
Language : / Hungarian / Multiple languagesA válaszokat előre is köszönöm
-
Pocee
senior tag
Sziasztok!
Összefoglalnám a kérdéseimet,ne szidjatok le ha nem rég beszéltetek róla,de biztos nincs összefoglalva sehol ezért inkább kérdeznék.
1.Hol szedhetném le a legfrissebb verziót?
2.Honnan és milyen kodekeket szedjek le hogy tudjak mp4-et szerkeszteni,illetve hogy vigyem be a kodeket a vd-ba?
3.Nekem is gondot okoz,hogy sok fullhds nagyterjedelmű filmjeim vannak amiket szivesen visszakonvertálnék dvix vagy xvidbe,eddig a xilisofttal próbálkoztam vissza is konvertálja a 2 gigát 400 megába de a kép utánna nem megy szét fullsreenbe hanem egy kis kép van a monitorban,lehet e virtualdubal ezeket konvertálni vagy létezik e jobb program az általam említettől ami orvosolná a problémám?Előre is köszönöm!
-
liksoft
nagyúr
válasz
gabo9201 #2140 üzenetére
Vagyis: File menüpont / Queue batch operation / Bath wizard....
Nem egyszerűbb?
Viszont köszönöm, ezt nem ismertem. Én eddig file-onként szerkesztettem, mert mindegyik optimalizálását külön végeztem, és utána itt a Save AVI -val tettem a sorba. A batch a teljesen azonos file-ok esetén lehet jó. Erre csak formátum váltásakor látok esélyt. Pl: kisebb méretre szerkesztéskor, arány megváltoztatásakor...
-
gabo9201
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem van, hogy megoldható-e az VirtualDub-ban, hogy egymás után automatikusan több videót konvertáljon át? Adott sok darab hosszabb, rövidebb Full HD videó és ezekből szeretnék Divx-et csinálni átlagos asztali lejátszóra.
Szóval van egy átméretezés, egy Divx codec 800kbps, és egy AAC-ből MP3 128kbps konverzió. Az eredeti videók beállításai azonosak.
Egyenként meg tudom csinálni, de ilyen mennyiségű videónál ez elég munkaigényes lenne.Előre is köszönöm ha valaki tud tanácsot adni!
-
Aldi
tag
Sziasztok
Frapsal felvettem egy videót (minden lejátsza!) de a virtualdubban amikor tömöríteni akarom" divx 6.9.2 codec " el ezt írja ki:
"Video compression error: The source image format is not acceptable. (error code -2)".
Mit tudok tenni ? Valaki segítsen !
Köszönöm . -
Attix82
addikt
VirtualDub-ba ,hogy tudok codecet belerakni? Mert az AVI megnyitásnál valamit hiányol.
-
Zomby8
tag
Sziasztok!
Esetleg tudja valaki, hogy hogyan tudom elmenteni a videomat "image sequence" formatumban DE ugy, hogy csak meghatarozott frame-eket vegyen bele (pl. minden otodik frame-et mentse el kepkent ne az osszeset)?
Koszi szepen, sokat segitene...
-
törölt tag
válasz
Maximusz #2124 üzenetére
A sima VDub nem kezeli a ts-t. Az FFMPEG Input Driverrel elvileg meg lehet nyitni ts-t is. Még nem próbáltam, szóval biztosra nem tudok mondani semmit.
-
Maximusz
aktív tag
válasz
#65675776 #2123 üzenetére
Szia!
ha a magyar földfelszíni digitális adást felveszem (a bitfolyamot rögzítem a wincseszteremre usb-s dvb-t tuner segítségével), mit kell csinálnom, hogy virtual dub-al tudjam "szerkeszteni", és kivágni az elejét / végét amit nem szeretnék megtartani az adásból? - arra is létezik virtual dub-os megoldás (direct stream copy-val)?
maximusz
-
p.j.
csendes tag
Sziasztok, a segítségeteket kérném. Van egy mkv formátumban lévő filmem. Szeretném kiszedni belőle az egyik hangsávot és eltüntetni az összes kommentet a videóból és a hangsávhoz kapcsolódót. A filmhez nem akarok hozzányúlni, tehát az Direct Stream Copy lesz.
Első kérdés, hogy VirtualDubMod vagy VirtualDub vagy más program? A másik, hogy hol találok plugint az mkv formátumhoz? A műveleteket meg tudnám csinálni ha nem fogadna megnyitáskor hibaüzenet. Válaszotokat előre is köszönöm. -
ludsimon
veterán
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám van, amivel már 2 órája szenvedek és még mindig nem jöttem rá mi lehet a probléma.
Szóval adott egy .m2ts kiterjesztés aminek elvileg ez a pontos codecje:
AVC/h.264
AC3Feltelepítettem már a ffdshow-ot, betettem a plugins nevű mappába a DShowInputDriver-t, fel is lett telepítve előtte, illetve valami Splittert ajánlottak, azt is feltelepítettem.
AVI-t és xvidet/mpeg-4-et teljesen gond nélkül beveszi és tök jól működik!
De ezzel az egyel egyszerűen nem tudok megbirkózni, már annyi mindent kipróbáltam, segítsetek!!!
Illetve még egy kérdés.
Láttam, hogy a rázkódás elleni pluginja is tök jól működik, annyi a hátrány, hogy mondjuk lesz egy fekete keret a videón de nem fog kiugrani a szemem. Na már most egyszer valami oknál fogva sikerült összehoznom ezt és működött is, de valami eszméletlen mennyi időbe tellett, mire megcsinálta! Azt hiszem 8 perces videó stabilizálása valami 1 óra volt! Ezt is én szúrtam el, vagy ilyen lassú?Köszönöm a segítséget!!
-
wsminster
csendes tag
Sziasztok!
Blu-rayről kódolnék avi-ba xvid kodekkel, és a 2 passnál hiába írok be bármekkora bitrátát, önállósítja magát és általában jóval nagyobbra csinálja meg, valaki tudna segíteni hogy mi lehet a baj?Vdubmod 1.5.10.3
Előre is óriási köszönet.
-
hoby02
csendes tag
Sziasztok!
Van egy videóm, aminek a frame rate-je 59,94 fps, ezt szeretném átkonvertálni 29,97 fps-re, de úgy, hogy a hang ne csússzon. Tudnátok segíteni, mit kéne tennem?
Köszi. -
vz12
tag
válasz
detroitrw #2107 üzenetére
Köszi az ötletet, de a videó részt nem szeretném babrálni.
Esetleg azon még elgondolkodom, hogy kivágom azt a 12 kockányi képet és hangot, jelen esetben ez nem tűnik nehéznek (mert ott gyakorlatilag nincs hang), ugyanakkor jó lenne megérteni, hogy mitől keletkezett a probléma, mert azt fel nem fogom. -
törölt tag
válasz
MezeiPocok #2108 üzenetére
VirtualDubMod-ban -> Streams -> Video Comments
-
detroitrw
addikt
válasz
a különbség nem szokatlan mert lehet az angol film alatt csúsztatva van/volt a hang
az lenne a furi ha a csúszás változó lenne (az elején sok-kevés, a végén kevés-sok)nm
-
MezeiPocok
csendes tag
válasz
Köszönöm a segítséget a hangsávban.
Az adatokat meg megtaláltam hol lehet törölni.
-
MezeiPocok
csendes tag
válasz
detroitrw #2107 üzenetére
Köszönöm sikerült, ha az angol nyelvűre rakom a magyar hangsávot akkor tökéletes lesz, ha a magyarra az angolt akkor van csúszás. Érdekes...
Még egy kérdés. A jobb klikk/tulajdonságok/részletek résznél lévő adatokat hogyan tudom szerkeszteni? A képen lévő részek. Az ablak alján lévő "tulajdonságok és személyes adatok eltávolítása" nem csinál semmit.
-
detroitrw
addikt
válasz
MezeiPocok #2106 üzenetére
a virtualdubmod elég jól kezeli a "stream"-eket (streams/stream list)
vagy pedig megui (tools/muxer/avi muxer)
(#2104) vz12:
próbáld meg máshogy egyezővé tenni az fps-t
pl. hogy a film legyen 25fps, virtualdub megoldja dsc-vel -
MezeiPocok
csendes tag
A segítségeteket kérem.
Van egy régi sorozatom amiből angol és magyar verzióm is van. A felbontás és minőség megegyezik mind a kettőnél. Szeretném hozzáadni az egyik hangsávját a másikhoz (film minőség meg ilyenek módosítása nélkül), így lenne egy két hangsávos sorozatom. Odáig eljutottam, hogy kimentettem a hangsávot (wav ami elvileg mp3), de sehogyan nem tudom úgy hozzáadni, hogy az második hangsávként szerepeljen, csak cserélni tudom.
Valaki le tudja írni a menetét részletesen? Esetleg az adatok alapján melyik a jobb mínőség, melyikből érdekes 2 hangsávosat csinálni?
angol stereó:
General
Format : AVI
Format/Info : Audio Video Interleave
File size : 350 MiB
Duration : 43mn 44s
Overall bit rate mode : Variable
Overall bit rate : 1 119 Kbps
Writing application : VirtualDubMod 1.4.13
Writing library : VirtualDub build 14328/releaseVideo
ID : 0
Format : MPEG-4 Visual
Format settings, BVOP : No
Format settings, QPel : No
Format settings, GMC : No warppoints
Format settings, Matrix : Default (H.263)
Codec ID : XVID
Codec ID/Hint : XviD
Bit rate : 987 Kbps
Width : 576 pixels
Height : 320 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Scan type : Progressive
Compression mode : Lossy
Bits/(Pixel*Frame) : 0.223
Stream size : 309 MiB (88%)Audio
ID : 1
Format : MPEG Audio
Format version : Version 1
Format profile : Layer 3
Mode : Joint stereo
Mode extension : MS Stereo
Codec ID : 55
Codec ID/Hint : MP3
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 120 Kbps
Sampling rate : 48.0 KHz
Stream size : 37.5 MiB (11%)
Alignment : Aligned on interleaves
Interleave, duration : 24 ms (0.58 video frame)
Interleave, preload duration : 384 ms
Writing library : LAME3.92ŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞmagyar monó:
General
Format : AVI
Format/Info : Audio Video Interleave
File size : 352 MiB
Overall bit rate : 1 126 Kbps
Writing application : Nandub v1.0rc2
Writing library : Nandub build 1853/releaseVideo
ID : 0
Format : MPEG-4 Visual
Format settings, BVOP : No
Format settings, QPel : No
Format settings, GMC : No warppoints
Format settings, Matrix : Default (H.263)
Codec ID : XVID
Codec ID/Hint : XviD
Bit rate : 987 Kbps
Width : 576 pixels
Height : 320 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.223
Stream size : 309 MiB (88%)Audio
ID : 1
Format : MPEG Audio
Format version : Version 1
Format profile : Layer 3
Codec ID : 55
Codec ID/Hint : MP3
Duration : 43mn 41s
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 128 Kbps
Channel(s) : 1 channel
Sampling rate : 44.1 KHz
Stream size : 40.0 MiB (11%)
Alignment : Aligned on interleaves
Interleave, duration : 26 ms (0.63 video frame)
Interleave, preload duration : 496 ms
Writing library : LAME3.93 -
vz12
tag
Pici leült a topik, nyilván mindenki tud mindent, ezzel én is így voltam eddig
, de most lenne egy kérdésem a nálam tapasztaltabbakhoz.
Amúgy már néhány éve, de csak néha-néha, hobbi szinten, a saját magam számára virtualdub-ozok.Tehát volt/van egy angol nyelvű filmem AVI-ban, magyar nyelvű SRT felirattal, elfogadható minőségben, 23.976-os fps-sel. Nemrég ment a tévében magyar szinkronnal, bedigiztem, ezt 25 fps-sel tudtam megtenni, és képileg rosszabb minőségben mint a korábbi verzióm. Azt találtam ki, hogy az eredeti képet megtartom, de kicserélem a hangot angolról magyarra. Audacity a barátom, így a 25 fps-es magyar hangot gyorsan és jó minőségben átalakítottam 23.976-ra (illetve környékére), és bevallom hogy 1-2 helyen pici korrekciót is végeztem a hangon, a pontosabb szinkron kedvéért. Mindezt persze tömörítetlen WAV-ban, majd a Virtualdubbal a szokásos módon MP3-ba véglegesítettem.
A végeredményt megnézve 1 helyen a következő (kis) probléma keletkezett: egy kb. fél mp-es fekete "szünet" előtt kockásodással járó átmenet (zaj) került a képre, holott ilyen az eredeti képen NEM volt. Kérdésem az, hogy ezt mi okozza, és hogyan küszöbölhető ki? Mellékkörülmény, de megemlítem hogy az angol hang VBR-es MP3 volt, az új magyar hang pedig CBR-es MP3, azaz konstans bitrátás, mert én úgy szeretem. Kiexportáltam hang nélkül, csak a videó stream-et az eredeti és az új avi-ból is, bájtra megegyeztek, de ezt is vártam, mert a "direct stream copy"-ban eddig még sosem csalódtam. Ezek után mi a fenétől kockásodik az adott helyen a kép, amikor a bájtra azonos eredetije ezt nem teszi? A hang megváltozása okozhat ilyet a képen??? Szg.-en több lejátszóval is megnéztem, valamint tévéhez kötött médialejátszóval is, minden esetben előjön.Előre is köszi a válaszokat.
-
Dictator^
veterán
Van egy Asus Mycinema PE6300-am. Szeretnék kazettáról digitalizálni virtualdub Capture módon keresztül... De nem lát képet.. beállítás adott, régi windowson müködött, Total Media programmal látja, viszont Media Centerrel is, de a Virtualdubbal nem, szeretnék segítséget kérni.
Mi lehet a baj?
Connected to xy device, video átvan téve kompozitra és semmi (ugyanaz a beállítás mint a total mediánál mégsincs képem vdubba)
Tulajdonságoknál a videódekodoló résznél: Jel észlelve: 1
Észlelt vonalak száma 625 -
detroitrw
addikt
válasz
dethroner #2100 üzenetére
nem ez volt?
Xvid MPEG-4 codec?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Goddess of Victory: Nikke
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Építő/felújító topik
- SkyShowtime
- Háztartási gépek
- Windows 11
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF F16 FX607JV-QT212 Tesztvideó a leírásban Nézd meg működés közben
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest