Hirdetés
Aktív témák
-
Peethy
őstag
válasz Misi1979 #36951 üzenetére
Kétszer is volt D-m az előző két évben, mind a kettőt 25-ért vettem és adtam, kb. 1 hétig kellett keresnem mindkettőt Szóval lehet találni, ha nem venné meg mindenki 30ért a D-set, akkor nem adnák annyiért.
Ettől függetlenül a G-s nyilvánvalóan jobb, de nekem nem volt bajom a D-ssel sem. Sőt, első értelmes képeimet tudtam azzal lőni, egy kezdő számára semmi kivetnivaló nincs a teljesítményében, 1.8-on is használható, 2.2-től pedig nagyszerű.
-
Real_Necro
veterán
válasz Peethy #36952 üzenetére
Azért én örülök, hogy 30-ért elment a D-m. Most azon agyalok, kell e egyáltalán nekem fix. Gondolkozom, hogy inkább félrerakok és 80-200, meg eladom kitobit és helyére valami fényerős 17-50.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
aleister
veterán
Én pont most jöttem vissza egy bakonybéli túráról. Noha imádom a fixeket, megvolt a varázsa, hogy 17-50/f2.8-cal végig tudtam fotózni mindent. Nem volt plusz obi, vagy épp holtidő a cserével.
Ráadásul ez elég jó mélyvízes próba volt a vállszíjnak is. Tökéletesen szerepelt.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
-
stranger28
addikt
Sziasztok!
Valamilyen kezdő kitet szeretnék vásárolni, és kérdezősködtem itt-ott, hogy mit volna érdemes. Nikonból két ajánlást kaptam, az egyik a D5100, a másik a D90. Meg egy Canon 600D a másik oldalon. Árban kb. ugyanott vannak, 210k a D90, 195K a D5100, bár a D90-re csak 2 év garancia van.
Melyikkel járnék jobban, mint teljesen kezdő?szerk: Vázat nem tervezek cserélni egy jó darabig, szóval legyen elég majd későbbre is, ha lehet.
[ Szerkesztve ]
-
David33
csendes tag
Sziasztok!
Jól tudom, hogy a fókusz kalibrálás és a szenzortisztítás garanciaidőn belül ingyenes?
-
TayRol
nagyúr
válasz stranger28 #36958 üzenetére
D90-re is 3 év garancia van. mármint a hivatalos helyeken.
-
j.bravo
addikt
válasz stranger28 #36958 üzenetére
Ezek már a kezdőnél komolyabb gépek, elég sok szó volt róluk az utolsó napokban-hetekben, érdemes visszaolvasni. Röviden: mások az erősségeik, de mindkettővel jól jársz hacsak nem kifejezetten azon dolgok valamelyike kell neked (pl. d5100: kihajtható kijelző; d90: fókuszmotor, amivel régebbi, beépített motor nélküli
objektívekkel is lesz autofókusz), ami csak az egyikben van. Általánosan véve bármelyik tök oké.Hardverapró - eladó fehér iPhone 12 mini 256GB
-
L4mie
veterán
Uhh úgy tűnik az olcsóbb szemműtétem lesz, így marad pénzem objektívre
de nem tudok dönteni
AF-S 35 vs 50 1.8Gmindkettő fókusztávnak látnám hasznát, lehet hülyeséget beszélek, de szerintem beltérre, városra, tájra a 35-s kellemesebb, viszont mostanában elkezdett foglalkoztatni a portrézás, nem is feltétlen Coxerék szintjén, nem..csak embereket, talán belevágnék a stranger projektbe, ahhoz meg szerintem kellemesebb az 50-es
szóljatok, hogy hülyeséget beszélek.
nincs 12-55 1.8 AF-s obija Nikonéknak 50-60k körül?
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Kleroo
veterán
válasz stranger28 #36961 üzenetére
2 kiváló gép,
2 "korosztály"
2 szint/kategóriaA D5100 egy szuper mindenes,kis kompakt masina,sok kurtítással; egyre jobb áron,szuperzsír szenzorral.
A D90 egy jóval öregebb(köhm,mit keres ez még a piacon...) méltán népszerű magasabb kategóriás váz.
Remek pentaprizam keresővel,2. tárcsával,sokkal jobb kezelőfelület/gombkiosztással, CLS,FP,AF motor, FOGÁS,bla-bla
Képminősége "gyengébb",de bőven eléri a szintet ami elé már csak jó üvegek kellenek,hobby szinten.Viszont a MILC topikos írásodat nézve,én egyértelműen a D5100-at merném ajánlani. Kicsi-jó-olcsó-mindenfélét tud.
De! Mint mindig, a legeslegfontosabb az,hogy megnézd,megfogd őket élőben.
És nézz meg Canonokat is. Ha azok jobban kézreállnak/logikusabbak neked,akkor vegyél Canont.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Real_Necro
veterán
Én is most agyalgatok, hogy elment a D-s 50-es. 50/1,8G-n filóztam, de lehet inkább egy Tami 17-50/2,8 és akkor eladom idővel a 18-105 kitobit és benevezek a 80-200 Nikonra, esetleg 70-200 Sigma-ra, de utóbbit most Pixinfo-n kb olyan magas árban láttam mint a sima 80-200-as Nikon-t.
Így végül nem lenne fix üvegem, de fényerős obikkal lennék kb lefedve, bár 50-80 között hiány lenne.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Freddy76
addikt
-
forceberg
veterán
válasz Real_Necro #36965 üzenetére
A Tamront mindenképp próbáld ki előtte, abból is van jobb és xarabb darab is. Plusz az AF gyenge fényben...
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Real_Necro
veterán
válasz forceberg #36969 üzenetére
Láttam most irányjelzős oldalon 1-2 eladó darabot. Még agyalgatok, lehet most inkább félre rakok és előbb sikerül akkor meglépni a 80-200-at (vagy 70-200 Sigma-t).
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
HThomas
senior tag
Most olvasom, hogy a Tamron SP AF90mm f/2.8 Di Macro VC USD decembertől lesz kapható itthon, és az ára kb 300K. Elég durva... megér ennyit a stabi? Vagy optikailag is jobb lesz? Minden esetre talán még lejjebb nyomja a régi nem stabis árát
-
nandris
aktív tag
Azért megkérik az árát. D5200
-
Kleroo
veterán
A kezdeti találgatás még magasabb volt. Tán 900 juró,így végülis egész jó.
Na de mennyibe kerül a D5100?????Extrémkretén az aki, D5200-at vesz a D5100 helyett,és elégedetten bólogat.
130k vs 240k azonos kategóriában pici számháborúért ami szinte tökéletesen indokolatlan? MEGALOL
10csillió felhasználási célból max 1-2t tudnék mondani,hogy mire érheti meg.A szenzorára kíváncsi leszek,a hivatalos közlés szerint jobb mint az eddigi 24MP-es lapka.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Freddy76 #36979 üzenetére
Csorog a nyálaaam. Jajdeszééép.
A bronz még-jobban kéne. Csillogós bronz 70-200-al
A szenzort nem fújták színre. Fekete pont.A Zéé: Nem mondtad,de nem rossznak tituláltad. Szerintem ez a "teringettét-mitjelentsenez-RABLÁÁS.hogyaza...-hogykéépzelik-nooormális" kategória a színekkel megkoronázva
j.bravo: Láttál már ilyet élőben? D3100-at megnéztem anno pirosban. Képeken én sem zárkóztam el annyira,meg egyedi,meg új.....de kézbevettem. FÚÚÚÚJ. A hatása: Játéknak is gagyi csillogós fosvány. Pedig akkor még nem is volt D700-as "tank-köd" rajtam .
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
j.bravo
addikt
-
spanyoll
addikt
Zseniális. A nikonos fotópályázaton ott a nevem, de mivel eléggé tucatnév (Kovács Ádám), így nem vagyok benne biztos, hogy én nyertem, kiértesíteni pedig semmilyen formában nem sikerült.
Ja és a postomra sem válaszolnak, hogy ilyenkor mi van. Köszönjük Nikon a stresszt"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Fura ez a lebonyolítás, hogy őszinte legyek.
VAGY be kellett volna taggelniük a kisorsolt 50 embert (Molnár Tibi - Tibi Molnár is egy elég érdekes névpár, az sem valami ritkaság akkor úgy néz ki).
VAGY pedig kiértesíteni a "nyerteseket" egy üzenettel / maillel / akárhogy, mivel a beküldött felbontás szerint nem ártana egy nagy méretű kép küldése is. Persze ha 10x15-ös méretben lesznek kiállítva a képek, akkor ez is elég ...
Referálok amint bármit tudok (ejj de nem jó ez a bizonytalanság)"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Nikon Magyarország Te vagy!
21 minutes ago · LikeSzerintem ezt nem kell kommentálnom. Örülök magamnak
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
-
spanyoll
addikt
válasz Santiagain #36993 üzenetére
Köszönöm mindenkinek.
Semmi plusz infom nincs, jelenleg azt érdeklődöm, hogy egyáltalán kell-e nekik nagy kép, vagy kell-e valami plusz azonosítás, vagy elég, ha odamegyek és azt mondom, hogy én vagyok Kovács Ádám
Amúgy nem tudom, jelenleg már attól dagad a májam, hogy 20000K+ képből az enyém a legjobb 50ben van. A következő két cél, hogy a top10ben benne legyen, és a győzelem.
Természetesen a d7K-nak nagyon örülnék, így reméljük a legjobbakat.
Gyertek el, aztán amikor kikerül a Kovács Ádám kép (reméljük, hogy képek, szám szerint 7 ), akkor támadjatok le, hogy én vagyok a...szerk.: Ha "A" (nagy betűvel) vizes képem került be(és nem én nyertem, ami mint tudjuk még lehet, és el is várom ), akkor viszont tényleg elvonulok az emberek közül, és addig vissza nem térek, amíg legalább 5 jobb képet le nem raktam az asztalra
[ Szerkesztve ]
-
nandris
aktív tag
válasz stranger28 #36997 üzenetére
Régebben adta be, azóta már megszáradt.
Bocsi -
spanyoll
addikt
válasz stranger28 #36997 üzenetére
Mert egyelőre nem is tudni, hogy kinek melyik képe vagy képei nyert.
Egyelőre van 50 név, az a top50 kép készítői. Aztán köztük van a top10 és a top7 avagy győztes emberke is elvileg.
Hogy ki milyen helyezést ért el, az egyelőre az idegeim javítása érdekében még titok
Ha én nyerek, akkor az ott megjelenő és kontaktoló ph-sok a vendégeim egy pohárka serre (amennyiben kevesebben jönnek el mint 5-6 ember )[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest