Hirdetés
Aktív témák
-
Freddy76
addikt
Nemám. Ha te a műtét után is sz.rul fókuszált életlen képeket csinálsz, ráfogod a gépedre. De Eperkutyus egészséges szemmel meg d800-zal kit hibáztasson? A majákat? A kormányt? Esetleg Chewbacca-t?
[ Szerkesztve ]
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
L4mie
veterán
-
Real_Necro
veterán
Majd utána számolj be róla. Én is már nagyon közeledem -5-höz, egyelőre -4,75 és -4,25 kontaktlencse. 13 év szemüvegben + 10 éve kontaktlencse...
Nekem is van nagy kérdésem.
Nikon 80-200-as kategóriában szerintetek mi lehet az előny/hátrány, vagy egyáltalán a nagy különbség a régebbi AF-D és a későbbi AF-S között? Melyik lehet a jobb választás?
AF-D esetében negatívumként azt találtam, hogy az A/M "kapcsolója" sok esetben törik, macerásabb használni. Kicsit lassabban fókuszál, de rajzolata tökély. Az obi masszív fém, állványcsati elvileg nem levehető.
AF-S-nél modernizálták az átkapcsolókat, van benne Fókusz-tartó gomb, de több a műanyag. Halkabb a fókuszmoci, de az obi súlya nagyobb, 1,5 kg. Állványcsati levehető.Optikailag kb ugyanaz mindkettő. VR ugye nincs, AF-S pár tizessel drágább.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
Mit találtam:
Szerk.: mielőtt valaki elkezd kombinálni, az ára 499.990Ft, ennyi a fizetendő. (náluk vettem a 12-24-em)
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
gab.m
senior tag
válasz Real_Necro #37710 üzenetére
???
Ebben mi a pláne? vagy csak én nem értem
Az artwork szokott jó áron adni használt cuccokat, de ez jelen esetben túl van árazva. A vr2es 70-200 450ért szokott menni.-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
Real_Necro
veterán
-
balpis
őstag
válasz Real_Necro #37712 üzenetére
Az új ára 515-520 körül van itt...
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Zolom89
senior tag
Az egyik kedves ismerősöm tanáccsal fordult felém... amit írt bemásolnám ide, hátha tudtok olyan tanácsot adni amit én nem.
Lenne pár kérdésem hozzád!
Szeretnék venni én is fényképezőgépet, elsősorban makettfotózáshoz kellene természetes fénynél; a munkafolyamatokat és a kis apró alkatrészeket fénysátorban fényképezném.
Néztem pár gépet, nekem elsőre ezek szimpatikusak:
FUJI FINEPIX S4000 + széria
FUJI HS10
A keretem 50-55.000 eddig.
Szerinted melyiket lenne érdemes megvenni?
Fontos lenne a jó optikai zoom, minél nagyobb felbontás, teljes manuális mód.Én erre azt mondtam neki hogy egy régi DSLR-t vegyen 50körül és hozzá egy kit 18-55 obit amit használtan 20k-ért már oda adnak.
Nektek mi a véleményetek?“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
nesa
veterán
válasz Real_Necro #37709 üzenetére
Nagyon sok esetben nem kicsit tularazott az osszes 80-200, realis aron tobb mint 1 eve nemis lattam, nemreg majd 3x os aron is mint amit er ...
-
Real_Necro
veterán
Tudom, igy voltam 12-24-el is, viszont lehet nem itthon veszem...
A VRII-t beneztem. Azt gondoltam 600e fele huz az uj ara. Akkor 500e nem is olyan jo ar erte.
-
L4mie
veterán
válasz Zolom89 #37714 üzenetére
D40-60 tök jó erre a célra, viszont makettfotózáshoz nem árt, ha macrozni is tud, ezt ugye most nem fejtem ki milyen utakon lehet elérni.
Kitobi + valami elég lenne neki, de így se lesz nagy zoomja, ami szerintem neki a macro miatt kellene, amúgy meg megpróbálhatna egy manuális régebbi obit is, tárgyfotózáshoz szerintem nem kell annyira az AF.
De hozzátszem, nem igazán vagyok top user, majd jön valaki aki okosabb, jobban látjaDolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Mhamster
tag
Makettfotóhoz nem zoom, hanem nagy leképezési arány kell, tehát macro obi. Vagy lehet ugye csináld-magad módon megfordítani a kitobit egy adapterrel és akkor pengén tud makrózni is. Kérdés, hogy mekkora maketteket kell fényképezni, de lehet, hogy jobban jár egy kompakttal, bridge-el ami tud manuális beállításokat, pl Canonsx150, vagy a fent említett fujik.
[ Szerkesztve ]
Canon AE-1 + Yashica 124 G
-
L4mie
veterán
válasz Mhamster #37718 üzenetére
ja és valami ügyes kis állvány, vagy gorilla se árt.
Faterom makettozik, próbáltam már fotózni 18-55 el a gépeit, de kellett a közgyűrű. mert ugye ezeknél a lényeg, hogy milyen szé részletesen kidolgozta a féklapját a MIG-nek meg ilyesmi azt meg lehet tényleg olcsóbban kihozza egy jófajta bridge-ből.
De ide is azt tudom ajánlani amit mindig mindenkinek, próbáljon szerezni kölcsönmasinát ilyent is, olyant is, esetleg tulajjal együtt, aki pikkbakk beállítja a gépet, és nézzétek meg a végeredményt melyik a hatásosabb.Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Real_Necro
veterán
válasz Real_Necro #37716 üzenetére
Kicsit azért agyaltam ezen a dolgon most munkába jövet... Miért van az, hogy akármikor felhozza az ember, hogy Nikon obit venne, egyből jön a sablonos "túl van árazva" szöveg? Egy VRI vagy VRII nincs túlárazva? Egy D600-D700-D800 nincs túlárazva?
Tény, lehet hasonlítgatni Sigma, Tamron, Tokina obikhoz, de ilyenkor nem kellene elfelejteni, hogy az mégsem Nikon. Oké, ez most "márkabuzinak" tűnik, de ennyi az ára, meg kell fizetni a nevét is, ugyanúgy mint akár egy Dell-nél. Szerintem ez nem túlárazás, ennyi a piaci ára, ennyire tartják, ennyire verték fel (meg a forintunk is lehetne jobb, de ebbe most ne menjünk bele). Hogy most tudásban/minőségben egy nem Nikon ugyanazt (jobbat hozhat?) hozza, az már részlet kérdés. Ennyi erővel meg egy olcsóbb 70-200-as Sigma-nál mindig be lehetne szólni, hogy "vannak benne fókusz hibásak"...„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
dabgergo
őstag
válasz Real_Necro #37709 üzenetére
Nekem AFD van, a VR hiányzik, de az AFS nem, szal sztem ha úgyse veszel VR-eset, akkor jó lehet simán az AFD is, nem rossz obi, sőt.
A túlárazás érdekes kérdés, de sztem az sokkal bosszantóbb h ha megnézzük mondjuk a BigMac-indexhez hasonlatosan, hogy egy átlag amerikai és egy átlag magyar hány órát dolgozik pl. egy D600-as vázért...
-
Freddy76
addikt
válasz Real_Necro #37720 üzenetére
Még annyit hozzá tehetnénk csendben, hogy a 3rd obit használók nyilván védik a portékát, de azért több olyat olvastam, aki szervíz/csere/eladás után lelte meg a boldogságát, mintsem olyat, aki rögtön elégedett az obijával. Nikkor obikkal azért nem lehet nagy szívásokról olvasni. Nyilván ezt is megfizeted...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
t_a_m_a_s
addikt
Szvsz tipikus eredeti/utángyártott, illetve mártkás/gagyi problémakör ez is, ha kicsit sarkítunk...
Én az autómba pl nem nagyon rakatok utángyártott cuccot, bízom benne (illetve a tapasztalatom az), hogy az eredeti jobb, tovább tart, biztosabb minőséget hoz.
Telefonban meg mondjuk megelégszem a "gagyibbal", egy alcatel, zte stb nyilván kompromisszumokkal (és sokkal kisebb villantás faktorral), sz*r*bb supporttal, de majdnem hozza azt amit egy nevesebb, töredék áron. És itt számomra a töredék áron van a hangsúly, valamint a rendkívül gyors erkölcsi és technikai avuláson.
Fotós cuccban én nikon párti vagyok, hisz a 3rd cuccok esetén sem beszélhetünk töredék árról, nem fele-harmadaannyi az áruk, legfeljebb 15-20-25%-al (?) olcsóbbak mint a gyári. Ez a 15-20% meg valszeg nem az optikai minőség felára, hanem a konstansabb minőségé, komolyabb szervízháttéré, nomeg természetesen a Nikkor feliraté
Holnap majd jól beletépünk...
-
Kleroo
veterán
Ezt most szerintem túlkombinálod.
A 80-200/2.8 használt ára nagyon elszaladt az utóbbi években,ennyi.t_a_m_a_s
Ez az eredeti/utángyártott szerintem messze van a valóságtól. Azért a Sigma/Tamron/Tokina messze van attól,hogy egy adott cuccot másol gagyiba ócsóért. 3 független cég,akik alternatívákat kínálnak jutányosabb áron. Szóval nem egy adott Nikon ratyi koppintása. Sőt,sok olyan optikájuk van,aminek nincs is Nikkor megfelelője. 120-300/2.8, 24-70/2.8 VC pl.*kocsiba kizárólag gyárit/gyári beszállítótól
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
aleister
veterán
válasz Kleroo #37724 üzenetére
+1
Abszolút nem érzem rossznak az általam használt Tami és Tokina cumókat. Pl az a sporttárs is, aki viszi az utóbbi üvegem (kopkopkop), konkrétan Nikon uwa-ról vált. A 70-300 VC-t is jobbnak tartom az N* alternatívánál. Pedig, ha valakinek volt gondja a Tamival, akkor nekem aztán igen. *
Tény, hogy a hazai szerviz hiánya és pár apróság miatt figyelni kell a 3rd gyártók esetén, de ha valaki betartja a már ezerszer leírt apróságokat vásárláskor, akkor nem fogja megbánni egyik gyártó termékét sem.
* apropó a hazai forgalmazó, a Tamron hivatalos közleményével szemben, csak a május 2-tól vásárolt üvegekre adja meg a kiterjesztett garit
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
spanyoll
addikt
1st gyártó sem csúcsminőség gyakran, én pl elhányom magam, hogy a 18-105nél nem tellett egy rendes fémbajonettre nekik. Fizettessék meg a paraszttal, plusz 2 rongy max, de legalább fém...
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Real_Necro
veterán
válasz Kleroo #37724 üzenetére
Ezt szerintem kb az összes Nikonra fel lehetne akkor sorolni... ez inkább ízlések és pofonok kérdése.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Real_Necro #37728 üzenetére
Ha belegondoltok, a fotózás sosem volt éppen egy olcsó hobbi... Emlékszem, 2003-2004 táján egy belépő DSLR ára simán verdeste a 300.000 HUF-ot, nekünk közönséges födi halandóknak meg csak kis mókusvillantókra tellett, arra is csak sulinetben...
Aztán eléggé lementek az árak, talán valami 99.000 HUF volt a legolcsóbb belépő kitek ára pár éve, akkor elég sokan fel is fedezték maguknak a DSLR világát. Most sajna megint felfelé kúsznak az árak, emellett a HUF meg lefele, így megint egyre zsebbenyúlósabb a történet, egy-egy minőségibb obi meg már horzsolja a megfizethetetlen kategóriát a fizetésből élők számára...
-
zool1
őstag
Üdv!
Keresek sd kártyát, a d5000hez, de eddig nem találtam megfelelőt. 4 vs 8 gigásat néznék (sundisket) de lehetőleg 15mb/s fölöttit. Tudnátok valamit ajánlani?!
u.i.: igen már használtam a google-t, de eddig semmi extra... Lehetőleg magyar webáruházból.[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz Real_Necro #37731 üzenetére
(nekem korrigálja a gugli de ez lehet egyéni, előzmények alapján)
-
zool1
őstag
válasz Real_Necro #37731 üzenetére
Nevezd meg a segédeidet.... Elgépeltem no. Ez miben különbözik az általad linkeltől? Mindkettőnek 30mb/s az adatátviteli sebessége.
-
Real_Necro
veterán
Nincs ráírva, hogy "Extreme VideoHD"... amúgy fogalmam sincs. Nekem "feliratos" van
(#37734) akela91:
32GB-ra fotózol? Merész...
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz Real_Necro #37735 üzenetére
Mentek minden 50. kép után 2 helyre. Videózás miatt vettem ekkorát. No meg RAW-ozok.
-
akela91
addikt
válasz Real_Necro #37737 üzenetére
Ha veszik az cink, de halt már be 8GB-os és 2GB-os kártyám is, nem hiszem hogy ezen múlna. Akkor lenne gáz a nagy kártya, ha kizárólag ezen tartanám a képeket.
(#37739) t_a_m_a_s : Soha semmi problémám nem volt az adapterekkel, és nem egy eszközben próbáltam. Én is mentek mint írtam ahogy kész egy aktuális sorozat.
[ Szerkesztve ]
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz akela91 #37736 üzenetére
Jó megoldás a micro SD + adapter? Nem lépnek fel érintkezési problémák? Nekem van vagy 3 micro SD-m innen-onnan, azok a vésztartalékok, eddig nem mertem használni...
(#37738) akela91: Illetve ha csak akkor mentenél, ha megtelik... Én 8 GB-t használok, de hetente (nyaraláson naponta) azért lementem a tartalmát.
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
Könnyű az élet SD-n. Főleg ha van két slot. Egyikre backupolsz, aztán csókolom. Én meg a CF-emmel backuphatom , kábelezgethetek ha menteni akarok
-
Real_Necro
veterán
válasz spanyoll #37740 üzenetére
Nagy utazásnál ilyenkor jön jól egy Vosonic...
Más.
Ha egy obin belülről van pici por, de optikailag képeken nem látszik semmi, lehet valamit vele kezdeni? Van mód pl szervizben tisztíttatni? Valaki vitt be már obit így Nikonékhoz?[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
Van lehetőség arra hogy, (biztosan van, de olcsó megoldás kéne) a gépemet (D5100) rákössem a PC-re, és ott lássam az élőképet? Ha igen, milyen kábellel/szoftverrel megoldható ez? Illetve egy másik ami még érdekelne, hogy hálózatról működtetni a gépet, tehát konnektorból, akksi nélkül. Akksit minek használjam feleslegesen, ha csak a szobámba állványról macrozgatok?
(#37741) Real_Necro: Ez engem is érdekelne, mert a Pentacon obimon ami nem mai darab, belül elég nagy porszemek vannak...
[ Szerkesztve ]
-
Inv1sus
addikt
Mennyiért lehet manapság eladni egy fél éves, keveset használt Nikon D3100 alapkittel? Legszívesebben nem adnám el, de pénzszűkében vagyok sajnos...
[ Szerkesztve ]
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
Kleroo
veterán
-
spanyoll
addikt
válasz akela91 #37742 üzenetére
Távvezérlésre Camera Control Pro-t tudom ajánlani. A kábel a sima adatkábel, amire szükséged lesz.
Hálóról működtetésről én nem tudok, de ha van akkor valaki írja le, hasonló megfontolásból engem is érdekelne@Real_Necro: Utánanéztem, hát nem filléres darab... Persze attól még hasznos
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz spanyoll #37745 üzenetére
Indexen nemrég volt egy jó kis Epson, ha jól emlékszem 20 körül... Ha nem vettem volna év elején a Vosonic-ot, lecsaptam volna rá.
(#37744) Kleroo
nem a jelentős a lényeg, inkább az arány, de pl egy 50/1,8D is.
-
Kleroo
veterán
válasz Real_Necro #37747 üzenetére
Az más tészta.
Az kapható újként és egész felcsúszott az ára,
De még így is bőven találni a "szokásos" 25k ársávban is maku darabokat.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
spanyoll
addikt
válasz Real_Necro #37747 üzenetére
És az mekkora tárhellyel volt? Mert mondjuk egy 20gb szerintem már elég
-
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest