Hirdetés
Aktív témák
-
Freddy76
addikt
Miután elolvastam tucatnyi cikket, pár száz hozzászólást, a Scott Kelby könyvek vonatkozó fejezeteit a vakuzásról, kitaláltam, megvettem. Boldog tulajdonosa vagyok egy SB700-nak, a feleségem pedig egy ígéretnek, hogy egy darabig ez volt az utolsó.
Erre én barom totál elfelejtem, hogy ehhez még kell legalább négy jó akku és egy jó töltő, amiről fogalmam sincs, hogy mennyibe kerül, de félek, hogy sokba. Van valakinek valami best buy tippje?
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Teng
aktív tag
válasz Freddy76 #26551 üzenetére
Én eneloop akkuval használom-tam az SB-28asom. És akár több hónap állás után is tökéletesen ment. Eneloop töltővel együtt vettem anno 6k körül, számomra eddig ez a BB. Bár attól függ ki mennyit használja, értelemszerűen ha gyakran és sokat' használod akkor lehet erősebb' akku kell majd neked.
-
BiriBum
őstag
válasz edem1986 #26544 üzenetére
A beépített vaku szükségmegoldás és eléggé gyilkos minőséget eredményez. Ha mindenképp használni szeretnéd, érdemes diffúzort rakni elé, ami akár egy A4-es lap is lehet.
Akkor lehet esetleg használni, ha portrét lősz ellenfényben, ilyenkor az arcra lehet egy kicsit deríteni (vakukompenzációt kell használni, ami hasonlít az expókompenzációhoz).A fényképezőgépes képed erősen alexpós. Ne félj magas ISO-t használni és vaku nélkül fotózni.
Ha szobában fotózol, próbáld meg a 2. redőnyre való szinkronizálást, ez jobban bevilágítja a hátteret.[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
Úgy emlékszem, pécsi vagy, feleségem gyakran jár Pécsre, legközelebb igyatok egy kávét a Széchenyi téren valamelyik cukrászdában, és győzd meg. Ha sikerül, utána ha én leszek Pécsen, meghívlak egy korsó Guiness-re abban az angol/ír pubban, ami ott van a Király utca elején.
Karácsonyra kaptam egy egyszerűbb manfrotto kit-et, de rossz volt, visszavittük a boltba. Nem tudták cserélni, úgyhogy levásároltuk az árát. Állvány azóta sincs, és erősen gondolkozok rajta, nem tudom, kell-e. Beltérben a gyerek mellé inkább a vaku kellett, kültéren is használható jó állvány pedig nehéz téma. Legyen könnyű, viszonylag kicsi, stabil, és olcsó. Gondolom, nem vagyok egyedül ezzel a dilemmával... Arról pedig nem vagyok meggyűződve, hogy nyáron a nyaralás közben a gyerek+pelenkázótáska+babakocsi+fényképezőgép+objektívek+vaku+utikönyv mellé még egy állványt is akarok cipelni.
Na, megyek a vakus topikba hülyeségeket kérdezni. Ropi kartárs elég türelmesnek tűnik...
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Freddy76 #26559 üzenetére
Nekem az a véleményem - tapasztalatom, hogy ha a gyerkőc a fő fotótéma - márpedig gondolom mostanában Ő az - és nyaraláson is az emlékképeket részesíted előnyben a művészkedés helyett, akkor elleszel állvány nélkül.
Nekem egy 5000 Ft-os van, mindig viszem nyaralni, eddig egyszer vettem ki a csomagtartóból... Csináltam vele egy-két kék órás panorámát azt' ennyi volt. Családi képekhez inkább megkértem valakit vagy letettem a gépet valami kb vízszintes helyre, templomban, sötét helyeken meg vagy ki tudtam támasztanai a kezem valahová, vagy nem fotóztam. Szóval eddig megvoltam nélküle, asszony, gyerkőc mellett nem nagyon van idő állványt állítgatni meg tökölni fél órát egy képpel...[ Szerkesztve ]
Holnap majd jól beletépünk...
-
totoro
csendes tag
Régóta nézegetek Macro obit, de a D3100-am miatt egy belső fókuszmotoros lenne az igazi.
Eddig úgy tudtam hogy ez a Tamron nem létezik ilyen verzióban:
http://www.220volt.hu/Tamron+AF+90mm+f+2.8+Di+SP+Macro+Nikon+AF+motorral
Szerintetek elírták? -
Real_Necro
veterán
válasz szeva000 #26564 üzenetére
Akkor azért van majdnem 50GBP különbség árban. Gondolom motoros vázakhoz a rekeszelhető az ajánlott.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
szeva000
addikt
-
soldierboy
tag
Sziasztok!
Gondolkozott valaki azon, hogy 3-4-en összeállva műtermet/stúdiót építsünk. Mi már vagyunk ketten, ha még egy páros becsatlakozna meglennénk elegen. Hiszen, egyszeri összeg fejében (az áramszámlát, és a háttérhasználódást nem számolva) fejenkénti 20 órányi terembérlés dijjáért egy saját műtermünk lenne. PÜ-ben várom a leveleket. Köszönöm!
-
Throme
veterán
Esetleg félmegoldásként egy mini állvány.
pl egy ilyen.
Ha van hova letenni, vagy valamire rátenni, akkor több mint a semmi.
Persze egy ilyennel dombtetőn nem fogsz panoráma képet készíteni, de városban, templomban, lakásban jól jöhet és kis helyen elfér és könnyű.Tamáshoz hasonlóan nekem is van olcsó nagy állványom, amit eddig családi eseményen, beltérben használtam, de túrázásra nem vinném magammal.
Persze ez témafüggő is. -
Real_Necro
veterán
Tavalyi olasz nyaralásra egy ilyet vettem:
[link]A nyaralás sajnos kórház miatt elmaradt, így az állványt sem volt alkalmam kipróbálni. Nekem pont a mérete miatt tetszett meg nagyon. Egyedüli nagy negatívuma számomra, hogy nem gyorsfejes. Erre szerintem fogok kérni viszonylag olcsó megoldást itt.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
MaUser
addikt
válasz Freddy76 #26551 üzenetére
Töltő egyértelműen az IPC-1L. Tölt, süt, frissít különböző áramokkal, egyenként szabályozható töltőhelyek. Fele annyiba kerül, mint a nagytesó és eneloop-okkal annak tudását nem igen lehet (illetve lehetni lehet, csak nem érdemes ) kihasználni. A különbséget költsd inkább az asszonyra.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
hemaka
nagyúr
1 hétig -14% hátha valaki épp most tervez vásárolni valamit.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
h1ght3chzor
őstag
válasz soldierboy #26578 üzenetére
30-ért árulnak itt az aprón.
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
Freddy76
addikt
válasz MaUser #26574 üzenetére
Azt azért remélem, hogy a töltőn nem kell tanulni semmit, örülnék, hogy ha végre lenne valami, amire elég "csak" sok pénzt kiadni, és nem vesz el egy csomó időt az életemből Én egy buta jogász vagyok, szóval nekem a töltő azt jelenti, hogy beteszem az akkut, bedugom a konnektorba, majd kiveszem. Igazából azt sem tudom, hogy mit jelent az akku vonatkozásában a frissítés és a kisütés...
Real_Necro: ha jól emlékszem te írtad valahol, hogy megvetted az állványt, majd lényegében nem is használtad. Én is végiggondoltam, és azt hiszem, ugyanez lenne a sorsa.
-
Freddy76
addikt
válasz t_a_m_a_s #26560 üzenetére
Ugyanezt gondolom. Ahogy a kompakttal is mindig megoldottam az általad írt módszerekkel a családi képeket, ezzel is meg fogom. Max. nem "akárkit" kérek meg, hogy fényképezzen le, hanem olyat, akinek dslr lóg a nyakában. Ha sárga szíjon, az még jobb
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Freddy76 #26580 üzenetére
Hát igen, ez a töltő dolog elég misztikus Én sem vagyok túl naprakész töltő témában, sokáig egy régi NiCd akksikhoz való töltővel töltögettem a lítiumos duracell akkujaimat is. Én nem éreztem, hogy káros lett volna az eljárás, igaz, nem is nyüstöltem annyit az akksikat mint egy profi fotós. Ebből a szempontból nekem indifferens, hogy a sz*r töltőm 2-3 év alatt kinyírja azt az akkut, ami jó(drága) töltővel bírta volna 4-5 évig is...
Nemrég vettem új töltőt, de mivel nekem van AA-s, AAA-s és 9V-os töltögetni valóm is, így végül egy ilyen univerzális masina lett... Ez sem volt olcsó, és voltaképpen egyik akksimhoz sem optimális, viszont így mindent egy készülékkel oldok meg, nem kell három (egyenként 6-8 ezres) kütyü.
[ Szerkesztve ]
Holnap majd jól beletépünk...
-
MaUser
addikt
Nem olyan bonyolult ez szerencsére. Beleteszed az akksit, programot és töltőáramot kiválasztod és hajrá.
IPC-1L-nél három töltőáramod van, 200. 500 és 700mA, így esélyed sincs véletlenül 2A-rel megküldeni a drága eneloop/ready2go akksikat. (Elvileg bírják ezt is, de nem véletlenül nem erőlteti a Sanyo sem a 4x-es 1A feletti töltést a gyári töltőknél.) Programnak meg választhatsz töltést, frissítést (párszor feltölti-lemeríti, döglődő akksikat néha vissza tud hozni), lemerítést (ami cselesen egy lemerítés-töltés ciklust takar, én általában ezt használom a fél évig nem használt akkuknál) és tesztelést (megmondja az akksi pontos élettartamát.) Nyilván az IPC-1/MC-H9000 többet tud és kényelmesebb az utóbbit kezelni, de amire normálisan szüksége van az egyszerű fotósnak arra az IPC-1L szvsz best buy és jóval olcsóbb. Kivéve, ha egy órával az indulás előtt jössz rá, hogy nem töltötted fel a vaku akksijait, mert akkor nagyon fog hiányozni valamelyik drágábbik típus.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
Real_Necro
veterán
Az elmaradt nyaralás miatt nem használtam. Ettől függetlenül a következőre viszem magammal.
-
Karima
őstag
Remélem tényleg minden termékükre vonatkozik (nem láttam semmilyen apróbetűs részt az amúgy is akciós cuccokra), és akkor én is beruházok egy 85/1.8-ra
-
Kleroo
veterán
válasz Karima #26590 üzenetére
Ez már az olcsóbb ár. Nem minden egyes cucc olcsóbb,csak ami épp raktáron van nekik. Ezért van minden termék egyenként leakciózva gondolom.
Én is berendeltem egy kis drágaságot,meg egy HDMi-miniHDMi kábelt,amire réges-régóta fáj a fogam.. Hemaka infója jó kis költekezésre sarkallja itt a "társadalmat"
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
MaUser
addikt
válasz aleister #26596 üzenetére
Én inkább azt kérdezném 35/1.8 tulajként, hogy a 17-50-nek van-e értelme mellette, ha már ott a Tokina 11-16 alá és a Tamron 70-300 VC fölé.
Ami miatt jó: kicsi, könnyű, van dof-od, 1.8-on is éles, 2.8-től vágni lehet vele és az az egy EV előny a 17-50-hez képest nagyon jól tud jönni néha.
-
Freddy76
addikt
válasz Kleroo #26593 üzenetére
Meg az enyémeket is . Elfogyott a 35, nekem már nem jutott... Meg persze az sem vigasztal, hogy előtte egy nappal vettem az SB700-at, majd egy tízest spórolhattam volna. De ezen nem bánkódom, a 35 viszont fáj...
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest