Hirdetés
Aktív témák
-
Dualon
tag
válasz BiriBum #2508 üzenetére
1. 400D szenzortisztítását el lehet felejteni. A Nikon nem hirdeti, de a D80, D40x, D200 vázak érzékelőin valami extrém portaszító réteg van, amitől csak nagyon nehezen porosodnak.
2. A 400D sehogy nem viszonyul a D80-hoz, csak próbál.
3. JPEG vagy RAW? JPEG-ben ISO 800-on a D80 kevesebb zajt mutat! RAW-ban kb. ugyanannyi. Tessék elfelejteni ezt a ''zajos CCD'' hülyeséget! A D80 zajszűrése remek, és az átengedett zaj is inkább lumineszcenciazaj.
Vedd kézbe őket. Hát kell neked a fröccsöntött kínai játék?
[Szerkesztve]e-Arc.hu
-
Szten Márs
nagyúr
válasz BiriBum #2516 üzenetére
Azt hozzátenném, hogy tényleges MLU nincs, de egy MLU-szerű dolgot beleraktak: valami 0,4 sec, vagy ilyesmi idővel hamarabb csapja fel a tükröt, ha beállítod (majd D80 tulajok megmondják ha rosszul emlékeznék), ez azért elég jó eredményt ad. (Általában azt szokták mondani, hogy a tükörfelcsapódás miatti berázás 1/60 és 1/4 sec között ciki. )
-
Danniel
tag
válasz BiriBum #25732 üzenetére
Nem értem a kérdést, a markolatot az eredeti akksi helyére tolod be, a két akksit pedig a markolatba. Innentől kezdve tök mindegy, hogy melyiket meríti a kettő közül.
Szerk:
(#25739) hemaka
Így már világos, visszavonom, amit mondtam. Nem láttam eddig ilyen markolatot...[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/cirmidesign/
-
TeeJay
félisten
válasz BiriBum #25732 üzenetére
úgy vettem észre hogy D90-nél ha van portrémarkolatod és ugye mindkét akku be van téve, mindig azt használja először amelyiknek kisebb a töltöttsége már. utána ha az kimerült azonnal átvált a másikra és csak akkor fog pittyegni ha már mindkettő kimerült.
megjegyzem így hogy van külső vakum még sosem sikerült annyit fotózni hogy lemerüljön mindkét akku
hamarabb van tele JPEG fájlokkal a 8gigás kártya minthogy a második akkut már használnia kelljenMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
BotaN
senior tag
válasz BiriBum #25933 üzenetére
Azért írtam hogy el kell olvasni a leírást hogy mi van benne, pontosan, mert pont az ilyen esetek elkerülése végett mindent feltüntetnek a dobozon. Amúgy 3 évig ilyennel pucoltam a kamerám, és semmit nem karcolt össze, ellenben ha te jobbnak tartod a 3 ezer forintos gyorsan forgó műanyag szálakat a szenzoron akkor nincs miről beszélni.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/kristofkulcsar/
-
-
aleister
veterán
válasz BiriBum #26058 üzenetére
Sajnos egyet kell, hogy értsek. Itt vagyok én élő példának.
Az első darab, amit kaptam alapból AF hibás volt. Nem tudott kontrasztalapon fókuszálni, és a képe sem volt olyan szép. Aztán 3 és fél hónap után kaptam helyette egy újat, amivel a legmesszemenőbbig meg vagyok elégedve.Hozzátenném, félig az én hibámból húzódott ennyire el a dolog, mert ha hallgatok a boltra, akkor 8 napon belül visszaviszem, és rögtön cserélték volna. Sajna pont akkor mentem nyaralni, és kellett az obi, így meg kicsúsztam a 8 napból.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
-
Danniel
tag
-
vamzi
senior tag
válasz BiriBum #26273 üzenetére
Tehát:
Van egy YN-467-es vakum, ami tökéletesen működik a D5100-as vázamon, csak már kinőttem és váltani szeretnék nagyobbra. Ezért vettem egy YN565EX vakut, ami kompatibilis a vázammal. Viszont nekem nem kommunikál a gépemmel, mert össze vissza villog és az af fénye folyamatosan világít(bekapcsolástól egészen kikapcsolásig). Ha kikapcsolom a vakuban az af fényét, akkor pedig átmegy stroboszkópba a vaku. A vakunak nincsen baja és a váznak sem külön külön. Csak együtt nem akarnak működni. A vakuból van két darabom is teljesen más forrásokból, de ugyan az. A vakut próbáltam más vázakon (D3100 és D90), amiken tökéletesen működnek.
A YN álláspontja az, hogy kompatibilis a vázammal, működnie kellene. Próbáljam meg kipróbálni egy másik vázzal, mert lehet, hogy az én vázamban van a hiba.
-
vamzi
senior tag
-
-
balpis
őstag
válasz BiriBum #26430 üzenetére
köszi, én is ezt a flickr oldalt leltem meg tegnap.
Most néztem szórt napfényben - a lakásban. Sajnos 1.8-on most sem jó, bár talán kisebb a tévedése.
2.5-ön már elfogadható, abból a szempontból, hogy a kívánt pont már éles, de gyakorlatilag az a legelső éles pont. Azaz egy alaknál ha már a szeme állítod az élességet, akkor az orr életlen lesz, hiába van 10 centi éles sávod.
Azért még járok a téma körül, ha van fejlemény, jelentkezem...
Köszi az ötletelést![ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Degeczi
nagyúr
válasz BiriBum #27391 üzenetére
kivéve, amikor nem: "eredeti" Nikonra (amit ez alapján nyilván nem a Nikon gyárt, hanem egy beszállítónak adhatta ki) is rengeteg panasz van, h teljesen eltérő az expógomb jellege, nyomáspontja...
anyaghasználatban szintén meg sem különbözteted a kettőt: ugyanolyan műanyaga D300, D7000-nél már más téma, ott tényleg óriási a különbség egy műanyag utángyártott, és a magnéziumötvözet gyári között - de persze árban is sokszoros...
mondjuk az MB-D80-nál nem olyan nagy a különbség, így ott érdemes lehet egy Nikonra alkudni
-
Degeczi
nagyúr
válasz BiriBum #27393 üzenetére
keress rá felhaszálói tapasztalatokra (akár Amazonon, akár fórumokon, beleértve a hazaiakat is, mondjuk indexes D80, D90 topikokat): rengeteg panasz van a "gyári" Nikonra pl. a teljesen eltérő expógomb, vagy tápcsatlakozó kontaktproblémák miatt (elveszti a tápot), ami ellen sokan kis hézagoló papíralátétet ragasztottak rá, h feszesebb legyen a csatlakozás...
a Phottixet mondjuk nem ismerem, annak idején Meike-t használtam: az egymás mellé rakva szó szerint megkülönböztethetetlen egy Nikon címkéstől
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz BiriBum #29385 üzenetére
Az direkt arra van tervezve, tehát nem crop-os. 180 fokos átlós látószög, olyan éles, amilyet még halszemtől nem láttam, itt van pár képem vele (van több is persze, csak ritkán flickr-ezem mostanában)
szerk: találtam egy ilyet is, a Pana kit 14-es vége (ekv 28mm), arra egy 0.7X nagylátóelőtét és a Sami.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz BiriBum #29387 üzenetére
Az jó kérdés, mert általában a Lightroomban dolgozom meg, pont az ontopik Nikon 10.5 fisheye profiljával, tehát ott nem én vágok, hanem ő alakít Nem szoktam teljes defish-t ráengedni, lehet állítani az említett LR-ban a torzítás mértékét, szinte mindig benne hagyok egy kicsit, életszerűbb (számomra), mint a koppra kihúzott egyenesek.
Egyébként Hugin-nal brutálisan "kihúzható" a képe, ha az a cél (engem már zavar ilyenkor a lágy széle)
-
forceberg
veterán
válasz BiriBum #30465 üzenetére
A Pentax kénytelen beletenni a gépeibe kb. minden földi jót, hogy valaki vegye egyáltalán a Canikon mellett. Mert, aki utánajárás nélkül bemegy élete első tükrös gépét venni a boltba, az úgyis a két top márkából fog venni, mert azokat látja kb. mindenhol.
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest