Hirdetés
Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz soldierboy #21958 üzenetére
Nálam ez van a "firmware version" menüpont alatt:
A 1.00
B 1.00
L 1.001Én úgy tudom ehhez a vázhoz nem adtak ki frissítést...
Használatiban nem találtam folyamat leírást, hogy hogyan kéne elvégezni.[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz soldierboy #21960 üzenetére
Már beállt a hobbi fotós szett. 18-105VR, 70-300VR, és egy 35mm fix. Ezektől komolyabb lencsék beszerzését nem tartom szükségesnek ami engem illet. A vázzal kapcsolatban pedig elégedett vagyok. Azt kaptam amire számítottam. Az elején mondjuk volt két beragadt pixel, de hamar megoldották a szervizben, a gari terhére.
Markolatot én nem veszek, mert fontosabb a váz kisebb mérete és számomra nem jelent előnyt egy ilyen eszköz. Ráadásul a kapható markolathoz külső vezetékelés is szükséges, ami nem tetszik.Úgy látszik mégis csak van frissítés D5000-hez, ahogy aleister hsz-ében olvasom.
Amíg nem olvasok utána nem frissítek. A használatiban tegnap rákerestem a "firmware" szóra. Így nem találtam leírást a folyamatáról. Viszont a fórumtárs által linkelt oldalon megadják a szükséges lépéseket.aleister: köszi a linket! Nem tudom megmondani, mert nem is foglalkoztam vele. Ahogy láttam a használati sem részletezi. Soldierboy számára adtam meg összehasonlítás végett. Nekem ezek a gyári verziók. Most úgy látszik az "L" verziószám frissült.
D5100-ban is így van strukturálva (a, b, l)?[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz soldierboy #22301 üzenetére
Én nem szoktam kimondottan portrézni, de megesett már hogy barátokról lőttem ilyen jellegű képet. Egyik ismerősöm 50mm fix-el, itt a fórumokon van aki 85mm fix-el készít a témában képet. Amikor a teléket nézegettem az 55-200 VR-rel is mutattak 200 mm-en portréképet. Szóval úgy látom 50mm és afelett portréznak az emberek, így a 18-105 VR is alkalmas erre. 105 mm-nél vignyettál. Ezt szoftveresen lehet javítani.
Kleroo: sok sikert az új szerzeményhez!
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz soldierboy #26356 üzenetére
a színteret állítsd sRGB-re, mielőtt elmented a JPG-et!
-
balpis
őstag
válasz soldierboy #26359 üzenetére
nem olvas be a PS valami spéci színprofilt?
Ha mást nyitsz meg, az jó?[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Degeczi
nagyúr
válasz soldierboy #26359 üzenetére
pedig ez egyértelműen színtérgond!
ha sRGB-ben lenne a mentett JPG, azt minden nézegető ugyanúgy mutatná
tegyél föl vhová egy ilyet -
hotkar
aktív tag
A Picasa ilyen szempontból egy igénytelen alkalmazás. Nekem minden sRGB-be van állítva (soha nem is próbáltam más profilt) és a NEF-ek botrányosan alulexponáltak, fakók, stb. Ha viszont a Faststone nézegetőt használom, az tökéletesen adja vissza mindig.
A JPG-t (bármilyen géppel is készült) mindig jól mutatja a Picasa is. Valami a NEF konverterével nem okés. Azt hiszem, most 3.8-nál tartanak, de semmi javulást nem látok.
Legalábbis nekem ez volt a tapasztalatom a D90 és a D7000 esetében is.
(Nem tudom, a többi nézegető miért és honnan tudja, mik a beállítások?)
-
m3ss
veterán
nekem is volt vmi hasonlo
nalam a win7 monitor szinprofilokkal volt a gond. (start, futtatas, color management)https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
h1ght3chzor
őstag
válasz soldierboy #26578 üzenetére
30-ért árulnak itt az aprón.
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
8nemesis8
veterán
válasz soldierboy #37999 üzenetére
Pü-ben jöhetne egy ár. Még mindig a gép megvétele előtt járok, hátha részekből összerakva jobban jövök ki.
Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED TV topic
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Jogász topic
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple asztali gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek