Hirdetés

Aktív témák

  • t_a_m_a_s

    őstag

    válasz kavarc #18169 üzenetére

    Előttem már írták, de én is azt gondolom, hogy a D3100-addal sokkal jobb képeket kell tudnod készíteni mint bármilyen nagytudású kompakttal. Biztosan valami beállítást kell megtalálnod illetve kitapasztalnod az adott fényviszonyokhoz igazodva. Amatőrként azt gondolom, hogy a magas ISO-t, rövid záridőt és tág rekeszt variálva taláhatod meg azt a beállítást, ahol már nem mozdulnak be a mozgó gyerkőcök és nem lesz sötét, alexpós a képed. Beépített vaku fényét is lehet lágyítani, akár házilag is lehet ehhez eszkábálni a vaku elé egy ernyőt, vagy Mcgoat fórumtárstól venni valami ilyesmit: [link]
    Ha gondolod, tölts fel 1-2 képet, úgy biztos mindenki jobban tud segíteni.

    A lényeg, hogy ne csüggedj, előbb-utóbb biztosan belejössz, és akár a kitobjektíveiddel is kenterbe fogod verni a kompaktokat. Viszont a géped önmagában tényleg nem garancia a jó minőségű fotókra, meg kell tanulnod kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket.

    Abba a vitába, hogy mikor kell, kell-e egyáltalán profi fotós egy adott eseményre, szerintem ne menjünk bele, mert abból csak parttalan vitatkozás lesz... Mondom ezt úgy, hogy Donald több gondolatával is egyetértek, tényleg vannak olyan események - és itt nem csak az esküvőre gondolok, hanem akár a gyerkőc táncbemutatójára is - ahová tényleg "illik" megfelelő tudású, hivatásos fotós hívni, és a munkáját megfizetni. Az az idő azonban szerintem is elmúlt már, amikor emlékképek készítését fotósra bízzuk.

    [ Szerkesztve ]

    Holnap majd jól beletépünk...

Aktív témák