Hirdetés
Aktív témák
-
svili
tag
Hi!
2 éve boldog Nikon D40 tulajdonosként objektívvásárlás előtt állok. Sajnos a Nikkor "üvegek" túl drágák, így a Sigma és Tamron gyártmányok között nézelődtem.
Sigma 70-300 mm - itt van egy "lyuk" a kitobi és a telezoom induló gyújtótávolsága között
Sigma 55-200 mmTamron 18-200 - ennél nem kéne cserélgetni az obikat, és a legtöbb feladatra megfelelő a zoom-átfogás. Bár (még a filmes korszakomból) jobban kedvelem a nem ilyen extrém átfogású zoom-okat, de azóta biztosan sokat fejlődtek a gyártók..
Előre is köszönöm a tippeket - (persze dönteni úgyis nekem kell... : )
''A konyak a szocializmusban a nép itala, amit választott képviselői útján fogyaszt!''
-
svili
tag
válasz Szten Márs #10272 üzenetére
A Sigma 55-200 és 70-300 objektívekből is van már AF-motoros - legalábbis a 220volt.hu oldalon így láttam.
Persze a legjobb az "igazi" Nikkor AF-S obik lennének......
''A konyak a szocializmusban a nép itala, amit választott képviselői útján fogyaszt!''
-
svili
tag
Kipróbáltam mind a 2 objektívet (Nikkor 55-200 AF-S VR és Sigma 70-300 APO), sajnos azonos képeket nem tudtam velük "lőni", mert a Sigma csak egy másik üzletben volt.
A képek alapján nem láttam különbséget - persze a Sigma fókuszmotorja olyan hangos volt, mintha benzinmotor lett volna beépítve
Sajnos a makro próba képet sikerült beráznom (egyszerűen nem volt elég fény a boltban.. )Pár hozzászólással előbb hideget-meleget olvashattam a Sigmákról - ami miatt mégis ingadozok, mint a középparaszt, az a Sigma makro-mód..
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest