- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Notebook hibák
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Bluetooth hangszórók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
bim
veterán
válasz CooLM@$TeR #7150 üzenetére
Szerintem nagyon is jó.
Acor: most akkor mennyin is P95 stabil 20x200-on?
-
CooLM@$TeR
tag
CPU-nál a load - 1.28v az természetesen idle - 1.28v akar lenni, illetve a RAM bios - 1.60v az CL 8-nál, a tesztben CL 9 1.58v.
bim: Köszi! Nálad mennyi biosban az alapfesz? Látom prime alatt 1.200v.
Lauda: Neked is thx!
Acor arra gondolt szvsz, hogy prime alatt hány teszt fázisig stabil a cucc, de a többiek a load feszre voltak kíváncsiak. Ha én értettem vmit félre, akkor mea culpa, mea maxima culpa!
D0 tulajok: A C0-okhoz képest qpi/vtt szempontjából is kevesebb feszt kér az új stepping, vagy csak a vcore-nál?
[ Szerkesztve ]
-
bim
veterán
válasz CooLM@$TeR #7153 üzenetére
bios alapfeszem 1,2875V Kicsit magasnak tartom de nincs mit tenni..
-
Acor
aktív tag
válasz CooLM@$TeR #7153 üzenetére
A load feszen a bios feszt gondoljátok? Ott 1,4V-ot állítottam be, így 20x200-on a prime elment az első teszten végig az a 8 teszt majd utána lett kék képernyő
A QPI 1.325-ön van a többi minden auto-n van persze kivéve a Ram feszt az 1,64V21x 200-on ugyanilyen feszek mellett a Windows bejött csak amikor a prime-ot indítottam el akkor fagyott ki azonnal.. ezért vettem vissza a szorzót.
I7 12900K + Tody féle extrém blokk még mindig Király!! (www.pcvizhutes.hu)
-
CooLM@$TeR
tag
Nem, a bios fesz az bios fesz. Idle az üresjárat, mikor csak az oprendszer megy és CPU-Z amit kiír. Load pedig terhelés alatt, pl. prime.
Ha kék halál lett prime alatt, akkor az tuti nem stabil. Akkor jó ez a teszt, ha egyik mag sem hibázik, nem fagy ki a rendszer, stb.
Kellene egy kicsit bővebb infó, pl. cpu, ram, uncore, qpi szorzók; turbó, ht, llc stb. sok dologtól függ egy stabil beállítás, Így, hogy 20x200 nem stabil bios 1.4v-al, ebből sajnos nem sok infót lehet megtudni. Annyit mégis, hogy a Turbo nincs bekapcsolva, de azt szerintem érdemes használni, úgy is be lehet lőni stabilra könnyedén.
-
törölt tag
Jó kis proci! -
titán
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
titán
válasz #97544192 #7165 üzenetére
Csak a fokok miatt tettem fel, nincs meg tobb oras screen, de megy szepen, csak tele van a faszom a tesztelessel mara, egyebkent 1 ora utan se tobb, szoval azokkal a vizhutesekkel valami gebla lesz.
4 gigan olyan 70-72 fokos a cucc, pedig 20x200, amit a C0 alapbol reboottal jutalmazott, meg horror feszekkel is. Szerintem kozel meglesznek ImI eredmenyei, azert az nem olyan rossz.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
1 óra után nem több?
Érdekes... Nekem azért az első percekbe nem jön ki a legforróbb pillanat... Na de mindegy. Nincs semmi gebla a vízhűtésekkel. Mindössze hang nélkül hoz több teljesítményt, mint a léghűtés. Nem tudom, hogy mit vártál, van egy tripla radim, 3 venti hűt le egy logikailag 8 magos procit, meg egy bivaly erős videókártyát. -
titán
válasz #97544192 #7167 üzenetére
1-2 perc utan azert beall a hofok, utana mar nem megy feljebb, csak maszkal fel-le. De a C0-nal is 70 fok korul szaladgalt a hofok, 1.28125 llc on fesszel, itt a screen: [link] Nem vartam semmit, csak linkeltem, hogy milyenek a hofokok a tr ultrammal. De a D0-al meg jobbak lesznek, csak rohadt lusta vagyok.
-
bim
veterán
azonos az FPO.-nk .
Én itt tartok. Alapfesz+LLC.
21x186 blend 2hNálad biosban mennyit ír alapfesznek?
[ Szerkesztve ]
-
ImI87
őstag
Szimpatikus nekem ez az új 950 proci.
Ezeknek illene tudniuk alapfeszen a 4 gigát.Turbo-val 24-es szorzó is használható, így megint jobban lehetne bűvészkedni a proci és a ram optimális beállításán. PL 175 bclk, proci 4025-ön, ramok 1750-en CL8-ban.
Persze értelmetlen ilyet venni 140K-ért, de azért nem lenne rossz.
-
törölt tag
Teljesen egyetértek, de az utolsó mondatod elárulja azt, hogy miért nem vesz ilyet a nép.
Nem is értem, miért drágábbak ennyivel. Pénzéhes csicskuszok
Miért nem lehet az árakat úgy megszabni, hogy 920 [70k], 950 [90k-100k], 975 [130k-140k]
Sokkal jobb lenne, szerintem az Intelnek is...Lauda: Akkor inkább vegyen bátorságot, és feszelje szét a lapot, nyomasson neki 4000 MHz Uncore-t, aztán akkor már a memória se dob rajta olyan hű de sokat.
[ Szerkesztve ]
-
ImI87
őstag
válasz #97544192 #7176 üzenetére
Jaja, így lenne normális. Persze ne legyenek arányosak a procik árai, de a kapásból 2es szorzó azért dúrva. (920 70k vs 950 140k). V.mi tisztességes árazást kéne használni. Végülis mindegy, mert jól el tudok lenni a 920-szal is 4 gigán.
Lauda: nem kell nekem 2000-es ram, úgysem lehetne használni az uncore miatt. Csak annyit írtam, hogy a 950-nel pl optimálisabb lenne mind a proci, mind pedig a ram órajele. Mivel ha 920-as procid van, és a ramot akarod húzni, akkor a valamirevaló procituningnak lőttek. És ugyanez igaz fordítva is.
-
törölt tag
"Mivel ha 920-as procid van, és a ramot akarod húzni, akkor a valamirevaló procituningnak lőttek. És ugyanez igaz fordítva is. "
Ezzel nem igazán értek egyet. 200 BCLK, aztán 2400 MHz-ig lehet húzni a RAM-ot... Procit meg 4.2 GHz-ig. Ha meg lősz több BCLK-t, akkor meg lehet 4.4 GHz, etc... RAM-okat akkor is be tudod rendesen állítani.
Bár ha most arra gondoltál, hogy 1600 MHz RAM órajelnél maradsz, és mondjuk 1700-1750-re akarsz menni, akkor a procit tényleg nem igen lehet tuningolni... De ilyen alapon szorzólockmentes procit kell venni, mert az megéri -
ImI87
őstag
válasz #97544192 #7179 üzenetére
Arra gondoltam, amit a hsz második felében írtál. Mivel a ram szorzók csak páros számok lehetnek, ezért két érték között túl nagy az ugrás. 8-as szorzóval a bclk fogja meg, 10-es szorzóval viszont túl alacsony a bclk ahhoz, hogy a proci menjen rendes órajelen.
Igazad is van, nem szarozok, rendelek egy 975-öt!
-
sniper elite
senior tag
Skacok jön a 975 a héten, annyi gondom van hogy a 965-öt vissza mondta a vevő, mivel nem akarok kettő darab extrém procit birtokolni, ezért nevetséges 160k-ért árulom, ha valaki most akarna váltani esetleg 950-re annak tudok helyette egy 965 Extrémet adni szinte egyező áron, csak gondoltam szólok!
-
törölt tag
válasz sniper elite #7181 üzenetére
Süsd meg inkább
2V -
sniper elite
senior tag
-
törölt tag
válasz sniper elite #7183 üzenetére
Ajj már, ne legyél gyáva!
Adj nekiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!
WÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, HADD ROBBANJOOOOOOOOOON! -
keIdor
titán
válasz sniper elite #7183 üzenetére
Szerintem egyik csapat se C0-ra vágyik... ezek a csapatok az első helyre törekednek, oda meg már csak D0 a jó... de nem leszólni akarom a procidat, csak mondom, ami tény, minden procinak ez a sorsa... egyszer fénykora van, utána meg van jobb és senkinek se kell a régi. Meg én is 950-et vennék inkább 24/7-re is többet bír.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
sniper elite
senior tag
Az azért túlzás hogy senkinek se kéne, volt is rá több ajánlatom, most az utóbbi aki komolyan is gondolta és már megvolt minden beszélve, csak pénzügyi gondjai lettek! Én meg közben bátorkodtam megrendelni a 975-ös procit szóval ezért akarok most túladni rajta nem azért mert xar! CO-ás lehet de aki ért a tuninghoz és van normális hűtője annak 5GHz se akadály ezzel!
-
Sárpac
nagyúr
válasz sniper elite #7188 üzenetére
5ghz hmm. ha jól tom még d0-ával is nehézkes...
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
keIdor
titán
válasz sniper elite #7188 üzenetére
Egy szóval nem mondtam, hogy szar
"Azon gondolkodom ha nem megy el akkor kölcsön adom valamelyik tuning csapatnak"
én csak erre reagáltam... nem a Te procid kell nekik. Sima usernek lehet kell... jól mutat a hsz alatt.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
ImI87
őstag
Hát igaz. Elnézve az eredményeket, nem v.mi jól megy. Persze szárazjég meg ln2 alatt biztos meg lehet küldeni, de az 1 tized Volt ott is 1 tized Volt marad, sőt talán exponenciálisan nő a különbség is (mint általában a procig fesz igénye.......). Bár ilyen tapasztalatom nincs, nem értek az extrém tuninghoz, és még vízhűtést sem láttam élőben.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest