- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Bluetooth hangszórók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sniper elite
senior tag
[link]
Egykis Benchmark teszt -
Sárpac
nagyúr
-
Zájec
veterán
válasz sniper elite #7552 üzenetére
klassz kezdetenk egész jó lesz ...
mennyi a VID-je a procidnak ? ( a biosba tudod megnézni ,ahol a Vcore-t adod neki , melette kiirja mennyi a vid fesze )
(#7551) bim:: ez találó volt gyiiiiiaa paci
(#7555) Sárpac :: ennyire ingadozik a fesz ?
egyébként hogy -hogy cseréltél ? esküdt ellensége voltál a core i7-nek ...
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz sniper elite #7552 üzenetére
Csak igy tovabb!
Vcore-t szivja rendesen, qpi mennyi ment neki?
-
törölt tag
válasz sniper elite #7559 üzenetére
Hát gondolom a C0 nem ment 4.4 GHz-en. Még jó, hogy érezni. Így is biztos megérte azt az aprópénzt.
-
Szuperboci
senior tag
-
Sárpac
nagyúr
válasz sniper elite #7564 üzenetére
Jah látom már hát tudod születésnapom volt!
Érdekes turbó módban sem változnak a hőfokok 1-2C max a fesz 1.108-1.12V load
hihetetlen...mod: pf rossz helyre címeztem.
Zájec-nek ment volna[ Szerkesztve ]
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
ImI87
őstag
Közben én is tesztelgetek:
210 BCLK prime blend 1h
Gyönyörűen megy, feszt sem emeltem, csak a procit vettem vissza!Jól sejtem, hogy egyszercsak hamarosan elérkezik a plafon, ahonnan nem fog tovább menni?
[ Szerkesztve ]
-
Sárpac
nagyúr
Én is haladok 180-as BCLK turbo ht on normál fesz 1.104V Load alatt eddig szépen mennek a tesztek...
Holnap innen folytatom!Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
ImI87
őstag
folytatás
Ugyanúgy 210 BCLK, de 3570 Uncore-ral. És a QPI fesz továbbra is 1,32V !!!
Ez így mér egész jó, nem? Vagy csak átlagos dolog?subaruwrc:
Arra gondolsz, amit fixen 100-ra szoktunk tenni, vagy maga a PCI-E feszültségét kell (majd) emelni? Amúgy ez hogy jön ide, mit befolyásol konkrétan?[ Szerkesztve ]
-
ImI87
őstag
Na ennek örülök.
Ha még egy kicsit megy feljebb az Uncore probléma nélkül (azaz 1,35V QPI feszen belül), akkor használható lesz 1866-os ram is. Nem akarok segget csinálni a számból, egyáltalán nem szükséges. Mostanában nem is veszek új ramot, esetleg majd később......... v.mi ütőset. -
titán
-
HSM
félisten
Na, megnéztem még pár fogyis dolgot... Amit itt [link] írtam 4Ghz-es beállítást, azon néztem a dolgot:
-Üresjárat: 215W
-Prime95 egymagában: 380W
-Furmark egymagában: 415W
-Prime+Furmark: 560-590W
-GTA4: 360W környékeVISZONT! Ha a GTA4 mellett belövök egy prime95-öt, csak 4 szálon (HT ON), máris fennvan konstans 430W-on a fogyi. És még ez is nagyon messze van a maxtól, a GTA4 nem túl jó optimalizációjának hála nem igazán tekeri a VGA-t... Viszont a CPU-t is csak 3 szálon.... Szóval simán jöhetnek még cuccok, ami lazán el fogják érni ezt a terhelést, bármikor, sőt, bőven túl is haladhatják.
Ja, és végig konnektorból vett fogyit mértem, a táp által leadott teljesítményhez korrigálni kell a tápom 81-84%-os hatásfokával. ([link])[ Szerkesztve ]
-
Gtrial
csendes tag
Sziasztok!
Eddig csak olvastam bőszen amiket írkáltok, de aztán nekiláttam...
Mellékeltem hol tartok most.
[link]
Játszani nem szoktam a géppel (nincs is rajta semmi ilyen), HD videó vágáshoz raktam össze, mert az E6400-as nem bírtaVégigbogarásztam a tonnányi hozzászólást, képet, és ezek alapján 4GHz / 200MHz BCLCK-al már ment a cucc stabilan, de csak akkor, ha kikapcsoltam az automatikus multiplier-t a BIOS-ban. Ezesetben viszont fixen ennyin pörgött.
Az automata multipliert viszont szeretném megtartani, mert ha csak zenét hallgatok rajta, vagy webezek, feleslegesen pörögne, fogyasztana.Valami adobe balgaság miatt, az encoder sosem húzza 60-70% CPU load fölé, viszont ha órajelet növelek, gyorsabb lesz, ergó, kell az overclock.
Sajna 164MHz fölé nem tudom húzni, mert a multiplier 21-et állít be felső korlátnak (hogy mehetne feljebb???), ill a RAM-om sem enged magasabbat. Ha így állítok be 200MHz-et a biosban, akkor simán kékhalál, gondolom az auto multiplier miatt.
Ötletek?
Konfig:
- Asus P6T Deluxe 2
- 3X2GB Corsair Dominator TR3X6G1600C8D
- Noctua NH-U12P hűtő
- GT9600TOP VGA -
ImI87
őstag
Hát ez itt nem a reklám helye, de olvasd el a logout-os írásomat, abban sokminden benne van!
multiplier => szorzó (ahol lehet beszéljünk magyarul )
A szorzó visszavételnek működnie kellene, bármilyen beállításon, ha stabil a rendszer. Valszeg te együtt állítottad a fesz-visszavétellel, ami miatt mát kevés lehet a CPU fesz.
(Most nem tudom pontosan melyik-melyik, C1E és EIST) Ezeket a bios-ban a CPU beállításoknál találod.Ha emelsz BCLK-t, vissza kell venni a Ram és az Uncore szorzóját. Így akár 200-ra is teheted, csak a memót vedd vissza 8-ra, az Uncore-t meg 16-ra. És ehhez kell egy kis + GPI vagy VTT fesz, (ASUS-nál nem tudom hogy nevezik), 1,3V körül elégnek kell lennie.
HSM:
[ Szerkesztve ]
-
ImI87
őstag
válasz sniper elite #7576 üzenetére
Csak érdeklődésképpen kérdezem, ahhoz, hogy 1866-on tudd használni őket, mennyi QPI feszt kell adni? (És az Uncore 3733-on megy?)
-
sniper elite
senior tag
Nagyon nem merem használni 1866-on átlagos napi 12-14 óra gépezéshez, 1600-an megy ilyenkor! legkevesebb qpi nálam 1.45 kell hozzá hogy stabil legyen! Próbáltam 2000MHz-re húzni de oda valami iszonyat kell már... Uncore automatikusan 3733-on megy igen! Ha esetleg veszel szerintem ne használd 1866-on átlag dolgokhoz mert ahogy megkérdeztem az egyik szakértő barátomat, hamar tönkre mehet és akkor gariban állhat hetekig! Szóval játékokhoz 1600MHz bőven elég, tesztekhez szükséges 1866 vagy a fölött!
-
ImI87
őstag
válasz sniper elite #7586 üzenetére
Értem, köszi az infókat!
Dehát pont ezért nincs értelme az ilyen ramnak. Neked is minek van ez, ha 1600-on megy?HSM: láttam a linkelt hsz-eket, csak konkrét értékekre voltam kiváncsi.
-
SzlobiG
félisten
válasz sniper elite #7586 üzenetére
Nekem mióta megvan a cucc 1800-on megy 8-8-8-21 1T-vel 1.45qpi-vel.
-
sniper elite
senior tag
-
titán
Ne viccelj mar, miert ne lenne ertelme? Ki mondta, hogy 24/7 1000mhz-en 4000-es uncore-al kell hasznalni? Arrol nem is beszelve, hogy ezeket a ramokat nem a hetkoznapi i7-es lapokban kell hajtani, ott semmi ertelme. Nem veletlen kernek sokkal kevesebb qpi feszt a komolyabb lapok.
-
SzlobiG
félisten
válasz sniper elite #7590 üzenetére
Nem látni, de úgy vagyok vele ha tudja a ram, akkor miért ne mennyen annyin? Maximalista vagyok szal amit kilehet hozni 24/7-re én azt használom.
-
titán
Most had ne alljak neki visszakeresni, amit az elmult honapokban olvastam. Fura, hogy pont ez szurt Neked szemet, azt hittem, ez egyertelmu mindenkinek.
sniper elite: itt nincs logika, csak baba cuccok, remelem nekem is megjon hamar es faszan is fognak menni!
[ Szerkesztve ]
-
Zájec
veterán
(#7596) Lauda :: változnak azt idök mostmár másképpen áll ez a helyzet
ImI87 -nél is hogy megindult és milyen kevés kellett nekiImI87 :: valmit én is próbálok kihozni.. ime egy kis uncore pumping
-
bim
veterán
Áhh. Látom beindultak a giga tulajok a tesztelésben.
Sárpac: remélem meglesz a 4G alapfeszen.
ImI: nagyon jól megy a cuccod. Hét végén én is emelni fogom az uncore-t. Bár mintha Zájec azt írta volna hogy 24/7 ne menjen 3400 felett.
Zájec: gyilkos vagy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs