Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Remus389

    veterán

    válasz Remus389 #45780 üzenetére

    Azért is még talán érdemes megtartani az X58-ast, 3-4 évig még, mondjuk megtunningolva egy Pascal/Navi videókártyával, mert szerintem az Intel és az AMD is rákapcsolt a Ryzen óta.

    3-4 év múlva lesz Zen5 is, DDR5-el és lesz Intel Sapphire Rapids, ami egy teljesen új fejlesztésű Intel processzor lesz, ki tudja milyen sebességű.

    Emlékszünk, hogy az amikor az AMD-nek ugyanígy jól ment az Athlon64-esekkel, jött a Core2duo és Quad és szénné verték az AMD-t (sőt utána jött a jó kis X58, biztos ami biztos, meg a Tick Tock), sejtésem szerint ez várható a Sapphire Rapid-szel is, az Intelnek kell egy kis motiváció és máris alkotnak valami brutkót. Persze nyílván évek kellenek ahhoz hogy piacra dobjanak egy új processzorcsaládot, a reakcióidő években mérhető, de lesz méltó válasz a Ryzenek sikereire az biztos, fényévekkel több erőforrása van az Intelnek.

    Lehet megint nagyon lealázzák az akkori legújabb Ryzent majd, de az AMD akkor válaszképp árat csökkent, hogy versenyben maradhassanak.

    Szóval szerintem jelentősebb gyorsulás várható mint eddig volt. Addig meg el lehet még lenni a Xeonokkal.

    Még az is lehet, hogy behalnak az alaplapok, azért az enyém már közelíthet a 10 év felé, kismillió embernél megfordult mindenki tesztelgette, tunningolgatta (az előző tulaj mondta), mint egy rossz utcalány. Bár lekopogom, semmi hibája nincs, mindene működik. De szerintem alapvetően nem rossz minőségű a lapom, és végülis nem éjjel nappal ment, mint egy munkagép, szóval.

    [ Szerkesztve ]

    Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp_1_darab_2/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák