- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
El Kebir
őstag
válasz LaciMc82 #9900 üzenetére
"Azaz a tv pl ne abba"
nem, pont hogy minden egy aljzatból kapja a hálózati áramot. (ami bármilyen kapcsolatban van a pc-vel, habár nem tudom a tv-t miért említed...talán a vga-val össze van kötve?)
ami nincs kapcsolatba a pc-vel azok az eszközök nem érdekesek a földhurok szempontjából. (pl a szomszéd betonkeverője )
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Rabka2
csendes tag
Sziasztok! Bocs, hogy ide írok, de csak itt látok mostanában kommunikációt. Tudnátok nekem optikai egér ügyben segíteni? Az a problémám, hogy most vettem egy Trust-ot, egy mini Wireless-t. De nem tudom, hogy hogyan lehetne a két elemet belevarázsolni, ugyanis sehol sem nyitható ez az egércsoda. Köszi, ha válaszoltok.
-
KL
tag
Helló!
Tegnap a gépem átment sleep módba, ahonnan rögtön a leállás után egy gomb megnyomásával visszahoztam. Az addig tökéletesen működő SyncMaster™ 206BW 20" LCD monitorom nem kapcsolt be.
Villog a kék stand by lámpa (ahogy szokott), viszont hasonló időközönként bevillan a kép is egy pillanatra (ki sem fényesedik), majd rögtön el is tűnik. Húztam már ki hálózatból is, a számítógépből is, de ugyanaz a helyzet.Van valami ötletetek?
Kösz!
KL
A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely a teljes megsemmisüléshez vezet...
-
joker1220
őstag
Sziasztok!
Egy érdekességet szeretnék veletek megosztani.
Van egy több mint 7 éves Acer Lcd monitorom, dsub csatis max 1280*1024 et tud 75hz en.
Pár hónapja olyan jelenség jött elő mint amikor nagyon alacsony a képfrissítési ráta és
kicsi vízszintes vonalak mennek egymás után lefele.Minél lejebb vettem a felbontást, annál kevésbé látszott 800*600 ba megszűnt a jelenség.
Akármit állítottam ezen kívül nem múlt el, cseréltem kábelt is, de az sem segített.
Nemrég összeraktam egy új konfigot de mivel nincs vga átkapcsolóm ezért cserélgettem
a monitorkábeleket, amikor a hd3850 es vga val szerelt gépre kötöttem a monitort, elmúlt
a jelenség.Utána viszadugtam a hd6770 el szerelt gépet és csodák csodájára teljesen elmúlt a jelenség
Elképzelhető hogy a monitoron lévő dsub bemeneti csati kontaktos volt vagy valamelyik tű nem
érintkezett normálisan és az okozta ezt a csikozodást!?,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
hitman,
őstag
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni,hogy egy tv-s monitort mivel érdemes összekötni a pc-vel?
Csak játékra használom a gépet ezért fontos számomra a minél szebb kép!A probléma ott kezdődik hogy a monitoron csak d-sub és hdmi bemenet van.
A fő kérdés hogy a legszebb képet úgy nyerem ha hdmi-vel van összekötve vagy ha esetleg szerzek átalakítót a monitor felőli oldalra és valami más kábellel viszem a jelet?
A vga-n van hdmi, dvi és dp-port is.
Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
moszka
tag
Samsung T240
Gépeztem paff elment a háttérvilágítás. Kép az van.
kikapcs-bekapcs után kb 2mp-ig van fény.
Mi ment tönkre?kőbalta
-
moszka
tag
Ha már itt vagyok. Van egy régebbi 19" fusi moncsim. Ilyen pirosas a képe. Ott mi lehet a hiba?
kőbalta
-
föccer
nagyúr
Üdv!
Van egy 17" Fujitsu Siemens P17-2 TFT monitorom. Ez a monitor évek óta derekasan szolgál, ám az utóbbi néhány napban megbetegedett.
A hiba jelenség az, hogy bekapcsolás után "be kell melegednie". Amíg ez nem történik meg, addig nem kapcsol be, csak villog a ledje. Ha valakivel skypen vagy TeamSpeakeren beszélek, akkor az arra panaszkodnak, hogy nagyon "zúgok". Sejtésem szerint a tápkábel csatlakozása lehet kontakt hibás.
Mi lehet a pontos hibája? Esetleg van valaki monitor szervízes, akit szívesen ajánlanátok? Ez utóbbi akár privátban is jöhet.
Köszi
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
fero02
nagyúr
A monitor tápegység/inverter részében döglöttek meg az amúgy sem minőségi alkatrészek (kondik). Ez éppen okozhat olyan zavart, amit más eszközökön is kihallani. A lényeg, hogy ne erőltesd a működtetést, mert a probléma súlyosbodhat aminek akár következménye lehet az is, hogy nem éri majd megjavíttatni.
-
föccer
nagyúr
Ha leég bátor vagyok, akkor kondik cserélésével orvosolható a dolog? Ha igen, akkor milyen gyártmányú kondikat érdemes beszerelni? Szét kellene kapnom a moncsit és megnézni, hogy mekkorák kellenek bele.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
fero02
nagyúr
Ha Te szeded szét, akkor nagy valószínűséggel örökre nyomot fogsz hagyni az illesztéseknél, amikor szeded szét. Nem tudom mennyire vagy ellátva a szükséges szerszámokkal (forrasztó páka, jó minőségű cin, ónszívó, fogó, stb). Az értékeket és a db számot nem árt tudni a vásárlás előtt. Márkából van több jó is, a kérdés inkább az, hogy a boltba ahová mész vásárolni melyiket tartják.
-
föccer
nagyúr
Erről a monitorról már lemondtam. Ha sikerül megcsinálni, akkor örülök, ha nem, akkor sem zavar. Max ismerkedem egy picit a forrasztással
üdv, föccer
-
ronin79
addikt
Hali, előre bocs ha már egy agyontárgyalt kérdést teszek fel. Világéletemben notebookom volt, úgyhogy lcd vagy crt monitorokat sem használtam idáig.
Adott egy ViewSonic VA2413wm monitor. A gond, hogy nem lehet full hd felbontást beállítani csak 1680x1050-est max. Korábban működött az 1920x1080 is, jelenleg out of range hibát dob. Másik pc-n kipróbálva ugyanez, szal egyértelmű monitor hiba. Lehetséges ilyen hibát javítani, esetleg tipp hol keresendő? Köszi a válaszokat.[ Szerkesztve ]
-
El Kebir
őstag
válasz ronin79 #9920 üzenetére
azért én még nem lennék annyira biztos abban, hogy monitor hiba... ha a windowsban nincs megfelelően telepítve a monitor és az analóg kábelen se tudja az általa támogatott frissítési módról tájékoztatni a vga-t, akkor is előfordulhat a tapasztalt jelenség.
(persze nem részletezted, mit jelent a "korábban jól működött", hogy azóta mennyit változott a szoftver és hardverkörnyezete)(ha nincs hozzá *.inf, azaz a monitor "driver", akkor még megpróbálkozhatnál egy kábelcserével is, ha van kéznél egy másik típusú d-sub kábel, vagy ha dvi->d-sub átalakítóval megy, akkor még az is okozhat ilyesmit)
-
Gallac
senior tag
Sziasztok!
Samsung 244t TFT-t használok egy MSI 9600 Geforce kártyával, Win 7 Prof 64bit HU oprendszer alatt,
legujabb 306-os Forcewareval, Hd video alatt néha végigfut a képen vízszintesen csikban a kép,
utánaolvastam azt írják Vsync hiba lehet, 1650x1080-as febontás van beállítva 60 Hz képfrissítés mellett.van ötlete valakinek mivel lehetne kiküszöbölni ezt?
''..Mobiltelefon vonóhoroggal eladó...''
-
Gallac
senior tag
1680*1050 felbontás azt elirtam
''..Mobiltelefon vonóhoroggal eladó...''
-
Ramito
csendes tag
Üdv.! Lehet rossz helyre írok, de itt biztos van jópár szakértő, aki ért a témához. Van egy videokártyám aminek van 1 DVI, illetve 1 HDMI kimenete. Adott két monitor amik mindketten D-SUB kimenettel rendelkeznek. Van rá valami lehetőség(átalakítók), hogy mindkét monitort rákössem a videokártyára egyszerre? Vagy nem úszom meg h, vegyek egy új monitort hdmi kimenettel?
-
föccer
nagyúr
Hogy a pics**a tudom szétszedni a burkolatot? Az állványról lecsavaroztam, de ezen kívül sem csavar, sem pattintani való hely, rés fülecske, gomb nincs rajta. Megpróbáltam egy picit megfeszegetni az illesztésnél, de nem nagyon akart engedni. Széttörni nem szeretném, viszont nem nagyon látom, hogy hol kellene megbontani...
Volt már valakinek hasonlóval dolga?
Köszi,
üdv, föccer
-
ronin79
addikt
válasz El Kebir #9921 üzenetére
Köszönöm a választ. A korábban működött azt jelenti hogy ez egyik napról a másikra történt, tehát este kikapcsolta a gépet és másnap ezzel indult. Sajnos bővebbet nem tudok, nem az enyém a monitor, egyik bárátomé. Kábel, drivercsere megvolt, ezzel kezdtem ahogy hozzám került.
-
föccer
nagyúr
Régi telefont?
egyébként meg, hogy "lemondtam róla" nem azt jelenti, hogy tönkre akarom tenni. A tudásom legjavát fogom beletenni a javításába. Ha összejön, akkor mint javított moncsi még valakinek jó szlgálatot tehet.
üdv, föccer
-
fero02
nagyúr
-
föccer
nagyúr
Én meg azt hittem, hogy régi telefont
üdv, föccer
-
aimettirlz
tag
Üdv, Samsung XL2370LED monitornál le lehet valahogy tiltani hogy ANALOG és HDMI portot ne keressen? mert sokszor várni kell vagy 20 secet mire átvált digitálisra ami tényleg jön a kép... van erre valami mód? hogy ne periodikusan váltogassa aztán jééé van jel elég primitív megoldásnak tűnik
[ Szerkesztve ]
® aimeTTi atticuS ™
-
Sir Pocok
őstag
Sziasztok!
A követekező bajom lenne:
Most vettem egy ASUS VH192D típusú monitort. A problémám az, hogy nem találok hozzá semmilyen Win XP drivert és ennek hiányában az XP sima Plug and Play monitornak ismeri fel és nem tudom a felbontást se állítani. Van valami ötletetek?
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
El Kebir
őstag
válasz Sir Pocok #9938 üzenetére
azért nincs, mert azért alapból működnie kellene nélküle is, azért plug and play... (persze pl néha a d-sub kábel, átalakító közbeszól...)
(konkrétan nem tudod beállítani a natív felbontást, vagy milyen febontást nem tudsz beállítani?)
-
waszi69
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémámra keresem a megoldást:
a HTPC-et egy LG LCD TV-vel használom. Mivel azonban a HTPC-t főleg, majdnem napi szinten, zenehallgatásra használom, filmet ritkábban, havonta 2-3 alkalommal nézek, ezért beszereztem egy kis 10'-s Planoview 450-s monitort, ami arra elméletileg bőven elég lenne, hogy a Winampot elindítsam.
A kis monitor csak 640X480-s felbontáson működik.
Nagy nehezen sikerült a win7 alatt előcsalogatni ezt a kis felbontást, szépen be is állítottam a két kijelzőt, mindeniket a saját beállításaival. Ha mind a két kijelző be van kapcsolva, szépen működnek is, ott kezdődik a probléma, ha a TV-t kikapcsolom, mert akkor a kis monitoron is elmegy a kép. Ha a kis monitort állítom be elsődleges monitornak, akkor ha bekapcsolom a gépet, a monitor csak szürkén világít.
A HTPC-be egy Asus M3A78-EM alaplap van integrált Geforce 8300-s GPU-val.
Mi a túrót tudok csinálni, hogy a TV bekapcsolása nélkül tudjam használni a kis monitort??
Segítségeteket előre is köszönöm. -
Heimdallr75
őstag
Sziasztok,
kérdésem lenne adott egy sony crt monitor, ma lettem figyelmes, hogy működés közben egyre durvábban sípoló hangot ad, néha kicsit változik a frekvenciája a sípolásnak
Mit érdemes megnézni raja?الغريبة في هذا الكوكب
-
fero02
nagyúr
válasz Heimdallr75 #9947 üzenetére
Semmit. Inkább helyette nézz vmit.
-
Heimdallr75
őstag
-
cintula187
addikt
Samsung s23b550v monitorokkal az alábbi gond lenne
Nativ full hd felbontásban a képernyőn mind a 4 irányban fekete keret látható, nem használja ki nativ felbontásban az összes pixelt. Konfigban ATI radeon 6950 van és 3 ilyen monitor van rákötve.
Mindegyik HDMI -n van csatlakoztatva.(2db dvi hdmi átalakitoval.) 12.8 as catalys és controll center fent van.
Win 7 64 bit sp1 az oprendszer.
Merre kellene keresgélni a beállitásokban?Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 25" Dell Alienware AW2524HF / 500 Hz
- Gigabyte Aorus Gamer Ívelt Monitor 27" Új 6hó jótállás+Áfás számlával!
- 24"-os LG 24MK430H FHD, IPS monitor kiárusítás!!!AkciÓÓ!
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest