- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
elozo dell 2209 monitoromat decemberben csereltek refurbishedre. minden ok volt, de ma reggel elkezdett csikosodni a teteje. aztan egy fel ora mulva raadasul abba is hagyta... vmi halozati zavar lehet csak?
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Whaazzup
senior tag
válasz h.adam.92 #9348 üzenetére
Szia.BARBÁR! csavarhúzóval LCD-nek ne röhögtess,ha nem tudod a pöcök pontokat letöröd a csavarhúzóval meg rongálod a peremet ami megfog látszani.Ha nincs feszítő készleted akkor csak plastic kártyával próbáld abból is az átlátszóval vagy sötét színűvel mert kenődik.
Ha szétszedted nem biztos sőt elképzelhető hogy nem csak púpos kondi lesz benne vagy az sem akkor mit csinálsz,igen nagy önbizalmad van már ne is haragudj egy ilyen monitort szétkapni,de kívánom hogy éppen szét feszítsd és csak kondi baja legyen.ÜDV.Boxer, imádom. Intelligencia minta képe.//////------ezzel gyorsabb--06204489764
-
axlrose32
őstag
Sziasztok!
Én végleg kiszálltam, ezentúl monitorproblémákkal forduljatok bizalommal Fero02 és Whaazzup kollégákhoz.
Szebb jövőt!06703896891
-
-
hakkan
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy LG IPS236-ot.
Az a problémám vele hogy ha a hozzá adott DVI kábelen keresztül csatlakoztatom akkor nem ad jelet, a HDMI-vel akkor egy nagy fekete keretben van a kép, ha pedig DVI->D-SUB átalakítóval csatlakoztatom cak ki-be húzgálások után hajlandó képet adni.
Tudja vki esetleg mi lehet a baja?
Előre is köszi!Amiből befőttet, abból pálinkát is!
-
Stormer5811
csendes tag
Sziasztok!
Nemrégiben vetteme egy HP x2301-es ultravékony TN paneles de 16 millió színű monitort.
Gyönyörű monitor iszonyat éles és a színei valami elképesztően életteliek.
Viszont van egy durva szépséghibája a dolognak.
Gradiens Banding. A Monitor álltal közölt kép 32 bitre állítva is jól kivehetően megutatja az egymás mellett álló színek közti vonalat ami elég irritáló hiba. Papíron ennek a monitornak nem lenne szabad ilyet csinálnia. mégis a közép és alsó színtartományokban előjön a dolog. Ha van egy lágy színátmenetes hátté én azt csíkokban látom viszont a képernyő. A legdurvább hogy screenshot-ot készítettem printscreen-el hogy meglássam tényleg a monitorban van-e a hiba. Áttettema kész képet a telefonomra (zte blade hibátlan kijelző bár az ics rom nmetudom milyen színmélységgel dolgozik) az eredmény ott is ugyana z volt. Itt kezdtem el gondolkodni hogy nem-e videókártyahibával van dolgom. A monitor HDMI kábelen kapja a jelet egy Gigebyte HD 5750-es aktív hűtős videókártyából és Windows7 64 bit pörög a gépen egy AMD Phenom 965-el hajtva 12 giga rammal tarkítva.
A videókártya beállításai elméletileg jók minden 32 biten kint is bent is, 60Hz-en 1920x1080-as felbontásban pixelfélreverődés nélkül! De a hiba ugyan az. Kipróbáltam egy másik videókártyával is. Kipróbáltam egy ubuntu Live CD-t is szintén 64 biteset. Ott megszűnni látszott a probléma de ott is láttam pár érdekes dolgot azthiszem.Windows-ra visszatérva photoshop-ban húztam gradient átmeneteket szürkével és feketével. szép csíkos volt. 8 bitről átkapcsoltam 16 bitre rányomtam egy blur-t már javult de nem volt még szép. aztán felkapcsoltam 32 bitre. rányomtam még1 elmosást és egyszerűen nem változott tovább.. megállt a részletesség azon a szinten. A monitor elivleg 16 millió színt jelenít meg azaz 24 bites tehát 8bit piros 8bit zöld 8 bit kék. az emberi szem 10 millió színt képes érzékelni. Így nem értem mi lehet ez.
Feltettem a régi monitort is és meglepve tapasztaltam hogy jobb szemmel közelebről megnézve azon is hasonló hibák láthatóak. Ugyan az a színösszeverődési hiba. Ez most vagy azt jelenti hogy az új monitorom a régi monitorom és a telefonom is hibásan jeleníti meg a színeket vagy egyszerűen ennyit tud a mai technika.. amit kétlek.
Még annyit érdemes talán megemlítenem bár ez szerintem direkt ilyen, hogy fotó módban a monitoron a lila egy bizonyos alsó sötét és fakó árnyalata extrém élénk lilává változik. a többi színnél nem látható ez csak a lila skálán. De az összes gyári preset ilyesféle torzításokkal él szóval ezen nem vagyok meglepődve.
Hibás lenne a monitorom? Vagy esettleg a géppel kellene csináljak valamit hogy jólegyen?
-
Stormer5811
csendes tag
válasz Stormer5811 #9368 üzenetére
https://dl.dropbox.com/s/ljxcxyk5mss7zc0/Untitled-1.png?dl=1
itt egy kép is. nekem a bejelölt terület 100x-os normál nézetben jól megnézve tagoltan jelenik meg. -
arn
félisten
ma reggel is csinalta, gyorsan le is fotoztam... a felso resz csikos, a kep kifakul, es zizeg (hangilag is). mitol lehet ez? fekete alapon latszik a legjobban.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Stormer5811
csendes tag
Vén 10 éves IBM monitoroknál láttam hasolnlót. Ilyenkor vagy a Frissítési rátát vagy a felbontást nem bírja. Egy idő után túlmegelszik a dolog és a kép pixelei eltolódnak az ilyen jószágoknál. Próbáld meg átállítani a felbontást és nézd meg úgy is előjön-e.
[ Szerkesztve ]
-
Stormer5811
csendes tag
hakkan
Gondolom AMD videókártyát használsz. Ezeknek az új vezérlőszoftverők az AMD Vision Control center HDMI használatánál monitor helyett TV-s funkciókat kapcsol be. Ami nagyon is jó dolog de meg van az a hátulütője hogy magától bekapcsol egy Overscan nevű dolgot, ami a mi monitorainknak már nem jelent sok jót. Ez az overscan azért felel hogy ne lógjon ki a jel a tévé keretből. Viszont a mi monitorainknál azt tapasztaljuk hogy összehúzódik a kép.Lényeg:
Bemész az AMD Vision Control centerbe
-->Saját digitális síkképernyőm--->Méretezési beállítások--> és az ott található csúszkát told el 0%-ra azaz teljes méretre.Ha nem AMD hajtja a géped akkor sem kell kétségbe esni. Biztos hogy az Nvidia-nál is van egy hasonló beállítás.
-
arn
félisten
válasz Stormer5811 #9371 üzenetére
ez egy lcd, az elodje evekig ment ebben a felbontasban, frissitesben ez meg csak 8 honapja. total alapon van, es sose allitottam masra. en inkabb vmi doglodo tapra gondolnek.
-
arn
félisten
azt el is felejtettem irni, ha nem kap jelet a monitor, akkor is ilyen
-
arn
félisten
válasz moonguru #9375 üzenetére
elvileg decembertol meghosszabodott a garancia remelem cserelik... csak kar, hogy mar ez a monitor nincs, aztan adnak majd vmi 16:9est helyette, amin kipotyog a szemem. akkor asszem eladom, aztan veszek egy 16:10es 24est. ugyis az volt elotte.
-
buvez
tag
Hello mindenki!
Ma vettem egy BenQ monitort és észre vettem sötétebb háttérnél 1 db pixel hibát. Felhívtam a boltot, azt mondták a garancia erre nem vonatkozik. Pixel garancia, ami azt hiszem 3 napig van se, mert több darabnak kell lennie nem is tudom pontosan mekkora területen, talán 1 négyzetcentin. Valóban így van, el kell fogadnom? Ez még nem olyan nagy dolog?
köszöntem!Billentyűzet hiba! Folytatáshoz nyomjon F1-et! [HOT]<buvez>
-
moonguru
őstag
Jelentéktelen hiba miatt elállásnak helye nincs!
Nekem a Tescoban se látták, hogy alul-felül bevilágít a monitor!
Nagy nehezen elértem hogy "téves vásárlás" címén beszámítsák egy Technika TV-be...
A 3 napos cseregarancia "hibátlan" vagy "nem tetsző" termékekre már megszűnt!
Ui:
Házimozi kipróbálni nem lehet!
Mondom hogy ha nem tetszik otthon kipróbáláskor akkor visszahozom!
Erre: Hogy képzelem ezt? Majdnem biztossági öröket hívtak...
Ui2:
Azért van ilyen is:
72 órán belül subpixel garancia, ezen túl Class-2 (5 hiba / 1millió pixel) !
A monitorok képfelülete technológiai okokból pixelhibákat tartalmazhat, amely az LCD panelgyártás velejárója. A Class-II gyártói ajánlás szerint a megengedett hiba mértéke 1 millió pixelenként 5db. A pixelhibás monitorokat a vásárlástól számított 72 órán belül a Vásárló kérésére kicseréljük, ill. boltjainkban módot biztosítunk a helyszínen eleve garantáltan hibátlan panel kiválasztására !Persze ez attól függ hogy hol vetted,,,
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
buvez
tag
Köszönöm a válaszokat! Én is olvastam ezt a classII-es dolgot és e szerint még úgy mond nincs jogom kicseréltetni. Ez szőrnyű. Ezek a boltosok egyáltalán nem akartak segíteni, nos igen bolt válogatja. Így jártam. Máskor nem itt vásárolok vagy akármiről van szó ott helyben kipróbáltatom velük. :-S
Billentyűzet hiba! Folytatáshoz nyomjon F1-et! [HOT]<buvez>
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
LG Flatron W2253TQ típusú monitorom van, ez az a fajta, aminél ha közel teszed a kezed az OSD gombjaihoz, akkor kezdenek pirosan világítani. Épp filmeztünk rajta, mikor kipiroslottak a gombjai, majd belépett a menübe, ezután kiírta, hogy OSD Locked. Eközben a monitor közelében sem voltunk, azóta nem bírok belépni a menübe, minden gombra "OSD Locked" felirat jön be.
WTF?? Mit tudnék vele csinálni?
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
Whaazzup
senior tag
Sziasztok a 3-napos garancia már megszűnt régen,egyedül a szavatossági idő az amire lehet hivatkozni,ez erősebb mint a jótállás de ez csak vásárlástól kezdve 6-hónapig alkalmazható és a Fogyasztóvédelem kell hozzá 99%-ban a vevő a nyerő.ÜDV.
Boxer, imádom. Intelligencia minta képe.//////------ezzel gyorsabb--06204489764
-
El Kebir
őstag
válasz Whaazzup #9385 üzenetére
"szavatossági idő az amire lehet hivatkozni,ez erősebb mint a jótállás"
Kevered a dolgokat, a szavatosságnál a fogyasztónál van a bizonyítási kényszer, tehát neked bizonyítani kellene azt, hogy eleve a gyártás során keletkezett a hiba (vagy akkora visszavezethető okból), ez sokkal problémásabb, mint a jótállás érvényesítés, aminél egyáltalán nem számít, hogy mikor keletkezett a hiba, és problémás esetben (ha a gyártó nem ismeri el a hibát), akkor a gyártónak kell azt bebizonyítania, hogy nem rendeltetésszerű használat miatt keletkezett a hiba.
A szavatosság egyértelműen gyengébb a jótállásnál, mert sokkal nehezebben érvényesíthető és csak a gyártáskor meglévő, vagy arra visszavezethető hibákra érvényes. (elég annyit mondani a gyártónak, hogy gyártáskor minden rendben volt, gyártás utáni hiba, bizonyítsd be, hogy nem az)
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
gubel96
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy Samsung Synicmaster 940n monitorom és mostanában kezdődött egy hiba:
Bekapcsolom a monitort elsötétedik a kép(nem teljesen),Zizeg majd 3 másodperc-múlva teljes sötétség.kérdésem lenne:
-Mi lehet a gond?
-Érdemes e javíttatni?
-vagy vegyek egy új monitort?[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
A munkahelyemen van bent egy Samsung SyncMaster 1100DF monitor, eddig ezt használtam. Tegnap bejövök, bekapcsolom a gépet, utána monitort, majd a monitor nem ad képet, ellenben a zöld LED az elején villog folyamatosan. Ez mi lehet és lehet-e orvosolni szerelővel?
Neten találtam rá kérdést, csak válasz nem érkezett rá!
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Carasc0
őstag
Kedves topic lakók.
Először is üdvözlök mindenkit!
Sajnálattal kellett ma szembesülnöm azzal a primitív technológiai problémával amely miatt nem csakhogy csalódott vagyok, de bosszús is.
A probléma:
Adott egy Samsung BX2450 24" LED monitor. Imádom ezt a monitort. A monitor és a VGA mini-HDMI kábellel van összekötve. A működéssel eddig semmi gond nem volt.1 héttel ezelelőtt vásároltam egy SMART TV-t. Ezt a TV-t összekötöttem 15 pin DVI - HDMI kábellel a TV-vel. Azóta a kedves gép azt csinálja mikor bekapcsolom, hogy nem ad képet (tehát nem találja a jelforrást), és őméltósága csak a WIN7 indulásakor adja be a képet. Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy a POST folyamatot nem látom, csak a WIN7 indulását követően jön be a kép. Ez katasztrófa. Nem hiszem el, hogy ilyen agyalágyult lenne a monitor, hogy nem tudja hogy a HDMI1 neki a jelforrás, és borzalmas hogy ezt még a monitoron sem tudom beállítani. Amennyiben a VGA-ból kihúzom a DVI csatlakozót, minden megjavul!
Ehhez kérnék segítséget, hátha nem találok valami beállítást.
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
-
Whaazzup
senior tag
válasz El Kebir #9386 üzenetére
Szia.Különben én pont fordítva tudom, a gyártónak szavatolni kell hogy áru 6-hónapig nem romlik el,nincsenek rejtett hibái.A 6-hónap letelte után kell csak a vevőnek bizonyítani hogy nem az ő hibájából történt a hiba és rendeltetésszerűen használta.De mindegy nem számít különösebben nem érdekel,te így tudod legyen elfogadom,evvel kapcsolatban nem írok oldja meg akinek problémája van a garanciával.ÜDV.
-
El Kebir
őstag
válasz Whaazzup #9392 üzenetére
kevered a jótállást a szavatossággal.
jótállásnál (vagy ezt nevezik garanciának) mindig a gyártónál a bizonyítás kényszere. (szerk.: meg lényegtelen, hogy mi miatt keletkezik a hiba, jótállás esetén rendetetésszerű használat melett, minden hiba a gyártó hibája, szerződés hibás teljesítésének számít)
szavatosságnál (most hogy írod nekem is rémlik olyan rész), hogy első felében a gyártónak, utána a fogyasztónak kell bizonyítania igazát. (de éppen emiatt is a jótállásnál, garanciánál mindig gyengébb "védelem" a fogyasztó számára)
De számítástechnikai termékekre kötelező jótállás van, és nem szavatosság. (rendeletben van szabályozva, hogy mire vonatkozik szavatosság vagy jótállás)
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
dace90
csendes tag
Sziasztok!Vettem nemrég egy dell u2412m típusú monitort és az volt a problémám vele, hogy foltos volt a képernyője, olyan mintha koszos lenne, főleg világos háttereknél jön elő. Kicseréltettem garanciába, de sajnos a mostani monitoron is jelentkezik ugyanez a hiba, annyira nem zavaró, de egy ilyen drága monitortól azt várnám, hogy tökéletesen működjön. A monitor laptophoz van kötve dvi-hdmi kábellel, szerintem ez nem lehet probléma. Valaki tapasztalt már hasonlót?Mi lehet a megoldás?Cseréltessem ki ezt is garanciába, vagy esetleg van valami más megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
Whaazzup
senior tag
válasz El Kebir #9393 üzenetére
Szia.Lehet hogy igazad van,én így tudtam.és így cseréltettem PC-boltban egy HDD-a minek kiégett a motor chipje és a fogyasztóvédelem erre hivatkozva cseréltette ki.mert ugye égésre nincs garancia.és nem akarták cserélni.KÖSZÖNÖM A FELVILÁGOSÍTÁST AZÉRT.ÜDV.
-
FZoli9
csendes tag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy monitorhiba, de jobb helyet nem találtam neki.
A hét folyamán kétszer is elsötétült a monitorom. Látszólag a gép továbbra is ment, ill. a monitor LED-jei is világítottak (valamint a háttérvilágítás is égett rajta), de nem volt kép és a gép sem reagált semmire, csak a reset segített.
Első alkalommal a neten böngésztem, másodjára a youtubeon néztem videót (ez el is hallgatott, mikor elment a kép) mikor a sötétedés bekövetkezett, szóval egyik sem egy processzorterhelő dolog volt.
A monitorommal lehet baj vagy inkább a videókártyám kezd 5+ év után megmurdálni?Táp: FSP400-APN60 (Tavaly vettem, remélem nem ez a ludas...)
Alaplap: Abil Il-8
Processzor: Intel Celeron D 356 3 Ghz
3 GB RAM
Videókártya: Radeon X550
80 GB winchester
A szokásos egér, billentyűzet, optikai meghajtón felül USB-n egy nyomtató és egy gamepad van állandó jelleggel rákötve.
A monitor egy Samsung 2253LW -
Zotya21
senior tag
szasztok
van egy samsung p2270HD tv tuneres monitorom és olyan baja van hogy amikor bekapcsolom baromi fényes és fakó aztán kb egy óra után amikor bemelegedett akkor már mondhatni szép kép van rajt ez mitől lehet ?
meg az is gáz amióta ez van nekem hogy ha teljes képernyős alkalmazás fut sokla fakóbbak a szinek mnitha ablakba futtatnám ezis mitől lehet ?
https://500px.com/slayer_art
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte Aorus Gamer Ívelt Monitor 27" Új 6hó jótállás+Áfás számlával!
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest