- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Házimozi belépő szinten
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- Milyen monitort vegyek?
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
Új hozzászólás Aktív témák
-
zuhi_
senior tag
válasz szabolcs77 #15705 üzenetére
Ha van még rá garancia, akkor vidd vissza szerintem és kicserélik.
-
bbdzyx
senior tag
Sziasztok!
Lesz egy Samsung 2233RZ típusú 120hz-es monitorom, amin a 120Hz miatt egy dual-link DVI bemeneti csatlakozó van. A laptopomon viszont csak D-SUB, ill. HDMI kimenet. Elviekben ezek a csatlakozók is támogatják kis felbontásban a 120 Hz-es képfrissítést, én is így használnám. (1.4-es HDMI talán mintha tudna 120 Hz-et is, de ebben nem vagyok biztos!?)
Milyen kábelt, vagy kábel+átalakító párost kéne beszereznem, hogy működjön a rendszer 120 Hz-en?[ Szerkesztve ]
“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One
-
Samsung SPS
tag
válasz mefistofeles #15686 üzenetére
Szia! Mielőtt felkeresnéd a szervizt, próbáld meg egy másik kábellel, hátha csak ennyi a gond.
-
zuhi_
senior tag
válasz Samsung SPS #15711 üzenetére
Kábelcsere nem segít, ha a kijelző adta meg magát...
-
Stevan87
tag
Sziasztok,
Kellene Nekem egy nagyon nagy segítség...
Ha felteszek egy játékot, pl hét elején a (Call of Duty 2) multiplayer miatt,elindítottam,persze kis felbontásban hozta be (bár nem mintha köze lenne szerintem), és kilépve a szövegek ,ikonok,és minden ,nem olyan tűéles,mint amilyen volt... pixelesek.Mivel nem jöttem rá... csináltam egy rendszervisszaállítást.
Helyreállt így.Most megint feltettem egy játékot,az se a monitor méretében indult el ,tehát 1920*1080-ba.. hanem kisebbe.
Kilépve a játékból,ismét pixelesek lettek a betűk,ikonok,minden.Mit állíthatnak el ezek,ami nem áll magától vissza?
Van valakinek tippje erre? -
dangerzone
addikt
Sziasztok. Nem tudtok egy megbízható monitorszerelot Budapesten?
-
ritteR*
újonc
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni az alábbi kérdésben.
Új PC-t raktam össze GTX 760 videó karival.
Ezen a kártyán csak HDMI és DVI csatlakozó van, sima VGA csati nincs.
A monitort amit szintén most vettem egy Asus VN248H IPS monitor.
Jelenleg egy hagyományos VGA kábellel van össze kötve aminek a végén VGA-DVI átalakító van és így van rácsatlakoztatva a videokártyára.
1920x1080 és 60 HZ -en működik most a monitor.
Azt vettem észre, hogy játék közben, vagy netezés közben, ha sötétebb a háttér kicsit vibrál a kép.
Halványan viszont folyamatosan látszódik és gondolom sötétebb képen ez jobban észrevehető.
A VGA kábel a végén DVI-ra átalakítóval okozhat ilyen problémát?
Vegyek hozzá HDMI kábelt?
Videó kártya probléma is lehet esetleg?Válaszotokat előre is köszönöm!
-
izee
őstag
Érdeklődök egy [link] monitor iránt.
Nem tudom mik vannak a képernyőjén, de nem mind pixelhiba vagy egy sem, mert különböző mélységben láthatóak. Egyébként nem kevés van belőlük és viszonylag elkülönültek egymástól.
Lehet ez belső por? Szerelő (könnyen) kijavítja még akkor is ha különböző mélységekben látom ezeket a porszemcséket? (esetleg pixelhibákat...)
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
zuhi_
senior tag
Az attól függ mennyiért érdeklődsz rá, amikor hibátlant ki lehet fogni már 12-15E Ft környékén foltok és porszemek nélkül.
Amúgy a mélyebben fekvő fekete foltok tapasztalataim szerint kosz/por szemcsék. Ahhoz elég jól szét kell szedni a kijelzőt, hogy ki lehessen takarítani és vagy sikerül, vagy még több lesz benne.
-
mclane_
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 5 éves Dell U221H monitorom. Olyan csinál mostanában, hogy a képernyő felső része elkezd vibrálni, és "zizeg" valami a házon belül is. Továbbá filmeknél, ha sötétben játszódó jelenet van, elsötétedik, leveszi a fényerőt. A jelenségeket nem állandó jelleggel csinálja.
Ha a DVI kábel kihúzom és bekapcsolom, megjelenik a Dell logó már akkor elkezdi. Mi lehet a gondja?
Érdemes javíttatni? Előre is kösz. -
Dronte
aktív tag
Halihó!
Van egy Dell monitorom (asszem ilyen, vagy ehhez nagyon hasonló). Az lenne a problémám, hogy egyik nap nem akart bekapcsolni, konkrétan a zöld led világít (kb 15mp-enként narancssárgára átvált pár másodpercre), és nem ad képet. Tápkábel csere, kábelmozgatás stb megvolt, videokártya hiba kizárva, másik gépen is néztem.
Egy dolgot nem tudtam még kipróbálni, konkrétan a VGA kábel cseréjét, de erre még ma délután sort kerítek, de valószínűleg ez is kizárható.
Mi lehet a probléma? Megadhatta magát véglegesen vajon?
Köszi előre is!
-
ordogi
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni!
Adott egy 21:9-es monitort. LG 25UM55 a becsületes neve. Van egy Lenovo Edge92-es számítógép, amelyben van egy ATI Radeon HD7450-es videokártya. DPI-n vannak összekötve, tekintettel arra, hogy a kártyán nincs HDMI.A rendszer azóta csak safe módban, korlátozottan működik. Ha normál indítást választok, akkor nagy fekete képernyő a válasz. Érdekes módon az egérkurzor látható ekkor is és mozgatni is tudom a nagy fekete semmiben.
Előre is köszönöm, ha valaki tovább tudja lökni a problémát.
Üdv -
sz.balazs.95
veterán
válasz ordogi #15725 üzenetére
valami szoftveres gubanc lehet a háttérben.
ha látszik az egér, akkor az azt jelenti, hogy a gép ad ki jelet, és azt a monitor meg is jeleníti, tehát a gond nem itt van.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
ordogi
csendes tag
válasz sz.balazs.95 #15726 üzenetére
a baj az, hogy semmilyen install/deinstall nem akar elindulni safe módban. Próbáltam leszedni a video drivert, de a rendszer válasza, hogy safe módban ezt nem lehet, indítsam normál módban a deinstall-t...
-
ordogi
csendes tag
válasz sz.balazs.95 #15729 üzenetére
Ez egy viszonylag fontos gép. Könyvelés és bérszámfejtés is megy rajta. Hétfőn számfejteni kéne vele...
-
Crendless
csendes tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni, nagyon el vagyok keseredve.
Vettem egy LG 22MP55HQ-P típusú monitort újonnan, ill. használtan egy videokártyát (HD 7870) megbízható ismerőstől (1 éves, garancia is 1 év volt így már nincs rá).
Már egy hete megvan a cucc, teszteltem komolyabb alkalmazásokkal, nem volt gond.
Azonban fél órája játszottam a League of Legends-el, ami alatt egy pillanatra bevillant egy teljes képernyőt betöltő fehér kör a pillanat törtrészéig, ez 1 óra alatt 2-szer is megtörtént. Egyszer pedig színes vízszintes csíkok jelentek meg ugyancsak egy pillanatig.
Nem tudom mi okozhatja a problémát a két cucc közül. Tápegységre nem gyanakodnék (mármint hogy nem látja el megfelelően a videokártyát) (FSP raider 550W 80+).Még egy érdekesség: megfigyeltem hogyha újraindítom a gépem, akkor a monitor utána nem kap jelet, le kell állítanom a gépet és manuálisan újra kell indítanom.
[ Szerkesztve ]
-
imroid
tag
Sziasztok!
Az a problémám, hogy van nekem egy LG W2261VP típusú monitorom nem egy mai darab. Utóbbi 1 évben elkezdte magától váltogatni a menüt állítgatni a képet és a kép arányt, színeket minden kis hülyeségbe magától belépked és állítgatja vagy éppenséggel a menüt dobálja fel folyamatosan és ugrál a menüpontok között. Nem e tudnátok rá valami megoldást megszüntetni ezt az agybajt? (új monitor vásárláson kívül )
Válaszokat előre is köszi! -
kriszpontaz
veterán
Srácok egy kis infó kellene nekem, hátha valaki jártas az ügyben mi lehet a probléma egy adott monitorral.
Van nálam egy 19"-os Samsung SyncMaster 192V LCD monitor.
A hiba a következő:Hideg indítással (értsd, legalább 1 órát kikapcsolva volt a monitor) kb. 30 percig semmi gondja nincs, működik normálisan, felbontás, frekvencia váltás hibamentesen megy (1280x1024 60Hz, 75 Hz, stb.), a rendszer látja a monitort mint PnP eszközt, a frissítési frekvenciákat szépen ki tudja olvasni a rendszer.
Fél óra után, mondjuk játék indításakor a képe villan egyet, majd függőleges színes csíkok jelennek meg a képernyőn a normális kép helyett, random mintában, és szivárványszínben hullámzik itt-ott.
Ha a monitort kikapcsolom, majd vissza, kb. 3-4 próbálkozás után a kép visszaáll és normálisan látszik minden, viszont a játékból kilépéskor az asztalra, újra hibás a kép.
Újra ki-bekapcs, és rendben működik, vagy csak kihúzod a VGA kábelt a videokártyából és visszadugod párszor, és megint működik.Viszont innentől kezdve (ahogy a probléma előjön, a PnP monitor helyen nem PnP eszköz látszik, és a létező összes frissítési frekvenciát hozza a beállítás menü (tehát nem ismeri fel rendesen a monitort a gép).
Az auto kalibrálásra nyomva meg hajlamos lefagyni a monitor, csak a tápkábel kihúzása segít, mert onnantól ki sem lehet kapcsolni.Sajnos a monitor képéről nem csináltam fényképet, mert reflexből szétbontottam, de majd valamikor pótolom.
Először VGA-ra gyanakodtam, de annak semmi baja, teszteltem másik monitorral.
Esetleg tudna segíteni valaki hogy mégis mi lehet a baja?
A tápról és a scaler boardról pár kép (nem a saját monitoré, de ugyanez a panel van benne):
[link]
Saját képek:
[link]
Köszi az infókat előre is![ Szerkesztve ]
-
kriszpontaz
veterán
válasz kriszpontaz #15736 üzenetére
Azt elfelejtettem hogy a monitor egy ASUS 9600GT-ről van hajtva DVI-VGA átalakítón keresztül. (2 átalakítóval mindkettő DVI porton ezt csinálja).
-
Crendless
csendes tag
Ilyen nincs.
Átmentem haveromhoz, 5-6 órán át használtuk a gépet amikor nála is hasonló hibák jelentek meg.
Persze nem ugyanaz volt a gond: konkrétan 3 alkalommal egy kis piros vízszintes ledcsík jelent meg a képernyőn (más-más helyeken) egy pillanatra. Samsung monitorról van szó (pontos nevét nem tudom) 5 éves garija van rá, pár hónapos. Mellette egy 2 éves HD6870 pörög a gépében, már nincs rá gari.
Hasonló lehet a gond mint az én esetemben?
Köszönettel: Gábor -
Tikakukac
titán
Brutál riszpekt a Dellnek, az U2711-em oldalt bedobott egy kis barna foltot egy csíkocskával, nem vészes de látható. 2 napon belül itt a csere. És még csak nem is cégen belül intézkedtem hanem mint kusztomer simán bejelentővel.
Lehet mégsem veszem meg azt a kinézett EIZO-t
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
atti1848
senior tag
LG 192WS monitorom nem kapcsol be. A számítógép elindul, mert távolról is rá tudok lépni, de a monitor ledje csak villog és semmi más. Akkor villan fel az LG logoja, mikor kihúzom a falból a tápkábelt, de ez is csak egy piillanatra. Még a kikapcsoló gombra sem reagál.
Mi lehet a baja? Biztos nem a VGA, mert a laptopomhoz is kipróbáltam és azzal sem megy, kábel csere is volt.
Szerk: Már ezelőtt is csinált olyat, hogy nem kapcsolt be, de később,pár újraindítás után működött, de most egyáltalán.
[ Szerkesztve ]
06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
zuhi_
senior tag
válasz chrisnagy13 #15741 üzenetére
Mindenképp megér egy gari próbát.
-
kriszpontaz
veterán
ERRE valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi belépő szinten
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Politika
- Okos Otthon / Smart Home
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- További aktív témák...
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Gigabyte Aorus Gamer Ívelt Monitor 27" Új 6hó jótállás+Áfás számlával!
- 24"-os LG 24MK430H FHD, IPS monitor kiárusítás!!!AkciÓÓ!
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs