Új hozzászólás Aktív témák
-
Ze4lOtx
csendes tag
Sziasztok
Kicsit off, de hátha tudok segíteni... szóval vettem egy pc-t tök üres és nincs hozzá monitorom, de van egy tv-m és összekötöttem displayport átalakító és hdmi kábel segítségével csakhogy nem képet a tv-re :S valaki valami ötlet mit csináljak h tudjak telepíteni windowst?
-
blade4
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy viewsonic típusú 22" lcd monitorom, ami csak akkor ad képet ha bemelegszik. Mi lehet a baja, illetve mit tudok kezdeni vele?
-
tata93
tag
Sziasztok!
Vettem egy LG 24MP55HQ-P monitort. Minden kábelt bedugtam (DVI, AC), feltelepítettem a szoftverét és amikor megpróbálnám bekapcsolni vele a gépet, akkor valami olyat írt ki, hogy Entering Power Saving Mode és pár másodperc után elsötétül a képernyő. A géppel tuti, hogy nincs semmi probléma, mivel a TV-re dugva HDMI kábellel minden tökéletesen működik rajta. Arra gondoltam, hogy lehet bezavar az, hogy be van dugva a HDMI kábel is a gépbe (TV csatlakozójába nem), de szerintem más problémája lehet. Esetleg valakinek valami ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
titán
Van ötlet, hogy hol tudnám megjavíttatni a FuSi P24-1W monitoromat? Talán a tápja adhatta meg magát.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
for3l
senior tag
Sziasztok,
Kérdésem a következő volna: 3 monitor működne-e a következő elrendezésben:
- DVI -> HDMI ("fő monitor")
- DVI -> D-Sub (másodlagos monitor)
- Mini displayport -> HDMI (adapterrel - TV-be)?Köszi a válaszokat.
Bence -
fogirobi
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segítséget, vettem most egy új LG monitort, és néha néha kikapcsol magától, előtte 5 perccel megjelenik egy üzenet és a kikapcsolás előtt 1 perccel is, pontosan ez:És egyszerűen nem tudok rájönni, hogy mi okozza. Nincs valami ötletetek? Gondoltam, hogy az energia takarékos mód be lehet állítva, de nincs, már mindent megnéztem és nem tudok rájönni.
Ez az a monitor: LG 22M45HQ LED
Ha van valami ötletetek hogy mi okozhatja ezt, akkor nagyon megköszönném ha segítenétek. -
sz.balazs.95
veterán
Sziasztok!
Az a problémám, hogy a PC-t HDMI-vel TV-re kötve a kép homályos!
interneten utánanéztem a problémának, és úgy néz ki, hogy nem én vagyok az egyedüli, akinél a probléma fennáll.
Természetesen a felbontás a kijelző felbontásának megfelelően van beállítva, illetve a külföldi fórumokon javasolt beállításokat is kipróbálgattam, nem sok eredménnyel.Egyáltalán normális maga a jelenség?
A TV egy 32"-es FHD LED TV, és egy Radeon kártyát használok.
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
titán
válasz sz.balazs.95 #15360 üzenetére
A tévé nem monitor. A hdmi meg a radeon egy mondatban szintén nem hangzik jól.
-
titán
válasz sz.balazs.95 #15362 üzenetére
A tévé nem monitor.
Ez azt akarta jelenteni, hogy nem arra való. Van benne egy csomó képbelepiszkáló eljárás, amit sok készüléknél nem is lehet kikapcsolni. Ez okozza a homály egy részét. A másik részét az okozza, hogy a Radeonoknál külön művészet normális jelet kihozni hdmi-n.evDirect villanyautós töltőhálózat
-
sz.balazs.95
veterán
válasz schawo #15363 üzenetére
Tehát akkor együtt kell élnem a jelenséggel?
Végülis annyira nem tragédia, mert nem használhatatlanul homályos, csak picit zavaró.
De inkább használom ezt, mint a korábbi 19"-es 1280*1024-es monitorom.
annyira azért nem zavaróan homályos.[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
El Kebir
őstag
válasz sz.balazs.95 #15364 üzenetére
Kapcsold ki a tv-ben az overscan-t (túlpásztázást)... legtöbbször ez okoz homályosságot. (ha esetleg a tv-n van dvi, akkor azt kell használni pc-vel... de a d-sub-on is szebb képet adhat, mint a rosszul beállított hdmi-vel)
Ha utána "fekete keretes" képet kapsz, akkor állítsd be a catalystban a képméretezést.
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
-
for3l
senior tag
válasz El Kebir #15359 üzenetére
Kicsit elbizonytalanodtam, mert ugye erre az Active Single Link-re volna szükségem 2+ monitor esetén, ami csak Display porton működik. Na de én ezzel az átalakítóval nem iktatom ezt ki? Tehát nem csak abban az esetben működik a 3. kijelző, ha a 3-ból 1 DP - DP kábellel van összekötve a géppel?
szerk.: a VGA biztos támogatja. Hasonló kártyám van és a mostani kérdésem is innen jött.
Nem vagyok benne biztos egyébként, hogy jó topicban kérdezősködöm
[ Szerkesztve ]
-
El Kebir
őstag
tök jó, hogy hasonló kártyád van... csak van olyan vga ami csak dp-vel tud három monitort meghajtani, meg van olyan aminél nem feltétel, de amúgy hasonló kártyák.
nézd meg a kártyád milyen, pontosan, a gyártó az oldalán jelzi, ha nem kell a három monitoros módhoz DP ... ha kell, akkor tuti, hogy csak aktív átalakítóval fog menni. (ha nem kell DP akkor, elvileg, bármelyik passzív DP-HDMI átalakító is jó lesz)
(szerk.: nem vagyok oda a barkobázásért... amúgy lehet inkább vga kártya téma, hiszen attól függ...)
[ Szerkesztve ]
-
for3l
senior tag
válasz El Kebir #15372 üzenetére
Jogos!
Utána jártam: a gyártó oldalán már nincs fent ez a kártya sajnos (XFX HD6870 2GB), de máshol megtaláltam és kell neki a DP port (3-ból 1), szóval csak aktív átalakítóval fog működni.
Látom, szaki vagy a témában, azt kérdezném még meg tőled, hogy mi a különbség egy passzív (sima) és egy aktív átalakító között? Valamint, az teljesen mindegy, hogy mivé alakít, csak aktív legyen (én esetemben), ugye?
Tehát így is működne a felállás:
- DVI -> HDMI (fő monitor)
- DVI -> D-Sub (másodlagos monitor)
- mini DP -> DVI (aktív átalakító) -> HDMI (DVI - HDMI 5m-es kábelem van otthon, akkor nem vennék még egy HDMI - HDMI kábelt is - ez menne a TV-be)Köszi a türelmet!
-
sz.balazs.95
veterán
válasz sz.balazs.95 #15368 üzenetére
megoldottam!
a TV beállításainál a képarányt át kellett állítani "eredeti"-re, 16:9-ről, majd a Catalyst-ban 0%-ra állítottam a nyújtást, hogy eltűnjön a fekete keret.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
gabor222
tag
Üdv
Nemrég vettem egy LG22MP65HQ IPS monitort és egyre feltűnőbb "lag", képszétesés van fps játékok alatt, ha egy kicsit is gyorsabban mozgatom a képet.
Ez is ISP "extra", mint a bevilágítási hiba?
-
titán
Hol tudnak csövet cserélni öregedő monitoromban.
-
Andris837
senior tag
Jó reggelt srácok!
A helyzet az, hogy a gépbe VGA csere történt, ami után a játékokban (Counter-Strike GO, FarCry3) vibrál a kép mindaddig amíg be nem kapcsolom a VSYNC-et. Eddig mindig VSYNC nélkül játszottam és most teljesen furcsa. A kérdésem az, hogy ha monitort cserélek és nem VGA kábellel kötöm össze a gépet hanem mondjuk DVI vagy HDMI kábellel akkor megszűnik esetleg a vibrálás? A monitorom egy régi ASUS VW202SR, ami már megjárta a hadak útját, ráférne a csere...
Előző VGA-immal nem volt ilyen jellegű probléma, vagy legalábbis eddig nem tűnt fel.iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
Giltintur
csendes tag
Vettem egy új Benq GW2765HT típusú 1440p-s ips monitort, és a képernyő bal 1/3-ad, alsó 1/3-ad részénél van egy darab zölden világító pixel (gondolom beragadt szubpixel).
Érdemes emiatt elállni a vásárlástól?
Lehet tenni valamit? A villogó fényeket (kb órán keresztül ott) és finom masszírozást próbáltam (utóbbit 5-6 alkalommal, épp egy picit mutatta, hogy érez valamit a monitor, de jobban nem mertem).Másik kérdés: új gépet is fogok venni hozzá, most egy HD5750 hajtja HDMI 1.4-en keresztül. Normális, hogy csak 1080p-t tudok beállítani?
-
Lori82
senior tag
Sziasztok.Ismerősnek segítettem összeállítani egy gépet de valami nincs rendben.A gép: egy b85m-hd3 lap, core i5-4440 proci, 4gb hyperx kingston 1600 ddr3, 1tb wd kék hdd sata3 64mb, dvd író lg, Gigabyte gtx750 2gb oc videókártya és cooler master 500w táp.A probléma az,hogy a win 7 64 bit-es rendszer betöltés előtt a monitoron az out of range felirat jelenik meg.Amikor legelöször elindítottuk a gépet,nem volt vga-dvi adapter ezért az alaplapi csatlakozót használtuk,hogy lássuk működik-e.Szépen működött.Másnap beszereztek egy adaptert átdugták a videókártya csatlakozójába a monitor kábelt és az out of range felirat jelent meg.Mondtam nekik,hogy dugják vissza az alaplapi csatlakozóba és állítsák át a felbontást 1024*768 majd dugják vissza a videokártyába.Megtették ,működött.Egy ilyen gépet gépet pazarlás ilyen alacsony felbontáson járatni,ezért mondtam nekik,hogy állítsák át full hd-ra a felbontást majd indítsák újra.Újraindították, működött.Másnap amikor bekapcsolták a gépet újra az out of range felirat jelent meg,pedig újraindításnál előző nap még minden ok volt.Újra átdugták a kábelt az alaplapi csatlakozóba és ott működött volt kép.A monitor egy Benq E2200HDA LCD.
-
Mikisys
őstag
válasz Lori82 #15383 üzenetére
Az adapteres csatlakoztatásnak vannak hátrányai, például ez is.
Olyan videokártya-monitor összekötőkábelt kell használni, amihez nem kell adapter, tehát HDMI-HDMI-vel köthető gond nélkül össze, vagy DVI-I csak DVI-I-vel, VGA-VGA-val lesz csak jó.
Esetleg a video beállítás menüben (Windows beállítások és a Videokártya-drivere) be kell kapcsolni a kommunikációt a monitorhoz kétirányúra, ha ez lehetséges és akkor talán nem csak látja, hanem fel is ismeri a monitort.
Ha nem jön össze, akkor szervizes segítséget kell kérni.Üdv!
-
SSlyTR
aktív tag
Nekem is akadt egy ki problémám a monitorral. LG 24mp55vq
A probléma. hogy automatán állítgatja a fényerőt. Ha sötétebb a kép leveszi, ha világosabb felállítja. És ez baromira zavaró filmnézés közben. Találkozott valaki ezzel?
Nem értem miért kell ezt a hülye energiatakaréskosságot annyira hajkurászni, az élvezet rovására megy.
WIN8-ban már kikapcsoltam a noti enegiabeállításai között az ilyesmi funciót. De nem hagyta abba.
Most nem tudom, hogy a noti csinálja ezt, vagy a monitor.
Valaki találkozott ilyennel?
Mi lehet rá a megoldás? -
sz.balazs.95
veterán
válasz SSlyTR #15389 üzenetére
Ennek nem az energiatakarékosság a lényege szerintem, hanem hogy az LCD ne világítson pofán a szürke képével sötét vagy tök fekete jelenetek esetén.
Szóval hogy egy kicsit olyan legyen a feketéje, mint a (valódi) LED-eknek.
Ezt a monitor maga szabályozza.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
skitzoo
senior tag
Sziasztok. Tegnap vettem egy LG 32LB5610-es TV-t amit monitornak használok. A TV 100Hz-es de csak 70 HZ megy, Ezt hol tudom beálitani 100-ra? Továbbá a betűk eléggé összefolynak és igy eléggé zavaró. Erre valami megoldás?
"Tudod, mi a pokol? Nem tűz és ördögök... nem az, amit gyerekkorunkban tanultunk! Mi magunk építjük a magunk poklát... még életünkben... ahányszor fájdalmat okozunk... ahányszor szenvedést okozunk!"
-
sz.balazs.95
veterán
válasz skitzoo #15392 üzenetére
ugyanez a típus van nekem is!
a menüben (settings gomb) a kép menün belül van a képarány a lista vége felé. Ott a "levágás nélkül" lehetőséget kell kiválasztani.
Illetve a számítógépen is 1920*1080-at kell beállítani felbontásnak, ha esetleg nem az van beállítva.Nálam a Windows maximum 60 Hz-t enged beállítani, a Catalyst szerint meg 70 Hz a maximum.
-
skitzoo
senior tag
válasz sz.balazs.95 #15393 üzenetére
Nállam is pontosan igy van.
"Tudod, mi a pokol? Nem tűz és ördögök... nem az, amit gyerekkorunkban tanultunk! Mi magunk építjük a magunk poklát... még életünkben... ahányszor fájdalmat okozunk... ahányszor szenvedést okozunk!"
-
El Kebir
őstag
válasz skitzoo #15392 üzenetére
"MCI 100
A Motion Clarity Index (mozgás tisztasági index) a képfrissítési frekvenciával szemben komplexebb mérőszám, amely több faktor figyelembevételével alkalmas az egyes képernyők összehasonlítására."magyarul: nem tud valós 100Hz-et... (csak a videós képjavító funkciói miatt árulják 100Hz-nek... ahogy rengeteg másik tv-t is...)
-
skitzoo
senior tag
válasz sz.balazs.95 #15393 üzenetére
Most nézem, hogy levágás nélkülivel egy jó nagy darab hiányzik a képből. (Minden oldalon) Erre valami?
-
sz.balazs.95
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Politika
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- 24"-os LG 24MK430H FHD, IPS monitor kiárusítás!!!AkciÓÓ!
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- Gigabyte Aorus Gamer Ívelt Monitor 27" Új 6hó jótállás+Áfás számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs