- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Nyomtató topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz modflow #7150 üzenetére
Én használtam már purhabot. Működik, rendesen feltapad a fára. Nem tudom, hogy alatta milyen, de gondolom jobb egy nyílt sebet befedni, mint hagyni, hogy a mocsok bele hulljon. Olyan 1o éve ilyen a fa. Előtte kipucoltam, bekentem én is gombaölővel. Nem tudom, hogy mi van, ha nem foglalkozol vele, lehet, hogy úgy is ugyanúgy túlél a fa.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
modflow
veterán
Csak a purhab alatt ki tudja mi lesz, felszaporodik az ilyen olyan betegség, nem?
-
nagyúr
-
Bacusuz
addikt
válasz velizare #7157 üzenetére
Engedjétek meg hogy megosszam azt a pár dolgot amit a purhabbal kapcsolatban tudok.
A kerti dolgokat még csak tanulom, gyakorlom viszont a purhabokhoz elég sok közöm van.Ami a fő tulajdonságuk ezt érdemes tudni
-uv sugárzásra tönkremegy, elporlad
-nem rugalmas ezért a fa növekedésekor valahol biztosan elszakad majd itt bejut a víz
-felszívja a nedvességet, amitől télen megfagy, ami ugyancsak a hab károsodásához vezetettől függetlenül én sem tudnék üreg kitöltésre jobb anyagot, érdemes figyelni, hogy valamivel le legyen kenve ami megvédi.
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
inf3rno
nagyúr
válasz #46372352 #7158 üzenetére
A császárfa gyorsan nő, nagyok a levelei, és szépek a virágai. annyi extra van vele, hogy magasan futnak a gyökerei, nálunk felnyomták a térkövet. Az első fagyra ledobja az összes levelét, akkor lehet gereblyézni, ha ilyen mániád van. [link]
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Bacusuz #7159 üzenetére
Köszi! Én lekentem valamilyen festékkel kívülről, hogy ne süsse meg a nap. De igazából ha odút, ilyesmit töltesz ki, akkor nem nagyon éri a napsütés. Egyelőre még kitart sok év után is. Talán mikroműanyag szennyezés szempontból nem az igazi.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz #46372352 #7164 üzenetére
Hát passz. A fenyő az viszonylag karcsú, de jóval kevesebb árnyékot ad. A lombos fák közül szerintem mindegyik szétterül, ha nem metszed. A cseresznye ilyesmi magasság 5o év után is. Azért egy ilyen fának kell 5-5 méter minden irányba.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Dorian
félisten
válasz Bacusuz #7159 üzenetére
Én pl. egy fatörzsben lévő, talajszint alatti lyukat a megtisztítása után belül bevontam fasebkezelővel, így lezártam a pórusokat, majd kiszilóztam.
Ja, és őszibaracknál most néhány helyen felhasadtak ágak és mézgásodni kezdett, de még a gyümölcsön kereszül is. Gondolom az első (és sok) termés miatt. Ezeken a helyeken megfaragtam, h egészséges részek maradjanak csak, és azt is lekentem sebkezelővel. Ezek nem mélyek, másra nem volt szükség.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
modflow
veterán
Nem tudom van e erre topik, de valaki csinált már ilyet?
Nagyon tetszik nekem ez a mini vízesés. -
justmemory
senior tag
-
Barret001
addikt
A komposztot lehet tisztán keverés nélkül használni? Nem éget? Hogy ajánlatos keverni földdel? Kb 1:1 ?
-
Dorian
félisten
válasz Barret001 #7173 üzenetére
Én belekapáltam a földbe ültetés előtt, kb. 10 liter/m2 mennyiséget. Talán egy kicsit túlzás is volt, mert megint úgy túlburjánzott a veteményesben a vegetáció, h alig lehet megmozdulni.
Benti növényeknél egyszerűen telepakoltam vele a virágcserép tetejét, aztán megöntöztem.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
Sziasztok!
Van néhány zsák fenyő forgácsom. Szerintetek mit lehet ezzel kazdeni? Ha csak simán belekeverem a földbe, akkor nem változik meg a föld PH-ja?
Van olyan növény amit tönkre tehet?A segítséget előre is köszönöm!
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
-
Rive
veterán
Valamennyire lazítja a talajt, viszont nitrogént von el. Némileg savanyít, de pl. ahhoz ahogyan a fenyők beállítják maguk alatt a talaj PH-t a kedvük szerint minden észszerű mennyiségben elégtelen (a fenyőknek ez a trükk hosszas évek munkája).
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
+ vendingo
+ DorianKöszi a válaszokat. Egyelőre még nincs komposztálóm, talán jövőre jutok odáig, hogy csináljak egy tárolót most csak egymásra vannak dobálva a növényi huladékok.
Van még valami ötreletetek, hogy ha nem is a kertben, valahol a ház körül hasznos lehet?
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
-
csibor
addikt
Sziasztok!
Picit visszaolvasva mindenki fát szeretne ültetni Melegtűrő lombos fára mit ajánlotok?
Közönséges juhar nekem is tetszik, de jó lenne 2-3 fajta között lehetne választania a tulajnak -
tasiadam
veterán
Kezdosik a varosban is a gyapottok tamadasa. Van 7 to paradicsom, mindet aktovan tamadjak. Lefujtam mospilannal, az osszes kikelt kidolt, de az osszes petet nemtudom minden nap lekaparni. Mit tudok csinalni azon kivul, hogy kaparom le? A fujas oke, de 2 het a varakozasi ido, es csak aklor hat, ha hozzajuk er, es nem a felszivodott szer hat.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
Ősszel próbaképpen készítettem egy komposztálót, amit telihordtam - főleg falevéllel (általában nyirkosan), de volt benne vékony ág és lágy szárú növény is. Közben próbáltam forgatni és nedvesen tartani. Szerintem eléggé zárt lett, több szellőzés kellene volna neki. Ettől függetlenül nem rohadt össze, inkább aprózodott. Ebben a melegben azért jól jött, mert szétszórtam a paradicsom és paprika alá.
Esetleg tudtok mutatni képet, hogy fél-egy év után hogy kellene kinéznie? -
zeus_2k14
senior tag
Hogyan csináljam? Sebkötöző? Esetleg fa gél?
-
zeus_2k14
senior tag
És ha nem faragom le, hanem csak ezt kezelem? Amúgy akkor megmarad a fa?
-
lemmy71
őstag
válasz zeus_2k14 #7197 üzenetére
Szépen egy kerek végű késsel kikaparod (én legalább is így szoktam) és BIOCERA sebkezelő viasszal szépen lekened, raffiával érdemes körbekötni
Halkan megjegyzem hogy eléggé tréül van ültetve az a csemete, nem tudom ki mondta hogy úgy ültesd, de az nem jó és azért néha szokás körbetányérozni a fákat[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Interactive Brokers társalgó
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- OTP Bank topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Politika
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest