- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
-
PROHARDVER!
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
válasz philoxenia #23250 üzenetére
Akkor lehet el kellene engedni az egészet, és csak akkor kezdeni hirdetni/egyezkedni, ha már kész van a procedura ?
Xbox One: bandymnc
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz bandi0000 #23251 üzenetére
Szerintem igen, hacsak nem sürgős a pénz. Akkor lesz minden tiszta, jobb alkupozícióban is leszel és teljesen pontosan tudod hirdetni. Esetleg, ha nem ódzkodsz a dologtól ingatlanossal érdemes már most beszélni, a kapcsolatai révén jobban ismer lehetséges vevőket és a procedúra végén azonnal lesznek ajánlatok.
-
bandi0000
nagyúr
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Másfél éve vásároltam egy beépíthető víztisztítót, melyet az NNK frissen betiltott, forgalmazását megszüntette.
A garancia vonatkozik jogi megfelelőségi garanciára is, élhetek kifogással a céggel szemben? Jóhiszeműen vásároltam egy terméket, e szerint alakítottam, fúrtam és vágtam a konyhapultot, hisz több évig kívántam használni, de itthon betiltották és nem forgalmazhatják tovább, mert hatósági álláspont szerint egészségre káros. Legjobb esetben is vásárolhatok egy újabb berendezést, bízva abban, hogy a jelenlegi helyre beépíthetem, viszont ezen eszközök költsége jelentős.[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ez most hogy?
Valaki kiadja úgy a lakását, hogy nem jelenti át a szolgáltatásokat a bérlő nevére? Ez moratórium nélkül is óriási bukó lehet... -
őstag
válasz philoxenia #23255 üzenetére
Az ismerettségemben rengetegen bérelnek szerződéssel, de több helyről is levettem már közvetve, hogy a szolgáltatások szerződői nem ők. Szóval szerintem ez egy gyakori dolog.
Érdekességképpen fel lehetne dobni a kérdést a [G*ci drága albérletek] facebook csoportban.
Példák:
Rossz volt a netük hetekig, mert a bérbeadónak nem volt ideje bejelentést tenni.
Egy másik panaszkodott, hogy a tulaj nem tud normálisan csekket fotózni, és a QR kód olvashatatlan -> Ergo gondolom a bérbeadó kapja a számlát (ad absurdum papír alapon a saját lakcímére).
Megint mások a rezsit a lakbérrel utalják, így gondolom a tulaj fizeti.Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
mephi666
nagyúr
...ez a "kilakoltatási moratórium" sok esetben "mások f*szával verni a csalánt" effektus jól hangzik, de sok esetben visszaélhet a bérlő a helyzetével és a becsületes tulajdonos szívja meg az egészet
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
goodboy007
senior tag
Ha a közművek át vannak íratva a bérlő nevére, akkor nem fordulgat elő, hogy a szolgáltató kikapcsolja és utána tulajként szintén egy bürokratikus útvesztő visszakapcsoltatni?
Meg lehet ezt valahogy akadályozni?"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007
-
Magnum_
nagyúr
nem feltétlenül jó ötlet átíratni a bérlőre a közmű szerződéseket, mert ha nem fizetik és kikapcsolják, az oké, hogy kikapcsolás díja meg a szolgáltatás ellenértéke a szerződött felhasználón érvényesíthető, de - pl. villamos energia szolgáltatásnál, de szerintem gáznál is így van - ha újra birtokba jut a tulajdonos és egy éven túli a kikapcsolás, akkor nem csak a visszakapcsolás díja terheli, hanem szabványosítani is kell a mérőhelyet, ami nem kicsi összeg, továbbá ha nincs közmű szolgáltatás, akkor kevésbé érdeke már a bérlőnek a bent maradás.
Én biztos, hogy saját néven tartanám "az órákat", ha lakást adnék ki.
(nyilván ezzel a helyzettel a bérbeadók is vissza tudnak élni, ha nincs moratórium, de ki akarják már tenni a bérlőt)
I humbly and respectfully decline™
-
astorre19
aktív tag
válasz goodboy007 #23258 üzenetére
Elvileg akinek a nevén van a tartozás azon követeli a szolgáltató,a csapba ott van,hogy addig a tulaj nevére nem fog új szerződést kötni amíg tartozás van a címen,hiába nem a tulaj nevén van.
De javítsatok ki ha rosszul tudom a szolgáltatói gyakorlatot..
Battletag: SHADOWDRAGON#26677
-
envagyok
veterán
Szerintem jobb ha az óra marad a tulaj nevén.
Ha átiratod, és a bérlő szépen felhalmoz egy jó kis tartozást, és lekapcsolják, mindenképp fizetni kell, hogy visszakapcsolják, és ha a bérlő nem akarja, akkor neked.
Ha a tulaj nevén marad, akkor az első alkalommal hogy nem fizet, záratod is el ideiglenesen.A bérbeadásról annyit, hogy én csak határozott időre kötnék bérleti szerződést, maximum 1-2 hónapra, a kaució értékéig. Első alkalommal nem fizet, lejár a bérleti idő, simán bemehetsz, és kirugdoshatod az erőszakos lakásfoglalót, hiszen akkor semmi jogalapja nincs ott lenni.
Minden hónapban amikor kifizet egy hónapot + rezsit, alá kell vele íratni újabb 1 hónap bérletet. -
envagyok
veterán
válasz philoxenia #23265 üzenetére
Mert a tied az ingatlan.
És ha a bérlő nem fizet, akkor mivel csak neked érdeked kifizetni hogy használhasd bérbeadhasd a tulajdonodat. -
őstag
válasz envagyok #23261 üzenetére
az első alkalommal hogy nem fizet, záratod is el
Első alkalommal nem fizet, lejár a bérleti idő, simán bemehetsz, és kirugdoshatod az erőszakos lakásfoglalót
Mondd, elolvastad a cikket amit linkelt? Pont arról szól, hogy ez szabálysértés/bűncselekmény.
Nem, nem értek vele egyet, de így van.Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
astorre19
aktív tag
válasz envagyok #23264 üzenetére
Nekem is ez rémlik.
Miért üldözne évekig a szolgaáltató egy bérlőt akinek soha semmilye sem volt,amikor ott a tulajdonos akinek kőkemény érdeke,hogy visszakapcsolják a lakásába az áramot.+lakásvásárláskor a mérőt sem írják át míg az óraállásig ki nincs fizetve.Ennyi erővel annál sem kellene,hogy akadékoskodjanak.
[ Szerkesztve ]
-
astorre19
aktív tag
válasz philoxenia #23270 üzenetére
Elhiszem neked.
Akkor anyáméknál a soron a kisebbségiek nem tudják ezt,akik évek óta autóakksiról világítanak,pedig elég lenne egy rokon nevén mindig új szerződést kötni.Lehet felvilágosítom őket
-
Magnum_
nagyúr
válasz envagyok #23264 üzenetére
6evet huztam le (meg par napig tart) az iparagaban, mint jogasz, eleg jol ismerem a vonatkozo kulso es belso jogforrasokat.
Egyebkent szerzodeskotesre valaszoltam, nem visszakapcsolasra, de a visszakapcsolas is megy uj tulajdonos eseten, ha a szabvanyositast megoldja. Ugyanis ez mar nem villamos energia tv, hanem ptk (mijt mogottes jogszabaly), a szolgaltatonak szerzodeskotesi kotelezettsege van.[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz astorre19 #23271 üzenetére
Nem úgy néz ki, hogy mindig új szerződést kötsz. Nyilván a szerződéskötés feltétele pl. a fizetőképesség is.
Amúgy felénk sok szociálisan nehéz helyzetű fogyasztó előrefizetős órát használ.
Nyilván több "sori, meg kisebbségi" családot ismerek mint Te.
A kikapcsolás ellenben nem rasszfüggő, ezt a vonalat ne erőltesd. -
astorre19
aktív tag
válasz philoxenia #23273 üzenetére
A kikapcsolás ellenben nem rasszfüggő, ezt a vonalat ne erőltesd.
Hol utaltam én ilyesmire?
-
envagyok
veterán
válasz razorbenke92 #23267 üzenetére
Amíg fennáll a jogviszony, azaz a bérlet.
Határozott időre kötött szerződések a lejárati idő után érvényüket vesztik.
Ha valakivel kötök egy bérleti szerződést, amely kezdeti időpontja 2022.03.01, időtartama határozott idejű, egy hónap, akkor 04.02-án igenis bemehetek az ingatlanomba, és igenis kirakhatom onnan.
Határozatlan idejű szerződésekkel van gond, de ott is lehet azért csökkenteni a szerződés megfelelő fogalmazásával, illetve közjegyzővel segítségével megírr szerződéssel a lehetséges ptoblémákat. -
mike1334
veterán
válasz envagyok #23275 üzenetére
Magánlaksértés. Ebben nincs nagyon vita a jogászok között. Max abban, hogy hogyan lehet olyan szerződést kötni, hogy ne legyen az.
Ne írjunk olyat, amiben nem vagyunk biztosak (itt nem a belső meggyőződesre gondolok, hanem a jogszabályok alapos ismeretére).
[ Szerkesztve ]
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Magnum_
nagyúr
igenis bemehetek az ingatlanomba, és igenis kirakhatom onnan.
háő, nem.
közjegyzővel segítségével megírr szerződéssel a lehetséges ptoblémákat
kiköltözési nyilatkozatot felvetetni közjegyző előtt valóban érdemes, mert az kövezvetlenül végrehajtható - kivéve, ha moratórium van, mint most, de a jövőre nézve jó lehet.
-
őstag
Tehát nem olvastad el a cikket, még akkor sem, amikor felhívtam rá a figyelmed.
Segítek:
2021.03.15-én lejárt a határozott idejű szerződés, aminek alapján az Érdi Járásbíróság elrendelte az ingatlan kiürítését 04.20-án. Ezután egy megbízott végrehajtó kiértesíti őket, hogy hatályos kilakoltatás van érvényben, de ennek ellenére még (!) 15 napjuk van önként elköltözni.
Lefordítva: Nem úgy működik, hogy lejárt a szerződés, és te másnap "igenis" bemehetsz az ingatlanodba. Legfőképp nem erőszakkal kirakni, "kirugdosni" őket.
A bérlők a szolgáltatókat nem engedik be, a tulajdonos egy erőszakos óracserével vagy lezárással magánlaksértést valósítana meg, ha erős emberekkel menne oda, bűncselekményt követne el, így azt szakszerűen lekapcsolni sem tudják. De még ha tudnák is, a bérlő hozzájárulása nélkül nem is szüneteltethető a közművek igénybevétele, mert még a rosszhiszemű lakáshasználóknak is „egyetemleges joguk” a közszolgáltatásokhoz való hozzáférés.
Lefordítva: Ha az első alkalommal nem fizet, nem tudod megszüntetni a szolgáltatást. Ritka kivétel lehetne ez alól (bár ebben nem vagyok biztos), ha a szolgáltatónak van bejegyzett szolgalmi joga az udvaron belüli infrastruktúrára, vagy van csak az ingatlant izoláló zárható ága a telekhatáron kívül.Szóval nagyon nem jogszerű megoldás amit ideírsz, és ha valaki idetéved, szerencsétlen lenne, ha ezen felbuzdulva keverné magát bajba.
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
mike1334
veterán
Valamikor régebben olvastam olyan véleményt, hogy ha belefogalmazod előre a szerződésbe, hogy ilyen esetben hozzájárul ahhoz, hogy bemehess, intézkedj, ilyesmi, akkor az a "sértett beleegyezése", és így nem valósul meg bűncselekmény. Én fenntartásokkal kezelném ezt a jogértelmezést.
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
envagyok
veterán
válasz razorbenke92 #23278 üzenetére
Azt elírták szerintem, direkt rákérdeztem most az ügyvédnél.
Határozatlannál nem lehet kitenni, határozottnál lejárat után semmi akadálya, vége a jogviszonynak. -
-
őstag
válasz envagyok #23283 üzenetére
Nem vitatom el, hogy jogi úton el tudod intézni a lakás kiűrítését. A szóban forgó cikkben is erről van szó, ezt idéztem. (Ebbe farkalt bele náluk a moratórium)
Az ellen volt kifogásom, amit eredetileg írtál, hogy másnap - kiragadva bár, de szó szerint idézem - simán bemehetsz, és kirugdoshatod az erőszakos lakásfoglalót.
-
envagyok
veterán
válasz razorbenke92 #23287 üzenetére
Nincs további jogviszony nincs moratórium.
Egy lejárt érvénytelen szerződés esetén semmi szükség jogi útra.
Ember x ft-ért megváltotta a használati jogát fix intervallumra.Még az lehetett, hogy a bérlővel hosszabb időre kötötte a határozott szerződést, és a lejárat előtt kezdődtek a gondok.
Meg határozott idejűt nehezebb felmondani megszakítani.Azért kevered szerintem.
Nem mindegy hogy lejár a szerződés vagy megszakítanád, mert nem fizeti a bérlő. -
M3aN
senior tag
válasz philoxenia #23288 üzenetére
Ha magát az NNK oldalát nézem meg, ott külön ivóvízbiztonsági engedélyhez köti ezen berendezéseket, mellyel így ezen termék nem rendelkezik. [link]
Főleg, hogy maga a forgalmazó így hirdeti magát a főoldalon:
Szakértelem: Az Aquaphor Corporation egy víztisztítók gyártására szakosodott cégcsoport, ami garantálja, hogy termékei mindenkor megfeleljenek a kor legmagasabb követelményeinek, azok újabb és újabb ellenõrzéseken és fejlesztéseken esnek keresztül.[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
Az is lehet, hogy csak az engedély hiányzik, aminek gondolom elég borsos ára van. Ez olyasmi is lehet, mint némely gyógynövénykészítménynél, ahol csak számolható el egészségpénztárra, aminek olyan engedélye van, míg a másik akár ugyanolyan gyógynövénykészítmény nem.
Érdemes volna jobban utánanézni magának a készüléknek, a működési elvének stb. Akár bevizsgáltatni a szűrt vizét. Nem tűnik gagyi cégnek.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Laikus véleményem, hogy ha még jótállás alatt van az eszköz (nem a gyártó által vállalt garancia alatt), és egy hatóság kimondta, hogy nem alkalmas arra, amire vetted, akkor jogos jótállási igénnyel élhetsz. Ha pedig nem tudják olyanra cserélni, ami ellátja a feladatát, akkor vissza kell vásárolják. Ha nem teszik, fogyvéd.
A gyártó által vállalt garancia már kicsit útvesztősebb, jobban kötve van ahhoz, hogy ők mit vállalnak a szerződésben.
-
Magnum_
nagyúr
bocsánat
szóval a Ptk szerint a forgalmazó egy kalap alá esik a gyártóval, továbbá (I)A gyártó mentesül a termékszavatossági kötelezettség alól, ha bizonyítja, hogy b) a termék forgalomba hozatalának időpontjában a hiba a tudomány és a technika állása szerint nem volt felismerhető; vagy
c) a termék hibáját jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazása okozta(/I).
Ha ezek nem állnak fenn (bár nem tudjuk, mi okból lettek betiltva utólag), akkor lehetne visszakérni a pénzt, mivel itt sem javítás, sem kicserélés nem opció, emellé a kár megtérítését is, ami pl. a munkapult cseréje, de utána kellene járni, hogy a forgalmazás időpontjában jogilag rendben volt-e a termék.I humbly and respectfully decline™
-
envagyok
veterán
válasz Magnum_ #23292 üzenetére
Akkor tisztázzuk
Szerinted akkor ha lejár egy fix határozott bérleti jogviszony, a szerződésbe kikötve hogy a bérlő lejáratkor kötelezi magát hogy elhagyja az ingatlant és lejárat napjáig ha nem érkezik beleegyezésed a bérlet folytatásához,akkor nem alakulhat folyamatos bérleti szerződéssé, akkor a tulajdonoscnem mehet be az ingatlanába, miután lezárul a fux idejű bérleti időszak?
Sőt az albérlő hónapokig élhet ott fizetés nélkül?
Légyszíves jogszabályokat.
Én úgy tudom megfelelően szövegezett szerződés esetén ha te nem is, de a rendőrség simán kiteszi. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz envagyok #23297 üzenetére
Most már teljesen mást mondasz.
Ha valakivel kötök egy bérleti szerződést, amely kezdeti időpontja 2022.03.01, időtartama határozott idejű, egy hónap, akkor 04.02-án igenis bemehetek az ingatlanomba, és igenis kirakhatom onnan.
Ezt mondtad. Te nem mehetsz be. Most a moratórium miatt a Rendőrség sem. Kilakoltatás céljából. Más okból természetesen előfordulhat, hogy bemehetnek, Te ellenben csak látogatóként.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest