- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
-
PROHARDVER!
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hdanesz
őstag
válasz MaCS_70 #22099 üzenetére
Ezt hogy lehet bizonyítani vajon? Látta a tanú, hogy én is és barátnőm is belenéztünk a visszapillantóba? Lehet azt sem látták, hogy ki vezetett vagy hány ember ült az autóban. Ki nem szálltunk az tuti, mivel fel sem merült bennünk az ütközés lehetősége. Főleg mivel a mögöttünk álló emberek sem reagáltak semmit, hanem amelyikük megfordult....ő vissza is fordult beszélgetni kb. 1-2 mp-el később.
Nem padlógázzal hajtottunk el, hanem szépen nyugisan. Nem tudom....sok kérdés kavarog még bennem. Hogyan lehet majd' két hónap elteltével bármit megállapítani? Mindkét autóval történhetett nagyon sok minden ezalatt az idő alatt.
Egy kérdésem lenne még, ilyen esetben ha tanú jelenti a dolgot a rendőrségen...akkor előfordulhat az, hogy a sértett nem szeretne feljelentést tenni? (Arra gondolok, ha esetleg annyira minimális a sérülés, hogy azóta kipolírozta vagy egyszerűen nem érdekli, mert van már 37821 karc a kocsin...stb. ) Vagy ez már annak számít? A rendőrnő azt mondta, hogy egy bejelentés érkezett és ők most jegyzőkönyvet vesznek fel emiatt. Semmi mást nem mondott.
Én azt gondolnám, saját magamból kiindulva, hogy ha azt veszem észre a parkolóban, hogy valaki jelentős kárt okozott az autómban akkor magam kezdek keresni, akár kamerákat az üzlet környékén akár tanúkat és szimplán bemegyek magam a rendőrségre feljelentést tenni.
A biztosítás annyira nem érdekel, visszasorolnak...na bumm. Vagy ha jobban megéri, akkor kifizetem a kárösszeget...majd meglátom melyik lesz jobb. De azt nagyon nem szeretném ha barátnőm emiatt elveszíteni a jogsiját akár rövid időre is. A szülei miatt szüksége van a jogsira...
-
titán
válasz hdanesz #22101 üzenetére
Szerintem az egész már ettól "bűzlik" úgymond:
szóltam neki,hogy: 'fékezz!' aminek hatására rendesen bele is állt a pedálba. Kocsi megállt, belenéztem a tükörbe..látszólag minden oké, csattanás nem volt,
A nagy ijedtség hatására
Ebből így látatlanban az jön le, hogy te észleltél valamit a tolatás "útjában", ami miatt rászóltál és mikor megállt az autó még meg is állapítottad, hogy nagy volt az ijedtség és nem volt csattanás. Egy sima parkolóból való tempósabb kitolatásnál nem történnek ilyen dolgok.
[ Szerkesztve ]
-
hdanesz
őstag
Életében harmadjára vezetett automata váltós autót. Ebből ez volt az első alkalom amikor tolatott, az előző két esetben csak előre haladtunk...mert én mindig tolatva állok be a parkolóba ha lehetőség van rá. A jelenlegi esetben rengeteg autó mozgott a parkolóban és mögöttem is jöttek többen, ezért egyenesen álltam be....ezért kellett neki kifelé tolatnia.
Aki nem vezetett automata váltós autót vagy nincs vele tapasztalata, annál simán előfordulhat ilyen. Sőt, ő pl. alapban izgatottabb, izgulósabb típus és igazából fél is kicsit vezetni az én autómat, mert tart tőle hogy összetöri. Természetes, hogy ha hirtelen megindul egy több mint másfél tonnás autó hátra...akkor megijed, főleg ha még valaki rá is kiabál. A kocsin van automata fék, így nem kell a sofőrnek tartani a lábát a fékpedálon, viszont ennek hozamánya, hogy minimális gázzal is elkezd kúszni az autó...aki pedig nincs hozzászokva, hogy az automata autó alapban kúszik(gázadás nélkül is ha sebességben van) annak igenis lehet meglepő és félelmetes a számára, főleg ha nem pici gázt ad hanem annyit mint ami egy 'normál' váltós autó megmozdításához kellene.
Ebből így látatlanban az jön le, hogy te észleltél valamit a tolatás "útjában... --> egy Lidl parkolóban nincs esély rá, hogy bármi az utadba kerüljön? Még ha nem észleled is. Illetve jogos dolog feltételezni, hogy ha megindul a kocsi nagy lendülettel (nagyobbal mint szoktam..és nem is én vezetek, illetve tudom hogy a vezető személynek nincs tapasztalata) egy relatív szűk parkolóban akkor szólok...hogy helló!! Mert bármi lehet mögöttünk egy áruházi parkolóban...akár csak a mögöttünk lévő parkoló autókról beszélünk, akár tévelygő gyalogosról, éppen pakoló emberről, biciklisről...bármiről.
Igen, annyiból volt félelem bennem, hogy amikor meglódult az autó...akkor nekimegyünk valaminek. De amikor megálltunk és nem volt csattanás, illetve a környezetben állók sem reagáltak rá, ezért gondoltam én úgy, hogy akkor nem kaptunk el autót és minden oké.
Bármit is mondok vagy írok itt úgysem tudom megtippelni mit fognak dönteni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hdanesz #22101 üzenetére
Ha a tanú is elismeri, hogy nem volt csattanás és nem pánikszerűen menekültetek, valamint nem észleltétek látványosan az ütközést, akkor nagyjából meg is áll a gondatlanság, tehát a szándékosság hiánya.
A rendőrség meg a károsult igényeitől függetlenül köteles vizsgálódni mivel ez nem magánindítványos tényállás -- és ez az anyagi vonzatától is független.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Atomgeszi
veterán
Sziasztok
Munkáltatói írásbeli figyelmeztetésre van értelme fellebbezni, ha totálisan hazugság és mondvacsinált az egész ügy? Ráadásul az indoklásban sem tényszerű, csak kitaláció és a helyét sem állja meg
Hány nap van erre?
Hány írásbeli után lehet hivatkozni elbocsatasra?Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
félisten
válasz Atomgeszi #22106 üzenetére
Jó lenne tudni, hogy mit is takar ez a munkáltatói írásbeli figyelmeztetés. Csak mert ennek hivatalos formájáról nem tudok.
Eleve: privát cég vagy közszféra?
A lényeg az, hogy a Munka törvénykönyve ilyet nem ismer, ennél fogva informális az egész, tehát rendezett eljárásrendje és következményei sem lehetnek.
Amúgy meg alapvető jogelv az, hogy egy hivatalos értesítésnek tartalmaznia kell azt, hogy mi alapján született, mik a következményei -- és mi a jogorvoslati rend.
Úgyhogy blöffről van szó -- amivel a munkavállalót akarják bizonytalan helyzetbe hozni és/vagy előkészíteni egy felmondás indokolását.
Ez utóbbi miatt nem is hagynám annyiban, hanem higgadtan és tényszerűen reagálnék rá a munkáltatói jogok gyakorlója felé.
MaCS
-
Atomgeszi
veterán
válasz MaCS_70 #22107 üzenetére
Állami, és a Munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi 1. törvény 56 paragrafus (1) bekezdésére hivatkozik.
Szerintünk is blöff, de annyit elértek vele, hogy 8 év után már valami mondvacsinált írásbeli figyelmeztetést odafirkantottak, előkészítve a felmondást.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
titán
válasz Atomgeszi #22106 üzenetére
Szerintem az ilyen dolgok közepette azt mindig érdemes fejben tartani, hogy addig fogok egy munkahelyen dolgozni, amíg azt a munkáltatóm is úgy akarja. Nálunk is volt ember, aki néhol jogosan, néhol nem jogosan, de sokat tudott úgymond, aztán már egy ideje nincs ott és nem magától ment el.
-
Atomgeszi
veterán
Szóval az ember hiába keresi az igazságot és igazságosságot?
Azért mondvacsinált üggyel szerintem nem jogos besározni senkinek sem a nevét. Főleg, ha tényleg nem szolgált rá.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
titán
válasz Atomgeszi #22110 üzenetére
Ezt neked kell eldönteni. Két különböző dologról beszélünk. Szerintem van amikor nem érdemes keresni/nem éri meg. Ha valakit például el akarnak küldeni, akkor úgy is el fogják.
Az írásbeli figyelmeztetést megtámadhatod bíróságon, ha nem értesz egyet a tartalmával. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
veterán
Ebben egyetértünk. Csak a módja nem mindegy.
Köszönöm a linket, elolvastam.
Jó pár pontot megszegett a munkáltató. Kezdve azzal, hogy mások előtti megalázás..
Ráadásul annyit írt csak, hogy bíróságra lehet menni, ha nem értünk egyet, de azt nem írta oda, hogy 30 napon belül. Akkor gondolom 6 hónap az érvényes.(még jó, hogy nem rólam van szó, de akivel ezt megtették, én a helyében már...)
-
őstag
válasz Atomgeszi #22110 üzenetére
figyelmeztesd te is őket írásban, ugyanannyi jelentősége lesz mint az övéknek
engem egyszer a jegyző baszogatott egy ügy miatt alaptalanul, írtam neki én is figyelmeztetést, hogy a maga dolgával törődjön és ne legyen debil
körübelül annyi jelentősége volt mint az övének felémcryptot minden termékemért elfogadom
-
tag
válasz MaCS_70 #22100 üzenetére
Köszi az információt, akkor, ha jól értelmezem az írásod, minden, ami a különvagyonba tartozik, az a házasság véget érésekor, vagyis a váláskor is az enyém marad 100%-ban és nem kell a felét a feleségemnek majd odaadnom. Ez alapján a kártérítési pénzemből mondjuk veszek részvényt a házasság alatt és megsokszorozódik az ára, de közben a feleségem elválna tőlem, akkor a válásnál megtarthatom a házasság alatt vett részvények 100%-át, amit a kártérítési pénzemből vennék.
Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
őstag
ha van egy cége a házasság kezdetekor, amit egyedül működtet a garázsból, de a házasság alatt multi milliárd dolláros nagyvállalat lesz, akkor mivel nem adta még el, a feleség nem kap belőle semmit?
szerintem amire te gondolsz az egy lakásra vagy autóra megáll, de egy céges befektetésre nem[ Szerkesztve ]
cryptot minden termékemért elfogadom
-
félisten
válasz LuckyL #22119 üzenetére
Pedig szerintem is...
(1) A házastárs különvagyonához tartozik
a) a házastársi vagyonközösség létrejöttekor meglévő vagyontárgy;
f) a különvagyona értékén szerzett vagyontárgy és a különvagyona helyébe lépő érték.
A cég, ha megvolt a házasság előtt, egyértelműen különvagyonba tartozik. A cég a házasság alatti kivett jövedelme persze a közös vagyont gazdagítja, de maga a cég piaci értéke indifferens, akárcsak mondjuk egy műtárgyé, amelyről a házasság közben derült ki, hogy Leonardo és Picasso gyermekkori közös alkotása.MaCS
-
-
tag
válasz LuckyL #22119 üzenetére
Ha veszek Magyarországon egy villát akkor, amikor ért 1.000.000 forintot, mondjuk a forint bevezetése napján, de ezt a házasság előtt vettem 1946-ban, akkor ez most a váláskor 2021-ben simán érhet 1.000.000.000 forintot. A feleségem pedig a példád szerint nem kérheti a felét, mert ház, de ha cég lenne, akkor kérhetné a felét. Szerintem tök mindegynek kellene lennie, hogy mim van a házasság előtt, csak annak kellene fontosnak lennie, hogy miből van. Ezért gondoltam azt, hogy a kártérítés olyan, mint a lottónyeremény havonta kifizetve. A szelvény beadva a házasság előtt, a szelvény nyert a házasság előtt, de nem egybe kértem a pénzt, hanem havonta kérem a pénzt, mert egybe a magyar állam akart kb. 46.000.000 forintot adni 2009-ben 21 éves koromban, de ezt nem fogadtam el, mert szerintem nem ér semmit kb. 46.000.000 forint. Ezért inkább havonta kell a pénz és ha a tervem sikerül, akkor 36 éves koromban elmondhatom majd, hogy több pénzt kaptam, mintha elfogadtam volna a 46.000.000 forintos ajánlatot. Csak annak nem örülnék, ha pénzt buknék azért, mert mondjuk sikerülne találnom barátnőt és összeházasodnék vele és utána el akarna válni és elvinné a házasságunk alatt kapott kártérítési pénzemnek mondjuk az 50%-át*1*.
*1*Ennél nem csak a kapott pénzre gondolok, hanem a kapott pénzből mondjuk vennék olyan dolgot, ami megsokszorozná az árát és mondjuk milliárdossá válnék és ekkor a feleségem el akarna válni, mert így ő is milliárdossá válna a befektetésem megosztásának köszönhetően.Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
envagyok
veterán
Páromat újabban mindenhova 1 éves határozott munkaszerződéssel akarják felvenni.
Az lenne a kérdésem, hogy ha gyermeket tervezünk, van-e ennek hátránya, ha igen, akkor mi, és hogy ez mennyire törvényes, mivel valójában szó sincs 1 évről, ha lejár, új szerződést kötnek. -
mike1334
veterán
válasz envagyok #22123 üzenetére
A határozott idejű munkaviszony tartama az öt évet nem haladhatja meg, ideértve a meghosszabbított és az előző határozott időre kötött munkaszerződés megszűnésétől számított hat hónapon belül létesített újabb határozott tartamú munkaviszony tartamát is.
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
CounterBoci
senior tag
Üdv!
Kihez lehet fordulni, amikor kutyák randalíroznak az úton? Egy tenyésztőnek van kb 30 mudija, mellette gazdaság, kerítés természeresen minek. Közel van hozzá a főút, ahol a feleségem minden nap tologatja a babakocsit. Sokszor 5-10 kutya falkában van lent, mindenki tart tőlük, mert támadnak. Már levideóztam, elküldtem a polgármesternek aki azt ígérte, hogy beszélni fog velük. Ez nem sikerült, amúgy is csak bottal lehet a fajtájával beszélgetni. Mi a következő lépés?
-
titán
válasz CounterBoci #22126 üzenetére
Szia!
Én bejelenteném a rendőrségen.
147. Veszélyeztetés kutyával
193. § (1) Aki a felügyelete alatt álló kutyát
a) a település belterületén felügyelet nélkül bocsátja közterületre, vagy kóborolni hagyja,
b) * természeti és védett természeti területen, vagy vadászterületen - a vadászkutya és a triflakereső kutya kivételével - póráz nélkül elengedi vagy kóborolni hagyja,
c) * szájkosár és póráz nélkül közforgalmú közlekedési eszközön - segítő kutya kivételével - szállítja,
d) * vendéglátó üzlet kivételével élelmiszer-elárusító üzletbe, közfürdő területére vagy játszótérre - segítő kutya kivételével - beengedi, illetve beviszi,
szabálysértést követ el.
(2) * Aki veszélyes ebét nem zárt helyen tartja, vagy nem helyez el a ház (lakás) bejáratán a veszélyes ebre utaló megfelelő figyelmeztető táblát, szabálysértést követ el.
(2a) * E § alkalmazásában segítő kutya a segítő kutya kiképzésének, vizsgáztatásának és alkalmazhatóságának szabályairól szóló rendelet szerinti segítő kutya.
(3) * Az (1) és (2) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt a közterület-felügyelő, természeti és védett természeti területen a természetvédelmi őr, helyi jelentőségű védett természeti területen az önkormányzati természetvédelmi őr, továbbá a mezőőr is szabhat ki helyszíni bírságot. [link]A 2012. évi II. törvény (szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről) fenti szakaszainak megszegésével, az ebtartó a „Veszélyeztetés kutyával” tényállását valósítja meg. A szabálysértés elkövetése szankciót vonhat maga után, az elkövető szabálysértési bírság kiszabására számíthat. Helyszíni bírság esetén 5.000,- Ft-tól 50.000,- Ft-ig, egyéb esetben pedig 5.000,- Ft-tól 150.000,- Ft-ig terjedhet a bírság összege. [link]
-
asdf_
veterán
És szaporító lesz az tenyésztő helyett szerintem.
-
inf3rno
nagyúr
válasz CounterBoci #22126 üzenetére
Szerintem is a legjobb, ha a rendőrségnek szólsz. Egyébként a jegyző kellene, hogy intézze ezt az egészet, de úgy tűnik alkalmatlan az is nálatok.
Buliban hasznos! =]
-
CounterBoci
senior tag
Értem, köszi. Az online felületek érnek valamit, vagy ballagjak be? Gondolom kmb nem játszik, falu. Mindenki haver, stb.
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Ismerőseimék válnak. Férj szeretné ha az ingatlan megmaradna a gyerekeknek, feleség ne tudja eladni és elkölteni(nem valószínű, hogy a gyerekekre költené a feleség). Tulajdon 50-50 százalék.
Van valami jogi lehetőség erre? Köszi!"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
titán
válasz belaazallat #22131 üzenetére
Fizesse ki a feleség 50%-át és meg van oldva.
-
belaazallat
addikt
Sajna nem ilyen egyszerű az eset, nem tudja, mert Anya lenullázta a családi kasszát.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
titán
válasz belaazallat #22133 üzenetére
Úgy tudom, hogy aki a gyerekekkel az ingatlanban marad, amíg ők fel nem nőnek, kb nem lehet onnan kitenni őket, ha ők nem akarnak onnan elmenni. Szóval ha az apával maradnak a gyerekek az ingatlanban, akkor ez egy megoldás lehet. Egyéb esetben bukó. De majd jönnek a többiek is.
-
belaazallat
addikt
Apa szívesen lemond az ingatlanról, ha ott maradnának, a gond az, hogy Anya eladná a házat, és nem a gyerekekre lenne költve a pénz.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
titán
válasz belaazallat #22135 üzenetére
A gyerekek mekkorák és kivel élnek majd a válás után?
-
belaazallat
addikt
7 és 9. 7 éves lány már teljesen apa ellen lett hergelve, fiú talán még apa párti. Ha a gyerekeket is megkérdezik, akkor talán 1 -1. ügyvéd szerint meg nagy a valószínűsége, hogy mind két gyerek anyához kerül.
-
titán
válasz belaazallat #22137 üzenetére
Elég nehezen értelmezhető egy olyan helyzet, hogyan is szeretné a férj a gyerekeknek a házat, mikor ők még kiskorúak és az anya mellett maradnak például. Családjogi ügyvédet kellene megkérdezni, aki nem a kókler kategória.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz belaazallat #22139 üzenetére
Még nézz vissza a többiek mit javasolnak.
-
herdsman12
őstag
Több fős betörő banda egyik tagjának mostanában lesz a tárgyalása.
Mi az, hogy név szerint meg kell nevezni a kártérítési igényt kivel szemben kívánom érvényesíteni?
Nem tudom mennyien voltak és mi a nevük.
"A polgári jogi igény érvényesítése illetékköteles...
Az illetéket annak kell megfizetnie, akit a bíróság erre kötelez."
Előfordulhat, hogy a bejelentett kb milliós kár után a sértett fizeti a 6% illetéket?[ Szerkesztve ]
-
vj0c1
aktív tag
Sziasztok!
Egy nagyon kedves hölgy barátom nevében/ügyében szeretnék információt kérni.
A barátom tavaly év elején költözött fel az élettársától vidékről pestre (itt talált normális munkát), a 16 éves lánya (közös gyerekük) pedig idén nyáron, továbbtanulás miatt költözött fel hozzá, így jelenleg ketten élnek albérletben. A kérdés a következő lenne:
- Dacára annak, hogy házasok nem voltak, jár-e az apuka részéről kötelező jelleggel gyerektartás, vagy anyagi támogatás a lánya részére?
- Ha igen, és önként ennek nem hajlandó eleget tenni, hogyan lehet ezt adott esetben kikényszeríteni?
A válaszokat/segítséget előre is köszönöm szépen!"Régen az égre néztünk, és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk itt a porban."
-
mephi666
nagyúr
a házasság nem lényeg: ha az ő gyereke, akkor jár a gyerektartás... csak azt nem értem, hogy ha kettesben él a saját lányával (gondolom el is látja) akkor mire fel kellene pluszba gyerektartást is fizetnie? inkább a nőnek kellene fizetnie az apa részére, ha azzal él a gyerek életvitelszerűen és ő látja el a mindennapokban
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
vj0c1
aktív tag
válasz mephi666 #22143 üzenetére
Ahogy azt leírtam, a lány az anyjával él pesten, albérletben, viszont mivel utóbbinak jócskán megnövekedtek a kiadásai a lánya miatt (iskola, élelmiszer, utaztatás, stb), emiatt érdekelt volna, hogy apukának kötelessége-e beszállni az anyagiakba úgy, hogy nem házasok (erre ugye írtál választ), és utóbbi nem velük, hanem vidéken él.
[ Szerkesztve ]
"Régen az égre néztünk, és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk itt a porban."
-
mephi666
nagyúr
jaaa, oké... világos, csak úgy jött le nálam, hogy az apja költözött fel pestre és hozzá költözött a lány (ez a "nő barát" kifejezés bekavart)
...szerintem először közös megegyezés felé lenne érdemes menni, mert az a normális, ha jogi hercehurca nélkül fizeti a saját gyerekének, ami jár... ha meg ez nem megy (és olyan kettőjük viszonya), érdemes ügyvédet keresni ha értelmes a fickó, akkor pereskedés nélkül is fizeti a saját gyerekének a neki járót... de ha szemét és nincs bejelentett munkája (amiből vonhatnák a gyerektartást), akkor az szívás
ui: apasági nyilatkozatot töltött ki a gyerek születésekor 16 éve? ha igen, akkor elég gyorsan rövidre lehet zárni (itt egyik exmunkatársnak volt 4 közös gyereke exfeleségével... ő perkálhatott rendesen, mert megvan hogy hány gyerek után a fizetésének hány %-át emelhetik le...)
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
vj0c1
aktív tag
válasz mephi666 #22145 üzenetére
„ha értelmes a fickó, akkor pereskedés nélkül is fizeti a saját gyerekének a neki járót”
Sajnos nagyon nem az, és szépen is lett tőle kérve, ő viszont nagyon unszolva hajlandó csak erre (pedig amúgy jól keres, lazán tudna segíteni, meg sem érezné jóformán). Természetesen a barátom (az anyuka) sem szeretné, pont a lánya miatt, ha per lenne a dologból, csak azért az is baromi kellemetlen neki, hogy még őneki kelljen pitizni valami miatt, ami ezek szerint megilletné."Régen az égre néztünk, és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk itt a porban."
-
mephi666
nagyúr
szerintem tegye előre a gyerek érdekeit és menjen bele nem sokat cicóznak, mert a gyereknek nem 5-10 év múlva lesz szüksége a jobb anyagi háttérre és ellátásra... exmunkatársnál is pillanatok alatt lepörgött az ügy (ami bevétel ment a számlájára, x %-a ugrott a gyerekekhez azonnal... még az alkalmi céges prémiumok is)
#22147: akkor ezzel se kell időt vesztegetni, hogy első körben bizonyítsák a vér szerinti apa-lánya kapcsolatot
ui: igazából a gyerektartás a gyereket illeti meg... ezt kellene felfogni a fickónak, hogy ezzel nem a nőt támogatja, hanem a saját gyerekét ...és a nő barátod is pont ezért menjen bele szívbaj nélkül, ha szívózik vele (onnantól nem kell időszakosan kuncsorogni sem)
[ Szerkesztve ]
-
titán
Válást követően a férj adhat be arra vonatkozólag kérelmet, hogy a házasságkötéskor felvett családnevet ne viselhesse tovább a volt feleség? (ha nem követett el semmit sem)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Parfüm topik
- Autós topik
- RAM topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Robotporszívók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest