Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • leviske

    veterán

    1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
    otthon

    2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
    zenehallgatás, játék, filmek

    3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
    30k felett már húznám a szám :D, de érezhető minőségkülönbségért még a 35, esetleg 40k beleférhet

    4.) Új vagy használt?
    új, használtan max egy jobb állapotú HD555

    5.) Circumaural vagy supraaural?
    circumaural, mégpedig lehetőleg nagy, mert a fülem is az (méretben pl az ASUS Strix tetszene, de a minőségről nem olvastam jókat. meg az ugye headset)

    6.) Zárt vagy nyitott?
    nyitott, zártban megfájdul a fejem

    7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
    nem vagyok szakértő, így megpróbálom körbeírni a dolgot (elnézést a YT linkekért, de jobb minőségű forrást nem nagyon tudok linkelni):
    [Minta1] Van egy olyan érzésem, hogy ebben a jobban kéne hallanom a gitárt. Ehelyett jelenleg a végét járó 5.1-emen dübögést hallok inkább és a gitár nem annyira hangsúlyos.
    [Minta2] Itt valahogy nálam nincs egyensúlyban az ének és a zene. Maga a zene akkor is totál erőtlennek érződik, mikor ének nincs... :( De legalább a magas, háttér-ciripeléseket azt jól hallom most is. :DDD
    [Minta3] Itt meg jelenleg a mélyeket hiányolom.
    [Minta4] Arra határozottan emlékszem, hogy még megboldogult Sony fejhallgatómon is több ereje volt az éneknek.
    [Minta5] Itt meg vicces módon az egész számot a mély viszi el nálam. Gyakorlatilag búg. És pont a kedvenc részem vész így el benne.
    [Minta6] Itt gyakorlatilag nincs olyan eleme a számnak, aminek ereje volna.
    [Minta7] Bár yt-on már végképp el is tűnik szinte a zongora, de anno, mikor először hallottam a számot, még a Sony-val, sokkal hangsúlyosabb és valahogy szabadabb(?) volt.

    A lényeg, hogy nem igazán tudom meghatározni, hogy melyik zenei tartományra van szükségem, mert igazából mindegyikre érzékeny vagyok olyan eszközön, amelyiken mind rossz. :DDD Ha az ár miatt limitálva vagyok, akkor mindenképp a közép/mély fontos, mert cicergésre nem vagyok kíváncsi.

    8.) Honnan vásárolnál?
    legutóbb, mikor külföldről (ebay) vásároltam, addigra jött meg a cucc (telefon tok), hogy el is felejtettem, hogy rendeltem valamit szóval preferálnám az itthoni boltokat

    9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
    jelenleg alaplapi, pár hónap múlva kapni fog valami xonar-t vagy SB-t

    +10.) Fontos, hogy stapabíró legyen, mert a közvetlen előd Superlux-ot azzal vágtam tönkre, hogy néha meghúzódott a zsinór. Ezt az emlegetett Sony MDR-CD270 jobban viselte és nem is ebbe halt bele.

    u.i.: Még fontos infó lehet, hogy a Superlux HD681-et nem szerettem. Nehezen is szoktam meg arra a pár hónapra, míg élt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák