Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz leviske #17962 üzenetére

    A bristol ridge vonalat értem. Az APU. A RR ki tudja mikor jön ténylegesen, nem csúszik-e az is. De logikus lenne közben a Godavari vonal gyártását leállítani. Most már persze könnyű okosnak lenni, de az járt jól, aki APU-t akart venni, aki még év elején megvette az akkor kaphatót és nem várt a BR-re.
    Ha arról beszélünk, hogy kapható, akkor igen, lehet kapható, de gyártani szerintem már nem lenne érdemes.

    Az FX-ek az elsőként megjelenő 8C/16T alá még beférnek, esetleg még árat se nagyon kell csökkenteni. De a később érkező SR5 és SR3 ,amelyek között feltehetőleg lesz 4C/4T -> 8C8T (6C/12T) felhozatal szerintem hivatott lenne váltani az FX szériát. Akkor nem, ha az FX 8370-t legalább annyira vagy sokkalta jobban lehagy egy 4C/8T Zen, de még egy 4C/4T is. Ha lehet választani, ki az, aki nem azt választaná, amelyik egy szálas teljesítményben is jó?

    Egyébként valóban nem nehéz az FX8370 fölé lőni teljesítményben. Ha egy 4C/8T-ből indulunk ki, és a Piledriverhez képest +60%-os IPC-vel számolunk és 1.5x-ös SMT yielddel, akkor c2c 2.4-szeres throughput teljesítmény jön ki és még nem is számoltuk bele a CMT penalty-t. Viszont ehhez el kell érni a 4+ghz-et, valamint nem szabad, hogy 4C/4T sku érkezzen, mert az teljesen elszívná a levegőt az FX-ek elől

    A gyártást az FX-ek esetében sem tartom rentábilisnek. Eddig is arról beszéltünk, hogy szerencsétlen AMD képtelen eladni az FX-eket és hogy részben azért sem készült újabb FX, mert nagy raktárkészletek vannak felhalmozva. A felfrissített alaplap persze arról árulkodik, hogy piacon marad, de ennek ellenére ezt én az SR3 és SR5-nek nevezett valalamik érkezését követően már inkább zavarónak érzem. Biztos fillérekért készülnek már az FX-ek, de azért egy kis volumenben fogyó széria disztribúciója (tesztelés, válogatás, dobozolás, szállítás, terjesztés, stb) sincs ingyen. Az új Wafer egyezmény ráadásul olyan, hogy ha nem gyártatja le a keretet, akkor csak az elmaradt hasznot kell kifizetni, míg korábban akkor is fizetni kellett, ha nem gyártattál. Előbbi esetén jobban járhatsz, ha nem gyártatod le, amit utána nem tudsz, vagy veszteséggel tudsz eladni. DE lehet, hogy pont utóbbi miatt maradnak ezek a piacon: raktárkészlet. Kiváncsi lennék, vajon egy FX 83XX procinál mi az a minimális (kisker) vételár, amiért még hajlandók árulni, mert ha valaki megveszi, legalább nem intelt vett. :)

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák