Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • leviske

    veterán

    válasz SSJPiotr #15962 üzenetére

    Korábban volt róla szó, hogy a Hynix 4GB-os csomagokban dolgozik jelenleg és ezért fognak a HBM2-s videokártyák eleinte 16GB VRAM társaságában érkezni. A HBM1 is minimum 4GB-ot jelentene elvileg, ha a sávszélességet meg akarják tartani. Ezért nem értettem egyet Oliverdával a korábbi hozzászólásokban. A professzionális piacra valószínűleg sok memóriával fog jönni a HBM-es Raven, de kétlem, hogy desktopra jönne Broadwell-H EDRAM-jának mintájára kis méretű, L4-ként használható HBM-el ellátott processzor. Látni kell, hogy a cég az alap termékek kiadásával is szenved. Nem hiszem, hogy van keret ennyiféle variáns fejlesztésére. Ha a Bristol bírni fogja a 4GHz környéki DDR4-eket is, akkor eleve szerintem azonos fogyasztás mellett már ez is duplázhatja az fps számod. A töltési idők meg inkább a tároló sebességén múlnak, nem?

    Ha "jóslásba" kéne bocsátkozni, akkor szerintem a Raven-ből valamikor 2017 tavaszán/nyarán lesz valami, 2017 telén pedig jön egy 8 magos csúcsprocesszor HBM-el desktopra, illetve a Raven HBM-es verziója a notebook csúcskategóriába és a professzionális piacra FirePro címkével. Ha ezt a cég képes meglépni, már az is hatalmas teljesítmény és lehet bizakodva nézni 2018/19 felé, amikorra már reális esélye lesz a mainstream-ben is a HBM-nek.

    (#15961) Fücsök007: Az AMD is csak BGA-t kínál a Trinity óta a mobil piacra. Ráadásul feltételezhető, hogy ez az FP5-ös Raven-től még értelmet is fog nyerni. Kétlem, hogy jönne AM4-es variáns.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák