Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stratova

    veterán

    válasz leviske #14544 üzenetére

    Szerintem ezt csak tippelni lehet :DDD de mi értelme lenne korlátozni a szoftvert Kaverin?
    Egyenlőre nem a túlkínálat jellemző az AMD APU-s termékekre...
    Nézelődtem kicsit Berlinről, több cikk is lehozta, hogy teszteltek vele a Red Hat Summit alkalmával de sehol egy piaci termék (Red Hat támogatási listán pedig Opteron X2150 a legújabb AMD APU, ami Kabini alapokon nyugszik) vagy hivatalos teszteredmény.
    Utóbbiról egyébként Gary Frost bejegyzése tesz említést.

    Ami nekem furcsa, miért kellene "szupertitkolni" pl. a Java9-es teljesítményjavulást, ha már korábban is ~5x sebességnövekedést mértek GPGPU-val.
    Berlin elérhetetlenségének szvsz az lehetne még a magyarázata: ha kimondottan HSA-ra koncentrálnak, minek kezdenék meg egy régebbi (Kaveri/Berlin) korlátozottabb képességű [lásd. 30:42] szerver termék forgalmazását, amikor elvileg a végső simításokat végzik az utódon (Carrizo/Toronto). Másrészt ha esetleg "egészen véletlenül" Carrizo/Carrizo-L közös BGA foglalata egyezik a Skybridge projektben felvetettel - ahol közös foglalatot kap ARM és x86 - akkor megspóroltak egy foglalat validálást (FM2+).

    Ezzel mondjuk így pepitában megcsinálták ugyanazt, ami miatt az Intel szapulva volt a LGA1056>55>50 miatt.

    Azért egy kicsi "engedményt" tettek. FM2+ lapba még betehetsz Trinityt is. Így cserélte le kollégám FM2 lapját garanciában FM2+ra. Ha Kaveri refresh hoz érdemi változást az első modulos APU-hoz képest (itt A10-5800K), értelmet nyernek azok a - még jó áron vett - 2133 vagy 2400-as RAM-ok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák