Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hisztogram

    aktív tag

    válasz Oliverda #11499 üzenetére

    Nem olyan egyszerű erre választ adni, az AMD részvényei egy nagyon szép fej-nyak alakzatot írnak le, ami általában trendfordulókhoz kapcsolódik,noha az öt éves időtáv viszonylag ritka,az igazi problémát persze a 2008-as pénzügyi világválság jelenti.Arra appellálni, hogy még mindig jobbak vagyunk, mint leszakadt az ég, talán nem a legprudensebb hozzáállás, főleg, hogy ugyanezen időszak alatt az Intel - akinek ugye videokártyagyára sincs - sokkal kiegyensúlyozottabb számokat hoz.

    Akárhogy is, az állítás nem az volt, hogy a vállalat csődbe megy, hanem hogy a részvények elértéktelenedése a hosszútávú nyereségességi mutatók csökkenését tükrözi. Más szóval az AMD csökkenő piaci részesedése a K+F + marketing ráfordítások csökkenésével csak fokozódni fog, ezért pótlólagos tőkebevonásra lehet szükség a folyamat visszafordítása érdekében.

    Ha elszakadunk a technikai elemzéstől, akkor arra kell figyelni, hogy a Trinity alapú laptopok eladásai mintha nem lennének olyan átütőek, a desktop termékeket csak most mutatták be a Hondó pedig még kész sincs. A piac bizonytalan, amint elkezdenek az utóbbi kettőről valami eladási adatokat kapni, majd komolyabb következtetéseet tudunk levonni, az mindenesetre baljóslatú, hogy az AMD saját bevallása alapján a 2. generációs Fusion APU-k nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

    ////////////////////////////////////////////////////// HP //////////////////////////////////////////////////////

Új hozzászólás Aktív témák