- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
Arról van fejlemény, hogy FM2-be vajon bele fog e menni a Trinity utáni fejlesztés?
-
atti_2010
nagyúr
-
FireKeeper
nagyúr
válasz attiati #11054 üzenetére
én arra tippelek, hogy ha DDR3 memóriát fog használni, akkor kompatibilis lesz, ha DDR4-et, akkor pedig amolyan AM2+/AM3 kompatibilitást tudok elképzelni (vagyis ha a DDR4-et is támogatja, azért remélhetőleg olyan memvezérlőt kap, ami a DDR3-mal is megbírkózik, gondolom ez tranzisztorszámban nem nagy tétel).
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
atti_2010
nagyúr
válasz FireKeeper #11056 üzenetére
Jövőre még csak a szerverek kapnak DDR4 vezérlőt.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
S. Szabi
őstag
Üdv!
Csak én nem találom sehol, vagy még nem tudni milyen videokártyákkal fog együtt működni az A10-5800k
-
Valdez
őstag
Kaveriben első generációs gcn lesz vagy megkapja a legújabb - sea islands - alapú fejlesztéseket is?
-
BlueAthlon
senior tag
A videót nézzétek. Ritka az ilyen, mikor a helyes riporternő ilyenekről beszél
Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz BlueAthlon #11062 üzenetére
Az is ritka, hogy egy helyes nőnek a Skyrim a kedvence, szóval...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
törölt tag
Sziasztok!
Gépet szeretnék venni kocajátékra, hétköznapi dolgokban. Amd apu-ban gondolkoztam vga nélkül, mert ez tűnik a legolcsóbb kombónak.
1., Fm2 foglalatba bele fog menni fm1 proci?
2., Mikor leszenek elérhetőek fm2 alaplapok/ esetleg van már kint valahol?
3., Szeptember előtt lesz trinity vagy nem?
Köszi -
stratova
veterán
válasz #53172992 #11064 üzenetére
Szia!
1. Nem, fizikai eltérés van a két foglalat között.
2. Az asztali kisker startot most megmondani még szinte lehetetlen, bár szeptember nem tűnik irreálisnak. De első körben a notebookgyártók kaptak Trinity-t, majd asztaliból is az OEM-ek építkeznek - ahogy a HP is (a HDMI és a DP hiánya mondjuk vicc ezen a gépen) - erre az APU-ra, ezután kerül a polcokra.
3. lásd 2.[ Szerkesztve ]
-
TRitON
aktív tag
Mi az? 3 lába van mégsem tranzisztor? - ??? - Traffipax...
-
BlueAthlon
senior tag
Azt olvastam, hogy újabb, jobban tuningolható stepping piacra dobásával próbálnak minél több felhasználót megnyerni. OEM piacon ez nem szempont, tehát az eddig elkészült példányokat ott nyugodtan teríthetik.
-
TRitON
aktív tag
válasz BlueAthlon #11069 üzenetére
Hol olvastad?
Mi az? 3 lába van mégsem tranzisztor? - ??? - Traffipax...
-
Oliverda
félisten
Szerintem egyszerűen csak a Win 8 launch hypera utaznak.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
atti_2010
nagyúr
válasz BlueAthlon #11072 üzenetére
1333Mhz-es ramok azért rendesen visszafogják az IGP-t, nem értem miért nem raktak bele legalább egy 1866 -ost.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
BlueAthlon
senior tag
Majd rakunk mi bele durvábbat is. Őszig kibírjuk, míg megjelenik.Nálam DDR3-2400 várja idehaza...
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
válasz BlueAthlon #11072 üzenetére
Szerintem ezek fake vagy hibás eredmények... Kizárt, hogy pl. POV-Rayben ilyen rosszul szerepeljen. Az is hülyeség, hogy single threadben jobb, multiban pedig rosszabb, mint a Llano. És folytathatnám a sort.
-
matepalfi
aktív tag
Üdv!
Érdeklődni szeretnék, hogy az új amd apu-k mikor fognak forgalomba kerülni? (4mag, 6550d igp, 65tdp) És hogy ezek mennyibe fognak kerülni kb+ a hozzájuk készülő fm2es alaplapok?
Érdemes-e várni a megjelenésig, vagy inkább a mostani llanokból érdemes szemezgetni? -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem lesz újabb stepping. Aki ezt írta az hülyeségeket beszél. Ugyanazt kapod majd ősszel dobozban, amit most az OEM-ek. A későbbi, magasabb órajelen üzemelő verziók kapnak új steppinget, de az nem fog elkészülni 2013 előtt.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem hiszem, hogy ennyire válogatnának. Ugyanaz a termékskála az OEM-eknek is. Az lehet a gond, hogy sok a Llano, mert a gyártás felfutását az alaplapgyártók nem követték le. Az AMD végül 2000 APU-t osztott ki az embereknek a ComicConon csak azért, hogy írják meg róla a tapasztalataikat a közösségi médiában. Ha megteszik megtarthatják a terméket.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
And01
aktív tag
Némi érdekesség:[link]
-
senior tag
Azért mondhatna valamit az AMD, május vége óta várom az Trinity asztali változatát, kezd telelenni a hócipőm...
Az októberi megjelenéssel lehet nyernének valamit a Win 8 hype-pal, viszont buknák az iskolakezdést - de remélem lesz ezzel kapcsolatos bejelentés a Gamescon - GDC alatt
Oliverda, Abu, addig is nem akartok szerezni egy OEM gépet, és csinálni egy tesztet?
Путин, иди нахуй!
-
atti_2010
nagyúr
válasz Atti777 #11082 üzenetére
Oliverda, Abu, addig is nem akartok szerezni egy OEM gépet, és csinálni egy tesztet?
Tudod kis ország kevés pénz, kis pénz kis foci.
-
BlueAthlon
senior tag
Pont azon gondolkodtam, hogy miért nem látok még HP vagy más nagyobb gyártók által összerakott trinity gépekről valamilyen tesztet a neten....
Nincs tényleges kereskedelmi forgalomban még, avagy csupán a nagy tesztoldalak nem kaptak még belőle...
-
-
TomiLi
addikt
Kerestem a Trinity-hez való alaplapokat, és láttam, hogy még Trinity sincsen....
Nekem nagyon idegen az Amd oldal, mert még soha nem volt. De csak azért idegen, mert nem ismerem.
Az lenne a kérdésem, hogy egy Trinity rendszer mellé rakott dVGA-val épített rendszernek mennyire lenne értelme (vga: pl 7870) Lehet blama kérdések, de tényleg nem tudom mit tudnak az AMD-k: (tudom még nincsenek Trinity tesztek, de hátha itt azért a "jártasabb" szakik, már azért látnak valamit körvonalazódni)
- mennyire életképes egy ilyen rendszer, van-e egyáltalán értelme? (Az apu gpu-ja ér valamit a dvga mellett?)
- mennyire gyors a cpu, mennyire felel meg a vga-nak, vagy mennyire fogja vissza?Előre is köszi!
Bogyorisz
-
atti_2010
nagyúr
válasz TomiLi #11087 üzenetére
Egy 7870 kb 4-5x vacsorázna meg egy Trinity IGP-t így kiderül az is hogy nem lenne értelme a párosításnak, a 6670 lesz valószínű a legnagyobb amit használni lehet vele dual graphics módban, amire te gondolsz azt majd jövőre a Kaveri hozhatja el, de ez még távoli.
A Trinity CPU része valószínű hogy elboldogul a 7870-el, de hamarosan meglátjuk a teszteket.[ Szerkesztve ]
-
-
whiteman0524
aktív tag
Én most a Piledriver-re leszek kíváncsi nagyon mert anno beszereztem egy AM3+ -os lapot hogy majd megy bele a Bull, de a tesztek alapján nincs értelme váltani a jó kis X4-es 955-ről.
-
TomiLi
addikt
válasz atti_2010 #11088 üzenetére
Okay, köszi!
Nem úgy gondoltam, hogy "CF"-ben menne az igp, meg a dVGA, hanem pl. bizonyos programokban (játékokban) nincs olyan támogatás, hogy a vga-t kisegíti az igp?
Pedzegettek ilyen megoldásokról már régebben, csak nem tudom, hol tart jelenleg a technika, mennyire támogatják a szoftverek ezt a megoldást, vagy egyáltalán létezik-e a gyakorlatban.Akkor ha jól értem most még az átmeneti időszakot éljük, amikor a dVGA-k "halála"-ba (több topikban hangoztatva volt már, nem az én ötletem) indulnak, de az igp-k még igen csak kevés dologra jók....
Bogyorisz
-
atti_2010
nagyúr
válasz TomiLi #11091 üzenetére
bizonyos programokban (játékokban) nincs olyan támogatás, hogy a vga-t kisegíti az igp?
Pedzegettek ilyen megoldásokról már régebben, csak nem tudom, hol tart jelenleg a technika,Amik vannak azok nem nagyon működnek talán a Kavery megoldja ezt az IGP-dVGA lekapcsolós gondot, addig marad a dualgrapics.
-
TomiLi
addikt
válasz atti_2010 #11092 üzenetére
Akkor jelenleg az igp-nek akkor van értelme (dVGA-val), ha egy hozzá passzoló dVGA-t rak mellé az ember és mint egy CF rendszert tudja alkalmazni?
hát akármennyire is akarják ledugni a torkunkon az igp-t, számomra még nagy haszna nincs akkor. (persze az jó, hogy netezésre, irodai munkára, film nézésre hibátlan, csak egyes gyártók "feleslegesen" vetetik meg a néppel az igp-t....)
Bogyorisz
-
atti_2010
nagyúr
-
lee56
őstag
válasz TomiLi #11093 üzenetére
Ennek azért van egy olyan oldala is hogy mint minden forradalmi változás, addig nem mernek rá a szoftverkészítők tömegével szoftvereket fejleszteni, amég nincs a vásárlóbázis nagyrészének ilyenje legalább. Játékok meg gamerek szempontjából tényleg még jó pár évet és generációt kell várni mire majd mindenkinél lesz épkézláb APU-s gép, és az ki is lesz használva a programok által.
No Comment
-
dezz
nagyúr
válasz TomiLi #11091 üzenetére
"bizonyos programokban (játékokban) nincs olyan támogatás, hogy a vga-t kisegíti az igp?
Pedzegettek ilyen megoldásokról már régebben, csak nem tudom, hol tart jelenleg a technika, mennyire támogatják a szoftverek ezt a megoldást, vagy egyáltalán létezik-e a gyakorlatban."Több olyasmi GPU-gyorsított fizikai motor létezik, mint a Physix, csak a zárt és csak NV-n működő CUDA helyett OpenCL(/DirectCompute) alapon (bármely GPU-val működnek). Ennek számolását rá lehet bízni az IGP-re, miközben a dGPU a grafikát számolja. Csak még nem terjedt el ezeknek a fizikai motoroknak a használata a játékprogramokban, mert a legtöbb gép ma még alkalmatlan lenne a feladatra. (Nem OpenCL(/DC) képes IGP-k és dGPU garmadája vagy simán csak lassú dGPU.)
"Akkor ha jól értem most még az átmeneti időszakot éljük, amikor a dVGA-k "halála"-ba (több topikban hangoztatva volt már, nem az én ötletem) indulnak, de az igp-k még igen csak kevés dologra jók...."
Szerintem el fog tartani még egy darabig, amíg az IGP-k olyan szintre fejlődnek, ami már kielégíti a játékosok nagy részének teljesítményigényét... Viszont már így is jóval felülmúlják a CPU-k matematikai számítási potenciálját!
(#11093): "hát akármennyire is akarják ledugni a torkunkon az igp-t, számomra még nagy haszna nincs akkor."
Majd lesz... Ahogy egyre több OpenCL-képes IGP lesz a piacon (és egyre szorosabbra fűzi a viszonyt a CPU-val), egyre több feladatot fognak rábízni. Már most is van egy pár program, ami bevonja a számításokba a GPU-kat, és már egy IGP-vel is nagy gyorsulások érhetők el. (Kicsit visszaolvasol, volt is erről teszt linkelve itt.)
-
Fred23
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs