- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz BalanceR #16298 üzenetére
a digis adáshoz például ez egy olcsó tuner (5-6 ezer forint körül kínából)[link], ahogy dezsike írta, a mindigtv-s adásnak semmi köze a digitv-hez.
A mostani tunereddel, a picike pálcika antennávan nem csoda, ha rossz a vétel. Normális tetőantenna kell hozzá vagy komolyabb szobaantenna. De a szobaantenna nem ajánlott, mert sokminden zavarhatja a háztartásban, főleg társasházak alsóbb szintjein.
Ha csak pár kódolatlan adás kellene, mondjuk m4 sport, azt online is lehet nézni. Például mindigtv app [link] win10re, mediaclick oldal [link], ha izaura és zenebutik is kell, akkor mytelenor start is ingyenes [link]. rtl klub és tv2 nincs online ingyenesen.
-
Dezsike
tag
válasz darvinya #16301 üzenetére
Elolvastam...
"Ez a mostani DVB-T-s tuner viszont semmit sem fog, ha a kábeltévés coax antenna van beledugva (pedig elvileg a szabadon fogható földi sugárzások jelét is küldi rajta a Digi..."
Erre válaszoltam, hogy a MinDig TV jelét nem küldi, csak a sajátját, ami viszont DVB-C, így a T-s tuner nem fog behozni semmit. -
azbest
félisten
válasz darvinya #16306 üzenetére
És kit érdekel, hogy régen mi volt? Már nincs neki analóg tunere, csak egy dvb-t.
Vagy vesz egy dvb-c tunert és nézi a teljes kínálatot, digitálisan a kábeltévéről,
vagy vesz valami rendesebb antennát és nézi az ingyenes mindigtv-t,
vagy ha csak m4 kell, akkor online is nézheti.Szerintem, mivel van kábeltévé előfizetése, így a dvb-c tuner a legteljeskörűbb megoldás. Ha meg nem akar pénzt kiadni, ott az online stream. Persze vehet antennát, kábelezést, szerelőt hívhat... vagy próbálkozhat szobaantennával, de az a helyi adottságoktól függ, hogy mennyibe kerül és mennyire praktikus.
szerk, ha továbbra sem esett le, a digi nem csak analóg adást ad. Az analóg csak meg van hagyva a dvb-c adás mellett.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Értem, hogy mit akartok kihozni.
Eddig digi analógot fogta, de van mellette digitális jel is, amit DVB-C vel tudja fogni.Viszont DVB-T tunert akarja használni, amivel csak nagyobb nyereségű antennával fog működni.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
azbest
félisten
próbálgattam picit ezt az online adást. Azt hiszem a telekomos kapcsolatuk szivatja a mindigtv szolgáltatóját.
Páran panaszkodtak, hogy akad a videó. Magam is tapasztaltam. Viszont másik helyen, invitelről netezve nem jelentkezett. Ma este kipróbáltam a vezetékes telekom és a mobil telenor netemről is.Megnéztem a böngésző f12-es hálózati analózáló részében.
A videó chunkok 1-2 MB közti méretben jönnek. A nagyobb méretű chunkoknál látni, hogy telekomos nettel az első MB egy pillantás alatt megjön (kevesebb mint 1 másodperc), de felette lévő pár száz kB van hogy 5-10 másodpercig tölt.Átváltottam telenorra, ekkor a 2MB közeli chunkok is kevesebb, mint 1 másodperc alatt betöltődtek. Az egész chunk egy pillanat, nem lassul le a darab végére. Semmi probléma a sebességgel.
A traceroute alapján úgy tűnik, hogy a telenoros netnél BIX-en át jön az adat.
Ahogy látom telekom esetén közvetlen kapcsolat van a connectmedia szerverével, végig telekomos ip-ken megy.A megoldás: a telekom és a connectmedia közvetlen kapcsolata vacak. Az 1MB feletti adatméret felett leszabályozza a sebességet, ezért akad el gyakran a stream. Lehet oda kéne csapni nekik, mert valaki szivatást végez.
[ Szerkesztve ]
-
frovery
senior tag
-
Zsocy155
őstag
Sziasztok!
A munkahelyen az ingyenes csatornákat nézzük. Ha egy kicsit feltámad a szél akkor több csatornánál elmegy a jel (pl. rtl klub, tv2 ) Ha lecserélem az antennánkat erre akkor esélyes, hogy nem lesz ilyen problémánk?
A X. és a XVII. kerület találkozásánál vagyunk.Köszi!
-
frovery
senior tag
Wayteq 95CX-re melyik a legtutibb firm? Olyan kellene ami stabilan lejátszik penről. 2 pent rádugtam, mindegyiket felismerte de semmit nem látott belőle, pedig mkv fájlok, filmek voltak rajta, amit egy régi alcor meg visz.
-
andatti
senior tag
válasz azbest #16309 üzenetére
Jó, hogy ráakadtam erre a hsz-re...
Picit ki vagyok akadva...
A telenoros 50 csatorna simán működik tableten, mobilon, pc-n, akármin... és meg is örültem, hogy kb. 30 csatorna elérhető a mindigo-n... legalább összefésülve bővül a kínálat, amit online tudok nézni...
De se a tablet nem játsza le, se a laptopon nem tudom nézni egyik online adást se... Legjobb esetben akad, vagy legtöbbször angolul ír ki valamit, talán "not found"... chrom-ban is és hiába telepítettem a tabletre a kis vöröst, az is...
Így az érdekelne, hogy akinek működik a mindigo, az min és milyen böngészővel nézi?
(Néztem, hogy van-e mobil app, de azt (még) nem csináltak a mindigo-nak...) -
-
azbest
félisten
válasz andatti #16325 üzenetére
Tegnap este próbáltam nézni megint. Hát épp egy fokkal jobb volt, de akkor is voltak lelassuló chunkok. Szóval telekom netről a dedikált közvetlen kapcsolatukkal volt akadás.
Telenoron és invitelen néztem még bele, ott sima és gyors chunk betöltés volt. Na most is belenéztem és 5-12 másodperceket is tölti a darabokat.
Amúgy múltkor a hibabejelentő formon is bejelentettem, de nem volt azóta visszajelzés.(https://ugyfelkapu.mindigtvextra.hu/Hibabejelento)
Elég ciki, ha csak közvetlen vezetőnek küldött üzenetnek van hatása. Bár visszajelzést akkor sem kaptam múltkor, de legalább másnapra megoldották az akkori gebaszt.Windows alatt például az egyik szervert nézve
tracert c401-node61-cdn.connectmedia.hu3 7 ms 6 ms 6 ms 145.236.81.240
4 11 ms 10 ms 10 ms 81.183.3.144
5 10 ms 12 ms 11 ms 81.183.3.37
6 12 ms 13 ms 14 ms 81.183.2.169
7 11 ms 11 ms 11 ms 241.cdn.connectmedia.hu [109.199.61.241]Az utolsó előtti cím is telekomos, szóval direktben van kapcsolat a szerverrel.
Telenornál meg az utolsó előtti a BIX, ami a legnagyobb magyar adatcserélő központ, azon át nincs "megoptimalizálva" a forgalom sebessége.
Neked milyen neted van? Esetleg megpróbálhatod tracert-tel (linux alatt tracepath ), hogy nálad hogy megy a forgalom.
Ha nem képesek rendesen kiszolgálni a forgalmat, akkor semmilyen böngésző nem segít. Firefox alatt és Chrome alatt is beakad. f12 böngészőben és a network fül alatt látni mindkettőben.
Mondjuk firefox alatt feltűnt egy másik fura dolog... a fájlméretek körül valami nem okés ott.
telenoros nettel is olyan, de akkor legalább nem 12 másodpercig tölti, hanem kevesebb, mint 1. Szal lehet úgy rossz az egész ahogy van.
---A régebbi inteles android 4.4-es tabletemen egyébként a chrome el tudja indítani a lejátszást, csak webes felülettel nem túl kényelmes. A 7.0ás androidos Thor telefonomon viszont hibát jelez, csak a közszolgálatiak indulnak el. Biztos valami codec vagy drm probléma a készülékkel.
[ Szerkesztve ]
-
-
andatti
senior tag
válasz azbest #16302 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a választ!
A gond ott kezdődik, hogy a sony laptop saját böngészője "beleköt" a https-be, hogy a tanusítvány nem jó. 2x is. Utána meg a lejátszás helyett kiírja, hogy: Error loading player: No playable sources found. Chromban dettó, /v.18.0.1025469 android 4.1.1 javascript 83.8.9.29/ a frissen telepített firefoxban szintén ugyanezek a hibák...
Jah, láttam az echo-t kivették az onlineból. (tudom sokan utáljátok, de a jövőálló c. műsorban pl. semmi politika nincs.) -
azbest
félisten
válasz andatti #16330 üzenetére
hát... az inkább tablet, mint laptop. Legfeljebb billentyűzete is van.
Milyen mobil eszközön nézhető?
Android OS mobiltelefon, vagy táblagép (Android 5.0 vagy újabb szoftver verzió) és Apple iOS mobiltelefon, iPod Touch, vagy iPad táblagép (iOS9, vagy újabb szoftver verzió).Milyen böngésző támogatott?
Személyi számítógépen Microsoft vagy Mac operációs rendszeren a böngésző típusa: Chrome 58.0, vagy újabb verzió, Internet Explorer 11.0, vagy újabb verzió, Microsoft Edge 40.1, vagy újabb verzió, Firefox 54.0, vagy újabb verzió; Safari 9.0, vagy újabb verzió. [link]Szóval Van némi zavar, hogy mobilon mivel kéne nézni. Lehet készülőben van mobil app, csak még nincs meg. De az is lehet a mobilos böngészőre kell hagyatkozni, ami meg nem esik kézre, meg készülékenként változó, hogy megy-e.
Azzal a 2012-es ős chrome verzióval nem annyira meglepő, hogy nem megy. 5 éve még nem is léteztek ezek a technológiák, amikkel most streamelnek.
[ Szerkesztve ]
-
bendegruz
őstag
nekem nem akad firefox-on a mindigo, minimális megállások vannak, de olyan pufferelés másodpercekig, mint pl a horizongon, olyan nincs
(az 50.0-ás verziót használom)viszont a m+ még mindig nem elérhető online
[ Szerkesztve ]
Asus Rog Strix Scar III
-
andatti
senior tag
válasz azbest #16331 üzenetére
A decemberben vett 5.1es androidos, huawei-emen is ez a helyzet. (y6 pro 2Gb memóriás/16 Gb).
Annyi különbséggel, hogy kb. 50%ban tudok M3-at nézni, mást nem. /legfrisebb chrome-al, 61.0.3etc./
Minden más csatinál azt írja: Error playing file: unknown playback error. Az m3nál a másik 50%ban nem történik semmi.
Ez előtt az 58as crome volt fent, de mint látszik, hiába frissítettem...
Kicsit /NAGYON/ bosszantó.
Vlc narancs és zöld verziójával is tudok bonum streamet nézni. Ezért megpróbáltam pc-ről kimásolni az egyes mindigo csatik video linkjét, de így sem sikerült semmi... -
azbest
félisten
válasz azbest #16328 üzenetére
A transfer vs size méret különbség csak firefox bug volt, annak a frissítésére egyforma lett. Most éppen valamivel jobban az idők, nem 10 másodperc, de most is 2-4ig tart. Még vírusírtót is letiltottam win alatt egy próba erejéig. Közben eszembe jutott, hogy vpn-en át még másik szolgáltató alól is ki tudom róbálni, hogy ott sincs ilyen 1MB azonnal, majd a többi lassan töltődő viselkedés.
Egyébként azt jelezték vissza a technikusok, hogy nem tudták reprodukálni
Majd még gondolkodom, hogyan lehetne ennél jobban bemutatni, leírni (csinálnom kéne youtube videókat, hogy azt nézzék, amit kell?). De lehet rájuk hagyom, végülis nem engem fizetnek a hiba felderítéséért... -
darvinya
titán
Oké, hogy ismét lett Spektrum csatorna, de ez a minőség valami borzalom.
-
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Erről mi a véleményetek, lehet vajon nézni vele mindigtv-t? Vagy rögzíteni vele abból adást?
Vagy ez helyett tudtok-e ajánlani mást, ami jó lenne erre a célra?
10-20 ezer Ft-os kategóriában.[ Szerkesztve ]
-
AthlonXP
őstag
válasz darvinya #16337 üzenetére
Igen, sajnos hiába nézem a leírást, abból nem derül ki egyértelműen.
Szeretnék venni egy beltérit, Mindig tv-hez, főleg M4 miatt kéne. A TV-m alkalmas vételre, most is úgy használom, ezzel nincs is baj, viszont nem tudok adást rögzíteni vele. F1 miatt lenne jó, mert nem mindig tudom élőben megnézni és olyankor jó lenne, ha tudnám rögzíteni, pl. külső vinyóra, vagy pendrive-ra.
De ha már van, akkor az se lenne baj, ha netre köthető lenne és lehetne nézni rajta pl Youtube-ot.Ilyen van 10-20 ezres kategóriában? Nem kell androidos, csak tudja azt amit leírtam.
-
darvinya
titán
válasz AthlonXP #16338 üzenetére
Vegyél erre a célra WayteQ HD95CX-et, ezt használtan pár ezer Ft-ért kapsz.
(#16339) parkr
Igaz, az még rosszabb, pedig milyen nagy mellel mondták ez jobb, mint a SportTv család, ami drága.
Anno is kérdeztem, ha tényleg drága volt, akkor miért csak 1 csatorna került vissza 2 helyett.
Erre csak hümmögni tudtak, minőségre már válaszra sem méltattak.[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
-
darvinya
titán
válasz AthlonXP #16343 üzenetére
Tudod, buta ember okos készüléktől nem okos.
Van rossz fw, amit le lehet cserélni (pl: v5.1) és semmi gondja nincs.
Amúgy, van rossz fw minden készülékhez, tehát akkor mindegyik készülék tré.[ Szerkesztve ]
-
AthlonXP
őstag
válasz darvinya #16344 üzenetére
Nézegettem pár terméket, a leírások alapján, pont ilyet keresek. Ezeknél nem sok vélemény van mondjuk, de amik vannak, azok alapján, még nem tűnnek rossznak, nem tudom...
Az első két ALCOR közt nem tudom, mi az eltérés, a leírás alapján ugyan azt tudja mindkettő....
Ezek közül, melyiket lenne érdemes vajon megvenni?
-
darvinya
titán
válasz AthlonXP #16345 üzenetére
Első kettő megegyezik Amiko Impulse T2/ECO (nem WiFi-s)-val, aminél biztosan nem fogsz felvenni, mert nem bírja el külső tárat.
Utolsó 2-t, csak annyira ismerem, hogy nem siker termék.Az összesre igaz, hogy van hozzá rossz fw, aminek minden baja van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest