- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
borgga
csendes tag
válasz vpanangin #16036 üzenetére
Látok valami hasonlót mint a 8260: Amiko NEO Combo SE. Hasonlót, hogy pontosan melyik modell mit tud az vagy kiderül vagy nem. Igazán leírhatná a gyártó minden modellnél azonos formátumban a tudást. Egy összehasonlító táblázat a modellekről pedig álom kategória. Alaposan körbe szoktam járni a témát mielőtt veszek valami műszaki cuccot, de elég nehéz ha úgy kell összebogarászni az információkat.
-
regvoltrossz
aktív tag
Szegedieket kérdezném, hogy a VTV-nél két napja valóban nincs jel, vagy csak nekem nem sikerül semmi jelet fognom a 31-es csatornán?
Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
vpanangin
senior tag
Hidd el a "Sat.hu" oldal fórumról vagyunk páran akik végigpróbálták az Amiko beltériket, tehát tapasztalatból írom, amit írok.
Jó: 8260+ és Mini combo.
Szoftver ellátottsága megfelelő, "CS"-re stabil. Youtube-t meg nem ezen kell nézni.
-
borgga
csendes tag
válasz borgga #16030 üzenetére
Ilyen szóba jöhető versenyzőt találtam még: Alcor HDT-2900 Egyedül a fizikai kapcsolót hiányolom a hátuljáról. Végignéztem egy rakás webáruházat és mindenütt csak pozitív véleményt találtam róla. Szoftverfrissítést viszont nem látok. Persze, ha tökéletesre sikeredett az eredeti...
-
borgga
csendes tag
Sziasztok!
A MUX C kerget az őrületbe már sokadszor. Fentebb olvastam korábbi hozzászólásokat, hogy mások is küzdöttek ilyen problémával. Nem tudok rájönni mi okozza. Antennát már cseréltem és kihelyeztem árbócra. Adott napon antennacsere előtt vacak volt, utána szuperül működött. Boldog voltam. De majd két hete megint vacakol és fogalmam nincs mi okozhatja. Este rögzítenem kellene valamit, reggel nézem 58-as csatorna (Széchenyi-hegy) se kép se hang. Keresek mást, 44-es (Kékes), percekig nézem és tökéletes, pedig az antenna nem is arra áll. Nézem délben, egyik sem működik. Délután pedig inkább az 58-as a jobb. Ami azt jelenti néha van rajta kép. Gondoltam már esőre, szélre, hidegre, melegre, hadgyakorlatra,... Van valami különleges a C-ben? A beltéri (WayteQ HD-95CX) halódása is eszembe jutott, de hónapokig semmi baja, aztán meg hetekig vacak, utána megint jó akármeddig.
-
darvinya
titán
válasz borgga #16064 üzenetére
Most akkor pontosan hol vagy?
Széchenyi hegy Budán van, Kékes Mátrában.De ha nem WayteQ fw-vel van gond (igen előfordult, hogy másik fw-vel stabil a vétel, és megjelenítő kép leesik 480p hiába 1080p-re van állítva).
Akkor domborzati visszaverődést fogsz be.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
borgga
csendes tag
válasz darvinya #16065 üzenetére
Előbbitől légvonalban 60-70 km között. Kékes igazándiból nem játszana mert nem arra áll az antenna. Egyébként a MinDig TV "Merre forgassam" oldala elsőnek a Széchenyi hegyet, másodiknak Kékest ajánlja. Korábban volt olyan, hogy 1080-nál rossz volt, 576-ra állítva meg jó, de ez most nem segít. Bár lehet, hogy a mai nap egyébként is kuka, mert zivatarokat emlegetnek.
-
darvinya
titán
válasz borgga #16066 üzenetére
Akkor az a fw v7 felettiek hibája, s ezeknél nemcsak kép felbontását állítja át magától, hanem egyszerűen jelet nem jól dolgozza fel hiába mutat magas értéket, vagy nem is találja meg a jelet.
Anno azért maradtam v5.1-en, mert azon ilyen nem fordult elő.
-
borgga
csendes tag
válasz darvinya #16067 üzenetére
Az (5.1) már 5+ éves. Régebbi mikor én beszereztem a dobozt, pedig az is 4+ éve volt. Ezt a márka/modell tűnt a jó választásnak, már csak azért is mert ezt csomagolták egybe az előfizetésekkel is. Vérlázító, hogy nem javítják a gagyi szoftvert, ráadásnak még mindig lehet találkozni vele a boltokban előfizetéssel egybe csomagolva.
-
7s26c
őstag
Nem igazán vagyok biztos benne, hogy jó helyen érdeklődöm, de tudja valaki, hogy Budapesttől 30 km-re, akadálymentes terepviszonyok mellett a Sencor 610 tetőantenna elég lehet ? Illetve ha igen, csak tetőn kívül? Köszi előre is!!
Az utolsó ember a Földön a szobájában ült. És akkor kopogtak az ajtón…
-
frovery
senior tag
Ha már egy konkrét márka/típus mellett tetted le a voksodat, gondolom vannak tapsztalataid. Amennyiben nincsenek, ajánlom a visszaolvasást.
Miért?
Mert elég furcsa adatok vannak a leírásában.
Most 35dB a nyereség, vagy 12dB? Mert ugye nem mindegy. Ha 12, akkor egy igen drága antenna.
Ennyit egy lepke is tud erősítő nélkül, ekkora távra is. Kirakod egy árbócra, persze első körben kipróbálhatod tetőn belül is, hátha szerencséd van. Erősítőt mellőzd, felesleges ekkora távolságra.
Jó minőségű 3×-os árnyékolású, réz belső eres koax kell, fém koax csatlakozó, ennyi. -
7s26c
őstag
válasz frovery #16070 üzenetére
nincsenek tapasztalataim, itt-ott ajánlgatták. a 95 km-es hatótávot egy percig sem hittem el én sem. poénból csatlakoztattam egy szobaantennát a tévére közvetlenül és működött legnagyobb meglepetésemre. az első széllökésig, vagy felhős időig. ennél csak jobb lehet. viszont a lepke semmire sem sem volt jó, akárhogy forgattam.
-
frovery
senior tag
Pedig ha megnézed a nyereség adatokat, akkor a Sencor 12dB, a lepke pedig 11-13Db. Nagyjából ugyanannyi 1/3-ad árból.
Ha jobbat akarsz, akkor egy bevált Yagi típusút vegyél. Ezeket viszont pontosabban irányba kell állítani, mert kicsi a nyílásszögük és így irányérzékenyebbek. Viszont jobb a nyereségük. 30Km-es táv az szinte semmi, főleg, hogy írtad nincs terepakadály. -
7s26c
őstag
Köszönöm szépen mindkettőtöknek.
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz regvoltrossz #16056 üzenetére
Nálam most van.
Szerintem eddig is jött,bár nem vagyok szegedi. -
regvoltrossz
aktív tag
válasz Kezdő vagyok #16075 üzenetére
Úgy két napja jön nálam is, de amikor írtam akkor szerintem nem adott a torony napokig, mert totál 0 volt a jelerősség akár merre vittem az antennát
Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
MODERÁTOR
Ha veszek egy 12 hónapra előre feltöltött alapcsomag inaktív kártyát, akkor azt aktiváltathatom családi csomagra is?
20 éve a Prohardveren
-
MODERÁTOR
Köszönöm!
20 éve a Prohardveren
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok
Még május végén írtam arról, hogy nagyon rossz nálam a vétel (Tokaj körzete) az m1-en kívül alig jön be valami, és az m1 is szétesik. Sem a rendes beltérivel, sem a tv-m beépített tunerjével nem jó az adás.
Szerintem itt már más probléma lehet mint karbantartás, mert az nem hiszem, hogy másfél hónapig tart.Kérdésem az lenne, hogy esetleg megoldást jelentene-e az, hogy ha lecserélnénk a tetőtéri antennát? Egy nagyon régi már több mint 20 éves antenna teljesít szolgálatot és elképzelhető, hogy annak gyengesége, vagy hiányossága okozza a gondokat. A kábelek viszonylag újak szóval azt hiszem azokkal nem lehet baj. Mi a véleményetek erről? Vagy megpróbálhatok még valami más megoldást is?
-
darvinya
titán
válasz FrezeR #16081 üzenetére
20 éves antenna csak akkor rossz, mikor már látszik teljesen oxidálodott.
Ha eddig jó volt rajta, akkor meg kell keresni először a hibát.
Antennán van/kell balun trafó, ami ritkán, de tönkre mehet.
Kábel szakadás ellenőrzését, hiába nem olyan régi, mert az is öregszik és, ha tudja szél valahol.lengetni, akkor ott eltörik.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
FrezeR
senior tag
válasz darvinya #16082 üzenetére
Köszi a választ. Ma megnéztem az antennát és nem láttam rajta oxidációt egy picit mozgattam ha feljebb emeltem akkor visszajött a kép meg a hang is, néha picit akadozik de megy. Ez a beltéris tv-re vonatkozik, viszont a másik tv-n amelyik a beépített tunerrel fogja az adókat ott nem jön be az m2, az m5, a tv2, és az rtl sem. Nem tudom ez miért van, a többi adó az megy ezen is csak ezek nem.
-
darvinya
titán
válasz FrezeR #16083 üzenetére
Tehát van 1x érinkezés hibád, szerintem osztónál lesz még érinkezés/ valahol szakadás hiba.
Mivel osztottad, ezért nézd meg beltérin nincs bekapcsolva erősítőhőz való 5V kiadás, mert az egyszerű osztó ádadja másiknak amit nem mindegyik tolerálja jól.[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz regvoltrossz #16076 üzenetére
Igen,egy ismerősöm mondta is,hogy egy másik ismerőse ugyanezt tapasztalta,hogy nincs jel.
Nálam új probléma,hogy eddig a Duna HD mux ment el gyakran,vagy darabosodott a kép piszkosul,ez most megjavult,és a "kór"átment a TV 2 mux-ára,ami nem megy el,csak gyakran egymás utáni képek sorozatát látom,hanggal kombinálva... -
bigdady
nagyúr
Sziasztok
Az ingyenes asszem kb 12 csatornát szeretném bekötni. Tényleg van ilyen? Tv-m régi crt. Mit kell megvennem
Hozzá? Lefedettségem szobai elvileg. Egy box-ot vagy mit meg egy szoba antennát? Vagy más is kell? Bocs de nem vágom és a legolcsóbban szeretném kihozni. Köszi[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
Nem láttam hogy volt említve újra van
[link]
Díjazzuk a barátságot!
Barátság programKérje meg barátait, hogy csatlakozzanak a MinDigNyer Hűségprogram táborába és részesüljön jutalomban!
Ossza meg a tévézés élményét barátaival is. Hívja meg ismerőseit a MinDig TV Extra előfizetők táborába. Ezzel a meghívással most mindketten nyerhetnek.
Ha 2017. június 15. és 2017. július 31. között lehetősége van ismerőseit meghívni MinDigNyer Hűségprogramunkba, és ha legalább három ismerőse regisztrál az Ön által elküldött egyedi linken keresztül - melyet a „Meghívom a barátaimat!” gombra kattintva, belépés után érhet el - 1 hónapos ingyenes Aktív+ vagy Világjáró kiegészítő csomagot kaphat és megnyerheti a Weber® Kettle™ Plus faszenes grillt is, praktikus Weber® kiegészítőkkel!
Ne feledje: Meghívott ismerőseit is különböző nyeremények várják!Úgy érzem megint lesz három barátom
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
darvinya
titán
válasz bigdady #16090 üzenetére
Szia
Régi CRT Tv bemenetet kellene elsőként tudni, mert ha csak antenna bemenete van, akkor nagyon kevés választék box téren, ha egyáltalán kapható még.
Szoba antennát(OPTICUM SMART HD 550 szobaantenna - passzív , ajánlott) próbálni kell, de nem biztos lesz a jó vétel.
Coax kábelből TriShield kell.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
farkas-j
őstag
válasz bigdady #16093 üzenetére
Ha olyan boxot veszel amiben nincs RF modulátor, akkor sajnos azt is venni kell. Valami ilyesmit, amin korrektül állítható a kimenő csatorna (szintézeres eszközt). Arra ügyelni kell, hogy ezek az eszközök kétoldalsávos modulációt csinálnak, nincs bennük oldalsáv vágás. Ezt csak a profi drága eszközök tudják. Ez a gyakorlatban úgy jelentkezik, hogyha pl. beállítják rajta a 36-os csatornát, akkor a 35-ös csatornán is megjelenik a jel frekvenciaspektrumának a tükörképe, így a 35-ös csatornán mint zavar jelenik meg. Ha ott nincs pl. bejövő csatorna, akkor nem okoz gondot. A kimenő csatornát egyébként úgy illik megválasztani, hogy lehetőleg min. 2 csatorna távolságra legyen a bejövő csatornáktól.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
tobias40
veterán
Sziasztok!
Adott egy SRT8903 beltéri és egy képcsöves tv,scart csatlakozóval összekötve,és egy kültéri antenna bevezetve a beltéribe, és a Szentesi adó felé irányítva,kb 25 km légvonalban...
A tv-n beállítottam az "AV"-t ahol a scart van és azt írja hogy "no signal" !
Mi lehet a gond,természetesen így csatornát se talált amikor elindítottam a keresést!Köszi a helpet előre is!
-
darvinya
titán
válasz tobias40 #16099 üzenetére
Írod SCART-on használod, akkor mit állítasz tv-n, mikor tv-n AV egy gomb nyomás átváltás.
Strong beltéri itt volt először elindítva SCART-on?
Ha nem, akkor HDMI-n adja jelet és felbontás miatt nincs SCART-on.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest