- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kcsa
veterán
válasz DigitXT #42099 üzenetére
Tuti akkora a csomagtér, de a kétsisakos állítást már több helyen is olvastam én is. Szimplán nem igaz
És igen, öt év volt. Eleinte nagyon élveztem, ötödik év végén már nagyon szenvedtem egy-egy előzésnél, kellett volna még kraft
@Mosquito34: kösz a figyelmeztetést, ha vásárlásba fordul az érdeklődés majd odafigyelek (már amire tudok).
Mondjuk az biztos, hogy pár dolgot előre tudok nézni vásárlásnál: multiméter kell, ülés leszed, injektorpozíció vizsgál, felni megnéz (volt belőle visszahívás), csavarokból is tudom mit szoktak összekeverni amikor fullra bontják a kasztnit, hátsó futómű lötyögése (szilentek szoktak kiverődni).
Ennél többet bontás nélkül egyszerűen lehetetlen megmondani szerintem.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
-Mosquito-
őstag
Elvileg a 2.-ik szett gumi kéne hogy rajta legyen. De mivel ez Olasz behozott.. A szervizkönyv jó pont,kérdés van-e korrektül vezetve. Amit még érdemes az a vízpumpa túlfolyot megnézni az olajbeöntő felett van. Járasd kicsit a motort ha folyik a lukon víz/olaj,akkor javítószett kb 15eFt +szerelés. Ritka moci,alkatrész színt úgy hozzá.
Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz balazs1011 #42102 üzenetére
Szerintem ennyi szívás után már kézrátétellel is...
Bocs.
-
kcsa
veterán
válasz balazs1011 #42102 üzenetére
Csak azt, hogy 1) volt e már bontva (üzemanyag-csatlakozón azonnal meglátszik ha már széthúzták), és 2) ha igen, milyen pozícióban áll az elektromos csatlakozó.
@DigitXT: csak azért tudok röhögni mert már eladtam az enyémet
@Mosquito34: a tippeket köszi, nézni fogom. De alkatrész alatt mit értesz? A motorikus alkatrészekből minden Piaggio. Még a logó is rajta van mindenen Burkolat, meg egyéb csecsebecsék meg vannak ebayen dögivel.
[ Szerkesztve ]
-
Beni_Racing
csendes tag
Sziasztok,
Új vagyok itt, a Google dobta ki a fórumot. Egy Aprilis SR boldog tulajdonosa vagyok, most kezdek bele a tuningolásba. Az elmúlt hetekben sokat böngésztem a neten, és a mai napon meg is rendeltem néhány alkatrészt az SPD webáruházból.
Az alábbi termékeket rendeltem.
http://www.robogoalkatresz.eu/index.php?page=termek&kat=24&id=1329
http://www.robogoalkatresz.eu/index.php?page=termek&kat=138&id=5676
http://www.robogoalkatresz.eu/index.php?page=termek&kat=106&id=5066
Mi a véleményetek ezekről az alkatrészekről. Rendeltetek már innen, vagy van valakinek bármilyen tapasztalata? Elvileg holnapra ígérték, remélem meg is fog érkezni.
[ Szerkesztve ]
-
huszi.gyb
senior tag
válasz nagynandi #42090 üzenetére
Kipróbáltam, ma kerültem egyet (ma hozták a Madisont át kellett vennem, és Tacttal mentem). A lényeg: Sokkal erősebb fénye lett. (És ezen is van egy kis fekete folt. Bele se merek gondolni, milyen lenne egy új 35/35-tel. De tavaszra lesz benne, nem nagy összeg, csak el kell menni érte
www.dongosofor.hu
-
kcsa
veterán
válasz -Mosquito- #42107 üzenetére
jó hát mittomén' ki mit tud róla
Spirro volt utolsó forgalmazó akiről tudok, ők csinálták Hyosungot is.
Az meg hogy németországból kell rendelnem valamit, engem nem zavar, rendszeresen jönnek ismerősök/rokonok, megoldom. Max várni kell pár hónapot
-
AndrewTdi
addikt
válasz Beni_Racing #42106 üzenetére
Tudtam volna még kedvességet belőle.
-
DigitXT
nagyúr
válasz balazs1011 #42113 üzenetére
Te szívtál injektorhibával, vagy ő?
-
DigitXT
nagyúr
Létezik, hogy az F12 kereke egyezik a Madison 400-éval? Képről ismerős...
Szerk: mondjuk ezen a gumi 130/60-R13, nekem meg 140/60-as van: elvileg
a felni szélessége sem mindegy, így lehet, hogy hiába hasonlít, nem olyan...[ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
válasz balazs1011 #42113 üzenetére
Még mindig úgy gondolod hogy injektor miatt benzinszagú az olaj? Pedig most lenne idő szervizelgetésre.
-
DigitXT
nagyúr
Azt mondjuk nem értem, hogy elől miért olyan kicsi a tárcsa, ha hátul nagy.
Ez elvileg egy egy 125-ös Phantom Max hátsó és első kereke (rendre).[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
-
Grillo
őstag
válasz -Mosquito- #42123 üzenetére
Alapvető probléma, hogy szar az idő, ha meg nem, akkor van másik.
-
DigitXT
nagyúr
válasz -Mosquito- #42123 üzenetére
Szétkapva áll a motor a garázsban... Még nem volt időm elmenni Dorogra.
Amúgy huszi.gyb-vel legalább szerelgettünk egy jót. Dolgozott a légkulcs.
Látszólag minden paramétere klappolt a 250-es Madison hátsó felnijének.
Grimeca gyártmány, 6 lyukú féktárcsával, 140/60 R13-as gumival, szuper.
Egy baj volt, mégpedig az a fránya ricni, amire korábban gyanakodtam.
A Yamaha blokkon ugyanis (mint kiderült!) "keskenyebb" a tengely, tehát
az én kerekemet nem tudja hajtani, fordítva meg rá sem lehet tenni: pech.
De legalább már tudom, hogy nem érdemes "Phantom Max" kerékre sem
keresni, még ha Madisonra ("Suzuki motoros" LOL) nehezebb is találni...Amúgy pont lesz*rom, hogy két nap múlva, vagy két hét múlva lesz kész,
ha úgysem ülök rá tavaszig.* (De legalábbis egy komolyabb melegfrontig.)*: ha valaki 2 hónappal akar viccelődni, tőlem nyugodtam: 2 hete húzódik.
Grillonak teljesen igaza van, hisz' jártam a Majával a szezon végéig.
Mellesleg: azon vittem el a kereket a felniklinikába, nem ám kocsival...
Ma meg BKV-n cipeltem. És még fogom is egy kicsit. Ez van, így jártam. -
Beni_Racing
csendes tag
Sziasztok,
Megérkeztek az alkatrészek. Minden hibátlan, nem csalódtam a cégben, illetve a facebookon olvasott véleményekben. Bátran ajánlom őket, profi csapat, profi cuccok, egy nap alatt megérkezette a megrendelt három alkatrész.
SPD - www.robogoalkatresz.eu
Az összeállításról senkinek semmi véleménye?
Remélem jó lesz a gép, majd írok milyen lett, remélem az idő is úgy akarja majd h kitudjam probalni. Ha esetleg valakinek lenne még ötlete, hogy a jővőben mit érdemes cserélnem, akkor az ne tartsa magában
Kköszi...
-
DigitXT
nagyúr
válasz Beni_Racing #42126 üzenetére
Az összeállításról senkinek semmi véleménye?
Nekem csak annyi, hogy qrvasokba került. 110K? De nem szólom le,
mert én is szerettem a robogómat (Majesty 180): költöttem rá rendesen.
Azért még egyszer nem fogok annyit rákölteni (Madison 400) az ziher...
Amúgy nevedből ítélve, versenycélokra építed, úgy van értelme. Közútra,
napi közlekedésre 50-est (embertelen pénzekből!) feltuningolni nem sok. -
Beni_Racing
csendes tag
válasz AndrewTdi #42112 üzenetére
Szia,
A karácsonyi akción felül tudtál volna még engedményt? Legközelebb akkor esetleg tudsz segíteni? Megköszönném, ha tudunk máskor esetleg "okosítani" valamit.
Most mindenre plusz 20% kedvezmény van. A főtengelyre összesen 32% volt, így másokhoz képest szinte féláron adták.
Amúgy nagyon elégedett vagyok, megjött ma a cucc, ahogy ígérték. Ha rendelek legközelebb is őket választom. Néztem az egüs oldalt is, de sokkal drágább minden, illetve nincs is annyi cucc. Hívtam a dorogit is, de azt egy héten keresztül nem lehetett elérni, mailre nem válaszolnak, úgyhogy komolyak lehetnek. azokat nem ajánlom. Egy próbát megért, bár facebookon mondták előre, hogy ne várjak túl sok jót onnan. Sokan írták, hogy lekezelőek az egümtoorsnál, nekem még ennyi se jutott....
-
Beni_Racing
csendes tag
válasz DigitXT #42127 üzenetére
Köszi az észrevételt.
Más boltban kb 50000el több lett volna. Leginkább haverokkal együtt hajtjuk a gépeket. Szépen lassan de mindenki tuningol, elsősorban városban használjuk őket, de szeretnék néhányszor pályára is eljutni. Idén nagyon tetszett az SPD robogós találkozó, de a gyári gép igencsak kilogott a sorból. Jővőre is akarunk menni, igaz kecskeméten van, mi pedig veszprém és környékéről, szóval nem a szomszádba van, de ott leszünk. Addigra pedig erősebbé akarom tenni az SR-t, hogy tudja, a lépést tartani másokkal...
Nagy robogót nem szeretnék (egyenlőre), inkább ezt építgetném, ez jön be.
-
DigitXT
nagyúr
válasz Beni_Racing #42129 üzenetére
Mondjuk ahogy írod, még többet akarsz rákölteni... A világ minden pénzét
el lehet locsolni tuningra, a végén lesz egy baromi erős 50-es (?) géped...
(Ha nem a haverok + a tuning feeling hajtana ebben, hanem racionálisabb
szempontok mentén szeretnél feljebb lépni, én mindenképp lebeszélnélek
a dologról. De így nem: ez is egy hobbi. Drága hobbi. De hát mi nem az?)Példának okáért, ha vennél egy Runner 180 FXR-t, jóval előrébb lennél - ha
csak a nyers teljesítményt / motorozhatóságot nézzük. Ne hallgass rám:
30 éves múltam, meglehet, hogy szimplán öreg vagyok én már az efféle úri
huncutságokhoz (főtengely cserebere, nagyobb hengerrel!), és inkább csak
a "fotelrobogókat" szeretem... Abból még lehet sportosabb, már amennyire
ez értelmezhető egy bálnánál. De kicsivel nem közlekednék(!) napi szinten.[ Szerkesztve ]
-
-Mosquito-
őstag
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szűkségem. Adott egy Aprilia Scarabeo 50, négyütemű rogyogó, előtte köszönő viszonyban sem voltam a kétkerekű csodákkal, viszont a munkám miatt kénytelen voltam megbarátkozni ezzel a kis motorral. Amit persze utólag nem bántam meg, mert megszerettem a motorozást. Na már most szeretnék a kis méregzsákban olajat cserélni. Szerintetek milyen olaj lenne az ideális? Köszönöm szépen előre is válaszotok!
Sic Parvis Magna
-
kcsa
veterán
válasz runner 125 #42131 üzenetére
Teljesen ciki vén trotty vagyok (vagy hogy is mondják a mai fiatalok... bezzeg az én időmben! ). 25 évesen kezdtem, és egy másodpercig sem tuningoltam
-
kcsa
veterán
válasz 30z.Samu #42133 üzenetére
Engine oil (recommended)
:
SUPERBIKE 4, SAE 5W - 40 or
4T FORMULA RACING, SAE 5W - 40.
As an alternative to the recommended oil, it is possible to use other brands of oil with performance levels that meet or exceed the requirements of CCMC G-4, A.P.I. SG.Tehát 5w40 API SG.
Ebből kemény 8.5 dl.Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
DigitXT
nagyúr
válasz -Mosquito- #42132 üzenetére
Mi a fura benne? Dorog, 18K. Van most fontosabb. Időben / pénzben.
Én most pénteken tettem le, de ma még valóban teljesen jó lett volna.Szerk: lehet közlekedni kocsival a városban, bár néha dugós, viszont
cuccokat cipelni BKV-n semmiképp nem kényelmes, s nem gyors.
(Ha lenne saját kocsim, szerinted szórakoztam volna, hogy a Majára
felkötözzem a Madison kerekét, csak hogy elvigyem felnishez?)[ Szerkesztve ]
-
balazs1011
aktív tag
válasz DigitXT #42114 üzenetére
Konkrétan még most sem tudom hogy rossz-e, mert ősz vége óta nem használom időhiány miatt.
Többet kell közlekednem autóval és többedmagammal.
Néha elindítottam a garázsban azt ennyi.
Szerelőhöz nem mentem vele ,mert mikor én értem rá,akkor ő nem és fordítva.
Na de majd tavasszal!!!
De szerintem nem injektor hibája van.
Feleslegesen nem szeretnék kidobni 40-50 ropit egy injektorért.---Kawasaki VN 800---Huawei Media Pad M3----Piaggio Beverly 500----Oneplus 2 4/64----ZTE Nubia Z7 Max 2/32----JiayuG3 és Jiayu G4S 2/16 fehér----e-mail:balazs1011@freemail.hu---- mobil:20/405-2490 ----
-
balazs1011
aktív tag
Nemtudom!!!
Viszont tuti szerelő és tuti vélemény hiányában nem merek mondani semmit.
Semmire sincs nagyon időm.
Ősz vége óta pihen a motor a garázsban,néha néha elindítom.
Ha le is cserélném az olajat akkor megint nem lenne időm használni,
Viszont úgy meg nem akarom ,hogy csak beindítom ,majd leállítom.[ Szerkesztve ]
---Kawasaki VN 800---Huawei Media Pad M3----Piaggio Beverly 500----Oneplus 2 4/64----ZTE Nubia Z7 Max 2/32----JiayuG3 és Jiayu G4S 2/16 fehér----e-mail:balazs1011@freemail.hu---- mobil:20/405-2490 ----
-
30z.Samu
félisten
válasz Beni_Racing #42138 üzenetére
Biztos hülye kérdés, de a leírásban mit takar a feszesebb motor?
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz Beni_Racing #42141 üzenetére
De akkor a lényeg az 5w 40-en van, ugye? Olyan kell ebbe a méregzsákba?
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz Beni_Racing #42144 üzenetére
Körbenézek hol lehet a környéken venni. Gondolom ha teljesen szintetikus az olaj, azzal csak jót teszek a motorral. Munkaeszköz és úgy vagyok vele, hogy az ilyesmit nem bíznám a véletlenre és ne ezen múljon, hogy megy, vagy megáll alattam.
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz Beni_Racing #42146 üzenetére
Ti használjátok a robogót ebben a hidegben? Van valami praktika, amivel -10 fok körül is atom biztosan üzemel a robogó? Mert nekem sajnos télen is ugyanúgy menni kell vele.
Sic Parvis Magna
-
Beni_Racing
csendes tag
válasz 30z.Samu #42147 üzenetére
Az nem lehet túl kellemes. Enyém most lesz szétszedve, rendeltem hozzá 1-2 tuningmotyót, hogy jobban szedje a lábát. De amúgy sem megyünk már ilyen hidegben, ha mennénk akkor is talán érdemes lenne téligumit venni rá, bár nemtudom mennyit ér..
Egy biztos, az akkura azt mondják érdemes meleg helyen tartani, vagy rendszeresen karbantartani nagy hidegben.
-
30z.Samu
félisten
válasz Beni_Racing #42148 üzenetére
A garázs fűtött, azzal nincs baj. Csak sajnos melóhelyen nem tudom melegben tartani és a következő indulás olyan 2-3 órával később van (ugye megérkezem, összerakom, amit kell vinni). Ezért gondolkodom valami jobb minőségű olajban, hátha segít valamit.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest