- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Philips LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Gamepad
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
-
PROHARDVER!
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AndrewTdi
addikt
válasz runner 125 #41801 üzenetére
akkor nem is matekozok tovább.
Gondoltam még arra, hogy faterral varratok méretre valamit (ha már varrodánk van).(néztem a függönyöket, fasza, jó lehet. írtam még egy hangtechnikus haveromnak akik médiaszobákat meg házimozi szobákat építenek, kíváncsi leszek mit javasol
-
SirKero
őstag
-
AndrewTdi
addikt
válasz SirKero #41803 üzenetére
nem feltétlenül az autóst hibáztatnám.
1. a fasz motoros miért nem engedte már el az elején aza utóst, hoyg kikerülgesse az út szélén parkolókat (vagy lassítással, vagy gyorsítással)
2. az esetek 80%-ában a motorosok állnak neki emberkedni gondolván, hogy a motoruk gyors és nem tud elszökni az autós (arra nem gondolván, hogy az autós körül ott van pár tonna vas).
3. oké, hogy mi motorosok tartsunk össze, de minden hülye motorost támogatni kell?
4. ha nem félteném a kocsimat és nem kéne a javíttatásra pénzt költeni, én is sokszor megcsinálnám ezt, annak ellenére, hogy én is sokat motorozok. -
SirKero
őstag
Én egy percig sem mondtam,hogy a motorosnak adok igazat Szerintem is rég ott hagyhatta volna már minek kezdett el kakaskodni. ( többen voltak gondolom bízott az erőfölényükben )
Sőt szerintem nálunk a bíróság el sem ítélné mivel hivatkozhatna arra hogy fenyegetve volt ( több motoros is körbeveszi ) és csak a saját testi épségének megóvása miatt tolatott bele a motorba.Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
kcsa
veterán
válasz maszekember #41799 üzenetére
SW valahogy nem fogott meg annyira. Megy ahogy kell, de vártam az űrhajó-érzést, de nem jött. Úgy döntöttem ennek fényében maradok a kevesebbet fogyasztó és nagyobb kerekű piaggio technikánál
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
runner 125
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz runner 125 #41809 üzenetére
Ja hogy úgy! Már azt hittem egy médiaszobában lesz függönnyel letakarva a paripa.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
DigitXT
nagyúr
Vagy hangszigetelten akarja tárolni, mert az SBK nem alszik.
ON: tragikus hirtelenséggel ért véget a szezon... A hőmérséklet
10 fokos csökkenését még vállaltam volna (easy rider, öcsém),
a hószállingózás már necc, DE MA még kitoltam volna a vasat!
Nade a hátsó defekt, az váratlanul ért... Mehetek bérletért, meg
24-es dugókulcsért, mert a 23-as pont nem elég, b*sszameg...
(Jah, szivargyújtóról óvatosan az elektromos légkulccsal, mert
az egyik 7.5A-es biztosítékomat gyönyörűen felrobbantotta.
Viszont berohadt csavarokra fasza a csavarazító után/mellett.)Most jön az a rész, hogy télen ráérek. Kéne rendelni féktárcsát,
fékbetétet, és egy új hátsó felni sem ártana. Utóbbira ötlet?[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Gondolom meg van ütve, ezért rakott az előző tulaj belsőgumit
a hátsó kerékbe. Perszehogy ez a belső fosta össze magát...
Azt mondják, durrdefekt esélyes, szóval nem erőltetném. (Nem
tudom, hogy a felni hullámos pereme javítható-e: "görgőzés"?)Szerk: rákerestem, olyan is van, de az nem ez; rákérdezek majd
árajánlatért, mert lehet, olcsóbb javítani, mint egy kitudjamilyen
bontott felni, amit esetleg szintén rögtön műhelybe vihetnék, lol.[ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
válasz DigitXT #41813 üzenetére
Felnijavítósok ránéznek, bár mintha rémlene hogy motorfelnit nem szívesen javít senki. Ha meg venni kell, olasz ebay tele van kincsekkel
Nekem az autóra esedékes, de szerencsére (tudomásom szerint) csak festést kell javítani, aztán az igazság akkor fog kiderülni ha a felnis ránéz
-
kcsa
veterán
-
DigitXT
nagyúr
-
Skizz
addikt
Hali
Hallottam olyasmiről, hogy az adásvételi megírását követő x időben (talán 1 hónapig) nincs szükség kötelezőre. Ez valóban így van?
üdv.
-
Skizz
addikt
válasz dJ Peer #41820 üzenetére
Értem. Még annyit szeretnék, hogy félszintetikus-szintetikus keverése mennyire kockázatos? Most vettem a dioba egy flakon szintetikusat, de elfelejtettem az előző tulajt megkérdezni, hogy milyen van benne. Az is lehet, hogy full, de ha mégsem, probléma, ha ráöntöm a fullt?
-
longwild
aktív tag
Szia!
Sokan szokták keverni a kötelező nem fizetés türelmi idejével... Ha valaki nem fizeti be az aktuális negyedéves kötelezőt, akkor is az előző negyedév kockázatviselési végdátum után 30 napig még biztosít téged. De! Ez nem jelenti azt, hogy van köteleződ, hiszen az eladóé a kérdéses biztosítás.
Az adásvétel napjától kell rendelkezned kötelezővel. Ha nem így teszel, nem baj, de a kötelező megkötése és a birtokbavétel között eltelt időre fedezetlenségi büntetést fogsz fizetni, ami napi 40-70Ft körül van. Persze ez függ motor márkától, ccmtől, tulajtól stb.
szoftver szakmabeli && Beverly250
-
longwild
aktív tag
Sziasztok!
Téli kinti tárolás esetén mire érdemes odafigyelni?
Megtankolva vagy sem?
Ponyvázva vagy sem? (ponyva ugye párafogó is :p, azaz lényegében dunsztbarakom a robogót, amint kicsit kisüt a nap... )szoftver szakmabeli && Beverly250
-
huszi.gyb
senior tag
A vásárlástól számított 15 napon belül kell megkötni a bizosítást.
Kis motor esetén 0Ft a fedezetlenségi díj (ha az elmált hónapokban nem változott, de nem hiszem). Ez azt jelenti, hogy ha megfog a rendőr tudod igazolni adásvételivel, hogy most vetted, nem büntet meg. Viszont utána igen. Ezzel nem éri meg trükközni, évente 3-4000Ft kis motornál. Amikor megvettem a Tactot én is talpon vittem el (nem volt biztosítás). Interneten megkötöttem, pár perc alatt megvolt. Elutaltam, és kész. Ennyit megér a nyugalom.Szerintem akinek nincs évente 4000Ft-ja, az járjon gyalog. (Lehet, hogy bunkó, de ha okoz kárt ne az ártatlan szívja meg...)
www.dongosofor.hu
-
wolfnet
tag
válasz longwild #41823 üzenetére
Hej!
Aksit vedd ki belőle és tedd el valahova ahol nincs túl hideg. Ez is nagyon fontos. Én megtankoltam, mert nem műanyag tankom van hanem fém, és nehogy korrodáljon. Egyébként a leponyvázás mindenképpen javallott, még ha garázsba teszed is. Kevesebbet kell majd tavasszal takarítani. Ja és ha vízhűtéses akkor fagyállózd ugye.
[ Szerkesztve ]
Privátban érdeklődj! :)
-
longwild
aktív tag
Köszönöm!
szoftver szakmabeli && Beverly250
-
Skizz
addikt
Értem, köszönöm a válaszokat. Esetleg a szintetikus-félszintetikus olaj keverésére valaki tudja a választ? Meg érdekelne, hogy kétütemű mennyire szereti a hideget? Hallottam már arról is, hogy minuszban ne nagyon járjon, meg arról is, hogy abszolút mindegy.
-
huszi.gyb
senior tag
Hát... Minuszban szerintem nem érdemes. A motor valószínűleg bírná, bár az olaj LEHET, hogy rosszabbul ken, ezt nem tudom. Viszont a gumik tapadása biztosan rossz. (Téli gumi+fűtéses dolgok, hogy az ízületeid se menjenek tönkre... Hát... Én a héten lerakom szvsz.)
www.dongosofor.hu
-
Telda
addikt
Hali!
A kör SR első lámpájával lehet valamit kezdeni, hogy jobban világítson?
Nyáron nem volt gond, mert világosban jártam haza, de mivel mostanában már du. 4 után majdnem hogy sötét van, rá kellett eszmélnem, hogy ha nem jön utánam autó semmit nem látok. Szerintem egy gyertyával van egy szinten . -
huszi.gyb
senior tag
válasz dJ Peer #41830 üzenetére
Igen, van, én mindig Full szintetikus olajat keresek (ma is vettem a Tactba 2L-t).
Ha már Tact... Tegnap elhoztam a szerelőtől, jó lett (jobb mint a törés előtt volt ), amit akartam megcsináltattam rajta most. Nem is volt olyan horror pénz, mint amire számítottam.
Most összeírtam a költségeit, sajnos a km spirál szakadást lassan javítottam, így nem 100%-ig pontos az egész "szervizkönyv", de a lényeg látszik. 1 év alatt benzinnel együtt 150 000-ből meg is volt (ebből 40+ a benzin), a ~3000km. (Vételárral, biztosítással, olajjal, szervizeléssel)...
Átlagos fogyasztása 3,9L-re jött ki, kellemesebb, mint a 4,5 amit eleinte produkált.
Most újra precízen fogom vezetni. Kíváncsi leszek számít-e valamit a karburátor beállítása. Érzésre nem sokat változott, talán kicsit halkabb lett (még az eredetinél is).
www.dongosofor.hu
-
DigitXT
nagyúr
válasz huszi.gyb #41833 üzenetére
talán kicsit halkabb lett
Az igen: villanyra alakítottad? Amúgy ha gondolod, írhatsz a Majáról:
kíváncsi vagyok, hogy tetszett.De csak a szépeket, és a jókat, hehe!Telda: vannak emelt fényerejű izzók. Vmit segítenek... Ha nem fogyaszt
sokkal többet, akkor valószínűleg nem is melegszik sokkal jobban, tehát
bevállalható. Nem tudom, milyen foglalatod van. HS1-be lehet H4-et rakni,
csak nem ajánlott, mert jóval nagyobb a fogyasztása, és a hőtermelése...[ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
válasz huszi.gyb #41833 üzenetére
"talán kicsit halkabb lett (még az eredetinél is). "
Nekem is ez tetszik amúgy. Kollégának volt 4T 50-es Honda Scoopy-ja. Iszonyatosan tetszett hogy megnyomta az önindító gombját és a gombnyomással egyidőben már azonnal járt is a motor. Leírva ez így nem eléggé pontos képet fest, de semmi köszörülés, soha. Csak járó motor
-
huszi.gyb
senior tag
válasz DigitXT #41834 üzenetére
Hát... Nem tudom, de ma a Szentendrei úton majdnem rányomtam az önindítóra, mert azt hittem leállt (Nem ültem rajta). De tényleg nagyon halk lett... Furcsa, főleg 2T-től.
Hát... Majáról...
Röviden: Jó.
Kicsit bővebben: Sajnálom, hogy nincs most 3-4kilóm elfekvőben.
Még bővebben: Leginkább a Sym-mel tudnám összehasonlítani, amiről regéltem itt párszor. A csomagtere (sarkalatos pont nálam, mert ha már robogó, akkor legalább csomagtere legyen) szerintem nem kisebb, talán kicsit keskenyebb. Az erő, ami van benne városban, kisebb túrázgatásokra elég, szerintem ideális választás lenne az 50-es helyett. Szélességében kisebb (mint ezt nyáron megállapítottuk), így sorok közt kényelmesebben elfér, az üléspozíció magasabb. Hatalmas termetemmel (~170) már kis megszokást igényelt. A fékek jók, tapadása rendben van. Kevés dologba tudnék belekötni. Az egyik talán a világítása (elől sötét, latyakos időben egy kicsit gyenge, de Tact után nem szólok ). A másik a szélvédelem. -Ezt mondtam is neked- Sokkal jobb, mint a Tacton, de ez azzal jár, hogy ilyen időben már 70 alatt nem tudom lecsukni a plexit a bukómon, főleg esőben. Nyáron ez biztos nem lenne zavaró tényező, de most feltűnt. Ami viszont határozottan tetszett: 4Road. Csak tompítóval mentem (haveromék udvarában egy körre kiszedtem, csak hogy érezzem a különbséget... Gyilkos). Az autóknál így is "megvolt a respect" nem akart mindegyik lenyomni, mert csak kics k*csög robogós. (Ma Tacttal majdnem elvittek, mer' mit keresek én az úton...) Gyorsulására nem lehet szavam, (talán a multivarnak köszönhetően), nagyon hamar felpörög, így még a Taxisok sem okoznak neki gondot, ha nem akarnak beengedni.Kár lenne elkótyavetyélni, mert tényleg egyben van, a km óra állásának ellenére (neppereknél úgyis 15 000lenne). Tavaszig remélem sikerül még gyűjtögetnem
www.dongosofor.hu
-
Debilon
addikt
válasz molnarpeter #41837 üzenetére
ilyet vettem nemrégen, nekem jobb lett tőle a "fényem"
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
Telda
addikt
válasz molnarpeter #41837 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek, pénteken szétszedem és megnézem milyen kell bele.
-
runner 125
nagyúr
Odani mit találtam Andrew-nak.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
törölt tag
Üdv.
Ti jobban jártasak vagytok ebben. Engem érdekelne régi orosz, szovjet motor. Tulajdonképp mint a Simson csak ruszki. Ismertek ilyeneket? Vagy annyira nem elterjedtek?
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz #90933760 #41841 üzenetére
Riga és Verhovina. 30-40 évvel ezelőtt, vadonatúj állapotban is igen sz*rok voltak. Azóta még alkatrész sincs hozzájuk, így nem tűnik nagy ötletnek ezekkel foglalkozni...
Ez a manapság jellemző fellelési állapotuk:
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
DigitXT
nagyúr
válasz runner 125 #41840 üzenetére
Turbócsiga! SirKero: az a vicc, hogy nekem képet sem hoz be.
Noha a hirdetés szövege úgy kezdődik, hogy eladó a képen látható...[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz huszi.gyb #41836 üzenetére
Ha már szóba került...
a világítása
Igen, szerintem is gyengusz... (Xenont neki, akkor ütős.)
Sajna Ba20d-be nem dúskálni az emelt fényerejű izzókban.70 alatt nem tudom lecsukni a plexit
Ha az vigasztal a Nolan N103 is párásodik. (Pinlock kell
bele, vagy résnyire nyitva hagyni. Utóbbit szoktam én is...)talán a multivarnak köszönhetően
Azaz! (Gyárilag csak 6500-on gyorsulgatott, ahhoz képest
a 8000 környéke olyan, mintha visszaváltottál volna egyet.)4Road
Kár lenne elkótyavetyélni
Jaja, egyelőre tartom inkább a kiírt árát - úgyis, pl. holnap
(ha az idő engedi) azzal fogok menni cuccokért, stb.
Nagyon fura amúgy, hogy mennyivel könnyebb tologatni a
garázsban: mint a bicikli, pedig csak ~40 kg a különbség!
Erre vezetni meg relatíve nehezebb, a kemény középállás,
s a keménynek érzett gumik, magasabb súlypont miatt.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Építő/felújító topik
- Újít a Visa, később is ráér majd fizetni a termékekért
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Külpolitika
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs