Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • JulianSinulf

    senior tag

    válasz eM'82 #38310 üzenetére

    Szia!

    Figurákra talán tényleg a resin lenne a jobb nyomtató.

    Az FDM-nek is megvan a gyerekre veszélyes része. A hotend 200 fok fölött van, az asztal legalább 60 fokos. A forgó-mozgó alkatrészek szabadon. Ventilátor is elérhető ujjtávolságra.
    Ha dobozolva van, akkor máris sokkal biztonságosabb lehet. Nem lehet nyúlkálni.

    Nekem Prusa MK3S+-om van.
    Sok mindent tényleg nem kell vele vesződni. Kiraktam az asztalra, mert összeszereltet vettem. Megcsináltam a kezdeti kalibrációt és befűztem a filamentet. Igazán nem is volt vele gondom. Nem kellett szíjfeszességet nézegetnem, nem kell kéthetente kenegetni itt-ott. Nem volt dugulás, sem letapadási gond (leszámítva a rossz tervrajzot és beállítást).
    Nem véletlen szokták ezt javasolni. Emellett dobozolható is, amit akár a gyártótól is be lehet szerezni.
    Ettől függetlenül nem vagyok Prusa fan.
    Relatív nagyon lassan nyomtat.
    Emiatt keresem az új nyomtatómat.
    Most kipróbáltam az Flsun V400-at.
    Ezt össze kellett rakni. Állítani a szíjfeszességen, hogy pontosabb legyen, bár enélkül is tudtam vele nyomtatni ezt-azt. Kéthetente kell kenegetni egyes csatlakozásokat. Másokat havonta. Háromszor olyan gyorsan tud nyomtatni, mint a Prusa, de ilyenkor kérdéses a minőség. Neked meg az fontos a figurák miatt.
    Nem dobozolható egyszerűen. Gyors nyomtatásnál eléggé szagos tud lenni. Csak egy féle felület van hozzá, amire nyomtatni lehet. Ellenben a Klipper és a wifi nagyon kényelmessé tette a használatát. A mechanika halkabb, viszont a ventik hangosabbak, mint a Prusa-nál.
    Következő nyomtatónak a BambuLab X1 Carbon-ját akarom kipróbálni.
    Ez eleve dobozolt és szűri a kifele jövő levegőt is.
    Több féle felületet is lehet hozzá venni. De a Prusa-hoz is.
    Gyorsabb. A minőség majd kiderül.

    Nem tudom, hogy nézegetted e már a figurák terveit vagy csak szép képeket láttál róluk.
    Nekem van pár D&D figurám, bár még egyet sem nyomtattam ki. Viszont nem egyben vannak a figurák, hanem részekre vannak osztva. Karok, lábak, törzs. Attól függően, hogy lehet a legjobban kinyomtatni. Aztán ezeket lehet összeragasztani.
    Ahol alátámasztást is kell nyomtatni, ott nem lesz olyan szép a felület. Azzal lesz munka.
    Bár 0.2-es nozzle-t is kapni a nyomtatókhoz (alapvetően 0.4-essel szokták őket szállítani), így minőségben még szebb lehet, mert 0.1 rétegmagasság alá lehet menni vele. Ellenben a nyomtatási idő rendesen meg fog nőni.

    Egy akkora méretű tárgy nyomtatása a Prusa-val olyan 6 óra felett mozoghat.
    Az Flsun megcsinálja 2 óra alatt. A BambuLab elvileg ennél is gyorsabb.
    [link] Ezt a családban nagyon szeretik. A nem dobozos verziót eredeti méretben 3 óra kinyomtatni a Prusa-val, Flsun-nal csak 1 óra volt. Általában 50%-os kicsinyítéssel nyomtatom, így csak 1 óra. Flsun-nal 20 perc alatt megvolt. Minőségre csak annyit tudok mondani, hogy mindenki imádja, én azért látom itt-ott a hibákat. De ezek még mindig hobbi nyomtatók. A 20 perces Flsun-nal annyi volt a bibi, hogy nem jól volt beállítva a varrat, így mindenfele látszik. Másképp beállítva meg csak érdekes csík keletkezik itt-ott. Sokkal kevésbé feltűnő. Minőségre nekem megfelelt.

    Egy ekkora tételnél a döntés sosem egyszerű.
    Így kezdőként lehet, hogy érdemesebb lenne olyan helyről venni, ahova vissza lehet küldeni és a postát nem te állod. Valamint van legalább 1 hónapod a próbálgatásra, de, ha kettő, akkor még jobb.

Új hozzászólás Aktív témák