Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    Juhú... megérkeztek novemberről a tmc2209 v1.2 driverek az skr1.3-hoz. Marlin 2.0.1 stabil, minden megvan, hogy tovább csendesüljön a gép és éjjelente dolgozhasson úgy, hogy biztos nem zavar sem engem, sem a szomszédokat :D

    Bár a gumibetétes zajcsillapítók rengeteget segítettek, de gondolom a tmc még csendesebb lesz és ki is vehetem a dumpereket. Még a hotend ventilátorai sikítósak. Azokhoz kell még nyomtatnom optimálisabb, 30as helyett 40 mm-es ventit fogadó tartót. A táp már passzív 250w-os, csak eddig egy 12v-ossal csináltam huzatot mellé, de majd megpróbálom valóban passzívan is.

    Érdekes, hogy a tevo tarantulával kapott motorokat, a bigtreeteck hr4988 drivereknél talán nem tudom úgy izomból hajtani. A poti maxra van tekerve (0.8v körül így mérve) és a motorok alig langyosak komolyabb munkánál. Múltkor észrevettem, hogy ugrik néha nagyon sok retract esetén az extruder. Egy elgyötörtebb potis driver volt arra téve (0.78v) amit átcseréltem egy újra, amivel picit magasabb a potin a feszültség és így már nem ugrik. A pencake motor is azért lehetett talán kevés, mert nem lehetett ezekkel a driverekkel elég nyomatékot adni neki. A szoftverből paraméterezhető tmc szimpatikusnak tűnik. Bár most még valószínűleg meghagyom az endstopokat.

    Hozzá kéne fogni saját kocka váz építéséhez mostmár lassan :D

    Kíváncsiságból rendeltem ilyen nozzle-heatbreak kombót is, de gyanítom épphogy nem szerencsés, ha a heatbreak bronzból van és jól vezeti a hőt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák