Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SRC

    junior tag

    válasz jokeph #148519 üzenetére

    Én azért váltottam 3GB 1060-ról át 8GB 580-ra mert ezzel feljebb tudom venni a CV1 felbontását (Pixel Per Display Pixel Override) és szebb vele VR-ban a kép. Tény, hogy nem nagyon játszom új VR címekkel, csak főleg autós sim, de azért az Alyx is szépen elment az 580-al és az nem olyan régi. Szerintem a 8GB a VR miatt jött be.
    VRAM ide-oda mindenképpen kell egy jelentős GPU többlet is VR-hoz a FullHD-hoz képest, viszont sokan nem vettek VR headsetet, így valahogy megmaradt ez a hülyeség, hogy csak annak a játéknak "komoly" a grafikája, amitől megfekszenek az új kártyák az öreg FullHD monitorokon.
    Szerintem azért pakolják ennyire tele a graf menüt ezekkel az értelmetlen dolgokkal, hogy el lehessen mondani, hogy ez ultrán csak erős VGA-val megy és akkor fú, akkor az aztán... a játék meg egy raklap konzolport szemét persze, de az mellékes...

    #148521 Pkc83

    Motorfüggő. Van sok olyan, ami 40-50 FPS között is már jó, de az említett Warzone például úgy volt rossz kettőre állított RendererWorkerCount-el, hogy közben 70-80FPS körül ment 3840x1024-ben, szóval igazából nekem nem csak az FPS számít. Azt is utálom amikor CPU miatt akad.
    FullHD-hoz nem kell 8GB VRAM az tuti, mert a 3GB 1060-al is elvoltam. Semmi gáz vele, egy picit több rendszermemóriát címez meg minden ha kevesebb van a VGA-n, de ha abból van tartalék, mondjuk van bent 16GB akkor tök felesleges a VGA-ra 8GB annak aki monitoron akar játszani.

Új hozzászólás Aktív témák