- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztrogoff19
tag
válasz #65675776 #9100 üzenetére
Üdv,
közben utánaolvasgattam a dolgoknak és szomorúan konstatáltam, hogy sajnos nem olyan egyszerű és legfőképp nem olyan olcsó (15.000,-Ft) amilyenre én számítottam, ez a tv tuner kártya beszerzés
Azt az infót szereztem, hogy az sem mindegy, hogy a szolgáltató kódolja-e az adásokat vagy sem. Vannak akik azzal a set-top box-al, vagy mi a fenével nézik az adást. Nos, nekem olyanom nincs, közvetlen kábelen küldi a DIGI az digitális adást is.
Viszont ahhoz, hogy azokat is "fogni" tudjam a PC-n mindenképpen DVB-C kártya kell, ez eddig oké, de én személy szerint - hozzá nem értőként - ezt találtam.
Ennek nagyon nem örültem, mivel 100 euro az ára, ez bizony több mint amit én költeni szerettem volna, de ha azt mondjátok, hogy ezzel tudom rögzíteni kiváló minőségben a DIGI által kábelen küldött digitális adásokat, akkor nincs mese be kell rá ruházni
Visszautalva a második bekezdésre, szerintetek érdemes lenne felhívnom a DIGI-s ismerősömet, hogy most mi a helyzet náluk a kódolással ? Mert feltételezem ha kódolva vannak a digitális csatornák, akkor hiába veszem meg a fent linkelt tunert, kenhetem a hajamra , mivel akkor nem tudok rögzíteni, ami ennek az egész tuner kártya mizériának a lényege.
Morituri Te Salutant
-
dudika10
veterán
válasz sztrogoff19 #9101 üzenetére
Egy kábelen megy a digit és analóg jel is egyszerre.
Biztos, hogy a TV-n Te a digitális jelet nézed és nem az analógot?
Nem tudom, hogy kódolja-e a digi a jelet vagy sem, de valószínűnek tartom, hogy igen.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
sztrogoff19
tag
válasz dudika10 #9102 üzenetére
Üdv,
igen tuti, mivel van a TV távirányítón egy kapcsoló, pontosabban kettő egy digital és egy analog. Ha átlövöm digire, akkor egyrészt a csatorna kiosztás sem ugyanaz, másrészt pedig a minőség is sokkal jobb
A kódolást én is valószínűnek tartom, de ha ez így van, akkor meg fújhatom az egészet ?!
Azért érdekelne az ennyire, mert szoktam nézni az NFL-t, nézném ősztől is bár ki tudja, hogy lesz-e szezon egyáltalán és még a Superbowl-t szedtem le, aminek igen jó volt a minősége, szerintem nem analógban lett rögzítve és nem DVD felvevőn (írtam a feltöltőnek, de még nem válaszolt ).
Bár még az is lehet, hogy analóg adást vettek fel, csak ennyire jobb a TV tuneres rögzítés, mint a DVD felvevőé ?
Ha igen, akkor meg elég lenne egy sima analóg tuner, azzal is tudnák rögzíteni kábeles analóg adást ?
Áhh, már kezdek nagyon kikészülni ettől a tv tuner témától
Morituri Te Salutant
-
dudika10
veterán
válasz sztrogoff19 #9103 üzenetére
És nincs se settopbox kártyával amit a digi hozott, se kártyaolvasót nem kaptál a TV-be amibe kártyát kell dugni? Mert akkor viszont nem olyan biztos, hogy kódolatlan. De én csak lelkes amatőr vagyok, majd a "nagy öregek" megmondják mit és hogyan.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
törölt tag
válasz sztrogoff19 #9103 üzenetére
A digi kódolatlanul nyomja a DVB-C-t.
-
sztrogoff19
tag
válasz #65675776 #9105 üzenetére
dudika10: nem nincs semmi, bejön a kábel a lakásba, majd némi kanyargás után a TV-be
daa-raa: köszönöm, ezek szerint ez nem probléma, de a kérdésem, hogy a fentebb linkelt Terratec kártya jó lenne-e nekem, illetve van-e más ami még megfelelő lenne ?
Én egyelőre csak ezt az egyet találtam és szeretnék még körülnézni, csak nem tudom, hogy milyen márkákat érdemes egyáltalán megnézni ? Mondjuk a Technisat esetleg ?
Illetve olyan kérdésem lenne még, hogy ha és amennyiben sikerül digitális adást rögzíteni MPEG2/4 formátumban, az mekkora adatmennyiséget jelent ? Például egy egyórás műsor HD-ban a fenti kódolással kb. mennyi ?
Morituri Te Salutant
-
törölt tag
válasz sztrogoff19 #9106 üzenetére
Igen, az is jó lenne. Hogy milyen egyéb kártyák, arrl tudsz tájékozódni a DVB topicban. A felhozatal mondjuk nem túl komoly, PCI-E-s gyakorlatilag nincs, és minden legalább 2x annyiba kerül, mint amennyit érne.
-
sztrogoff19
tag
válasz #65675776 #9107 üzenetére
köszönöm a választ
Utánanéztem az ebay-en is, de komolyan mondom nem talált semmit a fenti Terratec kártyára, vagy csak én vagyok a béna, ennyire Itthon meg tényleg drága...
Már csak azt lenne jó tudni, hogy netán ha a kábelen érkező analóg jelről is jó minőségben lehet felvenni, akkor milyen kártya lenne jó ?
Azért kérdem, mivel a már említett NFL Superbowl szerintem igen jó minőség, ami részemről digitális felvételre enged következtetni, de ez korántsem biztos, de azért az a valószínű. De ha mégsem digi, hanem analóg, akkor nekem az a minőség is bőven megteszi, csak jó lenne tudni, hogy ilyen esetben, mikor az analóg jelről történő felvétel is elegendő, akkor milyen kártyát lenne érdemes venni ?
Vagy mivel kábelről érkezik a jel, ezért más szóba sem jöhet csak DVB-C kártya ?
Elnézést a sok kérdésért, de sajnos teljesen járatlan vagyok a témában és nincs kihez fordulnom ez ügyben. A segítséget és a válaszokat pedig ismét köszönöm
Szerk: megnéztem már előzőleg a DVB topic-ot, de ott túl sok mindenről van szó és lényeg elveszik számomra
[ Szerkesztve ]
Morituri Te Salutant
-
törölt tag
válasz sztrogoff19 #9108 üzenetére
Külföldről sem olcsóbb érdemben.
A Digi hálózatán ugyan azon a kábelen jön az analog és digitális jel, Te döntöd el melyiket használod. Hogy milyen minőségben lehet felvenni. Egy jó tunerkártyával egész értelmesben. Ha sokat és sűrűn tervezel felvenni, akkor egy hw encoderes kártyát érdemes.
Ja, és hogy jó legyen, nem igazán vannak DVB-C hibrid kártyák...
-
sztrogoff19
tag
válasz #65675776 #9109 üzenetére
Köszönöm,
már tényleg csak azt kell tisztáznom, hogy melyikben lenne érdemes. Mert ha jó az analóg felvétel is, akkor max. 15 k áron, egy pöpec kártyát vehetek, viszont ha nem, akkor marad a 30k-s DVB-C kártya...
Apropó, mit jelent az, hogy hw encoderes Próbáltam rákeresni, mielőtt a kérdést feltettem, de semmi kézzelfogható eredmény
Egyébként sok mindent fel szeretnék venni, főleg az ismeretterjesztő dokumentum filmeket, mivel két munkahelyen nyomom és így nem sok időm marad - egyéb dolgok mellett - Tv-t nézni. Na meg persze mivel váltott műszakban vagyok mindkét helyen, így aztán pláne nem megy, csak hát tényleg szeretném az NFL meccseket felvenni, a fent említett műsorok mellett
Morituri Te Salutant
-
Raucher
tag
válasz sztrogoff19 #9110 üzenetére
Talán a legolcsóbb amit kapni lehet a WinTV-HVR-930, Például itt.
Mivel USB, Az analóg rész teljesítménye felejtős, de legalább DVB-T (MindigTV adást is nézhetsz vele. A Digitális vételben mindegy, hogy USB vagy PCIe.
mit jelent az, hogy hw encoderes
Az analóg kártyáknál van jelentősége, a tömörítetlen digitalizált adatfolyamot, a kártya hardveresen tömöríti, tehát nem a processzort terheli.
A digitális átvitelben, eleve tömörített adatfolyamit sugároznak, h.264 vagy mpeg2 illetve AAC, mpeg vagy AC3 a hang esetében.Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!
-
sztrogoff19
tag
Tiszteletem,
ismét itt vagyok a fárasztó kérdéseimmel
Az eddig itt olvasottak alapján egy PC guru (bár tunerek terén járatlanabb ismerősömmel) összedugtuk a fejünket és a következőkre jutottunk:
- a DIGI-nél 12 csatorna van ami DVB-C jellel jön, azokat biztosan tudnám rögzíteni ezzel
- a DIGI nekem ugye kábelen küldi mind az analóg, mind pedig a digitális jelet, de ezek közül csak kevés a HD, a kérdés az, hogy a többi, aminek jobb mint a minősége mint a sima analógnak, de nem HD, hogy azok végül is milyen formátumban érkeznek a DIGI-től ?
- mert előfordulhat, hogy a 12 DVB-C cucc mellett a többi digitálisan érkező csatornát nem lennék képes rögzíteni a fent linkelt eszközzel, ez igaz ? Remélem nem, de tartok tőle, hogy igaz ...
- a kérdés az, hogy a számomra fontos csatornák (összes Discovery, NG csatornák, sport1-2) milyen formában jönnek a digitális módban, DVB-C - sek, vagy csak sima digitálisak ? Ezt meg fogom kérdezni a DIGI-s ismerősömtől holnap.
- ha az a nemkívánatos helyzet állna elő, hogy a fenti csatornák közül van ami DVB-C - s, meg van olyan is, ami sima digitális, akkor mi a teendő, milyen fajta tunerrel tudnám a műsorokat rögzíteni, mind a két fajtát ? Ha tudnám egyáltalán ...
- vagy pedig, mivel a fenti linkelt tuner DVB-C - s, így tök mindegy, hogy az adás sima digitális, vagy effektív DVB-C - s, mivel digitális (0-ák és 1-sek halmazaként érkezik mind a kettő) mindent tudna rögzíteni ?
Ááá, de kész vagyok már ettől , eszembe sem jutott, hogy ez a rohadt tv tuner témakör ennyire bonyolult legyen... Vagy csak én vagyok hülye
Elnézést, hogy megint itt rinyálok, de már teljesen rápörögtem a témára és nem hagy nyugodni
Morituri Te Salutant
-
bzoley
veterán
válasz sztrogoff19 #9112 üzenetére
Jó sokat írtál, de se füle, se farka. Nincs "sima digitális", vagy a dvb-c-nek megfelelő dtv adás van, vagy analóg.
A tévéden - ha jól amlékszem - tudsz csak digitális adást keresni. Amit ott megttalálsz, azt nézheted egy pc-s dvb-c vevővel is. A többi analóg. De a Diginek van csatornakiosztása is, az néha fedi a valóságot, abból is tájékozódhatsz. -
sztrogoff19
tag
Üdv bzoley,
sajnos egyet kell, hogy értsek veled, valóban sokat írtam, de engem simán összezavart az a tény, hogy a DIGI honlapján csupán 12 csatorna volt DVB-C - nek feltüntetve, míg én ennél jóval többet tudok fogni digitálisan.
Íme (12.-k oldal)
Mivel, mint talán írtam előzőleg, járatlan vagyok a tv tuner témában ezért fordultam segítségért hozzátok és köszönöm a hozzászólásokat, még ha nekem nem is volt egyértelmű, hogy éppen mi micsoda.
De, ha ez így van, ahogy írtad, vagyis minden digitálisan sugárzott csatorna vételére lehetőséget ad a DVB-C - s tv tuner, akkor "ödöm bódottság" ahogy Matiz nagypapa mondaná, mivel akkor rögzíteni is tudom azokat
Apropó a Terratec Cinergy C PCI HD készülék képes stand by üzemmódból is felvételre kapcsolni, annak végeztével pedig kikapcsolni a PC-t, így a másik nagy problémám is elhárulni látszik
Morituri Te Salutant
-
Raucher
tag
válasz sztrogoff19 #9114 üzenetére
12 csatorna volt DVB-C - nek feltüntetve, míg én ennél jóval többet tudok fogni digitálisan.
Az 12 darab vivőfrekvencia. Egy ilyen frekvencián, 4 - 20 darab tv csatorna adását továbbítják egyszerre. (A adások felbontásától, sávszélességétől és a tömörítés fajtájától függőn.)
Pontosan annyi digitális csatornát fogsz találni számítógéppel, mint amennyit most a tévéden tudsz nézni.mod:
Apropó a Terratec Cinergy C PCI HD készülék képes stand by üzemmódból is felvételre kapcsolni, annak végeztével pedig kikapcsolni a PC-t, így a másik nagy problémám is elhárulni látszikNem a hardver kapcsolgatja a gépet. Szoftver, pontosabban a feladatütemező tudja altatásból éleszteni a gépet. A Home Cinema program, felvétel után altatni tudja a PC-t.
De ezt bármelyik DVB lejátszóprogram megcsinálja, hardver független szolgáltatás.[ Szerkesztve ]
Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!
-
sztrogoff19
tag
válasz Raucher #9115 üzenetére
Üdv,
Köszönöm választ :-)
A helyzet az, hogy nekem édesmindegy, hogy hardveresen vagy szoftveresen éleszti fel a gépet a tuner. Ami viszont feltűnt, hogy alvást írtál, feltételezem a sleep üzemmódra gondoltál.
A gyártó honlapja szerint képes stand by és sleep módból is feléledni. Mondjuk nekem tök mindegy, hiszen a sleep módban nem fogyaszt sokat illetve nem terheli a gépet, így simán otthagyom mikor nem vagyok otthon.
Még egyszer köszönöm a válaszokat mindenkinek :-)
Remélem nem kell újból telesírnom a topicot, hogy nem tudom beállítani a tunert, bár ki tudjaMorituri Te Salutant
-
elmouse
aktív tag
Van valakinek tapasztalata az MSI DigiVox mini Trio-val?
Pont jó lenne nekem. Otthon DigiKábelem van (DVB-C) és utazáskor is jólenne (DVB-T).
Gyanúsan olcsó.Ka nama kaa lajerama!
-
Raucher
tag
válasz elmouse #9117 üzenetére
Nagyon rossz nem lehet.
A németek cégek is árusítják. A gyári szoftverével h.264 tömörítésű adások nem biztos, hogy nézhetők. Ingyenes és fizetős alternatíva viszont van, a szoftver gondok áthidalására.Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!
-
elmouse
aktív tag
-
Mittu88
senior tag
Sziasztok!
Nekem is kéne egy kis segítség tuner választás ügyben. Új vagyok a témában, először lenne tunerem. Felhasználása kizárólag tv nézés lenne, a felvétel nem számít. Ára 10-15k körül kellene, hogy legyen maximum és a minőség nagyon fontos, 22"-os 1650*1080-as felbontású monitoron tévéznék. A szolgáltatóm a vidanet és most még analóg a jel, de úgy tudom ez pár év múlva megszűnik, szóval hibrid tuner kéne, valamint van itthon 2 set top box, az egyik üzemel, szóval a nappaliban lévő tv-re digitálisan megy a jel, lehet, hogy az enyém is be lesz kötve (jelenleg nem működik a kártya benne) és akkor már nemsokára digitális lenne nekem is. A gépi követelményekkel nincs gond, phenom ll x4, sapphire 5830, AsRock m3a770DE.
Szóval összefoglalva:
- hibrid
- minőségi kép! (lehetőleg hd-ben is)
- mindegy, hogy usb-s vagy pci-e-s, bár inkább hajlok az utóbbi felé
- 15k max
- tévénézésre használnám.
Előre is köszi a segítséget, nem kis gondban vagyok most ezzel. Nagyon hajlok a Leadtek DTV2000 H Plus felé, de nem akarok rossz fajtát venni.Üdv,
Ádámu.i.: Win7 64bit alá menne a kis aranyos
[ Szerkesztve ]
-
Mittu88
senior tag
válasz #65675776 #9121 üzenetére
Köszi szépen, még két kérdésem van Ha egy ilyet szeretnék, akkor az a mostani analóg adást le tudja játszani a számítógépen? Valami mpeg4-es kodekest olvastam, hogy olyan kell, de árulnak mpeg2-est meg 1-est is és azok nem jók. Ez tudja azt? (Gondolom digitális vételhez nem kell hardveren lévő kodek, mert a gépen van)
A másik: ez a tuner akkor nem akad fenn a set-top-box-on ugye? -
törölt tag
válasz Mittu88 #9122 üzenetére
Nem sok olyan DVB-C tuner van, ami képes analog adás vételére is. Amelyek képesek tipikusan USB-sek (és irreálisan árazottak).
Az általad kiszemelt tuner képes analog vételre és kezel külső bemeneteket. Persze ha a szolgáltató kódoltan ad, akkor semmit sem érsz vele.
Az MPEG4 támogatása simán sw kérdés. Hogy a Terratec sw-e támogatja-e, azt nem tudom konkrétan, de elég szégyen a gyártóra nézve ha nem... (Mondjuk a sw-ükkel eddig amikor találkoztam elég kemény csalódás volt mindig.)
Ha STB-on keresztül akarod a gépbe vezetni a TV adást, akkor viszont semmi értelme ilyen tunert venni. Vagy egy analog tuner kell, akár a legolcsóbb, aminek az analog bemenetére vezeted a STB kompoziv vagy komponens kimenetét. A másik lehetőség egy HDMI bemenetes digitalizáló kártya, ami megint csak nem olcsó, és abból sincs komoly választék. Viszont minden ilyen esetben a STB-on kell csatornát váltanod.
-
Raucher
tag
válasz Mittu88 #9122 üzenetére
daa-raa kiegészítéseként.
A termék jó, de:
Mint minden USB analóg vételre alkalmas tuner, ez is leskálázza nagyjából 640*480 felbontásra az analóg adást, és azt nyomja ár a PC-nek tömörítetlen digitális adatfolyamban.
Ez jelentősen rontja a képminőséget.
Analóg adás vételéhez kizárólag PCI(e) kártya ajánlott.Valami mpeg4-es kodekest olvastam, hogy olyan kell, de árulnak mpeg2-est meg 1-est is és azok nem jók. Ez tudja azt? (Gondolom digitális vételhez nem kell hardveren lévő kodek, mert a gépen van)
A Terratec Home Cinema szoftvert adják az tunerhez. Ez tartalmazza a Cyberlink directshow filtereit, ami használja a videokártya hardveres gyorsítási képességeit. (legfeljebb be kell kapcsolni a codec beállító paneljában a DxVA támogatást, ha nem nem alapértelmezett.)
A hardverben amúgy sincs kódoló eljárás beépítve. Az adóoldalon tömörítik mpeg2 vagy h.264 eljárással .ts konténerbe a csatornához tartozó videó adatfolyamot. (mpeg, AC3 vagy AAC formában a hanganyagot.)A minden igényedet kielégítő PCI(e) kártyákból szinte nincs. (Legtöbbje DVB-S/S2, műholdas adások vételére is alkalmas, ezért felesleges többletszolgáltatás nyújt, például a Hauppauge WinTV-HVR-5500, ami DVB-C/-S/-S2/-T valamint analóg PAL adások vételére alkalmas)
Jobban jársz ha külön analóg PCI TV kártyát veszel. (Akár használtan is.)Olcsóbb DVB-C/-T USB eszközök:
MSI DIGIVOX MINI TRIO USB2.0 DVB-T DVB-C
TV Terratec H6 USB 2.0 Stick DVB-T/C
Hauppauge WINTV-HVR-930C
(Bár ezek is képesek analóg vételre, de nagy örömöd nem lesz a nyújtott minőségben.)Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!
-
Mittu88
senior tag
-
törölt tag
válasz Mittu88 #9125 üzenetére
Kábeles hálózatokon nincsen, és nem is lesz megjelölve erre határidő, mivel a szolgáltató privát közegén zajlik a műsorszórás.
A DVB-T, azaz földfelszíni esetén meg ki tudja hova fogja még eltolni az ország vezetése. Csak aztán nehogy meglepődjünk, hogy semmit sem tudunk majd nézni földfelszíni sugárzással.
-
Raucher
tag
válasz Mittu88 #9125 üzenetére
A kábeles digitális átállásnak nincs meghatározott dátuma.
Viszont a szolgáltatók rákényszerítik saját magukat az átállásra. Sokkal nagyobb kínálatot tudnak teremteni a digitális platformon. A felhasználókat is könnyű átterelni. Időnként eltüntetnek egy analóg csatornát, a helyére betesznek 6-8 digitális csatornát. (Nálunk ez a lassú víz partot mos elv érvényesül.)
Számítógépen sokkal jobban néz ki a digitális forrásból származó adás, feltéve, hogy nem tömöríti agyon a szolgáltató.
-
törölt tag
válasz Raucher #9127 üzenetére
CRT tévéken viszont ritka okádék tud lenni egy DVB stream. Pláne ha valakinek nem 82cm-es tévéje van. Jó esetben még csak a szöveget sem tudja elolvasni sehol.
Igazából engem komoly mértékben nem zavarna ez az átállás dolog, ha lenne értelmes DVB-C tuner. Egyelőre nincs, bárki bármit mond. Pláne emberi árban. A DVB-C tuner az összes tuner közül a legegyszerűbb felépítésű, mégis ez van a legjobban túlárazva. PCI-E-s meg szinte egyáltalán nincs belőle.
-
zhagyma
őstag
válasz Mittu88 #9120 üzenetére
A VIDANET kábelTV-hez lehet igényelni a szolgáltatótól CAM modult és előfizetői kártyát. Ahhoz, hogy ezt használni tudd szükséged lesz:
1. Technisat CableStar HD 2 vagy Terratec Cinergy C PCI HD CI CI slotos tunerre. Ha olcsóbban szeretnél hozzájutni javaslom az ebay-t a beszerzésre.
2. Amennyiben nem nyeri el a tetszésed a kártyához mellékelt szoftver, javaslom 15 EUR-ért a DVBViewer Pro szoftvert ( örökre minden verzió liszensz ). Elég jók a tapasztalatok vele. Szerintem a 4.5.0 verziót érdemes használni ...
Ez után a tuner a számítógépbe, a CAM a tuner CI slotba, a CAM-ba az előfizetői kártya majd a szoftver feltelepítése következik és lehet nézni a digitális adást.
-
Raucher
tag
válasz #65675776 #9128 üzenetére
CRT tévéken viszont ritka okádék tud lenni egy DVB stream.
Há..át, analóg jelforrás már nem nagyon van a kábeles szolgáltatóknál. Analóg jelforrásból csak a magyar PAL, és a német analóg műholdas adások egy részét tudják szedni. (Jövő év április 30-án ez a lehetőség is megszűnik a nemet adók esetében.)
De abban igazad, hogy látszik, ha digitális forrásból származó jelet továbbítanak analóg kábelen.
A DVB-C tunerek túlárazása érthető. A fogyasztók többsége valamelyik szolgáltató eszközét használja, ezért alacsony a PC-s felhasználók aránya. PCIe kártyát nem nagyon fognak fejleszteni. Semmi előnye sem lenne az USB változattal szemben. Az USB meg jobban eladható. DVB-T-vel kombinálva, akár a nyaralás esős napjaiban is segít elütni az időt, notebook-ban használva.
mod:
(#9129) zhagyma: Szerintem a 4.5.0 verziót érdemes használni ..Az már le sem tölthető. Most a 4.8.x.x verziónál tart a fejlesztés.
[ Szerkesztve ]
-
zhagyma
őstag
válasz Raucher #9130 üzenetére
" ... PCIe kártyát nem nagyon fognak fejleszteni. ..."
Csak jelezném. Azért fejlesztenek néhányan bár nem olcsó. Például: NetUP Dual DVB-T/C-CI
-
Raucher
tag
válasz zhagyma #9131 üzenetére
NetUP Dual DVB-T/C-CI
Jó kártya, csak nem otthoni felhasználóknak gyártják. Az ára is elég borsos, >950 dollár.
Ráadásul csak Linux alatt tudná használni, aki kicsönget érte ennyi pénzt.4.8.xxx lassabb.
Nem tűnt fel, bár nem is figyeltem a sebességére.Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!
-
zhagyma
őstag
válasz Raucher #9134 üzenetére
" ... Jó kártya, csak nem otthoni felhasználóknak gyártják. Az ára is elég borsos, >950 dollár. Ráadásul csak Linux alatt tudná használni, aki kicsönget érte ennyi pénzt. ..."
Így van. Ha szeretnél legózni itt egy másik kicsit olcsóbban: DigitalDevice
4.8.xxx lassabb.
Nem tűnt fel, bár nem is figyeltem a sebességére.A csatornaváltást érdemes figyelni.
-
Raucher
tag
válasz zhagyma #9135 üzenetére
Köszönöm, de nem szeretnék legózni ezekkel.
Marad a 930c.PCI-ban viszont van olcsó alternatíva, itt.
Van némi szépséghibája. 64 bites Windowszal, driver hiányában nem fog menni.
HD (pontosabban h.264 tömörítésű) adásokat még alternatív programmal sem nagyon lehet nézni, BDA driver hiányában. (Talán a data programjával át lehet streamelni a VLC-nek.)Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!
-
Raucher
tag
-
Mittu88
senior tag
válasz zhagyma #9129 üzenetére
Köszönöm szépen a sok segítő választ daa-raa, Raucher és zhagyma Azt hiszem egy használt olcsó analógra fogok beruházni első körben, aztán pár év múlva (vagy amikor szükségessé válik) veszek egy CI modulos DVB-C-s kártyát Remélem addig az ára is lejjebb kúszik.
[ Szerkesztve ]
-
Raucher
tag
válasz Mittu88 #9140 üzenetére
Ha a VIDANET ad Set-top-box-ot akkor nem elég egy sima DVB-C-s kártya?
Ha a Vidanet összezárja a kártyáját, az STB-vel, akkor a CI modulfogadóval, és modullal felvértezett PC DVB-C kártyával sem lesz nézhető a szolgáltatás.
Ennek alaposan utána kell nézned mielőtt vásárolsz valamit.Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!
-
G4ga
őstag
sziasztok
segitsegeteket kernem.
adott pinnacle hybrid pro stick es tv pro 4.99 program es windows 7 64bit es op rendszer.
az istenert se tudom mukodesre birni.
ha elinditom a programot egy hossz hibauzivel kidob. a bealitastokhoz meg eljutok, de csatornat semmit se talal.
mit tudok tenni?
segitsegeteket elore is koszonom -
Darknight
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék összerakni egy Brazos alapú HTPC-t, de a "műsorrögzítés" kérdése kifogott rajtam. Minél többett olvasok utána, annál inkább tépem a hajam!
Ha valaki tud, segítsen kérem!
A helyzet:
A gép maga egy ASUS E35M1-M Pro Brazos gép videókártya nélkül, szóval nem egy izomgép.
Kábeles DigiTV-m van. Mivel a digitális adások többsége kódolatlan a TV meg MPEG4 tuneres egyszerű lenne a képlet, azonban az HBO miatt egy faék egyszerű smartcardos Set-Top-Box van kötve a TV egyik bementetére. Az STB sajnos sem a HD adásokat nem kezeli (NatGeo HD, m1 HD, stb) sem HDMI kimenete nincs, ezért ezt az STB-t mindenképpen kukáznám.A cél:
1) Az STB kiváltása, mivel a jelenlegi kevés, egy HD-s készülékre meg nem pazarolnám a pénzt, inkább a HTPC-be ölném.
2) A tunert a windows és a Linux is támogassa (XBMC+MithTV vagy Mediaportal vagy valami más). Linuxon menne a cucc, de ha nem jönne össze kénytelen leszek windowst tenni rá.
3) Ha lehet a DVB-C mellett a DVB-T-t is támogassa a tuner.
4) A tuner támogassa az MPEG2 és MPEG4 (vagy H.264???) adások rögzítését beleértve az HD (1080i) adásokat is.
Mivel a vas nem túl erős, gondolom a rögzítést a tunernek kellene támogatnia HW-ből.
5) A standard és HD adások felvételénél a legkisebb minőségrontással járó kódolással szertném rögzíteni a műsort, úgy hogy közben egy film nem foglal el 1 TB-ot. De milyen kódolással lehet ezt elérni, amit a tuner is HW-ből támogat?
6) Támogassa a timeshiftinget és lehetőleg az időzített felvételt és EPG-t (a DigiTV kábelen ez is jön). Jól jönne, ha támogatná a PIP-et és felvétel közben más csatorna nézését is.Szóval, a ha tudnátok segíteni, hogy melyik tuner tudja a fentieket, vagy ha ilyen nem létezik, akkor a fentiek közül miről kell lemondanom, akkor nagyon megköszönném.
Köszönettel:
Darknight[ Szerkesztve ]
Éld az életet, ne túléld!
-
Mittu88
senior tag
válasz Darknight #9146 üzenetére
Hali! Én kb 1 hete foglalkozom hasonlóval, nagyon sokat utána olvastam, meg kérdeztem is nemkeveset, 95%-osan kizártnak tartom, hogy ez így mind megoldható. Segíteni sajnos nem tudok, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb, de egy prioritást írhatnál, hogy ha netán ezek így együtt nem megoldhatók, akkor melyik mennyire fontos.
sok sikert a továbbiakban, nehéz téma ez a tuner
-
Raucher
tag
A gép maga egy ASUS E35M1-M Pro Brazos gép videókártya nélkül, szóval nem egy izomgép.
A célra tökéletesen megfelel.
1. A cél megvalósítható.
2. A tunert a windows és a Linux is támogassa - A Linux támogatás gázos.
3.Ha lehet a DVB-C mellett a DVB-T-t is támogassa a tuner.
A PCI(e) felejtős. Nincs vagy nagyon drága.
USB tunerek:
MSI DIGIVOX MINI TRIO USB2.0 DVB-T DVB-C
Terratec H6 USB 2.0 Stick DVB-T/C
Hauppauge WINTV-HVR-930C4.A tuner támogassa az MPEG2 és MPEG4 (vagy H.264???) adások rögzítését beleértve az HD (1080i) adásokat is.
A tuner egy digitális adatfolyamot kap, amit bitpontosan rögzít a háttértárra. Végül is, azért digitális az adás, mert digitális - tömörített jelet szórnak.5. 5) A standard és HD adások felvételénél a legkisebb minőségrontással járó kódolással szertném rögzíteni a műsort, úgy hogy közben egy film nem foglal el 1 TB-ot
Nincs mit (át)kódolni. Az adások mpeg2 vagy h.264 videó adatfolyammal, és mpeg, AC3 vagy AAC hang adatfolyammal érkeznek.
A h.264 adatfolyamot, minőségromlás nélkül, legfeljebb csak nagyobb méretre lehet átkódolni.6. Támogassa a timeshiftinget és lehetőleg az időzített felvételt és EPG-t (a DigiTV kábelen ez is jön). Jól jönne, ha támogatná a PIP-et és felvétel közben más csatorna nézését is.
Ez nem hardver kérdés. A korszerű DVB programok eleget tesznek a kívánságodnak.
Egyetlen megkötés van. Csak az azonos vivőfrekvencián sugárzott adók közül választható a PIP, és a háttérrögzítés.
Ha más frekvenciáról akarsz rögzíteni és PIP-et használni akkor duplázni kell a tunert.
(egy vivőjelen 4 - 20 csatornát lehet egyszerre sugározni)Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!
-
törölt tag
4) DVB esetén a rögzítésnek nincs komoly erőforrásigénye, mivel a rögzítés csak a bejövő jel vinyóra másolása. Ennek megfelelően a tunernek nem is kell semmi ilyesmit támogatnia. Minden csak sw kérdés, annak kell tudnia dekódolnia a bejövő stream-et.
5) A 4. pont értelmében semmiféle minőségromlást nem kell elviselned. A felvétel mérete a bejövő jel bitrate-jétől és a felvétel hosszától függ.
6) Ez is csak sw kérdése. -
Darknight
csendes tag
válasz Raucher #9148 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Visszakérdeznék, ha megengeded.1. A cél megvalósítható. (Set-Top-Box kiváltása)
Szuper. De ugye ott van az a bizonyos smartcard, ami az HBO pack dekódolásához kell. Az általad említett tunerek esetén pedig nem láttam smartcardolvasót. Ha jól gondom egy CONAX olvasóra lenne szükségem, ráadásul PCI(e) interface-szel, ha egy kompakt HTPC-t akarok összerakni. Vagy tévedek? (Teljes smartcard méretű kártya van az STB-ben nem csak egy SIM kártya méretű).2. A tunert a windows és a Linux is támogassa - A Linux támogatás gázos.
Elszomorítasz. Azt olvastam, hogy linuxon nem egyszerű belőni a tunert, de azt hittem, hogy van olyan tuner, ami a korábban említett képességekkel bír linux alatt is. Mint többen is írtátok ezek a képességek SW kérdések, tehát csak a megfelelő gyártói linuxos driver, szoftver kellene. Reméltem, hogy tudtok olyan tuner mondani, ahol a gyártó gondolt a linuxra is.
Ha esetleg valaki mégis tud ilyet, akkor kérem írjon!3. A PCI(e) felejtős. Nincs vagy nagyon drága.
Csak én vagyok ilyen perverz, hogy egy kompakt kis HTPC-t akarok a nappaliba és utálom, ha mindenféle izék lógnak ki belőle. Arról nem is beszélve, hogy a koax kábel piszok merev, egyfolytában kiugrana az USB aljzatból. Nagyon köszönöm az USB-s tippeket, de egyelőre arra kérnélek titeket, hogy ha tudtok mondjatok pár PCI(e) tunert!4. A tuner támogassa az MPEG2 és MPEG4 (vagy H.264???) adások rögzítését beleértve az HD (1080i) adásokat is.
Jól értem, hogy ezek rögzítéséhez nem kell a tunernek HW encoding képesség, csak olyan tuner kell, ami támogatja a MPEG2 and H.264 dekódolást (a HW encoding csak az analóg adásoknál lenne szempont).5. .. Csak az azonos vivőfrekvencián sugárzott adók közül választható a PIP, és a háttérrögzítés.
Értem. A PIP-ről le tudok mondani a háttérrögzítés meg az HBO pack esetén érdekem, amikor az pl az HBO-t nézem és az HBO2-t veszem, minden más esetre ott van a TV tunerja, így 1 tunerrel is meg tudom oldani.Előre is köszönöm a további válaszokat:
Darknight[ Szerkesztve ]
Éld az életet, ne túléld!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest