-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Iomega
addikt
Sziasztok!
Kérdés:
Mennyit gyorsítana a HP DV5 1080eh notin, egy Kingston V300, boot időben?
Jelenleg kb. 1,5-2 perc a teljes rendszer felállás vinyóval.Azért kérdezem, mert egy ugyanilyen gépben, egy OCZ Agility 3 SSD-vel 1,5 perc a boot idő, amit nagyon lassúnak találok, lényegében ugyanannyi idő a bootolási idő, mint HDD-vel. Miért lehetséges ez?
Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
-
Iomega
addikt
válasz Czimby #13652 üzenetére
Köszi!
Nekem azt írta az illető, hogy csak simán a HDD-t kivette a gépből, majd csatlakoztatta az SSD-t, merthogy nem kellett rajta semmit sem átállítani.
Mindenesetre ez a 1,5 perc boot idő nagyon sok, szerintem, és ott biztos, hogy valami nem oké.
[ Szerkesztve ]
Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
-
Laraxior
titán
V300-as Kingstonnak ténylegesen milyen értéket kellene produkálnia? Most üzemeltem be, de CDM szerint csak 125-öt olvas és ír.
Biosban kell valamit mellélőni? Mert most csak simán rádugtam Windows alatt és kész.
Mellette van egy 830as Samsungom azon van a rendszer az szépen üzemel sata3-on ahcivel."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
kicsigal
csendes tag
Sziasztok!
120 GB Kingston SSDNow V300
128 GB OCZ Vertex 450 SSD
120 GB Samsung 840 EVO Basic SSD
Melyik a jobb választás közülük? -
madmike
őstag
Sziasztok!
120as ssd vásárlását tervezem.
Két típus akadt fent a szűrőn. Kingston v300 és Samsung 840 EVO. A tesztek alapján a 840 EVO tűnik jobb választásnak, de itt ha jól láttam inkább a V300-at ajánljátok.
Mik a gyakorlati tapasztalatok velük? Melyiket vegyem inkább?"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
Laraxior
titán
válasz Laraxior #13655 üzenetére
Nekem már semmi, működik szépen sata2-es csatiban, sata3-ban nem akar elindulni, de az gondolom a chipset miatt van, meg a másik SSD miatt. Mindegy, úgyis csak a Battlefield 4 lesz rajta.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
banánttészta
tag
SLC vagy az MLC ajobb vagy a gyorsabb mert az egyik ilyen a másik olyan?
-
banánttészta
tag
Valaki írjon már mert megveszek
-
Laraxior
titán
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
odipapa
senior tag
-
Kreash
aktív tag
válasz Laraxior #13663 üzenetére
Most ez mi is?
Azt látom pci-e -s ssd, meg hogy gyors, meg hogy 1.6 tb, de tényleg 13 526 Ft ?( Figyelem! A webshop hibás működése miatt annak kijavításáig a rendelés csak a telefonos visszaigazolás után válik hivatalossá. A megértésüket köszönjük. )
Nagyszerű , kezdtem örülniAmúgy vertex 4-et lehet még venni valahol baráti áron ?
32 ért vettem anno, most meg 40 felett vannak..[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz Kreash #13666 üzenetére
Nézd meg akkor a többi SSD-t
-
LógaGéza
veterán
válasz kicsigal #13656 üzenetére
Üdv!
Én a OCZ Vertex 450-et ajánlanám, de ez az én személyes preferenciám, a V300 is ajánlott. Az, hogy miért nem 840EVO, az egyel lejebb.madmike
Én a V300at ajánlom, csak is az MLC chip miatt. A 840EVO TLC chipes, és elvileg kevesebb az élettartama, mint a MLCnek.Attila2011
PCXnél ez pl jó lesz és olcsó is. De itt is nézz szét, és még színeseket is találsz, ha olyan kell A lényeg, hogy 3,5-ös helyre lehessen vele 2,5-öst rakni. Ez fel van tüntetve mindenhol.banánttészta
Az Samu TLC, az A-DATA MLC, különbség feljebb, indoklás az összefoglalóban Én A-DATA-t venném.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
jeni
félisten
válasz madmike #13657 üzenetére
Szia
V300 vagy a Samsung 840 EVO tök mindegy.
az a lényeg,hogy melyiket kapod meg és melyikre van több év gari (ha esetleg használtan vennéd)
ha ténylegesen az 5 év garis kell akkor a Samsung 840 Pro-t vedd vagy az Intel 5xx szériát.
A V300 még MLC chipes az TLC-s Samsung a rövidebb élettartalmú, papíron.
SLC chipeset már nem nagyon kapni ha mégis akkor sokkal drágább.banánttészta és még 1x banánttészta
ez vagyis a PCI-e kártyás SSD sokkal de sokkal gyorsabb a dobozos változatnál
[ Szerkesztve ]
-
banánttészta
tag
HELP!!
-
LógaGéza
veterán
válasz banánttészta #13671 üzenetére
Már válaszoltam feljebb
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Klemice
senior tag
Elég legyen már!
-
jeni
félisten
Rendben segítek,segítünk.
Ezt veszed meg és kész ,VITA NINCS!
esetleg használtan tuti garanciával.
Ha olvasnál és olvasnál de sokat akkor nem írnál butaságokat
OCZ nem más mint vezető hardver gyártó olyan, mint a kocsiknál a BMW,a Mercedes,a Ferrari,a Trabant,a Wartburg,az Ikarus
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz banánttészta #13674 üzenetére
Ment az mindenkinek, aki látja ott a nevét vastagon
Sebesség tekintetében: Itt szerepel mindkettő. Van ahol a 840 a jobb, van ahol a V300.
-
LógaGéza
veterán
válasz banánttészta #13678 üzenetére
Oh, bocsi, tényleg ezt benéztem - sok volt ma a V300
Sebességben szinte ugyanott vannak.
-
-
LógaGéza
veterán
válasz banánttészta #13680 üzenetére
Idézet az összefoglalóból:
"Napjainkban a legelterjedtebbek az MLC alapú SSD-k, de már jönek az új TLC-s újdonságok is, melyek élettartama sajnos ismét kevesebb, mint az elődjének, papírforma szerint a fele, gyakorlatban talán 35% körüli élettartam csökkenéssel számolhatunk az MLC-hez képest."
Igen, MLC-t mindenféleképp
-
Oli.025
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy az alábbi két ssd közül melyiket válasszam?
Samsung 840 Series 120 GB SSD MZ7TD120BW
Kingston SSDNow V300 120GB SSD
Van valami lényegi különbség? Az gondot jelent, hogy gépem csak sata2 csatlakozó van?
Ha jól gondolom kompatibilis a sata3 is csak lassabb lesz kicsivel? Vagy rosszul gondolkozom?
Előre is köszönöm válaszokat.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Oli.025 #13682 üzenetére
szia
a Samsung 840 Basic az TLC-s megbizhatóbbnak (Samsungra kevesebb meghibásodás van) tűnik mint a Kingston MLC chipes.Tudásra ugyanazok.Elméletben a MLC-s azok papíron hosszabb élettartalmal bír.
A lapod sata II csatis és így a sata III eszközt rákötve nem érzékeled majd a picit lassab írással bíró Samsung különbséget.Kingston picivelé gyorsabban ír,olvasásra egyformák.
Ha a Samsung 840 Pro is beleférne anyagilag akkor azt érdemesebb a másik kettővel szemben. Ugyanis mindkét paramétereiben jobb és +2 év garival több vagyis 5 év garanciás és az még MLC-s chipes.[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz Oli.025 #13682 üzenetére
Én a V300-at javaslom. Pontosan a MLC chip hosszabb élettartama miatt. A 840 Pro-ra viszont +1 pont
Az, hogy SATA2/3-at támogat csak a lapod, az nem lesz probléma, csak a sebesség lesz valamennyivel kevesebb.
[ Szerkesztve ]
-
kalozhun100
őstag
Helló! Szeretnék venni egy 120gb-os SSD-t. Még nagyon gyerekcipőben jár a tudásom az SSD-k terén, ezért tudnátok ajánlani valami frankót, ami gyors? Windows menne rá meg talán játék vagy Adobe premier.
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
LógaGéza
veterán
válasz kalozhun100 #13685 üzenetére
Üdv!
Kingston V300 vagy OCZ Vertex 450 a két típus amit én mondani szoktam, de nézd át nyugodtan az összefoglalót, az abban lévő típusok közül egyikkel se nyúlsz mellé."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz kalozhun100 #13687 üzenetére
Ez mind a kettő MLC-s. SLC a leghosszabb élettartamú, de azt már nem nagyon lehet beszerezni, ezután jön az MLC, és a "legrövidebb" a jelen helyzetben a TLC.
-
Impressa
őstag
válasz kalozhun100 #13687 üzenetére
Ha jól emlékszem 120 GB-os kapacitásnál 64 TB írást garantál a gyártó. Utána is fog működni, de előfordulhatnak hibák. Egyébként előbb fogod lecserélni, minthogy tönkremenjen.
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
kisferi
tag
Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni. Jelenleg egy samsung 830 PRO 128 GB SSD-t használok. (két részre megosztva. C oprendszer és D játék). Szeretnék venni mellé még egy 128 GB SSD-t, amin csak játék lenne. Ezek közül melyiket érdemes , másod SSD-nek, amin csak játék lenne?
SAMSUNG 120GB SATA3 2,5" 840 MZ-7TD120BW
http://ipon.hu/webshop/product/samsung_120gb_sata3_25_840_mz_7td120bw/291229SAMSUNG 120GB SATA3 2.5" 840 EVO MZ-7TE120BW
http://ipon.hu/webshop/product/samsung_120gb_sata3_2.5_840_evo_mz_7te120bw/504945SAMSUNG 128GB SATA3 2,5" 840 Pro MZ-7PD128BW
http://ipon.hu/webshop/product/samsung_128gb_sata3_25_840_pro_mz_7pd128bw/293659Ha bekötöm az alaplaphoz (gondolom mást nem kell tennem), akkor lassú formázás kell neki a lemezkezelővel? (Windows7 64BIT)(egybe akarom hagyni a partíciót) Előre is köszönöm a segítséget.
-
LógaGéza
veterán
válasz kisferi #13690 üzenetére
Üdv!
Szerintem 840 Pro legyen. MLC chip, hosszabb élettartam. Igaz, játék alatt nem lesz annyit használva, de jobb félni, mint megijedni"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
mutyi
senior tag
MZ-7TD120BW vagy MZ-7TE120BW
Mi a kettő között a különbség?
Azt olvastam,hogy Evo újabb.de a kérdésem, hogy van-e köztük különbség,mert a régebbit 1500Ft-al olcsóbban tudom megvenni.
Melyiket vegyem? -
LógaGéza
veterán
A sima 840-hez képest a 840 EVO minden téren fejlődés. Ezt a tesztet ha átnézed - vagy csak a teszteredményeket - akkor meglátod, hogy mennyivel.
-
kalozhun100
őstag
SAMSUNG 120GB 840 EVO vagy KINGSTON V300?
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
Qru
MODERÁTOR
válasz kalozhun100 #13696 üzenetére
Az EVO kicsit gyorsabb cserébe várhatóan a V300 tartósabb lesz. Amelyik szempont neked fontosabb azt vedd.
#nincsbennetarcsi
-
kalozhun100
őstag
-
Zola007
veterán
Sziasztok!
Korábban is érdeklődtem már itt, illetve böngésztem a fórumot és desztillálódott ugyan pár infó, de azért rákérdeznék a biztonság kedvéért.A 3 (-4?) kiszemeltem:
Kingston V300: 120 Gb SVP300S37A 22 e körül 3 év gari
itt találtam P-nélkül SV300S37A is
Samsung EVO Basic: 120 Gb MZ-7TE120BW 24 e körül 3 év gari
Samsung PRO: 128 Gb MZ-7PD128BW 32 e körül 3 év gariaz alábbiakra kérnék Igen / Nem megállapítást:
1, a V300 és a PRO mindkettő MLC, az EVO pedig TLC
2, mindközül a PRO lenne a legjobb
3, munkára (semmi játék) sebességben mindegy?
4, V300-nál az SV300S37A és az SVP300S37A között van-e valami különbség?
5, winchestereim sentinel életkora alapján körülbelül évi 2500 munkaórát, tehát durván napi 8 munkaórát megy a gép. ilyen tök átlagos futás mellett kell-e valamire még figyelnem vagy vehetem a legolcsóbbat?
6, most körülbelül 70 giga a Win7 rendszerpartícióm, 2,5 éve volt telepítve. Elég lesz-e nekem egy 120-as vagy nézzek inkább 240 gigásat?köszöntem!
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Zola007 #13699 üzenetére
1: igen
2: ha az ár nem szempont akkor igen
3: attól függ milyen munkára használánd, tömörítésre pl nem mimdegy
5: nincs mozgó alkatrész ezért az üzemidő kvázi nem számít egyedül csak is az írási mennyiség
6: elég lesz bővenmod:
kalozhun100: V300. Olcsó és jó, én is azt vettem.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- Új Blueendless 2 lemezes RAID ház, Foxpost az árban
- 250gb / 1TB SSD / 3TB Red HDD
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest