- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
[CS]Blade2
addikt
válasz nimfas #14499 üzenetére
Ebben az országban senki nem azt csinálja, amit tanult vagy amihez ért, hanem ahol helyet kapott. Te lehet, hogy valójában egy hentest kérdeztél a minap.
A SSD attól gyors, hogy 15ms helyett 0,1ms az elérési idő. A HDD ebben úgy tud javulni, hogy tesznek rá SSD-t gyorsítótárnak. Vannak is ilyen hybridek.
A HDD-k tudtommal nem rég hagyták el a 150MB/s-et. (kb 2 éve az 500GB/tányér sűrűségnél)
Az SSD SATA2-n 280MB/s körül menne.[ Szerkesztve ]
-
Captaindeph
tag
Sziasztok!
Nem rég installáltam a Lenovo g500-as notimba egy Kingston HYPERX 3K SSD-t.
De nem hozza az elvárt sebességet.
Esetleg tudja valaki,hogy mi lehet ennek az oka?
Biosban ACHI be van állítva. -
asdf_
veterán
válasz nimfas #14499 üzenetére
Hulyeseget beszelnek.Sata2-on az SSD-nek 250 megabyte/sec folott picivel lesz a plafonja, a wd black ennek kb. a felet tudja. De a lenyeges adatban, az eleresi idoben egy hdd tovabbra is tetulassu egy ssd-hez kepest, marpedig ettol lesz gyors az SSD feelingben, nem attol, hogy 4-5* gyorsabban ir Sata3 eseten.
Legkozelebb majd frissitek, es megnezem, hogy valaszolt-e mar valaki idokozben[ Szerkesztve ]
-
Tirexi
addikt
válasz Fryskitt #14500 üzenetére
Anno a Vertex 4-re is ezt mondtátok, hogy nem ismeritek és nem tudjátok milyen.
Ennek ellenére én még is azt vettem. Nem bántam meg. Baromi gyors.
Nem kell félni az újtól.. ha senkinek nem ajánjátok az új szériákat csak a régieket akkor ennyi erővel nincsen értelme egyáltalán valamit is megkérdezni a topic-ban. Elég kiírni az összefoglalóba, hogy vedd a régit. -
nimfas
addikt
válasz [CS]Blade2 #14501 üzenetére
Köszi neked is és a többieknek is a választ, én is valami ilyesmire gondoltam :-)
-
addikt
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Tirexi #14505 üzenetére
Pár hét vagy hónap leforgás alatt egy ssd-ből levonni ilyen messzemenő következtetést nem bölcs dolog. Azok az ssd-k amik benne vannak az ajánlóban már régóta a piacon lévő, valóban bizonyított ssd-k. Majd ha 1-2 év múlva is jó lesz az ssd (nem csak sebességben, kondícióban is) és még rajtad kívül jó páran ezt írják (mi figyeljük a külföld fórumokban lecsapódó tapasztalatokat is).
Szóval nem az új ssd-k ellen vagyunk, de csak azért mert egy új ssd gyors még egyáltalán nem biztos, hogy pl megbízható is (akár csak középtávon is, főleg az OCZ amivel nagyon sok gond volt nem is olyan régen...).
mod:
miklosss2012: Az M4 nagyon jó választás lenne.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
törölt tag
Amim van MacBook 13" Late 2007. Ebbe szeretnék venni egy SSD-t. Mit ajánlotok? Azonkívül kérdezem ami az összefoglalóban le van írva.
Erre nincs időm, sem szükségem:
- Nem érthető az összefoglaló?
- Ne kóstolgass. Csak egy-két ajánlatra van szükségem.
- Ami le van írva az a legfontosabb.
- Mac OS-ről nem olvastam?Örök hálám kergessen tüktököt.
-
LógaGéza
veterán
válasz #22237440 #14516 üzenetére
Arra figyelj majd, hogy OS X nem kapcsolja be alapból a TRIMet, csak az Apple által gyártott SSD-kkel. Kelleni fog majd egy TRIMEnabler - de lehet ennek már te is utánnajártál
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz #22237440 #14518 üzenetére
Pont tegnap jártam utánna én is, ez a leírás tartalmaz mindent ami ajánlott, több nem hiszem, hogy szükséges.
Igazán nincs mit"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
kicsipii87
csendes tag
Sziasztok,
Lenovo r61i-hez szeretnék venni jó, de lehetőleg olcsó SSD meghajtót, 64GB mérettel, újonnan telepítendő win7 rendszer alá. A laptopot még használnám 1-2 évig, de utána csere esetén az SSD-t máshol tervezem használni.
Jelöltjeim:
ADATA 64GB SATA3 2,5" Premier Pro SP900 ASP900S3-64GM-C 17.5kFt
ADATA 64GB SATA3 2,5" Premier Pro SP600 ASP600S3-64GM-C 15.3kFt
Kérdés, hogy melyiket lenne érdemesebb megvenni, indokolt az árkülönbség?
Az egyik SandForce a másik JMicron vezérlős, van ennek bármi jelentősége?
A mostani chipset csak SATAI tud, a két SSD közötti sebességkülönbség később SATAIII esetén észrevehető lenne?
Jól gondolom, hogy NCQ, Trim és más szükséges SSD eljárásokra képes az alaplap?Köszi.
-
Szendwich
tag
Sziasztok!
Szeretnek egy uj ~256GB-os SSD-t vasarolni a FS E780-as laptopomba, es mint rendszer lemezt szeretnem hasznalni Windows7-el (common OS hasznalat, fejlesztes, otthoni hasznalat, stb.).
Ezt a kettot neztem ki:
ADATA 256GB SX900
Samsung MZ-7TD250BW
A Samsung regebbi verzio, de azt irtak a teszteken, hogy nagyon jo. Ahogy az SX900-ra is (ez van az elso hozzaszolasba is, mint ajanlott model), vagy teljesen mindegy?
Azaz 40-45 ezer forintos kategoriaban keresek SSD-t. Esetleg nezzek Kingston V300 (SV300S37A) vagy OCZ SSD Agility-3 AGT3-25SAT3-240G helyettuk?
Elore is koszi! -
Tirexi
addikt
-
Balage76
senior tag
-
Cunaja
addikt
Sziasztok!
Nagy gondban vagyok! Vennék egy Samsung EVO Basic SSD 120GB SATA3 MZ-7TE120BW (840 Series, SATA 6Gb/s)
De az alaplapom nem támogatja az AHCI-t. (Asrock G41M-VS3 R2.0).
És ami aggaszt az ez:
Telepítés után a BIOS-ban szükséges a SATA beállításait AHCI módra kapcsolni. A pontos útvonal függ az alaplap típusától, nem szabályszerű. Amennyiben az alaplap nem támogatja az AHCI módot, az SSD nem telepíthető.
A Samsung írása.
Kérdésem müködni fog-e ettől függetlenül, vagy vegyek inkább 120GB Kingston SSD SATA3 2.5" (SV300S37A/120G)
És most a TLC - MLC ne nézzük.
A kérdésem a SV300 is kihasználja a sata2-max sebbeségét és az menne AHCI nélkül a lapomban?
Várom a válaszotokat!A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Bodor
veterán
válasz Cunaja #14529 üzenetére
Telepítés után a BIOS-ban szükséges a SATA beállításait AHCI módra kapcsolni. A pontos útvonal függ az alaplap típusától, nem szabályszerű. Amennyiben az alaplap nem támogatja az AHCI módot, az SSD nem telepíthető.
A Samsung írása.Samsung-nál egy kicsit tovább képezhetnék magukat.Nem is tudom, hogy hogy engedhetnek meg maguknak ekkora hibát. Hol olvastad? Forrás?
Szóval mindegyik SSD megy IDE módban is, és van TRIM is , ha nem cseréled le az oprendszer ( Windows7, 8; 8.1) alap AHCI driverét! Még lassabbnak sem fogod érezni, max a tesztadatok mutatnak kisebb számokat.
(#14531) raz0r911: A drágább sem gyorsabb érzésre, csak tartósabb és kevesebbet fogyaszt.
-
Bodor
veterán
válasz raz0r911 #14533 üzenetére
Ez ugyanaz, mint az előző V300-as, csak valamiért eltérő a típusszám.
Egyébként szerintem itt a legolcsóbb...
[ Szerkesztve ]
-
kisbalazs83
aktív tag
Sziasztok!
Olvasgattam a fórumot vásárlás előtt. Kingston HyperX 3K SSD 120GB mellett döntöttem. A notebook amibe került: Toshiba L855-14H (Intel® HM76 Chipset, i7-3630QM 8GB RAM). Gondoltam dobok egy képet.
A teszt frissen telepített Win7 SP1 X64 MSDN-en készült.[ Szerkesztve ]
65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
Bodor
veterán
válasz kisbalazs83 #14535 üzenetére
Így kell ennek kinézni, köszi szépen.
A tobábbiakban. Topik teteje.
Amennyiben már túl is vagy a vásárláson és kérdésed, észrevételed lenne, az alábbi topik a legmegfelelőbb ehhez: Flash SSD topik! -
Cunaja
addikt
Most beszéltem a Samsunggal és azt mondták, hogy az alaplapom nem fogja látni,az SSD-t AHCI-nélkül. Így marad a Kingston 120GB 2,5" SATA3 V300 SV300S37A/120G winchester ssd. Nem szeretnék feleslegesen 23.000-ret kiadni.
Az alaplap cserének Procival együtt nincs értelme, mert kb 80,000 plusz lenne.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
LógaGéza
veterán
válasz Cunaja #14538 üzenetére
Egy integrált VGA-s, 775-ös, DDR3-as, MicroATX alaplap, ami támogatja az AHCI-t (GA-EG45M-DS2H) 10ezerért már kapható Hardveraprón. Az más kérdés, hogy megéri-e belefektetni.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Bodor
veterán
Ezek után meg is érdemli a Samsung, hogy ne tőlük vásárolj, hanem másik márkát keress..
Itt egy példa arra, hogy IDE módban is lehet telepíteni az EVO-ra...
-
Cunaja
addikt
Nem az a gond, hogy Ide módban települ-e, a Samsung szerint az alaplap sem fogja felismerni.
Közben beszéltem a Kingstonnal is, Ők meg azt mondták felesleges megvenni a KC-t mikor sata 2-n a V300 is hozza a max. sebességét a sata 2-nek.
Az AHCI- hiányára mondták, hogy baj ,de attól müködni kell neki csak IDE módban.
Spóroltam egyből 3 ezret.
Ha megveszem és nem látja az alaplap, akkor leszek gondban. Amúgy Windows 8.1 menne rá.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
monroe8609
aktív tag
hali,merre van a hdd topic?? istennek sem találom vagy nem pörög annyira
-
M@cika
őstag
Az, hogy a hozzászólók néha tévednek az egy dolog. De egy cég hogy mondhat olyat a saját cuccáról, ami téves? Mondjuk nekem 830-as Samsungom van, de simán megy IDE módban is, a BIOS mindenképpen felismeri mint eszközt. Nem tudom elképzelni, hogy az EVO-val ez másképp lenne.
Nasit a kis fehér medvének!
-
Cunaja
addikt
Azért írtam ide, hátha van valakinek Asrock G41-es alaplapra kötve SSD. A Gyártók mondanak mindent, mert a sablon szöveget kell mondania.
Én arra lettem volna kíváncsi, hogy az alaplap egyáltalán felismeri-e merevlemezként az SSD-t AHCI-nélkül.
Az ember nem szívesen dobálja a pénzét, de a sebesség jól jönne (plhotoshop).A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
worxland
addikt
"Most beszéltem a Samsunggal és azt mondták, hogy az alaplapom nem fogja látni,az SSD-t AHCI-nélkül." - ja, valószínűleg a kolszenteres kislánnyal, aki annyit ért a dologhoz, hogy (ha megmutatod neki a linket) vissza tudja olvasni a Samu oldalán található szöveget.
[ Szerkesztve ]
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
Gregman
tag
Sziasztok!
Egy Samsung 830 60GB-os SSD-t úgy tűnik kinőttem, és gondolkodom a cseréjén pl. 120/128 GB-ra.
Nagyon sok időmbe telt mire belőttem a PC-t.
Win7 az SSD-n és XP a HDD-én, a boot természetesen az SSD-ről történik.
Nagyon nem szeretném elölről kezdeni a telepítést.
Van valami módszer erre az esetre? -
Cunaja
addikt
válasz worxland #14547 üzenetére
Worxland
Ha ez így igaz akkor egy isten vagy! Már 3 napja nonstop a nettet bújom mert 23.200-at nem akarok feleslegesen kiadni, de ez a szimpi Samsung EVO Basic SSD 120GB SATA3 MZ-7TE120BW (840 Series, SATA 6Gb/s).
Később ha netán sok manim lesz cserélek lapot + procit és akkor jó a gyors ssd.
Köszönöm a segítséget.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Elektromos cigaretta 🔞
- Építő/felújító topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Autós topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- 8db (DELL) Hitachi Ultrastar 7k4000 / 4TB / 7200 RPM / 64MB / 3.5" LFF / SAS2 / HUS724040ALS641
- Western Digital HDD WD3200AAJS 320GB
- WD 8TB My Book Desktop HDD USB 3.0
- Kingston SSDNow V300 2.5 240GB SATA3 SV300S37A/240G,szép állapotban 1 hónap garancia
- Seagate Firecuda 530 Heatsink 1TB - 7300/6000MB/s - Új, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest