- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskokó
veterán
válasz Gubek-Einste #87050 üzenetére
Helló
Köszönöm.
Tényleg nem követem a routereket, tudnál felsorolni pár olyan újítást ami most van bennük? Főleg olyanoakt amiket az AC-s sorozat nem tud.
Igazság szerint szinte semmire nem használom a routerem, a wifi lehetne jobb, de hát 170m2 kell lefednie, határeset. Az Ac sorozat sokkal régebbi amúgy ?
Köszi[ Szerkesztve ]
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
Topikgazda
-
dkess
őstag
válasz Kiskokó #87051 üzenetére
Szia,
Itt pl. van laikusok számára is könnyen érthető néhány dolog: [link] . Persze ahogy eveznénk a mélyvíz felé úgy jönnének ki az előnyei. HAtalmas generációs ugrás.
AX -es WiFi saját szavakkal és "ultra-zanzásítva" - csak röviden mert már tengernyi iromány született róla ezen topikon belül is: gyorsabb, jobban bírja a falakat/távolságot/idegen zavaró WiFi -ket, kisebb késleltetések, sokkal több klienssel bír egyidőben is. Ezek AX -es kliensekkel domborodnak igazán. Cserében drágább.
Én is azt mondanám, hogy legalább két eszközben gondolkozz Mesh hálózatban. Amennyiben a 170 nm -en kívül elárulsz egy-két részletet, akkor tudunk majd pontosabbat is ajánlani ...
-
Kiskokó
veterán
Helló
Köszi neked is és Gubeknek is.
Ránéztem a linkre meg próbáltam a topicban keresni, de az összefoglaló például nem valami naprakész vagy csak én nem találtam amit kerestem.
A lényeg az, hogy látom komoly ez az új technika, de egyelőre nem igazán használnám ki.
Maradok még a "simánál". Még maradi kábeles fajta vagyok, TV-n stb netet se használok... gépre van kötve mind2 nagyTV a házban + a hangtechnika stb. De amúgy semmi extra.Köszi még egyszer.
[ Szerkesztve ]
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Szomszéd megkeresett ma telefonon hálózatos problémájával.
A Voda (volt UPC-s terület) kicserélte nála a kábelmodemet és ezzel - a korábbi eszközzel jól működő - wifi hálója megszűnt jól működni. A wifi jel gyenge, az eddig megfelelően kapcsolódó eszközök emiatt nem tudnak kapcsolódni.10...15k magasságában mit javasolnátok a modem által biztosított wifi kiválására vagy esetleg felerősítésére, hatótávjának növelésére?
read-only mode on the forum
-
M^xx
aktív tag
Sziasztok, szeretnék egy kis segítséget.
Olvasgattam a témában kicsit, de a sok hozzászólás elolvasása után is kicsit bizonytalan vagyok.
Érdemes a szolgáltató routere Sagemcom f@st 5670 mellé egy komolyabbat betenni?
Eddig abba a hitbe voltam, vagyok, hogy a szolgáltató routere mindenre elég egy háztartásban nem kell annál több/jobb. Nagyrészt multiplayer játékokat játszom ebben az esetben egy jobb fajta router vásárlása mellett milyen érvek szólnak? Telekomnál vagyok optikán. Jelenleg apex legend FPS-t játszom az EA szerverek sajnos elég messze vannak nagyrészt Belgiumra szoktam csatlakozni, ott kb 40-70 pingem van ami jónak mondható. Lenne értelme belefektetnem egy gamer routerbe? Javítana az valamit a kapcsolaton, pingen, vagy egyébben?Köszönöm előrre is a választ!
Free ts3 szerver IP:battlezone.hu
-
dkess
őstag
Szia,
Általánosságban - amennyiben elégedett vagy az eszközzel, nincsen olyan funkció vagy beállítási lehetőség ami hiányozna, a WiFi illetve vezetékes hálózat számodra megfelelő lefedettséggel/teljesítménnyel és stabilitással rendelkezik, akkor nincs szükség saját router -re.
Bő egy éve néztem utoljára EA NY-EU szervereket (nem APEX) és akkoriban 28 -as pingekre emlékszek. Persze az is lehet, hogy "az EA sem a régi" avagy éppen a különböző szolgáltatónk az oka ... Más T -s magyaroknak is ennyi a pingje? Amennyiben igen, akkor jó az ...
-
M^xx
aktív tag
Igazad van most ránéztem és kicsit fölé lőttem nem tudom, hogy a napszak befolyásolja-e a pinget, de így 01:00 körül 32 körül van.
Tehát akkor azt mondod, nem hozna semmi minőség javulást egy gamer router beszerzése, valahogy én is erre a következtetésre jutottam. Köszönöm a válaszod!
[ Szerkesztve ]
Free ts3 szerver IP:battlezone.hu
-
inf3rno
nagyúr
A komolyabb routerek inkább arra jók, hogy jobban meg tudod mondani mi legyen a csomagokkal. Lehet egyedi tűzfal szabályokat betenni, van QoS, tudsz betenni modern VPN szervert, pl WireGuard, ilyesmik. Biztonsági szempontból jobbak még eleve amiatt, hogy nem a szolgáltató dönt afelett, hogy mi legyen az otthoni hálózatodban vagy hogy mikor frissít firmwaret. Szóval szerintem nincs nagyon értelme nálad. Talán akkor lenne, ha wifiről játszanál, és kéne valami komolyabb stabil wifis eszköz.
Buliban hasznos! =]
-
dkess
őstag
válasz aaronlukacs #87065 üzenetére
Nagyon szívesen. Akkor kapsz még egyet ...
Akkor írok még egy-két gondolatot ezzel kapcsolatban illetve egy képet is rakok be - hátha "egy kép többet mond ezer szónál" és így vizualizálva könnyebben érthető a dolog. Ez egyébként kicsit @huan -nak (#87041) is szól, akinek éppen véletlenül a nappaliból kiindulva két hálószobában kellene megoldani értelmezhető vezetékes és vezetékmentes kapcsolatot ...
Tehát az alábbi képen:
- a piros vonalak UTP kábelt jelentenek, a zöld vonalak koax -ot ...
- a bekeretezett rész baloldala (a főrouter -el, az ottani MOCA eszközzel és splitter -el) a nappali - a ROOM 1/ROOM 2 pedig két máshol levő szoba. Például az egyik ahol most van repeater -ed - a másik pl. a legfelső 5. szinten levő 50 nm -es hálószobád (ez csak példa - persze lehet máshol vagy éppen több/kevesebb szobába kiépítve)
- a kép bal oldalán az 'internet' és a 'incoming TV signal' együtt lenne maga a bridge módba kért Digi ONT -od (ugye abból jön egy UTP kábel ami a főrouteredbe megy és egy koax ami a TV készülékeid felé mennek egy splitter -el elosztva),
- A 'ROUTER/MODEM' lenne a jelenlegi főrouter -ed. A szobában levő AP vagy AP módban futó router (ami az ottani WiFi -ért felelne) nincs a képen, de az egyik szobába (avagy akár több szobába) odaképzelhető piros vonallal az ottani MOCA -ba kötve és pl. erre lehetne kötni PC -t/konzolt/TV stb. UTP -vel ...FONTOS! - A képen látható splitter ("koax elosztó" - persze, ha más érintett szakaszon is lenne, akkor az is igaz) 5-2500 MHz frekvenciatartományú legyen. Ez minden splitterre rá van írva - a régiekre is. Amennyiben mondjuk 10 éves splittereid vannak, akkor azok jó eséllyel ilyenek - a kőkorszakiak" lehetnek pl. 5-1000 MHz -esek esetleg ...
Vegyük észre, ha egy másik szobába kell LAN, akkor 2 db MOCA kell, ha kettő másik szobába kell, akkor 3 db MOCA kell stb. Azaz MOCA -ból a "máshol levő helyiségek száma" + 1 db MOCA eszközre van szükség. Pl. amennyiben Nálad mindenhová (4 máshol levő szobában van TV Nálad) akarnál, akkor 5 eszköz kellene ... Egyébként maximum 16 db lehetne, de ez Nálad nem érdekes.
Mi is a képen látható (splitter melletti) "POE FILTER"? Ez azt csinálja, hogy a TV adáshoz szükséges frekvenciatartományt átengedi, de a MOCA LAN frekvenciatartományát nem. Ez akkor előnyös, ha pl. a kép baloldali részéhez hasonlóan földfelszíni sugárzású antenna lenne avagy FTTH esetén közös lépcsőházi splitteren lennél a szomszédokkal (azaz oda "ne menjen át" a MOCA LAN). Nálad ugye az a rész ONT -ba van dugva így nem annyira érdekes. Ugyanakkor e mellett még fő splitter (ami narancssárgával van bekeretezve a képen) után olyan koax szakaszokra is lehet kötni ahol nem lenne MOCA eszköz (ekkor valamivel jobb minőségű lehet a kapcsolat, ha a felesleges szakaszokra nem szóródik a jel). Értelemszerűen amennyiben később raknánk másik szobába, akkor az érintett szakaszról ki kellene venni a POE filetert ...
Egyébként pl. 5 -ös csomagokban aránylag olcsón vágják hozzád. Ugye a linken amit küldtem ott ajánlják ezt csomagban is pl. a MOCA eszközzel:
Aztán ahová szeretnénk WiFi -s eszközt (pl. másik router) oda a rakunk azt is UTP -vel a MOCA eszközre dugva. Aztán a főrouter -el (ami pl. lehetne a Mesh Router is) és a többi router(ekk)el egyetemben konfigurálnánk pl. egy AiMesh (Asus esetén) WiFi hálózatot kábeles backhaul -al ... Értelemszerűen a Node routerek LAN portjaira UTP -n köthetünk vezetékes klienseket - pl. PC(/laptopot is akár), konzolt és TV -t is akár. Minél több dolog van kábelen - annak annál jobb a kapcsolata illetve a WiFi -t is segíti, ha minél kevesebb kliens terhel rá ...
[ Szerkesztve ]
-
zdtorok
friss újonc
Sziasztok,
Segítséget kérnék router választásban.. Kertes házban lakom és a ház emeletes is. Jelenleg az emeleten jön be a jel a modembe, így ott van a jelenlegi router is. Sajnos így a jelerősség nem a legjobb, lejövök a földszintre, hátramegyek két helyiséget és máris elvesztette a jelet...
Számomra fontos szempont lenne:
- 1 Gbps Wi-Fi-t támogassa (Jelenleg DIGI 1000/300 net van)
- Megbízható legyen, sok eszközt kényelmesen ki tudjon szolgálni (jelenleg is több okosizzó van, okos kamerák lesznek és okos redőnyök is, szóval elég sok vezeték nélküli eszköz lesz/van).
- És minél erősebb jelerősséggel rendelkezzen, hogy a kertben is kényelmesen legyen Wi-Fi mindig.Jelenleg vettem egy TP-LINK Archer AX3000-t két hete, de se a jelerőssége nem megfelelő, se a megbízhatósága - jelenleg el is dobják a netet az eszközeim és maga a router se veszi az internet-jelet a modemből néha, így vissza fogom vinni (nem a bejövő internettel van a gond, mivel mellette ha rácsatlakozok a modemre, akkor hibátlan a net, csak ugye lassabb, ~50-60Mbps max). Ehhez mérten szeretnék nagyobb jelerősséggel és megbízhatóbb routert.
A Wi-Fi 6 jól hangzik, de nem tudom a valóságban mennyire fontos, mennyire hasznos..
A keretem mondjuk 40-50.000 Ft lenne maximum.
Köszönöm a tippeket, segítséget előre is.
Üdv,
Z -
bolic
őstag
Sokan jeleztek a router AX50 túlmelegedése miatt nem ajánlott kategória!
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
dkess
őstag
válasz zdtorok #87067 üzenetére
"1 Gbps Wi-Fi" - pláne mindenhol olyan nem lesz. Pláne nem ennyi keretből ...
Kábel van a két szint között? Mármint úgy értem bármilyen kábel? Avagy lehetne behúzni akár meglévő kábelcsatornába (akár a koax csatornába)?
Én alapból egy legalább két eszközös Mesh -t mondanék kábeles backhaul -al. Különösen tekintettel a sok WiFi -s okoseszközre - melyek száma feltételezhetően a jövőben nem fog csökkenni (hanem inkább nőni fog). Ugye több eszközös Mesh esetén (kábeles backhaul -al) nemcsak a lefedettségünk nő drasztikusan, hanem a WiFi terhelés is szépen eloszlik a több Mesh eszköz között ...
A 40-50.000 Ft -os keretbe AX -es Mesh nem nagyon fér bele - de mondjuk AC1200 -as alapokon belefér akár 3 db AC57U v3 is. Ekkor mondjuk lehet olyan, hogy egy db az emeleten és két db a földszinten - olyan módon orientálva, hogy a kert felé közel legyen az egyik ilyenformán arra a fertályra is jó lefedettséget biztosítva.
Úgy érzem nem hívtam fel elég sokszor a figyelmet - természetesen kábeles backhaul -al minden Mesh eszköz között ...
@bolic, #87068
???
Félreértés ne essék - melegszik, mint mindegyik router. Érdekes módon az alján jobban, de ez nincs kihatással a működésére ...
[ Szerkesztve ]
-
undercover
őstag
Az igaz, hogy melegszik mivel nekem is AX50 van.
De az nem igaz, hogy kihatna a működésére.Amugy abban lehet valami szerintem, hogy zdtorok-nál rosszul van beállítva a router. Az jelentősen tudja befolyásolni a teljesítményt sokat dobhat rajta.
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
kiss.beni93
tag
Sziasztok!
Megérkezett az AC65P, tudna valaki egy fasza beállítást rá? Mire figyeljek?
Köszönöm! -
MODERÁTOR
válasz kiss.beni93 #87071 üzenetére
Üdv!
Az ASUS routerek topikban érdeklődj!
-
valakky
aktív tag
válasz undercover #87070 üzenetére
egyáltalán, hogyan van beállítva a router és hova, meg milyen eszközök vannak.
nálam csak AP-ként funkcionál az AX3000. max langyos szokott lenni még ha 10 perc gigabites wifi forgalom megy rajta, akkor is.
viszont 160 hz-en az eredeti helyén kisebb volt a sebesség, mint 80-on. át kell pakolnom máshova.
az lg tévé abszolút nem szerette ha 160 hz-en volt, látta, csatlakozott, de valamiért időnként bufferelt, erősen laggol, ha belepörgettem valamibe. érdekes módon akkor is felugrott a sebesség 100 megabit fölé, de valahogy nem volt tartós... és utp-n is kb. ezt csinálta. másik rúterrel rendben megy a tévé.
egyetlen AX-es eszközöm van, egy AX200, semmi nem is csatlakozik most már erre a rúterre. és így is eléggé hektikus az az ominózus 1 gigabit wifin (bár nekem csak a helyi hálómra kell, nem netre). ha mindkét eszközt újraindítom, akkor 56-os csatornán kb. tényleg megvan, aztán beáll pár napon belül 900/800 környékére. és kb. ugyanott használom, csak hozom-viszem a laptopot.[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz zdtorok #87067 üzenetére
Mist vagy a hazhoz veszunk routert, vagy a routerrhez hazat. Az elso esetben lehet, hogy kicsit zsebbe kell nyulni, mig a masodik esetben -nalad- meg penz is marad ... .
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Soma01
veterán
válasz undercover #87075 üzenetére
...160 MHz ... hogy az 5 GHz is jó telített legyen...
-
valakky
aktív tag
annyira azért nem új, mert már az AC-s eszközöknél megjelent.
igazából gondolom ugyanúgy ahogy eddig 80/40 úgy ez 160/80-at jelent. vagy esetleg az ax50 2 80-asat kapcsol össze. fogalmam sincs, nem is különosebben értek hozzá, nem is különösebben érdekel. gyorsabb mint az ac 160-on, vagy az ax 80-on. -
blakey
titán
Jópár éve van 160MHz.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
lugosi
MODERÁTOR
Sziasztok, a TPLINK Deco M4 mesh-ről van tapasztalatotok, véleményetek?
Majdani digis 1000-es nethez kellene, panellakás falak miatt.Az E4 gondolom nem elég, mert a LAN portja nem gigabites.
-
Topikgazda
-
inf3rno
nagyúr
Vettem két GrandStream GWN7610-et apróról. A wifi hatótáv valamivel nagyobbnak tűnik, mint a UPC connect box, ami elvileg jobb, mint a TP-Link Archer C9 [link] De mérést nem csináltam még vele. Nem teljesen világos még, hogy mik az elérhető funkciók, mármint elvileg nem kéne tudnia mesht, mégis mintha írná a menedzsment oldala, mint lehetőséget. Ami még fura volt, hogy az egyiknél tudtam manuálisan csatornát választani, a másik viszont csak auto-t engedett. Amivel kínlódtam az a TP-Link PoE injektor, nem nagyon akarta az igazságot, és csak sokadik bedugásra lett adat kapcsolat az AP és a router között. Nem tudom, hogy ez az injektor vagy az AP vagy esetleg a router hibája volt e, mindkét injektorral és minkét AP-vel ugyanezt tapasztaltam. Tegnap óta megy, de egy nap még semmit nem jelent stabilitás szempontjából. Elvileg jobb ez a márka, mint az Ubiquiti, csak kevésbé ismert még itthon. Esetleg tudtok mondani valamit, hogy hogyan érdemes tovább tesztelnem? Nézzem meg iperf-el több ponton a házban vagy loggoljam a pinget egy wifis gépen 24 órában? Max sebességet nem hiszem, hogy ki tudok hozni belőle, nincs hozzá elég jó laptopom, de 100Mbps felett már mértem rajta.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
galaxys80
veterán
Sziasztok. 20-25.000 Ft környékéig melyik most a leginkább ajánlott router?
Tplinket most hanyagolnám.
Nincsenek extra igényeim. Legyen gyors és megbízható. Nem hátrány ha lehet rá tenni openwrt-t. (De nem kikötés)
Illetve lényeges lenne, hogy legyen rajta legalább 4 port.
Előre is köszönöm.Ez esetleg? Asus RT-AC1200G+
[ Szerkesztve ]
-
dkess
őstag
válasz lugosi #87080 üzenetére
Digi 1000 mellé azért lehet OK, mert amennyiben a Digi ONT -ot bridge módba kéred akkor működni fog (a hálózati főrouternek és a Mesh routernek Deco esetében ugyanannak az eszköznek kell lennie - Asus AiMesh esetében ez a kötöttség nincsen).
Akkor lehet leginkább értelme, ha minden szobába tudsz rakni egyet. Kábeles backhaul -t használj. Akár switch -et használva a szobákban levő PC/TV/AVR/médialejátszót/konzolt stb. szintén kábelvégre rakod.
Amennyiben a "dizájn" nem annyira fontos, akkor némileg olcsóbb, ha AC57U v3 -at használsz (annyi darabot ahány darabos Deco M4 -et vennél). Itt ugye további előny, hogy az eszköz LAN portjai felhasználhatóak - azaz nem kellene további switch(eket) venni. Természetesen kábeles backhaul ez esetben is ...
@huan, #87083
Ebben az esetben egyszerűsödne is a képlet. A router(eke)t kicseréltem Asus -ra, mert láttam az Asus router topikban AiMesh után érdeklődtél ...
Az alábbi képen:
- amennyiben több szobába megyünk fel, akkor a splitternek annyi kimenete legyen amennyibe felmegyünk (a képen lustaságból nem cseréltem ki - illetve Moca -ból is az előző hsz -emben levőt ajánlanám). Amennyiben csak egy szobába mennénk fel, akkor értelemszerűen nem kellene splitter - hanem csak a két MOCA ...
- az alábbi képen azt láthatjuk, hogy két szobába is felmegyünk koax -on, de csak az egyikben van Asus router. Azaz jelen esetben egy két eszközös AiMesh -t tudnánk ezzel összelőni. Persze lehet minden szobába is rakni Asus routert - nem tilos (ugyanakkor első körben lehet ennyivel is próbát tenni - legfeljebb beteszel később még egyet).Azt is vegyük észre, hogy IPTV -vel nem foglalkoztam. Egyfelől nem tudom, hogy az hány szobába kell. Az most gondolom a Powerline -al van megoldva? Persze egy-az-egyben is lehetne helyettesíteni a Powerline -t, avagy utóbbit megtartod IPTV -re illetve egyéb lehetőségek.
@galaxys80, #87084
Asus AC65P ...
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #86192 üzenetére
Megkérdeztem az alattunk levő szomszédot, nem az ő routere, Not4U az övé. Akkor mi a fene lehet ez? Azért az durva lenne, ha még egy szinttel lejjebb kellene keresni. Erősebben sugároz, mint a saját routerem, amitől 2 méterre vagyok. Az az érdekes, hogy nem rögtön, hanem csak idővel jelenik meg. Ez az a, n, ac beállítás is fura, meg az, hogy váltogatja a WEP, WPA2 titkosítást. Egyébként EU-ban mi a max szabványos csatorna? 165 nincs is nekem az ASUS 65P-ben.
Azért lenne fontos, mert este ebben a szobában szeretnék aludni. Nem túl erős ez a sugárzás? Nekem a wifi router mellett ennyi a teljesítmény.
[ Szerkesztve ]
-
Exelsior24
aktív tag
válasz pinnacle #87086 üzenetére
Európában elvileg nem szabadna azokon a felső csatornákon sugározni, gondolom az itthon kapható európai régiós készülékekben ezek le is vannak tiltva gyárilag már így nem is látjuk őket a beállításoknál.
Én legalábbis google-n rákeresve amit találtam képeket ott Európá-nál pirossal ki vannak húzva. Már kérdés persze, hogy van itthon egy kínai régiós Xiaomi Mi Wifi 3 router-em amin simán be tudnám állítani akár én is azokra a felső csatornákra, de persze nem teszem 44-esre van téve.Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882
-
blakey
titán
válasz galaxys80 #87084 üzenetére
Asus AC1200GU, vagy drágábban AC65P. 1200G+-t hanyagolnám.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
dkess
őstag
válasz Exelsior24 #87087 üzenetére
Európában nincs kipirosozva. SRD eszközök ("rövidtáv") használhatják - ezen belül ezek: [link] .
-
MODERÁTOR
-
Exelsior24
aktív tag
Hmm valóban Wikipédia is már ezt mutatja amit írtál, hogy SRD (25 mW) , ezek szerint változtattak a szabályzáson az évek során, vagy esetleg a régi cikkekben van hibásan.
Ami képeket találtam azok 2015-ös és 2016-os cikkek, vagy posztokból vannak ott még tilossal vannak jelezve és ki vannak húzva.Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882
-
galaxys80
veterán
válasz Intruder2k5 #87091 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
galaxys80
veterán
Olvasgatom a hozzászólásokat más oldalon is és többen írják, hogy az AC65P-nél csak külön-külön működik az 5ghz és a 2.4.
Nem teljesen értem, hogy erre miért panaszkodnak.
Gondolom ettől még simán tudom a tv-t 5ghz-re a telefont meg 2.4-re csatlakoztatni ugye?
En mindig is külön SSID-vel használtam ezeket.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz galaxys80 #87097 üzenetére
Nem teljesen értem, hogy erre miért panaszkodnak.
Gondolom a Band Steering/Smart Connect hiánya miatt.Gondolom ettől még simán tudom a tv-t 5ghz-re a telefont meg 2.4-re csatlakoztatni ugye?
TermészetesenEn mindig is külön SSID-vel használtam ezeket.
Nagyon helyes!Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Dajcshouse
újonc
HG6544C-t szeretném leváltani ha lehetséges egy másik jó modemre. Aminek a ip cim weboldal is rendesen betölt mondjunk 2mp alatt, és nem kell várni több percet és lehet állitgatni mint egy asus-t. Mert az a bajom vele hogy droppol a ping. Játék, discord közben egy 1000/300-as nettel diginél fiberrel. Ne legyen már ilyen. Amikor csak nekem megy a net használat kábelen akkor jó, az is éjfél után 20-30ms. De mikor már mindenki használja, 2db wifi, tv és egy router amire kamerák vannak csatlakoztatva(QoS) megy akkor ingadozik.
Sokan írjátok hogy bridge-be lehet kötni, de ettől ódzkodom, mert ugyan ugy az a modem maradna és nem tudom hogy maradna-e csak ipv4 és a pingdrop. Azt egy olyan routerrel csinálnám ami pl egy Asus wifi6-al ellátott, és tudna a ipv6-ot, mert ez a iparihulladék nem.
Ezt néztem: https://halny.com/portfolio/gpon-ont-wifi-dualband-catv/
Huawei EchoLife HG8242-B
ZTE ZXA10 F625G
ZTE F668 GPON ONT
mert olyan csatlakozok vannak rajta amik kellenének. Csak nem találtam eladot. De ha valaki már cserélt írja le mire. köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Motoros topic
- Suzuki topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung LCD és LED TV-k
- Minden ami hőszivattyú
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest