Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz lugosi #87080 üzenetére

    Digi 1000 mellé azért lehet OK, mert amennyiben a Digi ONT -ot bridge módba kéred akkor működni fog (a hálózati főrouternek és a Mesh routernek Deco esetében ugyanannak az eszköznek kell lennie - Asus AiMesh esetében ez a kötöttség nincsen).

    Akkor lehet leginkább értelme, ha minden szobába tudsz rakni egyet. Kábeles backhaul -t használj. Akár switch -et használva a szobákban levő PC/TV/AVR/médialejátszót/konzolt stb. szintén kábelvégre rakod.

    Amennyiben a "dizájn" nem annyira fontos, akkor némileg olcsóbb, ha AC57U v3 -at használsz (annyi darabot ahány darabos Deco M4 -et vennél). Itt ugye további előny, hogy az eszköz LAN portjai felhasználhatóak - azaz nem kellene további switch(eket) venni. Természetesen kábeles backhaul ez esetben is ...

    @huan, #87083

    Ebben az esetben egyszerűsödne is a képlet. A router(eke)t kicseréltem Asus -ra, mert láttam az Asus router topikban AiMesh után érdeklődtél ... :)

    Az alábbi képen:

    - amennyiben több szobába megyünk fel, akkor a splitternek annyi kimenete legyen amennyibe felmegyünk (a képen lustaságból nem cseréltem ki - illetve Moca -ból is az előző hsz -emben levőt ajánlanám). Amennyiben csak egy szobába mennénk fel, akkor értelemszerűen nem kellene splitter - hanem csak a két MOCA ...
    - az alábbi képen azt láthatjuk, hogy két szobába is felmegyünk koax -on, de csak az egyikben van Asus router. Azaz jelen esetben egy két eszközös AiMesh -t tudnánk ezzel összelőni. Persze lehet minden szobába is rakni Asus routert - nem tilos (ugyanakkor első körben lehet ennyivel is próbát tenni - legfeljebb beteszel később még egyet).

    Azt is vegyük észre, hogy IPTV -vel nem foglalkoztam. Egyfelől nem tudom, hogy az hány szobába kell. Az most gondolom a Powerline -al van megoldva? Persze egy-az-egyben is lehetne helyettesíteni a Powerline -t, avagy utóbbit megtartod IPTV -re illetve egyéb lehetőségek.

    @galaxys80, #87084

    Asus AC65P ...

Új hozzászólás Aktív témák