- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
epzon
őstag
Szia
Pl EPSON L120 - olcsón nyomtat
-
Oryctolagus
tag
Üdv!
Tudnátok ajánlani egy nyomtatót max. 20e forintért. Tudom hogy szűk a keret és talán majdnem mindegy ebben az árkategóriában melyiket veszem de azért mégis jó, ha kérdezek vásárlás előtt.
Csak itthoni alapvető "hirtelen" nyomtatásokra kell tehát megbízható legyen és könnyen kezelhető.
Scanner funkcióra és színes nyomtatásra is legyen képes.
Eddigiek alapján ezeket találtam, a HP a meggyőzőbb eddig.HP Deskjet Ink Advantage 2545
Canon PIXMA MX395 NyomtatóEgyébként használtakból a lézereseket érdemesebb venni?Azok nagyobb eséllyel bírják még tovább is?
Köszönöm a válszokat!
Per aspera ad astra.
-
merkucyo
aktív tag
Sziasztok !
Az Epson L355 típusról mik a vélemyék?
Olyanokra gondolok , hogy megbízható-e , esetlég átlagon felül hangos vagy lassú ?Havi 200-300 oldal nyomtatása mellé keresek nyomtatót.
Válaszokat előre is köszi
Vágjátok ki az erdő leghatalmasabb fáját ezzel a kis heringgel !!
-
alexw801
senior tag
L355-öt akarok venni.
Mit jelent, amit a minőségről írtál?
Foto papírra fotót milyen minőségben nyomtat?
Megköszönném a választ.Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro
-
Tomikapc
aktív tag
Sziasztok!
Nyomtatót szeretnék venni, 2 darabot.
Színes lézernyomtatókból milyent érdemes venni?
Napi 10-20 oldalra kellene, annyira megéri a lézer?
Ha nem, akkor tintasugarasból mi most a best buy?Köszi
Tomikapc
-
FöldiM
csendes tag
Tisztelt fórumozók! Én is ötletért és támogatásért fordulok hozzátok. A HP 4680 nyomtatóm azt hiszem a végelgyengülés jeleit mutatja 4 együtt töltött év után, de egyébként is lassú lenne az új helyzetre. Egy valamivel komolyabb multifunkciós gépre lenne szükségünk. A közeljövőben új irodát akarunk nyitni, ahol heti rendszerességgel 100-400 oldalt kell bírni a gépnek. Tintás legyen, keveset másol és scannel, 95% sima nyomtatás lenne, kb 2 centi vastag inverz betűs piros fejléces fekete-fehér oldal. Gondolom a többpatronos nyomtatás éppen az ilyen túlzott egyféle szín miatt találták ki. A piros tuti gyakran fogy majd ki. Bementem a MM-be, de a sokszor ajánlott Epson L355 nem nyerte el a tetszésem, nincs elől papírtárolója és olyan egyszerű a kivitel. Az ott lévők közül a Canon Pixma 6650 tetszett, gyönyörű fehér színű, de nem ismerem és azt se tudom megfelelő-e a kívánalmainknak. Szívesen vennék valamit erről a gépről, vagy valami jó alternatíváról. Lehetőleg 40-50ezer forint elég legyen és a tinta se fogyjon ki egy hét alatt. Ja és gyári tintával költséghatékony legyen az üzem. Kérem segítsetek!
Aquila non captat muscas.
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. Ezt a HP LaserJet Pro M125nw multifunkciós lézernyomtató ( CZ173A ).-t néztem ki, általános, otthoni használatra. Mindenképpen lézert szeretnék, mert a tintásokkal már kétszer megjártam - mindkétszer beszáradt a tinta, és dobhattam a kukába. Mi a véleményetek erről a készülékről? Jó választás? Megbízható (utángyártott) toner megfizethető árban kapható hozzá? Esetleg ami benne van az tölthető? ...és egy butának tűnő kérdés: a scennerel színes képeket is színesben tudok beolvasni?
Köszönöm!
Üdv.:
Julot...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
epzon
őstag
válasz merkucyo #8303 üzenetére
Szia
A megbízhatóságra most ott a 3 év garancia ami vonatkozik a nyomtatófejre és minden alkatrészre, részletek:
www.nyomtasskevessebbert.huitt egy bemutató videó ami sok mindenre választ adhat: videó
Azt kell tudni ezekről a gépekről, hogy nem a legújabb űrtechnikát képviselik, hanem viszonylag egyszerű funkciókkal, nagyon megbízhatóan és rendkívűl olcsón nyomtat.
havi 2-300 oldalra szerintem tökéletes választás
-
szinimini
senior tag
Sziasztok,
Most az edigitalnál 0%-ra lehetne venni nyomtatót és kihasználnánk ha lenne értelme.
Ami fontos,hogy jó minőséget csináljon, akár fotó minőség
multifunkció
olcsó patronok bele
És nézzen is k ivhogy
Ár-érték arányban jó legyen.
Az ár kb 40eFt legyen, nagyon ne mennyen fölé
A3 méret se lenne rosszSzerintetek melyiket lenne érdemes megvenni?
Itt gyors rátudtok nézni,Köszi
[ Szerkesztve ]
-
epzon
őstag
válasz Tomikapc #8306 üzenetére
színes lézer nyomtató nem ajánlott mert nagyon drága vele nyomtatni és az után gyártottakat pedig nem igazán szereti
ha komolyabb nyomtató szeretnél akkor tudom ajánlani az EPSON WF-5110DW készüléket
itt egy bemutató videó
ezek a multifunkciós gépek de a nyomtatók is ugyan ilyen sebességgel nyomtatnak
kb 50%-kal olcsóbban nyomtatnak mint a lézerekha még olcsóbb nyomtatásra van szükség és elég egy egyszerűbb szerkezet is akkor pedig a külső tartályos gépeket tudom ajánlani
-
szinimini
senior tag
Szerintem ő lenne a jó választás.
Mit mondtok róla?
Brother DCP-J4110DW a becsületes neve -
spiritex
veterán
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy milyen nyomtatót vegyek magamnak itthonra alkalmankénti privát grafikai munkák: A4, A5, A6 szórólapok pár száz példányos kinyomtatására? 40-50.000 Ft-ot szánnék rá és az lenne fontos, hogy lehessen olcsón tölteni, vagy elfogadjon utángyárott patron-t/toner-t, ne kérjen mindenféle chip-et, kódot. Illetve nagyon fontos, hogy szegélymentesen nyomtasson. Azt sem tudom, hogy ennyi pénzből kijön-e egy színes lézer nyomtató, vagy mindenképpen a tintasugarasoknál kell maradnom. Mondjuk a felbontás sem mellékes, tehát a lézer talán mégsem jó, mert azoknak ilyen áron úgy tudom elég kicsi a felbontása.
Előre is köszönöm!Ez tudom, hogy nem nyomtat szegélymentesen, de ettől eltekintve talán jó lenne?
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
szinimini
senior tag
Ez a kettő közül melyik lenne a jobb választás.
-
epzon
őstag
válasz szinimini #8317 üzenetére
óriási különbségek ebben a kategóriában nincsenek a készülékek között, úgyhogy érdemes az alábbiak szerint választani
milyen funkcióra van tényleg szükség - wifi, duplex, kijelzőméret stb - ami nem fontos azért ne fizess hanem inkább költsd eredeti partonre
mennyit nyomtatsz és mennyire számít a nyomtatási költség - ha keveset nyomtatsz akkor nem igazán érdekes hogy 5 ft vagy 10 ft egy olda havi 50 oldalnál mindegyhavi töb száz oldalnál is lehet hogy valakinek nem számít, ha neked igen akkor ki kell számolni melyikkel olcsóbb a nyomtatás és azt választani
lehetőleg eredeti kellékanyagokkal tervezz mert az biztosítja a problémamentes használatot, és a hosszú élettartamot.
ezek alapján már tudsz választani. a márka már harmadlagos szempont. Mindegyiknél belefuthatsz rossz készülékbe, de alapvetően elég jól működnek
-
spiritex
veterán
Köszi a választ!
Viszont kicsit elbizonytalanított szinimini kolléga. Mi szól az Epson mellett az ő általa említettekkel szemben? Az, hogy sokkal olcsóbban jön ki egy nyomtatás, mert 1000 Ft körül van egy utántöltő tinta?
Mert ugye a Brother és a Canon is szegélymentesen nyomtat, ráadásul Duplex-et is tudnak, mind a kettő szkennel is, nem beszélve arról, hogy a Brother A3-as!!
Kérlek segíts ebben!Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
epzon
őstag
válasz spiritex #8320 üzenetére
pontosan a nyomtatási költség az amiben verhetetlen az epson
az epsonnal színesben kb 1,2 Ft-ért lehet nyomtatni 1 oldalt, EREDETI festékkel
ugyanez a canonnal 20+ Ft
a brotherrel 15+ ft+ az epsonhoz van 12 000 fekete és 6500 színes oldalra elegendő tinta a kezdő csomagban
ugyanennyi színes tinta ára a canonhoz ~120 000 Ft
ugyanennyi színes tinta ára brotherhez ~90 000 Ftezeket add hozzá a gép árához és így hasonlítsd össze a típusokat
-
spiritex
veterán
Meggyőztél! L300 lesz! Vagy L210 , vérszemet kaptam, hogy mi van ha fénymásolnék, vagy szkennelnék valamit... igaz az L210 nincs benne a promócióban, de akkor is.
Még annyit kérdeznék, hogy ezek a patronok már nem száradnak be úgy, mint a régi tintasugaras nyomtatók?
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
epzon
őstag
-
FöldiM
csendes tag
Tisztelt fórumozók! A #8307 beírásomra nem jött még válasz, de ettől függetlenül tovább kutakodtam a nyomtatóvásárlás frontján. Az Epson L355-nek van elől papírtartója, úgyhogy bocsánat, azt nem jól láttam először. Visszamentem az MM-ba és jól átnéztem, alul megtaláltam a kihúzható tartót. Ismét szemügyre vettem a Canon gépet is, továbbra is gyönyörűnek tartom fehérben és formára is, de talán túl otthonias egy irodába. Ha az Epson L550-et vennénk meg, az irodásabb kinézet. Kérdés, a kinézet és a felső behúzós másolón túl van-e különbség a 355-el szemben. Valaki Brother gépet javasolt feljebb. Azokat végképp nem ismerem. Másik kérdés: Reális egy ilyesmi kategóriás nyomtatónál, hogy normál használattal elmegy 40.000 oldalt? Mert ha igen, akkor Epzon őstagnak nagy igazsága van a költségben. Van valaki esetleg, ugyanígy ért a Canon gépekhez? Azok menyit mennek el? Kérlek válaszoljatok!
-
epzon
őstag
A tintások eddig is ki tudtak nyomtatni ennyi oldalt műszakilag alkalmasak voltak erre, csak mivel drága volt az üzemeltetésük nem használták ki.
Személyesen láttam 10 éve működő epson C45-ös nyomtatót orvosi rendelőben, túl volt már a 100 000. nyomaton és tökéletesen működött.
most a 3év garanciával ráadásul nincs semmi kockázat hiszen a garancia vonatkozik a nyomtatófejre is.
ugye azt tudni kell ezekről az L-es gépekről hogy nem az űrtechnikát képviselik. egyszerű, megbízható és nagyon olcsón üzemeltethető gépek, nem túl gyorsak nem túl okosak, de amire ki lettek találva arra tökéletesek
ha jó költséggel és "modern" gépet keresel akkor érdemes megnézni a WF-5620DWF eszközt az már tényleg mindent tud és még megfizethető áron is nyomtat.
-
spiritex
veterán
Az a 600x600-as felbontás nem kevés neked? Mert nekem is van ilyen felbontású FF lézer nyomtatóm, de nem túl szép lávány... Táblázatokra, egyszerű szövegre jó, de képekre, fotókra szerintem nagyon kevés.
-
FöldiM
csendes tag
Amit ajánlottál: WF-5620DWF tipus már tényleg olyan komoly irodás kinézet, csak sajnos már az L550 is árban több a tervezettnél. Nekünk nem annyira kell űrtechnika, a nyomtató az nyomtasson a laptopról, wifi se baj, de nem gáz, ha nincs. Nem akarok felhőbe a világ túlvégéről meg telefonról nyomtatni, meg mit tudom én még mifene funkciókkal dolgozni. Csináljon meg árajánlatot, számlát, költségvetést, néha egy-egy üdvözlőlapot vagy névjegykártyát, a nagymaminak az unokáról néhány fotót, scan copy minimális és ennyi. Ha az L355 elmegy 40.000 oldalt, akkor a Canon Pixma szépségét felülírja a 3 év "ingyen" üzemeltetés. Az "ingyent" a vele adott tintára és a garanciára értem. Apám szerint a Canon egyébként is inkább fotókra való, nem dokumentumra, bár ő se szakértő. Miatta nem is fehér lett volna, mert az túl csajos. A sebesség se nagy gond, a vevő addig is nézegeti a prosikat meg a kiállítóvitrint! Szóval fog az menni, L355 lesz, ha meg meghal a HP, akor veszek magamnak otthonra fehéret. Köszönöm az eddigi tanácsokat! Mindenkinek minden jót! Móni
-
bizbera
csendes tag
válasz Oryctolagus #8302 üzenetére
Szia!
MX395-t vettem pár napja.
Hamar jelezte, kevés a tinta, ezért utánatöltöttem. Már ki is fogyott (persze a valóságban nem, csak ezt jelzi), mire a Stop gombbal reseteltem. Azt írja ki: "Fekete nem mérhető", de azért nyomtat tovább
Ez mind a feketére vonatkozik, színes nyomtatás egyenlőre nem köt le.
Itthoni pár nyomtatásra elegendő.
Faxot küldtem és fogadtam vele, tehát működik.
Így számolj ezzel a nyomtatóval.
Összességében meg vagyok vele elégedve. -
superTibcsi
aktív tag
Sziasztok!
Canon PIXMA MG2550 véleményt tud valaki írni? Vagy alternatív típust. Amire kell, havonta 15-20, túlnyomórészt színes oldal nyomtatásra lenne használva. Esetenként másolás, scannelés.
köszi
Under construction!!!
-
Julot
aktív tag
válasz spiritex #8329 üzenetére
Úgy gondolod, hogy a 600x600 dpi felbontás az kevés? Nem pixel! Dpi!...
"Mi is az a dpi? Nos a dpi a ‘dots per inch’ kifejezés rövidítése, ami magyarul annyit tesz: pont per hüvelyk. Tehát a dpi felbontás az egy hüvelyknyi területre eső pontok számát jelenti. A dpi felbontást például A/4-es nyomtatott kép esetében az alábbi módon számítandó: ‘a nyomtatott kép szélessége pixelben’ osztva ‘az A/4-es papír szélességével centiméterben’ és ez a hányados szorozva 2,54-el. Először is a nyomtatott képünk szélessége annyit jelent hogy a felbontásából a szélesség paraméter (pl.:1200*1600 pixeles kép esetében 1200 a magasság és 1600 a szélessége). Az A/4-es papír szélessége pedig 29,7 cm. A képletben a szorzó szám, azaz a 2,54 abból adódik, hogy a dpi az hüvelykben számolandó és a szorzás előtti hányadosunk pixel/cm. Ezt meg kell szoroznunk a hüvelyk és centiméter közötti váltószámmal (1 hüvelyk=2,54cm). Így azt kapjuk végső mértékegységnek hogy pixel/hüvelyk. Ha a pixel-t pontnak nevezzük, lévén hogy a pixel szó jelentése képpont, akkor azt kapjuk hogy pont/hüvelyk ami dpi."A 8308.-as hozzászólásomban feltett kérdésekre továbbra is választ várok!
Köszönöm!
Üdv.:
Julot[ Szerkesztve ]
...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
Maya Laya
csendes tag
Szeretnék egy egyszerű multis, wifis, szines , nyomtatót venni, kb. havi 10-20 oldal használattal. Ezt a kettőt néztem kianon Pixma MG3550 és Canon Pixma MX475. Segítséget kérnék, 20e Ft körül melyik a jobb megoldás, esetleg valaki tud ajánlani jobbat.Előre is köszönöm.
-
spiritex
veterán
Mielőtt megveszem a nyomtatót még azt kérdezném meg, hogy ha havonta nyomtatok egy tesztlapot, amin hosszában van egy-egy C, M, Y és K színű 1 cm széles sáv, akkor az tuti elég a beszáradás megelőzésére, nem?
-
Varshi
aktív tag
> ugyanennyi színes tinta ára a canonhoz ~120 000 Ft ugyanennyi színes tinta ára brotherhez ~90 000 Ft
Ez is egy dolog, de ami még valahogy nekem fura, hogy mintha (a HP-khoz hasonlítva) kevesebbet is enne az L-széria a színesből. Már a sokadik fekete tartályt tolom be, és az elsőnek betöltött színesek még mindig 30-40% körül vannak.
Tehát van mondjuk a tartályméretben egy ×10 ugrás, de a fogyásban ennél nagyobb a különbség.Nyilván nem nyomtatok naponta Transformers plakátot a gyerekeknek (még egyszer nem! ), de a felhasználási módom változatlan az előző évekhez képest. Akkor a sárga rutinszerűen fogyott ki, a kék meg ritkán. Most meg ráadásul közel együtt fogynak.
Lehet, hogy a fejtisztítási módban sem pazarolja annyira a tintát, mint az előző nyomtatóim.
És most nem a nagy Office-jetet vettem alapul, ahol kábé locsolja a tintát minden bekapcsoláskor, a kombinált Fekete-Sárga fej megoldása emiatt egy pénztemető; hanem a sima HP300-as tintával etetett kisnyomtatóhoz - amit vakon is újratöltöttem már - képest is feltűnt.Köszönöm, hogy megoszthattam ezt veletek.
-
epzon
őstag
válasz spiritex #8338 üzenetére
Tuti
ha nem csinálod ezt akkor sem fog beszáradni még akár 6 hónap állás után sem.
de ha megteszed akkor 100% biztos lehetsz.illetve most a 3 év garancia az vonatkozik a fejre és a beszáradásra is. Tehát ha a sütőben tárolod a nyomtatót és egyszer véletlenül bekapcsolva hagyod és beszárad még akkor is meg fogják javítani
-
epzon
őstag
igen
ezt már nem is szoktam felhozni, mert egyszerre túl sok infó lenne
a különbség ott van, hogy amikor patront cserélsz egy normál patronos nyomtatóban akkor csinál egy nagy fejtisztítást minden színből! így ha kifogyott a fekete és kicseréled, a színest is tisztítja. Majd kifogy a kék kicseréled és a sárgából már kétszer tisztított (plusz az új feketéből is leszív). aztán kifogy a sárga és a magentából már 3 szor tísztított (a feketéből kétszer, a kéből 1x)!!
Na ez nincs a külső tartályosnál, mert nem kell cserélni a patron csak 3-4-5 000 oldal után utántölteni.
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
Köszi szépen! Bár a 3 év sajnos nem fog rám vonatkozni, mert asszony is előjött a kívánságával, hogy de jó lenne ha tudnánk fénymásolni, vagy ezt-azt szkennelni, úgyhogy L210 vagy L355 lesz.
[ Szerkesztve ]
-
zagloba
aktív tag
HP LaserJet Pro M125nw!
Szerintem drága 41.000Ft ! Lézer tehát a hozzávaló igen drága! 20-40 Ft/lap kb.!
Akkor már inkább tintás! És ha nagyon félsz a beszáradástól vegyél Epsont eredeti tintával 3 év garanciával
L210 v. L355 rengeteg tintával! kb. 50-60 ezer Ft az ára és 1-2 Ft/lap
Ja és nem 600*600dpi / Ezt nem hagyhattam ki / -
epzon
őstag
válasz spiritex #8343 üzenetére
De az L355 is 3 év garanicás
www.nyomtasskevessebbert.hu -
boogie84
veterán
Röviden megosztom tapasztalatomat Samsung SL-M2070W-vel kapcsolatban.
Direkt wifi, NFC. Tökéletes!!
Multifunciós készülék,gyorsan szkennel, gyorsan nyomtat. Akinek elég a fekete lézer, annak ajánlom!Nekem tetszik! A színes verziója 2× ennyibe került volna, többek közt ezért nem azt választottam, másrészt a korább i színes tintasugarasban beszáradt a színes patron.
[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
KTU
addikt
válasz boogie84 #8347 üzenetére
Gratula az olcsó toneres nyomtatódhoz.
A beillesztett képek szépek, de minek is?
"másrészt a korább i színes tintasugarasban beszáradt a színes patron."
Ennek mi köze a lézerhez?troll mod off
[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
addikt
"másrészt a korább i színes tintasugarasban beszáradt a színes patron."
Ennek mi köze a lézerhez?Egy másik ok ,hogy miért is választott ki egy lézer nyomtatót.
Amúgy a hozzászólásodnak mi köze a topichoz?
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.