- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
demerion
tag
Sziasztok!
Szükség lenne egy nyomtatóra. Havonta körülbelül 300-400 oldal nyomtatására, ezek főleg fekete-fehér dokumentumok, színes nyomtatásra ritkán lenne használva. A fő szempont a lehető legolcsóbb nyomtatás és megbízható működés, ha nem tud színeset de jelentősen olcsóbb a fenntartása akkor inkább az, de jó lenne színes és fekete-fehér alternatíva is.
Amit eddig néztem: Epson L110
Keret 50e körül lenne. -
korpicschess
veterán
válasz korpicschess #7645 üzenetére
Nos, ez a nyomtató elég befutó.
Az a kérdésem lenne, hogy mi lenne érdemes választás, hogyha kéne még scanner / fénymásoló funkció?Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
Gergőke88
addikt
válasz korpicschess #7657 üzenetére
HP 1132 a multis típusa a készüléknek.
kb. 38e Ft-ért elérhető jelenleg. -
korpicschess
veterán
válasz Gergőke88 #7658 üzenetére
Valszeg ma meg is veszem a natúr nyomtatót. Mennyire jók az utángyártott patronok, mennyi ideig állnak el? Mert pl. látok 2600-ért 1600 oldalasat, de posta miatt jobb lenne mondjuk 2-őt venni, viszont elég keveset nyomtatunk.
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
QwErTy42
addikt
válasz korpicschess #7659 üzenetére
Ne lepődj meg, ha sz-r lesz az a toner. Inkább az 5-6 ezres ársáv környékén nézelődnék és kikérném a megfelelő topikban a hozzáértők véleményét is.
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Savanya
addikt
Lehet nem jó helyre teszem fel a kérdést : Ajánljatok olyan multifunkciós nyomtatót ahol a patron nem drága , de lehetőleg nem is szárad be ha véletlen 2-3 hétig nem nyomtatók .
Mobilszámom: 70-516-8068
-
korpicschess
veterán
válasz QwErTy42 #7660 üzenetére
Melyik a megfelelő topik? Mert egy hosszú távú, megbízható családi nyomtatót keresek, amit nem kell töltögetni járatni súlyos pénzekért, hanem megrendelem olcsón a tonert, és kész. Ahogy látom a chip elég olcsó (pl. 50 db 3500 Ft ebayen...).
Sürgős lenne viszonylag a dolog.Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
QwErTy42
addikt
válasz korpicschess #7662 üzenetére
Az utángyártottra rosszul emlékeztem, mert ott csak patronokról beszélgetnek elvileg. Talán a nyomtató topikban több javaslat várható.
-
epzon
őstag
válasz korpicschess #7662 üzenetére
EPSON L120 - 35 000 Ft-ért megkapod színesben is 1ft-ért nyomtat, a 4000 oldalas festék 2500 Ft-ba kerül, azaz kevesebb mint 1 Ft 1 oldal nyomatása EREDETI festékkel
beszáradásra nem érzékeny, hónapokat kibír úgy hogy be sem kapcsolod
-
parkasz
senior tag
Sziasztok!
a feleségemnek kellene a munkájához (festő a lölköm) nyomtatót vennem. Mind fekete-fehér, mind színes nyomtatásra (fényképek) kellene. Amennyiben lehetséges a cd/dvd-re való nyomtatási funkció az előny, de nem feltétel.
A keret max 45ezer ft.
Előre is köszi a segítséget. -
epzon
őstag
válasz parkasz #7666 üzenetére
CD-DVD nyomtatásra az EPSON L800-as alkalmas illetve 1-2 canon készülék még, de azoknak az aktuális futó modelljeit nem ismerem
egyébként pedig neked is az EPSON L120-as nyomtatót tudom ajánlani, ami egyszerű és EREDETI kellékkel is fillérekért tud nyomtatni színesben és feketében is
-
parkasz
senior tag
Szia!
Köszi a tanácsot! Szimpatikus is! Egy kérdés merült fel nézegetve az l120-at. Érdemesebb-e picivel drágábban venni esetleg az l110-et, a nagyobb szíves felbontás miatt (5760 x 1440 dpi vs 720 x 720 dpi)
A másik amit kérdeznék epsonok erén mennyire érdemes gari kiterjesztést vásárolni 3 évre?És még a feleségem ezt szúrta ki: epson xp610 erről van esetleg valami infód? Én őszintén kicsit félek a mindnt tudó masinktól, inkább a célszerszámra esküszöm
[ Szerkesztve ]
-
korpicschess
veterán
Hali!
Én nyitott vagyok, ha ez jó cucc. Többiek véleménye? Mennyire megbízható?
Hogy is működik pontosan ez a tinta palack? Mit kell cserélni? Ugye nem kerül az ember közvetlenül tinta közelébe? Beleteszem a tartályt és kész?
Gondolom lassabban nyomtat bőven, mint a lézeres társai, de ez igazából nem szempont, hanem az olcsóság, és a hosszú, megbízható élettartam.Ne haragudj, nem akarok offenzív lenni, nekem tetszik ez a konstrukció, egy ismerősöm is említette korábban, de Kalandor hozzászólását olvasva, had kérdezzem már meg, hogy a nicked:
epzon és az Epson között nincs kapcsolat?[ Szerkesztve ]
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
epzon
őstag
válasz korpicschess #7669 üzenetére
Sziasztok,
itt egy teszt az L120-ról amit a prohardveresek végeztek, szerintem ez sok mindenre választ ad.
Sebességre nem feltétlen lassabb mint a lézer, 1-3 oldal nyomtatása kb azonos idő alatt történik, mivel itt nincs felfűtési idő.
Garanciakiterjesztést érdemes lehet vásárolni hozzá, hiszen ennél a gépnél a fej a legfontosabb alkatrész és arra is vonatkozik a garancia.
A tintát a külső tartályba kell betölteni, illetve itt egy videó a nyomtatásról.
Szerintem ez jobb készülék mint az L110 én próbáltam mindkettőt nekem ez jobban bejött.
-
Gergőke88
addikt
válasz korpicschess #7669 üzenetére
Az a nyomtató az XP 102-s típusra épül, ami az Epson akkori belépőkategóriás nyomtatója volt.
Ha csak feketét nyomtatsz akkor szerintem a lézerrel jobban jársz.
Nem kell félned a beszáradástól, sebessége is jó, nem fog csíkozni neked...[ Szerkesztve ]
-
epzon
őstag
válasz korpicschess #7672 üzenetére
Nem, a 15 000 oldalnál szivacsot kell cseréltetned arra nem vonatkozik a garancia, de nem vonják meg 15001 oldal után a garanciát
a szivacs cseréje kb 5000 Fta garanciát elegendő az 1 év normál garancia idő alatt megvásárolnod, úgyhogy ha 9-10 hónap múlva elégedett vagy vele akkor is megveheted még, ha nem akkor nem veszed meg.
-
morogx
csendes tag
Sziasztok!
A jelenlegi multis HP L7680 nyomtatóm haldoklik, így szeretnék tanácsot kérni hozzáértőktől, mielőtt belecsapok a lecsóba...
Első és legfontosabb kérdésem, hogy a piacon jelenleg is kapható készülékek közül melyik támogatja az Ubuntut?
Több készülék is versenyben van, de a Linux alatti működésükről biztos infót még sajnos nem találtam. (HP, Brother, Epson, Samsung került képbe eddig.)Nyomtató, lapolvasó, másoló funkciókat használok; az automata duplex és a fax funkció előny, de nem létkérdés.
Havonta 1000, max. 1500 oldal vegyes nyomtatás-másolás - 1/3 fekete, 2/3 színes arányban -, rapszodikus elosztásban. Ritkábban spirál vagy hőkötött formátumú anyagok beolvasása is megoldható legyen.
Mindenképp lehessen olcsó, vagy utángyártott festéket használni hozzá. (Az eddigi nagyjából 5-6 Ft/lap áron dolgozott, de szeretném leredukálni ezt az értéket, ha van rá mód és lehetőség.)
A másolás és nagyítás funkciókat PC bekapcs nélkül is tudja, és magyar menüs legyen a kijelző, és a kezelőpanel.A mostanival az a fő gondom, hogy 4-5 éves (kizárólag eredeti patronokkal) való használat után már nem hajlandó azokat elfogadni, így gondoltam egy merészet: kipróbáltam az utángyártottat. Nos, hiába cseréltem kompletten az összeset, nagyjából egy hétig döcögve működött velük, de tegnaptól ezeket sem hajlandó megenni.
Ezenkívül roppantul erőszakosan harapja be a lapokat, nagyjából évente kellett benne nyomtatófejet cserélni, brutálisan hangos, és már rendkívül sokáig végzi az x laponkénti karbantartást.Mi tudható a fenti gyártók garanciális feltételeiről? Egy vidéki felhasználó számára melyik szerintetek a legkedvezőbb? Elkezdtem visszaolvasni, már zsibog a fejem a sok pro és kontra infótól; remélem, sikerül általatok rendszerezni az eddigieket.
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
morogx
csendes tag
válasz QwErTy42 #7676 üzenetére
Szia,
köszönöm a segítséged!A mostani készülékkel tökéletesen működik a link alatti driver, van azonban olyan infóm, hogy az újabb típusok közül nem mindegyikkel kompatibilis, és a gyártó honlapján pedig hivatalosan "csak" a Windowsos és Mac verziók szerepelnek.
Ezért szeretnék segítséget kérni, hátha van itt Linux guru, aki hasonló kaliberű, fiatal multifunkcióst használ...A Brotherekkel kapcsolatban: az ő patronjaik is chipeltek, vagy elfogadják az utángyártottakat is? Náluk hogy működik újonnan vásárolt nyomtatóknál: mint a HP-nél (garanciavesztéssel jár a nem eredeti patron használata), vagy mint az Epson-nál (nagy ívben tesznek rá, hogy ki milyen festéket használ)?
-
törölt tag
Segítséget szeretnék kérni, nyomtató témában nálam jártasabb emberektől.
Nyomtatóvásárlás előtt állok, de nem tudom milyen illene hozzám.
Eddig tintapatronosat használtam, nem is volt vele bajom, csak az öreg HP besz*rt.Leginkább dokumentumokat nyomtatok, fekete-fehéret és színeset egyaránt, illetve szkennelek. Fotót soha. Tintás vagy lézeres lenne jobb nekem?
Ami fontos:
-wifin keresztül tudjak nyomtatni
-(ha tintás) a 4 színpatron külön cserélhető legyen
-lehessen szkennelni vele
-35.000. forint a keret rá
-olcsó üzemeltetés, mert napi szinten használomMárka és egyéb megkötés nincs.
A segítséget előre is megköszönöm. Tényleg nem értek a nyomtatókhoz, ezért kérek itt segítséget.
-
Razak
csendes tag
Sziasztok!
Azzal kapcsolatban próbálok érdeklődni, hogy milyen árkategóriában vannak jelenleg az olyan fénymásoló amit szeretnék. Követelmények:
-Hálózatban legyen képes nyomtatni úgy, hogy ne kelljen géphez kötni (Wi-fi)
-Szkennelés esetén, vagy egy adott e-mail címek valamelyikére, vagy a megadott gépnek a megosztott mappájában másolja a fájlt. (értelemszerűen többet tudjon kezelni)
-Otthoni használatra lenne, így nem kell nagy teljesítményűnek lennie
-Nem szükséges a színes nyomtatás, de ha tud az se baj
-Olcsón lehessen venni hozzá festéket (ha megeszi az utángyártottat, akkor az is jó)Én amikor megfogalmaztam ezeket az elképzeléseket, akkor olyan 50000 Huf körül saccoltam nagyjából. Reális vagy alul becsültem az árat?
Tudtok ilyen eszközöket mutatni?Köszi előre is!
-
epzon
őstag
válasz #84352000 #7678 üzenetére
vagy a funkciókból vegyéb vissza vagy a nyomtatási költségből, mert ennyi minden nem fér bele ebbe az árba
a legolcsóbb üzemeltetési multifunkciós készülékek közül ebben a kategóriában az EPSON L210-es, ehhez az indulófesték elegendő 4000 fekete és 6500 színes oldalra
utána 2-3000 ft egy tubus tinta ami szintén a fenti oldalszámokra elegendő -
Sera26
aktív tag
Sziasztok!
Melóhelyre keresünk fekete-fehér nyomtatásra készüléket.
Évekig Samsung lézereink (ML-1610, ML-1660) voltak, de sajnos a töltött tonerek minősége egyre rosszabb.Havonta kb. 1000 oldal a nyomtatott mennyiség, ez 100%-ban fekete-fehér.
A cél a lehető legolcsóbb forint/lap lenne, inkább a készülékbe ruháznánk be inkább többet.
-
KTU
addikt
Pedig a 1610 elég gazdaságos otthoni nyomtatókhoz képest, főleg a maiakhoz viszonyítva.
Nem 1000X töltött vackokat kell venni mert az olcsóbb 500 - 1000Ft-al.
Hanem teljesen új utánosat.
Akár a 1660-hoz is. persze ez csak 1500 oldal max."Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
KTU
addikt
Nem,
teljesen jó, csak locsolni kell bele a tintát, ráadásul színes.
Ha csak az nem hogy amennyiben keveset használják, beszáradhat a fej.
Tudom jön valaki epsonoshogyeznemaza......."Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
QwErTy42
addikt
Nem meseszerű.
Képzelj el egy 10 ezer forintos legolcsóbb, legkezdetlegesebb nyomtatót, amit 40 ezerért eladnak.
Ezen az üzleten a gyártó már meg is kereste a maga kis hasznát, a festéket gyakorlatilag önköltségi áron tudja adni.
No meg azt sem szabad elfelejteni, hogy egy műanyagtubust megtölteni festékkel nem akkora technológiai kihívás, mint legyártani egy lézertonert (pláne olyat, mint a Te Samud, ahol a fényhenger(dob) benne van a tonerban).Ez az igazság kérem.
[ Szerkesztve ]
-
epzon
őstag
35 000 Ft-ért semmi trükk nincs benne, annyit tud mint bármelyik másik nyomtatató... festéket helyez el a lapra, jó minőségben
persze ha valaki technológiát akar venni akkor fizessen a nyomtatásért vagyonokat, aki meg olcsón akar nyomtatni annak meg tökéletes megoldás ezek a külső tintatartályos epson gépek
-
epzon
őstag
A fejbeszáradást a nem eredet festékek okozzák. Gondolj bele mi tud beszáradni? A fej? Ami egy fix szilárd anyag, vagy a tinta ami egy folyékony, változó tulajdonsággal rendelkező anyag?
Természetesen a tinta tud beszáradni a fejbe. A gyári festékek bírják azt hogy akár hónapokig is kikapcsolva tarthatod akkor sem fog beleszáradni a fejbe. Az után gyártott festékek pedig akár 1-2 nap állás után is beszáradhatnak
Namármost az epson megoldásában pont az a jó, hogy az eredeti festék piszok olcsó ~2000 Ft/70ml = 4000 oldal, azaz nem éri meg nem eredeti festéket használni
-
ocscsaba
tag
L800-assal szolgáltatást végzünk, minden nap használjuk. Észrevettem, hogy nem árt a gépnek, ha hetente elvégzünk rajta egy fúvókatisztítást. Különben szép fényképeket nyomtat, és strapabíró nyomtató. Az áruházban meg is növekedett az Epson multigépek eladása az elmúlt negyedévben.
-
ocscsaba
tag
A levegőztetés a rendszer működését segíti? Ne legyen vákum?
-
lemusz
addikt
HP Ink Advantage 1515-öt ajánlottátok nekem, most vettem meg médiában, összeraktam, de van egy kis bibi... nem adtak hozzá usb kábelt... ez normális? :S
-
lemusz
addikt
válasz MasterMark #7696 üzenetére
És ha a korábbi epsonost használom hozzá, az jó lesz? Amúgy miért nem adnak hozzá? Nem gondolnak azokra, akiknek először van nyomtatója? Mennyibe kerül egy ilyen kábel?
-
Rotor82
aktív tag
Ez igaz az összes "L" szériás epsonra is? (Nekem L355 van)
És fotóknál mikor/mennyi nyomatnál van értelme ennek a levegőztetésnek? Ha pl. napi szinten ~30 fotó van nyomtatva, vagy ha pl. havi szinten 30 fotó van nyomtatva?
Egyébként nem árt a tintának a nyitott kupak?(szárad/sűrűsödik/porosodik stb)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Canon 1643iF Multifunkciós Mono Lézernyomtató/Másoló/Szkenner/Fax
- T6642/T6643/T6644 Eredeti Epson tinták
- Új, bontatlan tonerek HP, Canon, Kyocera nyomtatókhoz
- Új Epson nyomtató toner M300H ECO 10K (ECOEPM300H) AL-M3000D, AL-M300DN nyomtatókhoz
- Vonalkódolvasó Symbol LS1203, több darab, használt, garanciával, 1D
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest