- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bonaparte77
csendes tag
Ahoj,
Irodai célra szeretnék FF lézer nyomtatót venni, túl sok nem lesz vele nyomtatva (0,5-2e oldal/hó), szempontok:
- minél tovább bírja (most 10 év után dobtunk ki egy HP LJ 6P-t, ami asszem 1x lett javítva, nem hiszem h a mai darabok közül bármelyik bírná ennyi ideig de ne essen szét 1 év után mint egyes eldobható termékek)
- eredeti kellékanyaggal minél olcsóbb üzemeltetés
- duplex legyen rajta
- max 100e
- ne HP legyenEgy elég régi D-Link printserverünk van (LPT portos, raw és lpr módot is tudja), gondolom akkor elég ha egy LPT portos nyomtatót veszünk ami nem filléres fajta és akkor menni fog vele, nem kell külön hálózat, igaz?
Első körben Kyo termékeket néztem meg, mindenekelőtt:
FS-1300D
FS-2000DAz egyik kb 50, a másik kb 100 e körül van, azon kívül, hogy drágább bele a toner és csak 100e oldalra van hitelesítve a dob, van vmi baja az olcsóbb modellnek amiért nem szabad megvenni? Csak mert ennek a szériának egy régebbi darabjáról (FS-1020) elég rosszakat olvastam
Vmi más márkának van olyan darabja ebben az árban amit érdemes megnézni? Xerox, Samsung-ot néztem, a toner jóval drágább bele mint a Kyo-ba, OKI-ról rosszat hallottam (bár nekem kb 1,5 éve megy egy otthon de évi 3-4 e oldalnál nem használom többet), többit nem néztem.
Előre is thx.
[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz bonaparte77 #1052 üzenetére
sztem az LPT miatt a 2000D inkább,de az 1300 is tökéletes,viszont az csak USB-s....
1020D rossz lenne?? az enyémben 60000 oldal van és még max leporoltam
Ha jó és strapabíró nyomtatót akarsz,sztem ne negyon keresgess mást -
szeva000
addikt
válasz bonaparte77 #1054 üzenetére
az is tökéletes nyomtató,abban van LPT tényleg csak már kissé nehézkesebb beszerezni
-
bonaparte77
csendes tag
válasz szeva000 #1055 üzenetére
iponban vagy kyocerashopban asszem mind2 volt, de időközben megnéztem, h 1x ezerért lehet beszerezni USB+10/100 LAN print servereket igényesebb kivitelben is. nem tudom h mekkora fájlok képződnek nyomtatásnál, de sebesség szempontjából valahol számít, ha lecseréljük egy ilyenre a mostani LPT+10 LAN cuccunkat?
Mert ha igen, akkor a 1300D fog játszani ismét. A 1020D-vel kapcsolatos hibát pedig egy fórummal odébb is ugyanattól az 1 usertől olvastam mint itt, szóval nem lehet típushiba -
szeva000
addikt
válasz bonaparte77 #1056 üzenetére
elvileg az usb-s printszervernek is menni kellene símán
-
bonaparte77
csendes tag
válasz szeva000 #1057 üzenetére
Nos beszéltem a főnökkel, aszonta neki mindegy, döntsem el
Szóval most el kéne dönteni, hogy FS-1300D vagy FS-2000D, de lehetőleg racionálisan. A kérdés az, h kb milyen élettartamúak ezek a cuccok, mert 5 év alatt nem fogunk pl. 300,000 oldalt nyomtatni vele az tuti. Bírják tovább is, akár mint a régi HP-k, vagy kb. 5 évre érdemes velük tervezni? (Ez esetben az olcsóbb változat fog befigyelni)Előre is thx.
-
szeva000
addikt
válasz bonaparte77 #1058 üzenetére
ezt úgy kell számolni,hogy kb 100000oldalt bír az 1300D,a 2000D,ha jól emlékszem kb 150-200-at,de lehet 300az ..most lusta vagyok utánalesni,de sok az bizta..(természetesen a 2000D tonere nagyobb és szinte nem sokkal drágább,mint az 1300D toner)Itt az a kérdés,hogy az LPT port kell e.Ha igen,akkor keresel 1030D-t(még kapható) vagy marad a 2000D,ha elég az USB és nem gyilkoljáttok napi szinten a nyomtatót,úgy bőven elég az 1300D is.
Itt a megadott oldalszámok kb reálisak és utána tényleg totálkáros lesz a nyomtató,de addig max leporolni kell őket[ Szerkesztve ]
-
bonaparte77
csendes tag
válasz szeva000 #1059 üzenetére
A 2000D-re 300e oldal v 3 év gari volt a dobra.
Na mindegy, megrendeltem az 1300D-t, meg hozzá egy USB-s printszervert (annak a D-Linknek egy újabb kiadása ami itt üzemel), holnap hozza ki az ipon.
Ha megjött, rázúzok próbaként pár száz oldal PDF-et duplexen, megnézzük mit bír -
szeva000
addikt
válasz bonaparte77 #1060 üzenetére
megeszi azt a párszáz oldalt ..azért lehet nem ártana egy kis ram bővítés benne,ha nagy mennyiségű file-okat dobsz rá
-
bonaparte77
csendes tag
válasz szeva000 #1061 üzenetére
Na megjött, beüzemeltem, egyelőre jónak tűnik, komolyabb nyomtatnivalót még nem küldtem rá. A KX vagy a KPDL nevű drivert ajánlatos e használni hozzája?
Ahogy észrevettem, előbbi mintha több erőforrás igényelne, van az irodában egy selejtezésre váró régebbi Celeronos gép, arra egyelőre a KPDL-t tettem fel, ott nincs status monitor, meg ilyesmi. -
JX
csendes tag
Sziasztok !
Nekem egy Canon Pixma IP 4500-am van a chip csere sikerült müködik is az utángyártott
patronal de a tinta szintet üresnek jelzi lehet csinálni valamit hogy rendesen mutassa a tinta szintet ? ? ?Köszi
-
lacam
aktív tag
Sziasztok!
Epson DX8400-t készülök venni, szerintetek megéri a pénzét?! Milyen az ár/érték aránya?
Utána olvastam, de csak száraz tényeket találtam...milyenek a tapasztalatok ezzel a masinával? Vannak idegesítő problémái? Ha kifogy egy szín, lehet vele nyomtatni? (mintha olyat olvastam volna, h nem )
Előre is köszi az infókat!
szerk: még1 kérdés: ennél a típusnál is beszárad a fej, ha soká nem nyomtat? (tartály csere esetén gondolom nincs fej csere..)
[ Szerkesztve ]
-
H@mu
tag
én is csatlakoznék az előttem szólóhoz, h milyen tapasztalatok vannak róla?
-
Bálint85
senior tag
én úgy szintén
http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...
-
Haby
tag
Sziasztok, színes lézernyomtatót szeretnék venni irodai célokra, tehát a fotó minőség nem fontos, de azért nem legyen gagyi, a fenntartási költségei ne legyenek nagyok, és lehessen hozzá kapni utángyártott tonert. Előre is kösz.
-
samfishR
senior tag
Üdv!
Ismerősöm nyomtatót szeretne venni és ezzel kapcsolatban kérdezlek titeket. Max 20k-t akar rászánni és csak sima szöveget akar nyomtatni vele.
Előre is kösz! -
Tituszazeb
tag
Sziasztok!
Nyomtatót szeretnék venni!
Szempontok:
-csak fekete-fehér nyomtatás, színesre semmi szükségem
-minél gazdaságosabb működés (lézerekhez nem értek, de az eddigi hp5150-mhez még az utángyártott...töltött patron is baromi drága)
-egyszerű kezelhetőség (a hp5150 néha nagyon fura dolgokat csinált, és mindig akkor amikor nagyon nem kellett volna)
-nyomtatási sebesség igazából nem mérvadó
-ja és persze, ha lehet legyen minél olcsóbb
-memóriakártya, hálózati nyomtatás nem kell
-és, ha lehet, akkor legyen azért tartósEsetleg szóba jöhet valamilyen multifunkciós gép is.
Várom a tippeket, előre is köszi mindenkinek a segítséget!Kérek mindenkit, hogy privátban írjon, mert azt jobban észreveszem! Köszönöm! :)
-
Luciferkó
csendes tag
A kérdés adott.
Elsősorban otthoni célokra szeretnék nyomtatót (kb. 400-500 oldal szines dokumentum).
Eddig (kb. 4-5 évig) egy ip3000-est nyúztam. Most úgy gondoltam, hogy -ha lúd, legyen kövér alapon- beruházok egy IP4500-ba,
Most mikor kerestem cikkeket, észrevettem, hogy kifutott termékről van szó, helyette már megjelent az IP4600-as nyomtató.
Azonban mikor néztem a műszaki adatokat, feltűnt mintha gyatrább lennének a jellemzői (annyi hogy több médiumot támogat).
[összehasonlítás]Szerintetek megéri az újabb IP4600-osba beruházni? Vagy esetleg tudtok valami jobb alternatívát?
-
gaben
aktív tag
Brother nyomtatókkal van valakinek tapasztalata,mit kell ezekről tudni?
Mondjuk DCP-150C-vel? -
KTU
addikt
válasz Tituszazeb #1070 üzenetére
akkor xerox 3117 vagy samsung 2010 igaz ezek kifutó modellek, sajna az újak chippesek esetleg Canon LBP-2900
otthonra kisirodába tökéletesek szerintem"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
Vószem
csendes tag
Üdv!
Epson SX405 -ös nyomtató vásárlásán gondolkodom.
Dokumentunokat, néha 1-2 fényképet szeretnék nyomtatni. 20.000 Ft-körül van az ára.Hallott róla valaki valami rosszat?
Vagy tudtok ajánlani erre a célra jobbat, esetleg olcsóbban?
Ha több fényképet szeretnék kinyomtatni azt úgyis elviszem fotóshoz, úgy a legolcsóbb szerintem. -
törölt tag
Üdv!
Tudnátok olyan tintasugaras nyomtatót esetleg ajánlani,ami olyan 10-15 között lenne,és lehet kapni olcsó utángyártott patront hozzá?Főleg szöveget nyomtatnék néha vele,meg esetleg nagyritkán fotót is,nem árt ha azt is elfogadható minőságben tud nyomtatni
Eddig pl ezt találtam pl:
[link]
Igaz ez scannelni,meg másolni is tud,de az nekem mindegy,még jobb is Ha jól látom akkor ehhez lehet kapni olcsóbb utángyártott patront is...
meg ezt:[link]
Más nyomtató esetleg?Mert eddig nem nagyon találtam,amihez olcsó lenne a patron :/
Köszi![ Szerkesztve ]
-
KTU
addikt
válasz #47492352 #1076 üzenetére
egyik kutya másik eb
szoval azt vedd amelyik olcsóbb, söt Vószem fórumtárs álltal említett gép is csak azon több a kábítás és drágább de ua. tudják
ha nem nyomtatsz vele rendszeresen min 2 hetente úgy is el lehet dobni az egészetVószem: remélem olvatad, ha megsértödsz mert nem 1/2órán belől válaszolt valaki....
nem velünk cseszel ki
magaddal"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
anyuka74
tag
Sziasztok! Csatlakozom Tituszazebhez. Ugyanilyet keresek.
Valaki? -
shteer
titán
válasz anyuka74 #1079 üzenetére
Epson D92?
nekem fél éve van, 700 huf bele az utángyártott patron (színenként), 2 hónapig be volt dobozolva költözés miatt és egy fejtisztítás után ugyanúgy hibátlanul nyomtat
egyetlen hibája ha kifogy vmelyik szín, azt azonnal pótolni kell mert anélkül nem nyomtat de ilyen áraknál ez sztem elhanyagolható
szerintem jónak tűnik..
-
KTU
addikt
válasz anyuka74 #1079 üzenetére
[link] Tituszazeb-nek már írtam
kiegászíteném még multifunkciós nyomtatóval, szerintem
Samsung SCX 4521F ua. a toner, mint fent említett sima samsung, xerox nyomtatót"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
anyuka74
tag
Sziasztok!
Kicsit elnéztem, mert nekem multif. kellene
Köszönöm a hozzászólásokat. Ezeken keresztül eljutottam a már Általatok egy biztosan ismert oldalra, amit elég használ6ónak látok. Van összehasonlítás stb. Igaz, kicsit hiányos az info, de egy gyors szűrésre mindenképpen alkalmas. Magam is nekiveselkedem, aztán írok, ha elakadokhttp://www.argep.hu/main.asp?kid=2%2D284&sort=preis
remélem segítek
üdv -
Patentcsávó
tag
Sziasztok!
XEROX 3119-ről tudtok véleményt mondani?
Mono laser, havi kb.100 lap lenne nyomtatva-másolva vele...
A scanner részével lehet jó minőségben fényképet beolvasni és visszanézni monitoron?Köszi a válaszokat.
Majd én tudom...
-
csudri
őstag
Sziasztok!
Milyen tintasugaras nyomtatót ajánlanátok, ha főleg dvd-borítók nyomtatására kellene (színesek), tehát ha esetleg nagyon zabálja a színes patront, akkor olcsó legyen az utántöltés/csere.
Fekete-fehéret eddig lézerrel nyomtattam (jó kis békebeli HP Laserjet 4L, nem dobnám ki, mert van hozzá még 2v3 bontatlan tonerem), de a mostani gépemen nincs már párhuzamos port, van valami megoldás arra, hogy ráköthessem USB-re?
-
tothbe
addikt
A dvd-khez egy ip4500-as vagy akár egy 4600-as Canont ajánlanék. ezek elég spórolósak a tintával, ráadásul utángyártott patronhálózatot is találsz böséggel hozzá.
A 4l-hez pedig csak egy usb-paralell konverter kábel kell és simán fog menni a dolog, inkább tintasugarasokat nehéz bekötni igy, mert azokon nincs alapból betükészlet, lézereknél nem szokott gond lenni. De ha többet szánsz rá, akkor egy párhuzamos portos print szerver cuccal hálózatba is kötheted akár, kb. 10-12ezer Ft-ból ez is megvan. Persze a másik emlitett kábel jóval olcsóbb.
By(e) Tothbe
-
csudri
őstag
Köszönöm! Megnézem a két említett Canon-t.
Közben rájöttem, hogy van ilyen átalakító. Kérdeztem anno egy rendszergazdit, hogy van-e ilyen, azt mondta nincs, csak print serverrel lehet megcsinálni, de annyit nem akartam rászánni. Aztán mégiscsak rákerestem neten és rendeltem az ebayről kemény 900jómagyarforintért kábelt.
-
Uthenger
aktív tag
Sziasztok!
Milyen nyomtatót ajánlatok, amivel lehet dvd-re nyomtatni, és olcsó hozzá a patron?
Használt 10-15K értékben kb.Köszönöm
Fekete, full cover üvegfóliák Xiaomi, Huawei és Samsung telefonokhoz. OE-KVK, BMF-KVK (Kandó) tankönyvek. Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/uthenger
-
mhorvat
senior tag
Sziasztok!
Egy elég régi nyomtató gépezetem van, HP Deskjet 950C. Amit tudni kell róla, hogy egy pénznyelő automata, eddig mindig eredeti patront vettem bele (feketéből és színesből is). Hogy miért? Mert nem használtam annyit, hogy foglalkozzam az utántöltés/utángyártott patron kérdéssel. Aztán benéztem ebbe a topikba és teljes a ledöbbenés. Nagyjából 20.000 Ft lenne bele most egy fekete+színes patron, inkább rászánom magam most már egy gazdaságosabb színes nyomtatóra, s ebben kérném ki segítségeteket.
Amire kell:
- DVD borító nyomtatás (apró képekkel, szövegekkel)
- Fekete-fehér dokumentum nyomtatásAmire nem kell:
- nagyméretű színes képek nyomtatása
- fotónyomtatás
- scannelés, fénymásolás"Követelmények":
- megbízható készülék kell, ezt is jó pár évre venném
- maga a nyomtató reális áron legyen, ne legyen drága a - számomra - felesleges funkciók miatt
- legyen hozzá olcsón utángyártott patron, ami azért "jól bírja" és megbízhatóAzt hiszem nagyjából ennyi. Jó pár oldalát elolvastam a topiknak, láttam, hogy a lézernyomtató hosszútávon megéri a pénzét a tintasugarassal szemben, a hőszublimációsról nem találtam sokat.
Köszönök előre is minden segítséget!
Ui.: HP-t nem szeretnék, egyrészt mert nagyon rosszakat hallottam róluk, másrészt saját tapasztalat, harmadrészt mindent elmond a márkáról, ha megnézzük a nyomtató apróhirdetéseket itt a PH-n.
[ Szerkesztve ]
-
tothbe
addikt
válasz mhorvat #1089 üzenetére
amit leirtál, ahhoz valóban ideálisabb egy szines kis lézer.(Mondjuk árban a 20ezret igen nehéz tartani ezzel, ha jót is akarsz, de 30-35 között már jók vannak és ebbe megéri ennyi pluszt fektetni, mert visszahozza)
Ebböl én egy Samsung clp310-est vagy 315-öst(ha a fekete szin jobban tetszik a szürkénél, mert az ára ugyanaz).
Egy dologra kell csak figyelned, hogy a szines lézerek nem szeretik a fényes/glossy papirokat csak ami kifejezetten lézerhez való, mondjuk a hp-nak van 160g-os ilyen papirja, ami pont a max. szokott lenni ezeknél, de dvd boritónak a legjobb.[ Szerkesztve ]
By(e) Tothbe
-
mhorvat
senior tag
Köszönöm részletes válaszod, sokat okosodtam. Az biztos, hogy még alaposan körüljárom a témát, mert van időm vétel előtt bőven. A DVD borítót úgy értettem ám, hogy csak ilyen hagyományos hétköznapi fénymásolópapírra nyomtatva, semmi extra papír. Fotó vagy bármi egyéb papír egyszer volt az 5-6 év során ebbe a HP-ba is, akkor, amikor kinyomtattunk próbaképpen egy fényképet.
Futtában megnéztem ezt a Samsungot, amit említettél. Ez egyrészt óriási darab (nem tudom, hogy kell-e nekem egy ilyen komolyságú gép), másrészt láttam, hogy 4 toner kell bele, utángyártottat eddig nem találtam bele. Egyébiránt például egy ilyen Samsung-ba meddig bírják a patronok?
[ Szerkesztve ]
-
KTU
addikt
válasz mhorvat #1091 üzenetére
ha olcsó tonerest akarsz CLP300 tipust keress igaz kifutó modell de olcsóbb a toner mint a 310 vagy 315be
vagy Xerox 6110, ami ugyan az mint a CLP300
a lényeg a kerek tonerest keress
ilyet:[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
mhorvat
senior tag
Ahogy én néztem egy, a topikban linkelt oldalon (TintaCentrum), ha minden színt beszerzek hozzá akkor is majd' 20.000 Ft-nál tartok utángyártott termékeket véve a CLP300-ashoz is. Nem lehet, hogy egy tintasugaras megoldás mégis csak olcsóbb lenne nekem a maguk 3-400 Ft-os patronjaikkal?
-
tothbe
addikt
válasz mhorvat #1093 üzenetére
ne a tonerek árát nézd magában a patronhoz, hanem azt is, hogy mennyit nyomtatsz vele egy patronnal szemben. azaz az egy lapra esö költséget számold és abban sokkal jobb a lézer.(Föleg, hogy mint irtad sok feketét nyomsz, annál meg pláne nagy a különbség).
[ Szerkesztve ]
By(e) Tothbe
-
KTU
addikt
válasz mhorvat #1093 üzenetére
tothbe jól írta:
"egy lapra esö költséget számold"sajna szinte már nem is lehet már kapni nagy kapacitású, utángyártott, különpatronos nyomtatót, gondolok itt a Canon PG5BK, CLI8 C M Y patronos nyomtatókra, ill.
Epson nyomtatók már rég kiestek ebből a kategóriábol a TO711 sorozat ki se lehet nyomtatni teljesen a festéket a patronból a chip sokkal hamarabb letilt, cserélsz 1 patront nyom 1 öntesztet cserélheted a másikat, az összeset kicseréled nyomtatsz pár oldalt és kezdheted előröl
de ha ez szimpatikus, nyugodtan vegyél olcsó epson nyomtatót, a patronkereskedők nagyon fognakk neki örülni
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
jamez
senior tag
Olvasgatom ezt a fórumot de nem találtam választ:
A 15-20e Ft-os kis lézernyomtatókat érdemes megvenni. Nagyon kevés nyomtatásra kellene - heti pár oldal -. Tintasugarast nem szeretnék. az üzemeltetésük drága?
pl. XEROX Phaser 3117 ?Ingatlan eladás-vétel, ingatlan jogi kérdések, bérbeadás kérdésed van? Hívj vagy pü.
-
KTU
addikt
-
mhorvat
senior tag
Értek én a szép szóból, nem akarok tintasugarast.
Ezeket a tonereket lehet utántölteni, vagy nem, vagy fajtafüggő? És ehhez a Samu típushoz, amit linkeltél hol, esetleg hogy a legolcsóbb az "anyag" beszerzése?
-
rup1u5
nagyúr
sziasztok!
30 ezer alatt keresek multifunkciós nyomtatót de teljesen analfabéta vagyok nyomtató ügyben.
milyet érdemes?
azt se tudom mi a különbség a tintasugaras meg a lézernyomtató között.
melyiket lenne érdemes venni otthoni felhasználásra?
mondjuk bandit listájából.
győzzetek meg hogy melyiket miért éri vagy miért nem éri meg megvenni.
lehet akár olcsóbb is de nem tudom mennyire éri meg olcsó nyomtatót venni.Why don't you knock it off with them negative waves!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest