- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Philips LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
privacy99
senior tag
válasz brumi1024 #28400 üzenetére
Igazából nagyon örülnék ha igazatok lenne, mert nem lenne rossz érzés hogy nincs i7 a notimban, mert tudnám hogy így is ugyanúgy viszi a játékokat mintha az lenne. De sajnos ez nem így van, ha i7-el vettem volna, 100% hogy gyorsabb lenne jóval.
Pl. Ott vannak a vicces i7, i5 + HD 4000-es integrált kombók, azoknál akkor szerintetek semmi értelme a processzor erejének? Ha jól tudom, rengeteg alkalmazás használja ki a processzor erejét.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz privacy99 #28399 üzenetére
Itt nem azzal van a probleéma hogy 1600-as ramod van, hanem az hogy képes vagy még mindig agyon okoskodni magad, ùgy hogy mint látjuk nem sok közöd van a dolgokhoz.
Amúgy a legjobban az tetszett hogy mikor írtad ~160 ezerért szerinted a legjobb gépet választottad (egy Asus "K" szériát)...
-
Pocok256
veterán
Nagyon halkan megjegyzem, hogy épp böngészésnél hasznos a gyors proci ugyanis mikor építi fel a gép a honlapot amit már letöltött bizony többszálúsítva számolja ki azokat a szükséges adatokat. Persze ha nem egyszerre 20-30 lapot nyitsz meg mint nekem a böngészőm akkor ezen sokat nem fogsz észrevenni.
Csak a miheztartás végett írtam le.
Amúgy privacyt ne etessétek már ... rosszabb mint egy troll.... ignore és kész....HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
B-L-A-C-K
titán
válasz B-L-A-C-K #28402 üzenetére
Azért annyit megkérdeznék tőled hogy mire alapozod azt hogy annál az Asusnál adott áron nincs jobb vétel Vagy ezt úgy kell felfogást úgy kell érteni, hogy szerint azért mert ebben 1600-as memóriák vannak azaz ezért verhetetlen ajánlat
Amúgy nyugi hébe-hóba betévednek ilyen ultraokos emberek, szóval nem lepődünk meg nagyon rajtad...
Pocok256: Ez elvileg igaz, gyakorlatilag már nem (vagyis én nem tapasztaltam), múltkor pont egy i7-es volt nálam ami frissen volttelepítve, és azon neteztem 1 napig, egy minimális gyorsulást se éreztem böngészés alatt i3-hoz képest (+ persze ezen kívül már volt jó pár i7 géppel dolgom ugyan ez a szitu volt). Pedig egyszerre átlagosan 15 oldal minimum megvan nyitva...
+ Meg kell említsem hogy még mindig megvan a kis 5-6 éves HP 530-as amiben T2600-as proci van, és néha azt érzem hogy gördülékenyebben megy a böngészés azon mint az E5520-ason i3-ommal.
[ Szerkesztve ]
-
G-lader
tag
válasz privacy99 #28392 üzenetére
(OFF)Szia!
Csak hogy egy kicsit én is hozzátegyem a tapasztalatomat, a mostani gépem ami egy ivy i5 ULV procis gép, azaz a 2 mag x2 szál iGP és alacsony fogyasztásra van optimalizálva nem teljesítményre az egy SATA2-es SSD-vel is gyorsabb mint az előző gépem ami egy Sandy i7 4mag x2 szál dVGA sima HDD-vel! Tanulság: Hiába sokkal erősebb a régi processzorom (Benchmarkok szerint a régi 5600pont az új meg csak 3500pont) mégis sokall gyorsabb hétköznapi használatban (PS, Corel, nagy ACESS adatbázisok megnyitása) az új gép, így számomra 1értelműen kiderült hogy nem a processzor meg nem a ram a szűk keresztmetszet, hanem a HDD. (vagy nagyon nagyot tévedtek a CPU Benchmarkok ??? )
Amúgy a ram-oknál ne csak azt nézd hogy 1333-1600-1866-2133-as hanem az időzítéseket is, mert szar időzítésekkel egy 1866-as ram akár rosszabb teljesítményt is hozhat mint egy 1600-as jó időzítésekkel.(/OFF)
Amúgy még annyit szeretnék a topichoz hozzátenni - az itt tanácsot kérőknek - hogy ne csak a gépek hardverét nézzétek, higgyetek az itt tanácsot osztóknak, a gépek minősége, anyaghasználata sokkal többet számít mint 100Mhz ide vagy oda. Inkább vegyetek egy üzleti gépet i5-el, mint egy consumert i7-el. Én most sokadik laptopomnál rászántam magam és megvettem egy üzleti gépet (igaz kb. feléért megkapható ennél "erősebb" hardver is consumerben) de mivel sokat utazok, cipelem a gépet, engem megnyugtat az az érzés hogy ha megfogom a gépet az anyagok atomstabilak, olyan érzést keltenek hogy akár rá is ülhetnék a gépre nem lenne semmi baja, és mindezt egy ultrabook-nál!
Amiről itt még elég kevés szó esik, pedig notebookoknál egy nagyon fontos tényező, az a tapipadok minősége, mérete. Szerintem ezt jobban figyelembe kéne venni főleg az utóbbi időben amikor már egyre jobban terjednek a tapipadba integrált egérgombok, mivel egy notebooknál ez is egy nagyon fontos dolog (emlékszem még arra a HP gépemre amivel a szar tapipad miatt (sem) tudtam együtt élni).
Ja és a matt kijelző nem mindenkié, aki notebookot akar venni az sztem nézze meg élőben hogy milyen a matt, milyen a fényes kijelző, és neki melyik lenne a jó, amire ő használja melyik a jobb választás. Én pl. csak beltérben használom a gépemet, és visszasírom a régi glossy kijelzőmet persze mindezek mellett nem vitatom hogy aki kültéren napfényben használja a gépét neki aranyat ér a matt felület.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz privacy99 #28401 üzenetére
Jaj erre még válaszolnom kell:
"Igazából nagyon örülnék ha igazatok lenne, mert nem lenne rossz érzés hogy nincs i7 a notimban, mert tudnám hogy így is ugyanúgy viszi a játékokat mintha az lenne. De sajnos ez nem így van, ha i7-el vettem volna, 100% hogy gyorsabb lenne jóval."
Ezt elfelejtetted elolvasni?
(#28396) B-L-A-C-K:
"A noti vga-k többségét maximálisan kihasználja az i3-as proci is, azaz ha i7-es van a gépedben nem fog jobban menni tőle a játék akármennyire is szeretnéd (ezek nem pc-k ott van értelme), csak akkor, ha támogatja az adott játék a 4 magot, de ezek a játékok ritkák jelenleg...
-
G-lader
tag
válasz Pocok256 #28403 üzenetére
"Nagyon halkan megjegyzem, hogy épp böngészésnél hasznos a gyors proci ugyanis mikor építi fel a gép a honlapot amit már letöltött bizony többszálúsítva számolja ki azokat a szükséges adatokat. Persze ha nem egyszerre 20-30 lapot nyitsz meg mint nekem a böngészőm akkor ezen sokat nem fogsz észrevenni."
Laptop vásárlás előtt hogy felmérjem kb. milyen processzorra lesz szükségem az új gépemben, a régi Sandys i7-em-en loggoltam a processzor kihasználtságát, és gyakorlatilag 50% fölött nem is járt, de jellemzően (90%-ban) a 0-5% között volt a processzorom kihasználtsága mindez annak ellenére hogy tipikusan az az ember vagyok akinek 20-30 ablak fut a firefox alatt. Most az i3 is ugyanolyan gyorsan tölti be a böngészőt mint az i7 tette. Mindezek után komolyan felmerült bennem hogy milyen alkalmazások tudják kihasználni egy i7 erejét?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz G-lader #28407 üzenetére
"Mindezek után komolyan felmerült bennem hogy milyen alkalmazások tudják kihasználni egy i7 erejét?"
Videószerkesztés/vágásnál erősen érezhető az i7-es teljesítménye, illetve további processzorigényes programoknál, amúgy átlagos felhasználásban teljesen felesleges, ezért is hangoztatjuk ezt mindig, de sokan ha meglátják hogy egy gépben i7-es van megörülnek, és az kell nekik...
[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
válasz G-lader #28407 üzenetére
Böngészési szokasaim közé tartozik, hogy a böngésző mikor elindítom akkor ott folytatja ahol abbahagytam. Ez nálam 20-30 lapot is jelenthet és abban a 10 secben míg tölti ezeket lapokat bizony mind a 4 szálqt 100% ig kihasználja.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
G-lader
tag
válasz Pocok256 #28409 üzenetére
Érdekes, én ugyanígy használom, azaz firefox onnan indul ahol bezártam, átlagban 15-25 lap szokott megnyitva lenni, és mégsem ugrik fel ekkorát a processzor használat. Most extra többször is megnéztem 20 lappal, és nem tapasztaltam ilyen szintű ugrást, az 1-es fizikai mag az felment 50% fölé (de közel sem 100-ig) a 2-es fizikai mag 50% alatt maradt. Firefox betöltés lapokkal 4mp.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Ismerős bízott meg, hogy nézzek laptopot neki 150-160 k körül.
Álatlános felhasználásra: net, filmek, casual játékok, képszerkesztés (otthoni szinten).
FONTOS: megbízhatóság, lehetőleg kis súly, vékony kialakítás (ultrabookokat nézte, csak az drááága).
Extra kívánságok nincsenek, LED ~14 kijelző, min. 320 GB HDD, ram lehetőleg 4 GB,OS nem feltétel, HDMI kell rá, és USB 3 is. Teljes billentyűzettel lehetőleg. Vásárlás 1 hónapon belül lenne.
Márkában Lenovo, Dell, Acer, vagy ami ajánlott.
Prociban i3/i5 sztem elég jók (i5 Lenovo volt a kezem között, meg i3 Acer is).
Köszönöm!(#28408) B-L-A-C-K: erre azt szoktam mondani: nem mindegy netezéskor, h i3 vagy i7 van idle a gépben?
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Tikakukac
titán
válasz ViZion #28413 üzenetére
14"-ban teljes billzet szvsz elég esélytelen. Méretbeli problémák miatt többek között. Ilyesmit néznék.
Ha lehet nehezebb is, akkor az ezredes gépét itt alattam megfontolhatod, én csak emiatt zártam ki.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
economys
csendes tag
Szerintetek reális ez az ár ezért a notiért?
A telefonszámom egyben Viber is tehát ott is elérsz értelemszerűen.../06307413081/ NON-STOP
-
Tikakukac
titán
válasz economys #28416 üzenetére
Még ha fele ennyi is lenne, akkor sem lenne érdemes megvenni. 2 Albacomp gép volt eddig a környezetemben, ahhoz képest megváltás gyakorlatilag a legalja nagyobb brand gépe is.
ViZion: Ha inkább otthon van és megbízhatóság, akkor a fentebbi Dell kell neki, utólag meg úgy rak bele SSD/HDD/RAM kombókat, ahogy akar. Sima PS-ezés közben azért nem fog kelleni egy i5, bár kinek mi a sima PS, én lazán Gimpelgetek nagy képeket fele ilyen erős konfigokban is.
Ez ilyen klasszikus háromszög szabály, 2-t választhatsz, szóval teljesítmény, kis súly, megbízhatóság együtt nagyon ritkán jár. Vagy soha.Ha egy könnyű és moderáltan erős gép kell, akkor az a Fuji fog nyerni, az a Toshiba meg 17"-os remélem azt látod. Abból 3 olyan gép kijön az előzőből súlyban
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
ViZion
félisten
válasz Tikakukac #28414 üzenetére
Végül ahogy beszéltem vele, igazán nem számít a teljes bill neki. És ha választani kell a teljesítmény vs. vékonyság között, akkor inkább a teljesítmény... mivel főleg otthon használja majd.
Erről mi a vélemény? 3 év gar, nagy HDD, sok ram, PS/LR-re is befogható sztem már.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
Nah, vékonykába meg ezt találtam hirtelen. Kicsit szerényebb CPU, illetve Toshibával még nem volt dolgom (nem úgy ), szal. minőségére passz.
Amúgy Inspiron vs. Latitude mi a különbség? Anyagminőség, vagy mi?
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
runner 125
nagyúr
válasz ViZion #28419 üzenetére
Ezeket ne.
A linkelt gépek már 15,6"-osak. Belefér akkor mégis ez a méret?
Mert, akkor a Fujitsu A532 a legjobb minőségű gép az említett célra, azért a pénzért."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
ViZion
félisten
válasz runner 125 #28421 üzenetére
Jajj. Kijelzőre a minimum 14˝-os, ha nagyobb nem gond. Rosszul írtam, bocsánat
Saját ellenszenvemel kell megküzdenem, ami a régi FuSi és HP notikból fakad...
Dell, Lenovo esetleg? Ezekkel még gondom nem nagyon volt, akinek ilyent hozattam.[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz runner 125 #28423 üzenetére
Ezek jónak tűnnek! (Lenovo nagyon jó és k#&@szép!)
Amit fentebb linkeltem Dell Inspiron az milyen?OK, köszönöm még egyszer! Ha megfelel valamelyik, akkor végeztem, ha nem, akkor jövök még
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz ViZion #28424 üzenetére
Dell belépő modellje, konkrétan a legalja.
Rossz anyaghasználat, kopogós, kopós műanyagok jellemzik. Azt ne.Ha, Inspiron, akkor minimum 5520, vagy 7720 de az már más árkat.
Lenovo-ból nézzétek még meg a Z500-asokat, Z580-akat, azokkal is jól jár.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
sch_a
addikt
válasz Dhampir #28426 üzenetére
Win8-hoz való driverben már nincs ez benne.
Egyébként másodjára megy a gépem szervizbe, kérdezem a supportos srácot, hogy szükséges-e ismét "eredeti operációs rendszer visszaállítása" címén formázni a HDD-t. Azt mondja igen, ez az általános eljárás. Ez komoly? Más gyártóknál is van ilyen? Meg miért román ügyfélszolgálatosok beszélnek a magyar a ügyfelekkel a Lenovonál?
-
ryori
senior tag
akkor módosult az igény, 120.000 max, munka,zene,film. a lényeg hogy egy jól összerakott megbízható gép legyen, ami pár évig tutira jó lesz! erő nem igazán számít, de azért egy 2mag, 2ghz jól jön. linuxot akarok majd rá, eddigi tipp egy fujitsu A512 volt,
-
Dhampir
félisten
Azt nem tudtam, de én még ragaszkodnék a W7-hez.
Ilyen "kiszervezett" ügyfélszolgálat a Dellnél is van és a HP-nál szintén. A Fujitsunál nem tudom, de náluk legalább még hazai a szerviz. A Dellnek meg némelyik géptípus esetében házhoz jön a szervizszolgáltatás, ilyesmit érdemes választani egy géppel együtt, mert csak "szívás-rívás" lesz egyébként.
[ Szerkesztve ]
-
Watto1991
senior tag
eBay-en való nézelődés közben láttam olyat, hogy a DELL NBD-s garis gépekhez odaírták, hogy vásárláskor kérjük el az eredeti vásárló adatait, mert probléma lehet a gariztatással. (Elvileg ezt kell kitölteni, hogy az új vevő is igénybe vehesse az NBD garaciát) Gyakorlatban mennyi igaz ebből ? Mennyire akadékoskodnak ?
-
ViZion
félisten
válasz Dhampir #28430 üzenetére
Beszéltem a boltal ahol vennénk (vidéki műszaki, de sok laptopot adnak el). Ők Asus és Acer laptopokat preferálnák, mert mindkettőnél 2 év gar (Dell 3 év), de ha gond van, akkor telefon vagy mail és elviszik pár napon belül az üzletből, és 1-2 héten belül jön is vissza a cucc.
Dell és HP levelezős-telefonálós-húzódozós, ráadásul a futárt nem a szerviz küldi, a boltnak kerül pénzbe. Állításuk szerint körülményesebbek sokkal.Lenovoról sokat nem tudtak mondani, mert az eddigi eladottakból még nem volt garis probléma (tízes nagyságrend csak, a többihez képest elenyésző %-ban forgalmazzák).
-
Dhampir
félisten
-
runner 125
nagyúr
válasz ViZion #28432 üzenetére
Gratulálok nekik, ez aztán érv az Asus és az Acer mellett.
Asus K széria és a szerviz is notebook fronton a lehető legrosszabb választás. Szervizre is volt jó néhány panasz, s a K Asus-ok "minősége" kritikán aluli.
Acer szerviz is Brno-ban van, minőséget tekintve ők sem képviselték soha a csúcsot consumer kategóriában.Futárgarival dolgozik egyébként a Lenovo, HP, Toshiba, sőt tudomásom szerint Samsung-nál is átálltak erre. Fujitsu-nál és bizonyos Dell (consumer-eknél) szervizgari van. Szvsz ennek is van előnye - ha, bármiféle garanciális fennakadás van, nem csak a virtuális asztalt lehet felrúgni.
Mostanság sokszor elhangzott, legjobb garit a Dell NBD nyújtja, aztán az Asus-on kívül kb. teljesen mindegy melyiket veszitek e tekintetben, de az akkor sem érv az Asus, Acer mellett, h "mindkettőnél 2 év a gari, s Ferike haverjai ezt a két márkát preferálják."
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
ViZion
félisten
válasz Dhampir #28433 üzenetére
Ismerem a Lenovo-t, nem véletlenül írtam (lehet átfutottad), hogy első sorban Dell vagy Lenovo... És írtam, h a boltban is azt mondták a Lenovoval nem volt garis gondjuk -de keveset is adtak el.
Itt ASUS X55 meg ilyesmik vannak, ezekre van a tömegnek igény ($$$)... és sztem természetes, hogy a boltos véleményét is megkérdeztem - ettől még nem lesz szentírás amit mond.
ASUS-t a sok HDD hiba miatt nem merném ajánlani senkinek. Jah, mellesleg a kifutó brazos notik még csak most vannak fellendülőben, az emberek várják mint a Messiást...
Szal. _ha én venném_ akkor Lenovo vagy Dell lehetőleg, és HP, ASUS: NEM. Várom a boltból az árat, megmondom az ismerősömnek, utána döntsön belátása szerint a saját pénzéről.
Tényleg köszönöm a segítséget! Ha mégsem lenne jó a fenti 2 gép (árban, vagy színben vagy mittomén ), akkor jövök mégHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Tikakukac
titán
válasz ViZion #28435 üzenetére
HDD nem Asus hiba, globális gond, az összes vinyó olyan pocsék minőségű, hogy hihetetlen manapság. Ez nem az ő saruk.
HP-ból Probook és fentebb semmi gond nincs (sőt), nem tudom mi a gondod velük, én már egy 2530p-vel is leélném az életem. (Pedig azért x200s mögül azért illik elfogultnak lennem )
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Tikakukac #28436 üzenetére
HP-vel az a gondom, h megveszik mert HP, az ócót, használtat, stb. és ezekkel találkozom.
Feltételezem abból is van jó, de amúgy maga a cég sem szimpatikus
Inkább egy régi Thinkpad mint egy új HP, evvan. Ahogy pl. MSI mobo-t sem vennék, pedig van Millitary Class meg hasonlók, de nem érezném jól magam vele.HP 630/635 többnyire.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz ViZion #28437 üzenetére
Hát nem tudom milyen HP-kal futsz össze, 2510p, 2530p, 6930p, 8440p, 8510p, 8530p meg még jó néhány típust használtam, mindegyik páratlanul remek gép volt, pláne, amennyibe kerültek. Ha lehetne moddolni egy AFFS-t a 2530p-be én elgondolkoznék a cserén is. A mostani DTR-t pedig tuti, hogy egy 8530-ra cserélném, mert minden más gatya, vagy nincs.
Azt meg válasszuk szét, hogy marketing és valós tudás. Mindenki ír hülyeségeket zsákszám, de néhányan raknak le valamit az asztalra is. Továbbra sem értem ezt a dolgot. A G meg 6*0 sorozat nyilván pocsék, de a belépők kb. mindenhol ilyen hulladékok, ez nem érv.[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz ViZion #28437 üzenetére
Túl sokat jársz "abba" a boltba.
H lehet, - de most tényleg - , ilyen ellenérvet felhozni, h "HP-vel az a gondom, h megveszik mert HP, az ócót, használtat, stb. és ezekkel találkozom."Ennél már csak a nyomtatós példa jobb... ("Azért nem veszek HP notebook-ot, mert szarok a nyomtatóik")
Szóval na, remélem érted, h közhelynél is gyengébb érvekkel nem lehet elítélni egy notebook gyártót sem.
A HP-nek is vannak olcsó, kerülendő (G6, 630, 635..) gépei, de a ProBook-ok kifejezetten jó minőséget képviselnek, és ajánlottak is, nem beszélve az Elitebook-okról, amelyek minőségben a világ elsők között vannak."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Kbali
nagyúr
válasz runner 125 #28434 üzenetére
Múltkor belinkeltem, hogy a Samsung is már háromféle garanciát kínál (más-más áron, más-más termékszegmensben): azaz nekik is van futáros, bevivős, ill. házhozjövök javítani típusú.
-
Atimester
aktív tag
Sziasztok!
És mi a tapasztalatotok a Fujitsu notebookokkal?
Mennyire tartósak, megbízhatóak?
Milyen a szerviz szolgáltatásuk? -
G-lader
tag
Nekem HP-val volt ilyen tapasztalatom, titkosított rendszer volt a gépen, extra kértem ne qrják el, persze sz@rtak rá és telepítették a gyári rendszert.
Lenovo T szériánál hibás HDD problémámra (1 bad sector) az új HDD-t simán elküldte nekem postán a szerviz, úgy hogy a hibás darabot még fel sem adtam nekik, ja és az új HDD nem volt előtelepítve meg semmi, Lenovo-s zármatricás kis tasakban szűzen jött. SmartService-nek sok sok +++++++ tényleg rugalmasan kezelték a dolgokat!
@ViZion
"Dell és HP levelezős-telefonálós-húzódozós, ráadásul a futárt nem a szerviz küldi, a boltnak kerül pénzbe. Állításuk szerint körülményesebbek sokkal."
Én (igaz kb 1 éve) a HP-val azt tapasztaltam, hogy telefonáltam, másnap futár jött, műanyagládába bedobtuk a gépet, lezár, futár elvitte, aztán idővel hozta vissza, futár rendeléssel sosem volt gond, mondjuk a szervizelés minőségével annál inkább, a vége az lett hogy a HP (nem nem írtam el, tényleg a HP) visszafizette a gépem vételárát.
[ Szerkesztve ]
-
Atimester
aktív tag
Köszi!
Mi általában a 130-180 ezres kategóriából vásárolunk.
Nekem Acer TravelMate van. Nem tökéletes, de elmegy.
Anyámnak egy Dell. Nagyon sérülékeny. És 1,5 év után az akksija kuka. Nem is hajlandó róla elindulni.
A húgomnak meg van egy 8-9 éves MEDION laptopja, ami még mindig megy, és kb 10 percet még az aksija is kibír. (Ez valami német márka, és megérte az árát.)
Most ezt szeretné lecserélni, és azért figyelem a hozzászólásaitokat, hogy miből érdemes manapság válogatni? -
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Egy új X54C-t érdemes lenne lecserélni egy használt Latitude E5420-ra?
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
-
sch_a
addikt
válasz G-lader #28443 üzenetére
Arra azért kíváncsi lennék, hogy miért van erre szükség, hogy még külön kérésre se képesek békén hagyni a HDD-t. Azt mindjárt gondoltam, hogy nem azzal a rendszerrel tesztelik, ami rajta van, de azért direkt megkérdeztem, hogy gond-e, ha rendszer nélkül küldöm vissza (SSD-n van). Tényleg nem értem mi szükség van rá, hogy a HDD-t piszkálják. Főleg hogy szerintem egyáltalán nem is tesztelték mielőtt visszakaptam, mert nem hiszem hogy olyan nehéz kiszúrni egy 95 fokos GPU-t.
-
-
Armagedown
őstag
Ezt a laptopot segítenétek beárazni ?
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest