- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brumi1024
veterán
válasz piRate_nEx #27898 üzenetére
És ha jól emlékszem a 768mb-ostól nem csak memóriában különbözött az 1 gigás, hanem erősebb is volt, és a 650m sli a 768-ast közelíti meg a notebookcheck szerint.
-
Gedeon31
addikt
válasz piRate_nEx #27900 üzenetére
Köszi
-
Gedeon31
addikt
válasz runner 125 #27903 üzenetére
Köszönöm
-
-
-
sunyi18
tag
Hali,
Acer aspire E1-571 Laptopról szeretnék véleményt kérni, megéri-e ezt az árat?
Ugyebár linux van rajta..probléma mentesen tudok rárakni win7-et?válaszokat előre is köszönöm,sziasztok!
[ Szerkesztve ]
MSI B85-G43 i5 4750 CoolerMaster Hyper 103 2x4GB Corsair 1600 Samsung 840EVO 120gb SSD CoolerMaster GX550W Zalman Z9 Plus
-
padi68
senior tag
Sziasztok, új laptopot vagy pc-t vénnek céges keretek között, ezeket viszont csak win8-as szoftverrel lehet megvenni
kérdéseim:
- hogy milyen hátránya van a szoftvernek?
- minden fut rajta rendesen ami a win7-en?
- dell inspiron 7720; i7;17,3" ; 3év gari; 8gb; 1TB vagy samsung np350v5c-s04hu; i7; 15,6"; 8gb; 1TB; 2 év gari?kösz!
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
_adaml21_
őstag
válasz padi68 #27910 üzenetére
Hátránya: nincs start menü, régi motorosoknak szokatlan, egyénfüggő, milyen gyorsan lehet megszokni (ha meg lehet). Egyébként minden ugyanaz.
Szoftverek döntő többsége fut ugyanúgy, mint win7-en, ami mégsem, ahhoz már legtöbb esetben régóta kinn van valami patch, vagy újabb verzió.Én a kettő közül a Dell-t választanám.
-
-
Sonic*
aktív tag
Erről mi a vélekedés??
Acer Aspire 5738G
Majd kiderül..vagy beborul!
-
Chaser
legenda
válasz kerekfej #27907 üzenetére
Én mindig szerencsés voltam tuningban Ha komolyabban foglalkoztam volna vele valszeg sok WR listán ott lennék. De nem láttam kihívást abban, hogy csoda tuningra termett cuccokkal szálljak be a "nagyok" közé. Nekem elég volt, hogy sárgultak mit művelek filléres cuccokkal amiket soha nem válogattam vagy tesztelten vettem.
Ez belefért volna WR10-be.
250W-os FSP táp, 666-os corsair value majdnem 1000-re hajtva - ment többet is - , valami 12k-s GB lap, egy CM hyper amit piacon vettem 500 ft-ért.
Forrás. Engem hagytak az első helyen, mert csak lipi67 tudta megdönteni a rekordot miután eladtam neki a kis csodámat és a 4-5x annyiba kerülő felszerelésével kicsit ráhúzott az eredményemre.
Ez volt a legszebb eredményem, ebbe bele is sárgultak rendesen a "profik" ez volt az utolsó tuningom, a csúcson kell abbahagyni_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Spiggy
csendes tag
Sziasztok!
Fontolgatom, hogy jó öreg, még anno Sulinetre vett (tehát kb. 10 éves) asztali gépemet lecseréljem. De nehezen tudom kitalálni, hogy mégis mit keressek.
Ami egyenlőre biztosnak tűnik, hogy laptopban gondolkozok, amit többnyire otthon, dokkolóval, külön monitoron (néha duallal), billentyűzettel használnék...
...de mire is..
Elsősorban tök átlagos célokra, mint internet, word, excel és társai. Azonban ritkán szeretnék tervező szoftvereket használni. Elsősorban Inventort (2010-2012 közöttit) (és AutoCAD). Nagy ritkán, ha melóhelyen nem tudok egy-egy tervezési melót elkezdeni, befejezni, akkor szívesen csinálnám inkább itthon, mint bent maradni. Nyilván ehhez erős gép kell, de nem akarok csak ezért atom gépet venni, mivel ez a tervezési téma max 1-2 alkalom lenne havonta, és azért elviselem, ha nem a leggyorsabb, akadás mentes. Persze nem akarom azt sem, hogy egy egyszerű pl. csapágyazott tengelyt ne tudjam kétszer körülforgatni a tengelye körül..
Emellett nem baj, ha játékok elfutnak rajta, de ez nem alapkövetelmény, a grafikus témának inkább az Inventor fele kellene hajlania. Mindenféleképpen egy 120Gb-os SSD-t szeretnék a belső vinyó helyett, és USB 3.0-ás külső vinyót használnék (az már úton is van).
A kerek nagyon maximum 200k, és csak teljesen új verzióban gondolkoznék, amiről számla van.jah igen, amikor nem "asztali" gépként használnám, akkor kizárólag net, levelezés menne a gépen.
Előre is köszi, ha valaki tud nekem segíteni, nem szeretnék belefutni, hogy nem olyan gépet veszek, ami megfelelő, mivel a laptopot se szeretném 2 évente cserélni :-)
Köszi.
-
Tikakukac
titán
válasz Spiggy #27915 üzenetére
Tehát a keret olyan 170k, mert az SSD és keret az 30k lesz.
Ez meg ez lehet a jó megoldás.
Mondjuk a hardvert neked kéne tudni, mert amiket írsz jó, de aligha akad emberfia, aki megmondja, hogy elég-e egy A4 vagy kell az i7 ehhez. Én infós vagyok, ha progoznál, akkor tudnék mondani valamit, így csak tippelek, hogy az i5 azért elég bőséges lehet.
Ja igen, azt nem is írtam, hogy a dokk az álom, ennyiből konzumer lesz és cső.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Dyde
aktív tag
válasz Tikakukac #27916 üzenetére
Én is pont ez a 2 gép között vacillálok egy ideje. Ma bementem Laptopszalonba megnyomkodni őket. Háááát a Dell nekem nagyon nem jön be Az a müanyag meg a levehető fedlap elég gagyi külsőt ad + billentyűzete sem jön be. a Z580 viszont elég pöpecül néz ki, meg fém a borítása is. Spec. kb ugyanaz mindkettő, csak ugye dell 3 év gari vs Lenovo szebb kinézet/összeszerelés. Nálam legalábbis
-
_adaml21_
őstag
válasz Spiggy #27915 üzenetére
Én elég gyakran használok AutoCad-et, Inventort, és Solidworksot (ezen felül néha Creot, de ez most mindegy), és azt kell, hogy mondjam, nem kell erős gép ahhoz, hogy modellezni, rajzolgatni tudj. Ahhoz kell erős gép, hogy mozgásszimulációt, végeselem elemzést, fotórenderelést végezz, vagy nagyon durva, 4-500 alkatrésznél is több darabból álló összeállítási modellt kezelj.
Ha mindezek nem állnak fenn, és a legújabb játékokról is hajlandó vagy lemondani, de örülnél egy dokkolható, masszív összeszerelésű, (várhatóan) hosszú élettartamú, hordozható üzleti notebooknak, akkor én elsősorban a Dell Latitude szériáját javasolnám, 13-14 colos kivitelben (mivel említetted, hogy van külső monitorod, ha esetleg tervezned kell).Mindenképp olyan procival vedd, amiben iHD4000-es VGA van integrálva, hogy hosszú távon biztosítsa a megfelelő grafikai teljesítményt. Egyébként alapszintű Inventorhoz-Autocad-hez bőven elegendő az i3 is.
Latitude i3-mal + 120GB Samsung SSD ~212k. Én a helyedben ebbe az irányba mennék el.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Edigiben van Z500 190-ért. Érdekes, garra két évet írnak, úgy tudom 3 év a gari.
adamlukacs: adamlukacs: E5xxx dokkos? akkor visszavonom a 200k alatt nincs dokkos gépet. Igaz más kérdés, hogy új gépekhez elég arany áron adják a dokkolót.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Tikakukac
titán
válasz Chaser #27922 üzenetére
Nem feltétlen hamis, mert ha az SSD is benne van a 200k-ban, akkor dokkos márpedig nincs 170k-ból.
Hacsaaaak. Pölö a fullkonzumer HP-m is kapott oldalra dokk csatit, nem olyan látványos, mint a nagytesóké, de van. Szóval a remény hal meg utoljára.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Spiggy
csendes tag
válasz _adaml21_ #27920 üzenetére
aham...viszont ebben nincs SSD, tehát ez már inkább tűnik kereten túlinak... tudsz esetleg alternatív megoldást? Véletlen sem szeretnék 4-500 alkatrészből álló összeállítást forgatni, max. 20-30 :-) Játékban bármiről lemondok... Ami jó lenne, kicsit nagyobb kijelző (ha nem asztaliként funkcionálna)...
-
-
Spiggy
csendes tag
az szép :-)
-
padi68
senior tag
adamlukacs+ btudos
miért a dell? rosszabb a samsung?
esetleg még Hp-k vannak 2év garival simán netezésre, filmnézésre használom.
van egy 23,5” full HD monitorom azt használom fő képernyőnek….
a +1 év gari megér szerintetek +37ezret/ igaz a dellben Nvidia van szemben a samu Amdradeon HD 7670M 2Gb-vel…
mellékletben 1 kép a négy lehetséges gépről….
most is dellem van: i5-2410M cpu; 2,3GHz; Ram 4GB;
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
_adaml21_
őstag
válasz Spiggy #27931 üzenetére
Huh, hát ezt semmiképp, ez a kábé a legrosszabb, amit választhatsz.
Van ennek a Latitude-nek 15"-os változata is, ez volna az. Sajnos drágább még 5ezerrel, mint a 14"-os társa.
Én azt gondolom hogy az a plusz 12ezer (vagy 15"-os esetében 17ezer) forint ráfordítás megérné, egy igazán tartós, és megbízható gépet kapsz, aminek óriási előnye még az NBD garancia (telefon, másnap hozzák a hibás alkatrészt, és kicserélik az otthonodban/munkahelyeden).Fujitsu Lifebook szériája jó még üzletiben, csak hirtelen egyetlen Ivy Bridges (iHD4000-es) gépet nem találtam, talán a többiek. Ezekben viszont biztos, hogy nincs dokkolási lehetőség.
Hardveraprón hirdetnek esetleg új, de számla nélküli gépeket, amikre érvényes a garancia természetesen (tehát saját részről én be merném vállalni, sőt, előnyben részesíteném a boltival szemben).
padi68:Na azért álljunk meg két szóra, ez a Samsung, és a Hp 4540s sem egy kategória (messze nem) a Dell Latitude-ökkel. Nagyon nem. Olvasgass csak utána, röviden csak annyit mondok, hogy tipikusan azt a hibát követed el, hogy csak hardver alapján akarsz megítélni egy laptopot.
[ Szerkesztve ]
-
_adaml21_
őstag
válasz padi68 #27934 üzenetére
Bocsi, elfelejtettem, hogy te másik gépről beszélsz.
Én a garancia, a támogatás, és a VGA kártya miatt döntenék a Dell mellett. Azt hittem azért írod le ezeket, mert nincs számottevő különbség a gépek árai között, és nem tudsz dönteni közöttük. A HP is mehet, ha az a szimpi.
-
Chaser
legenda
válasz Spiggy #27929 üzenetére
200k-ért nem fogsz kapni dokkolható gépet ssd-vel, felejtsd el. Ha dokkolós gépet veszel számold bele hogy nem 2ft-ért adják adni a dokkolót. Amire te vágysz az szumma kb 250-260k.
szerk: Pocok256 Ezt jó tudni. Barna is van belőle elvileg.
[ Szerkesztve ]
-
_adaml21_
őstag
válasz Spiggy #27937 üzenetére
Ebben sincs SSD. Igen, így érdemes, hogy a gyári vinyó helyére beteszik az SSD-t, és opcionálisan (erősen javallott) az optikai meghajtó helyére egy caddy segítségével be lehet tenni a vinyót, így lesz egy gyors SSD-d a rendszernek, és egy vinyód adattárolásra.
Lehet gyárilag is SSD-vel venni, de nagyon túlárazzák, olcsóbban jössz ki, ha veszel egy gépet vinyóval, és veszel SSD-t mellé utólag. -
Spiggy
csendes tag
válasz Chaser #27938 üzenetére
a dokkolós kérdésről simán lemondok, ha a másodlagos képernyőt, egeret, billentyűzetet tudom csatlakoztatni rá...a töltő nyílván megy (meg egér is). :-) Az SSD-t meg kifejezetten javasolták (bár mást nem annyira :-) )
Tehát nem gáz ha nem dokkolós, nem feltétlen kell az üzleti kategória
-
olomhuszar
csendes tag
Valaki meg tudná mondani, hogy Lenovóéknál hogy megy a jelölés, a G vagy a Z mit jelent? Vagy hogyha ez típusoknál más és más, akkor Z580 és G580-esetében mi a különbség?
Illetve az i3-as, vagy a 2020m-es proci az erősebb?
Melyik fogyaszt kevesebbet?Köszi előre.
-
Chaser
legenda
válasz Spiggy #27940 üzenetére
Akkor máris több lehetőséged van, ami megint leszűkül ha erősebb vga kell a gépbe. Ha nincs szükség vga-ra én kapásból A532-t mondanék, 150k körül van i5-tel, belefér az ssd is 200-ba. 14-es verzióban van belőle vga-s is i3-mal talán 140-ért. USB-n keresztül persze lehet egeret/billt csatlakoztatni, monitort meg hdmi-n vagy dsubon. SSD mindenképp ajánlott, azt érezni fogod mindig. Arra is van megoldás ha a hdd-t nem rackben akarod kábellel használni, dvd helyére szerelhető hdd keret.
-
btudos
nagyúr
válasz padi68 #27943 üzenetére
Hát azt neked kell eldönteni, hogy a nagyobb kijelző és a specifikációbeli különbség ér-e neked annyit. Ha a céljaidra elég az i5 és a gyengébb grafikus teljesítmény, akkor a nagyobb kijelzőn túl szvsz nincs túl sok értelme a Dell-t venni.
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
btudos
nagyúr
válasz padi68 #27947 üzenetére
Egyértelműen HP. Sokkal jobb váz, összeszerelés és anyagminőség, emiatt tovább tart és használni is jobb.
Más: Létezik hogy iPonnál ennyiért tényleg GT645m-el adják a Z500-ast? Ilyen specifikációkkal ennyiért a legtöbb helyen csak GT635m-el kapni.
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs