- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- OLED TV topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Philips LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
T. Peet
tag
Sziasztok, szeretném segítségetek kérni.
Olyan kérdésem lenne főleg Lenovo és azon belül is Y580 tulajdonosokhoz, hogy a gépen mikor megvették, volt-e védőfólia. Megjött az új gépem fólia nincs rajta a jobb felső sarkában van egy karc és a monitor nagyon úgy néz ki, mintha törölgették volna. Nagyon az az érzésem, hogy kiállított darabott kaptam újként.
Kell ezen fóliának lenni?Szerk.:
közben megnéztem a youtubeon egy kicsomagolós videót és van rajta.[ Szerkesztve ]
-
tibo1984
csendes tag
Valamint még hozzátenném hogy nálam a Dell a befutó de kevésnek találom a memóriát.
-
geckowize
őstag
Valaki megmondaná, hol lehet megnézni, hogy pl a Lenovo IdeaPad G580-ból melyik jelölésű melyik konfigot takarja? Mert annyira jó a Lenovo magyar oldala, hogy nincs, ráadásul IdeaPadnál G szériát se lehet kiválasztani... Ennél azért profibbnak gondoltam őket, dehát egyeb*ssza...
-
Chaser
legenda
válasz premete #28849 üzenetére
Ennyire nem folytam bele, de biztos nem kötsögölnek egy panel miatt.
Dhampir: Én a 15-ös gépemen is zoomolok 1x kell, utána megjegyzi mi hogy volt. Na de ha nézek egy képet vagy filmet az ott van a szeren, igaz ez "csak" 1400x1050 IPS.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
bypet
tag
Sziasztok!
Erdekelne, milyen lehetosegeim vannak laptopra alabbi parameterekkel:
Ar: kb 220- 250 Huf
15" (esetleg 16", bar az ugysem gyakori)
Gyakorlatilag asztali gep helyettesitesere kene, a suly es fogyasztas kevesbe szempont.
Minimalis jatekra hasznalva (dedikalt GPU), inkabb eros CPU es RAM.
i7 es 16GB (8GB) RAM parositasra gondoltam.A kepernyo felbontast mindenkeppen szeretnem ha az 1366x tol nagyobb lenne, 1440x et es tarsait preferalnam.
BluRay, egyeb extrak nem erdekesek. De legyen minimum 2 ev garancia benne.
FreeDos/Linux /Windows7 is erdekel[ Szerkesztve ]
**
-
piRate_nEx
aktív tag
[link]
Bár megkérdezhetem mire kell az i7, meg a sok memória?
Ha mai játékokkal akarsz játszani, akkor a teljesítmény irányába kell menni, a fenti gép pedig az ellenkezője annak. Mármint inkább a minősége a vonzó tényező.No, ha nagyobb felbontás kell, akkor meg a 17 colosok közt kell keresni, mert 15"-on ennyiért:
- minőségi
- FHD (15"-on csak ez van még)
- i7
- dGPU
nincsen nagyon.[ Szerkesztve ]
The glass is already broken.
-
bypet
tag
válasz piRate_nEx #28858 üzenetére
A nagy teljesitmeny tobb virtualis gep futtatasahoz kell, (esetleg egy izmosabb i5 is beleferhet).
A HP tetszik, SSD-HDD hibriddel forgalmaznak hasonlo gepet?Megfontolando a 17" is, de inkabb 15" es i5 parositas, ha valasztani kell (es persze letezik ilyen). A fullhd.. az a pixel suruseg mar tul nagynak tunik 15" on, es 17" on is.. nem ertem a gyartokat, nekem a jelenlegi 15" 1440x pont megfelel.
[ Szerkesztve ]
**
-
piRate_nEx
aktív tag
Akkor döntened kéne, hogy 15" vagy 17".
A hibridet meg nehogy, azzal csak a baj van. 17 colos gépekbe meg már biztos van 2 slot, és akkor abba mehet egy 128GB-os SSD, az alap HDD mellé.
A 4740s-el között válogass, és még a Dell 7720 is jó, ha jobban kell a dGPU teljesítmény. Mert a 7650M már lehet nem lesz boldog az 1600x900-al.17"-on az 1600x900 pont jó amúgy. 15"-on tényleg durva a FHD. Ha nem cipeled annyit, akkor inkább 17" az ajánlott.
[ Szerkesztve ]
-
bypet
tag
válasz piRate_nEx #28861 üzenetére
Koszi.
- A hibrid hdd-ssd (momentus kihuzva)
- Jatszani nem szeretnek max felbontason.
( asus / msi / toshiba -t erdemes nezni?)[ Szerkesztve ]
**
-
Handball94
aktív tag
(1) Maximális keretösszeg Ft-ban? 150-160
(2) Kijelző mérete, felbontása, fényes, matt? 15,6
(3) Notebook súlya? átlagos
(4) Felhasználási kör (játék, munka stb…)? internet, tanulás, office, minimális játék
(5) Mi a fontosabb számodra, a megbízhatóság vagy a teljesítmény? megbízhatóság
(6) Operációs rendszerrel, ha igen milyennel vagy FreeDOS-al kéred? lehet oprendszer nélkül is, de talán Windowsos jobb lenne
(7) Tárhely (HDD) és memória (RAM) mennyisége? olyan 4GB Ram legyen legalább, HDD nem lényeg
(8) Egyéb kívánság (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) egy i3 procinak legalább örülnék, webkam, főként Asus laptop érdekelne anyagminőség illetve kinézet miatt, másrészről eddig jó tapasztalataim vannak Asus laptopokkal
(9) Eddig kinézett notebookok, linkeld be a boltot (Ez azért fontos, mert ha jót választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresni)(10) Mikor lenne esedékes a vásárlás? manapság, amennyiben találok olyat, ami tetszik
Szerk: linkek javítva
[ Szerkesztve ]
-
piRate_nEx
aktív tag
Nem érdemes.
HP (Probook), Dell, LenovoAmúgy nem lesz szép kisebb felbontáson a játék. De mikkel tervezel játszani?
Szerintem az a Dell 7720 lenne a legmegfelelőbb.Handball94:
Lenovo G580 i3
Lenovo G580 i5
Ezekhez képest az Asus ratyi, főleg az X széria, de még a K is.[ Szerkesztve ]
-
T. Peet
tag
válasz Dhampir #28855 üzenetére
Ha nem rendezik korrektül a dolgot majd beírom a nevüket, de egyébként egy nagyobb laptop kereskedésről van szó és a neten olvasható visszajelzések alapján korrektnek tűnnek.
Bár az már annyira nem tetszett, hogy miután felhívtam őket és elmondtam mi a gond, az ügyfélszolgálatos azt mondta máris kapcsolja a kollégáját, majd hallom ahogy odaszól neki halkabban: "Problémás ügyfél"
-
-
w.miki
veterán
Egy (hölgy) ismerősöm szeretne egy kis(9-13") laptopot venni, részletre.
Maximum 120eFt-ot szánna rá, havi 10-12e-ként törlesztve.
Általános, irodai célokra, internetezésre használná... maximum horoszkóp készítésre. Lehet OS nélküli is, de valószínűleg valamilyen win megy majd rá.
Mit ajánlanátok?
Én ezt néztem ki neki, de ebből nincs rózsaszín.
ACER 756-877B2-Y27
...és lehet van jobb is... ami rózsaszín is...[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Handball94
aktív tag
válasz piRate_nEx #28864 üzenetére
Anyagminőségben milyenek ezek a Lenovók?
Nekem kinézetben, és meglévő Asusom anyagmennyiségben is jobbnak tűnik. -
piRate_nEx
aktív tag
válasz w.miki #28868 üzenetére
Ezekben a nagy multikban általában lehúznak, az Acer a leggányabb márkák között van, amit vehetsz.
Én a Lenovo S300-at ajánlanám.Handball94:
A Lenovo a legjobbak között van, az Asus középkategória. Ha kétségeid vannak, akkor keress valahol egy G580AH modellt, és tapogasd meg, aztán rakd mellé az Asus X vagy K szériát. Hűtése jobb, billentyűzete jobb, zsanérjai stabilak.
Különben most kinézetre veszünk gépet, vagy teljesítmény/minőségre?
De amúgy milyen Asusod van neked? És milyen gépeket használtál már eddig?[ Szerkesztve ]
-
masholnap
senior tag
-
Prowler
senior tag
Megérkezett a Z500
Első benyomások:
Az anyagminősége nem rossz, nem recseg-ropog, a kijelző elég stabil, a zsanérok jól tartanak. A touchpad érintésre jó, a gombjai kattogósak, gondolom részben a kialakítás miatt is. A kijelzője átlagos, ennek a verziónak matt, kicsit több fényerőt azért elviselne. A belseje szép, szálcsiszolt hatású, a kijelzű körül a keret műanyag. Gépelni nagyon jó rajta, a billentyűk rövid úton járnak és halkak.
A videókártya GT635M, szintén csak egy átnevezett GT630-as:[ Szerkesztve ]
Veremivadék Undorkutya
-
piRate_nEx
aktív tag
válasz tibo1984 #28872 üzenetére
Ennyiből nem igazán fogsz tudni játékos gépet kihozni (hacsak nem találsz egy olcsó Lenovo G580-at, amire már volt példa!!!).
Szóval így inkább ajánlott a Fujitsu A512. Minőségileg jobb, teljesítményre egy kicsit jobb.The glass is already broken.
-
bszotak
tag
Sziasztok!
Az alábbi két notebook közül melyiket ajánlanátok inkább?
http://www.edigital.hu/Notebook/Dell_Inspiron_15R_5521-i5_notebook-p348132.html
http://www.edigital.hu/Notebook/Lenovo_IdeaPad_Z500_59-356356/366593_notebook_feher-p349486.htmlRelatív széleskörű lenne a felhasználása:
-internet, office, stb.
-játékok (bár abból azért csak szolidan, nem a legújabb, leghardverigényesebbek)
-Photoshop, egyék képszerkesztés
-ritkán filmnézés
-esetenként videószerkesztésA keret plafonja kb. a Lenovo ára, többet nem szánnék a dologra.
Laikusként a Dell mellett szól a 3 év gari, a jól csengő (remélhetőleg minőséget jelentő) márkanév. A Lenovo mellett pedig az erősebb hardver.
Köszi előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
futizoli
tag
Sziasztok!
Általános felhasználásra (semmi játék) megfelelő lenne az alábbi gép? Most 79900 ft-ba kerül, pár nappal ezelőtt még egy tizessel több volt...
Üdv.: Zoli
-
tibo1984
csendes tag
válasz piRate_nEx #28874 üzenetére
Játék alatt én nem túl nagy kép igényű game-re gondoltam . Inkább manager játékokra és azok kisebb gépeken is elmennek.
-
x_o_n
veterán
válasz Prowler #28873 üzenetére
érdekes,nekem g580 ,dvga szintén ez az átnevezett móka,.
a fényerővel nincs bajom az vakitó,(bár ez fényes nem matt)visssza is vettem ,viszont a szinvilág kissé élettelen a samsung monitorom után,de leginkább a piros szín az ami nem annyira élénk.
de lehet a monitor után túl szokatlan.
elégedett vagyok vele,de win8 alatt érezhetően hamarabb áll fel a rendszer mint win 7 alatt.
igy a pixelgari után a hdd helyére megy egy ssd a bay-be meg a hdd.
de azt hozza amit vártam csak kell az ssd.
játékok meglepően jól mennek vele. -
Handball94
aktív tag
válasz piRate_nEx #28870 üzenetére
Esetleg még erről az Asusról vélemény?
Viszont a Lenovo egyre inkább tetszik -
x_o_n
veterán
válasz Prowler #28881 üzenetére
win-8 al semmi gond csak az nvidia-t kell letölteni hozzá .
a csempe feeling nem jött be ezért visszaraktam a win7.
a driver lemezen pedig fent vannak azok,add meg a keresés sajátgépen,ott meg a dvdt driver könyvtár
amugy a lenovo honlapján,sn alapján kell drivert keresni.mert pld a g580 hoz is 2-féle csomag halmaz van -
Handball94
aktív tag
válasz Handball94 #28880 üzenetére
A Gép kimaradt.. [link]
-
gabo9201
senior tag
Üdvözletem!
Egy olyan laptopot keresek ami csak netezésre lesz használva. Kinéztem néhány típust, de nem igazán tudok dönteni közülük.
Mivel a VGA része nem lényeges, mert játék és egyéb 3D-s program nem lesz rajta futtatva inkább az Intelek felé kacsintgatok, de kinéztem néhány AMD-t is. A maximális keret 90.000Ft postával együtt, tehát tényleg belépő szintű gép kell (és a PCX.HU kínálatából).Intelesek:
Asus X501A-XX117D <-- ez nagyon szimpatikus, főleg az ára miatt
HP 630 A6E76EA <-- ez a nagyobb HDD miatt (ami egyébként nem lenne kihasználva) és a 8GB-ig való RAM bővítés miatt tetszik (ki tudja mi lesz a későbbiekben)
Asus X55A-SX044D <-- ez annyival tűnik többnek az elsőhöz képest, hogy 8GB-ig bővíthető, annyira nem szimpi az ára miatt (nem tudom mi indokolja a felárat az elsőhöz képest)AMD-sek:
Asus X501U-XX062D <-- az ára ennek is tetszik viszont kissé félek, hogy a későbbiekben kevés lesz a CPU-ja (igazából ez az összes AMD-sre igaz)
HP 655 B6N21EA <-- itt talán megérheti a felárat az újabb proci, ami viszont nem sokkal erősebb az elődnél és tudtommal a Cerkák lényegesen erősebbek még ennél is
Asus X55U-SX003D <-- megint nem igazán tudom, hogy miért drágább az elsőnél
Asus X55U-SX067D <-- megint nem igazán tudom, hogy miért drágább az elsőnélHátha valaki tudna valami támpontot adni azzal kapcsolatban, hogy melyik érné meg a legjobban.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201
-
-
x_o_n
veterán
válasz brumi1024 #28886 üzenetére
volt erröl egy táblázat valahol,most nem lelem,de aki 1gb 635m be fut az a valós 635m
ez a gyengébbik ddr3 as 555m.viszont ami erősen pozitiv még a g580 nál hogy volt anno toshiba és dell notim és ott kénytelen voltam külső hangkártyát használni. hangminőség és hangerő miatt.
no de ez betyár jó nagyon szép a hangja és hangos fülessel igy felesleges hozzá
a hangszoró az nem annyira penge de hát mit is várunk -
bypet
tag
válasz piRate_nEx #28864 üzenetére
Jatekra nekem tenyleg eleg a kis felbontas, egy-ket strategiai jatek, vagy regebbi fps pl. CS:Source-nal tobbet nem fogok elinditani rajta.
15" i5 -os alternativa esetleg?**
-
Handball94
aktív tag
Asus K55VJ vagy Lenovo IdeaPad G580AH
márkától eltekintve? melyik a jobb?
Asusnak ha jól látom jobb a procija, viszont ramja kevesebb, illetve HDD-ja, de HDDnak nincs számomra jelentősége. -
félisten
válasz gabo9201 #28885 üzenetére
HP 650 C1N23EA
Samsung NP300E5X-A01HU
Ennyiért használt üzletit is nézhetnél, mondjuk a laptopsystem.hu-ról...(#28891) Handball94
Lenovo, a minősége miatt![ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
btudos
nagyúr
válasz Handball94 #28891 üzenetére
A márkától eltekintek. Asus: kevesebb memória, kisebb HDD, nem számottevően erősebb proci, gyengébb anyaghasználat, rosszabb zsanér, szarabb billentyűzet, de legalább drágább. Van még kérdésed?
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
Tikakukac
titán
válasz gabo9201 #28896 üzenetére
Erre szokták azt mondani, hogy patt.
Mivel ennyiért konkrétan 1 gépet tudok amit mernék ajánlani és az itt nincs (és ahogy elnézem az ajánlott gépek 80%-át ők nem árulják, vajh miért is tennék) így én azt mondom, eccpecceld ki, mindenképpen rosszul jársz, a kérdés a mennyire jelen esetben.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
futizoli
tag
válasz piRate_nEx #28877 üzenetére
Köszönöm, akkor megfontolom a Fujitsu-t.
-
gabo9201
senior tag
válasz Tikakukac #28897 üzenetére
Értem, azért köszönöm!
Közelítsük meg hardver oldalról (mert gondolom a kidolgozás és egyéb általános minőség miatt nem tudsz jót ajánlani).
Intel vagy AMD?
A Cerkák kb mennyivel erősebbek CPU-ban?(#28899) AxBattler
Az ASUS nem jó? Belépő HP 630-at már használtam és az jónak tűnt.
Erre mit mondasz?
Ahogy látom csak CPU-ban "gyengébb" viszont 10K-val olcsóbb.[ Szerkesztve ]
Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest