Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • G-lader

    tag

    válasz privacy99 #28392 üzenetére

    (OFF)Szia!

    Csak hogy egy kicsit én is hozzátegyem a tapasztalatomat, a mostani gépem ami egy ivy i5 ULV procis gép, azaz a 2 mag x2 szál iGP és alacsony fogyasztásra van optimalizálva nem teljesítményre az egy SATA2-es SSD-vel is gyorsabb mint az előző gépem ami egy Sandy i7 4mag x2 szál dVGA sima HDD-vel! Tanulság: Hiába sokkal erősebb a régi processzorom (Benchmarkok szerint a régi 5600pont az új meg csak 3500pont) mégis sokall gyorsabb hétköznapi használatban (PS, Corel, nagy ACESS adatbázisok megnyitása) az új gép, így számomra 1értelműen kiderült hogy nem a processzor meg nem a ram a szűk keresztmetszet, hanem a HDD. (vagy nagyon nagyot tévedtek a CPU Benchmarkok ??? )

    Amúgy a ram-oknál ne csak azt nézd hogy 1333-1600-1866-2133-as hanem az időzítéseket is, mert szar időzítésekkel egy 1866-as ram akár rosszabb teljesítményt is hozhat mint egy 1600-as jó időzítésekkel.(/OFF)

    Amúgy még annyit szeretnék a topichoz hozzátenni - az itt tanácsot kérőknek - hogy ne csak a gépek hardverét nézzétek, higgyetek az itt tanácsot osztóknak, a gépek minősége, anyaghasználata sokkal többet számít mint 100Mhz ide vagy oda. Inkább vegyetek egy üzleti gépet i5-el, mint egy consumert i7-el. Én most sokadik laptopomnál rászántam magam és megvettem egy üzleti gépet (igaz kb. feléért megkapható ennél "erősebb" hardver is consumerben) de mivel sokat utazok, cipelem a gépet, engem megnyugtat az az érzés hogy ha megfogom a gépet az anyagok atomstabilak, olyan érzést keltenek hogy akár rá is ülhetnék a gépre nem lenne semmi baja, és mindezt egy ultrabook-nál!

    Amiről itt még elég kevés szó esik, pedig notebookoknál egy nagyon fontos tényező, az a tapipadok minősége, mérete. Szerintem ezt jobban figyelembe kéne venni főleg az utóbbi időben amikor már egyre jobban terjednek a tapipadba integrált egérgombok, mivel egy notebooknál ez is egy nagyon fontos dolog (emlékszem még arra a HP gépemre amivel a szar tapipad miatt (sem) tudtam együtt élni).

    Ja és a matt kijelző nem mindenkié, aki notebookot akar venni az sztem nézze meg élőben hogy milyen a matt, milyen a fényes kijelző, és neki melyik lenne a jó, amire ő használja melyik a jobb választás. Én pl. csak beltérben használom a gépemet, és visszasírom a régi glossy kijelzőmet :O persze mindezek mellett nem vitatom hogy aki kültéren napfényben használja a gépét neki aranyat ér a matt felület.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák