Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DanielLong

    senior tag

    Tegnap megérkezett a monitorom, így írok egy rövid beszámolót:

    ViewSonic XG2401 vélemény:
    Ezt a kijelzőt választottam, mert tud 144Hz-t, valós low input laggot, Freesyncet, USB hubot, állítható magasságot, kategóriában kiemelkedő kontrasztot, jó színeket és mindezt 216 €-ért megkaptam az amazonról. Meg tudom erősíteni, hogy a színei tényleg kiválóak TN panelhez képest, VA és IPS monitorokkal összehasonlítva sem kell szégyenkeznie, ami nekem pozitív meglepetés volt.
    A betekintési szögek sajnos azért elrontják az összképet - bár én erre nagyon háklis vagyok - 6 év IPS és VA után ezt nehéz elviselni, de legalább szemből nézve úgy-ahogy jó a helyzet. További hátrány számomra a gamer vonásokat kihangsúlyozó piros díszítés, illetve a világ legrosszabb kezelhetőségű OSD-je. :))
    Azért hogy a végét pozitívan zárjam: az összeszerelési minőség és az anyaghasználat kellemes, a fejhallgató tartó praktikus, a 144Hz pedig tényleg olyan érzést ad, mintha be lenne zsírozva a kurzor, egyszerűen szokatlanul "smooth" minden. Sajnos a freesyncet még nem tudtam kipróbálni, de várhatóan nem lesz vele gond. Összességében hozza a termék, amit vártam tőle, de ha lenne sima (nem hajlított) 144Hz-es VA monitor hasonló paraméterekkel, akkor utólag azt választanám.

    ui: A gyártási időpontja 2018-07, ami örömteli, tudván, hogy már kijött az XG2402 is.
    uui: A konkurencia az LG 24GM79B volt, ahol van kis probléma a valós 1ms-sel, illetve az Asus MG248, ahol az első széria hibásan jött ki és freesync mellett csíkozódott, a frissebb típus pedig 100ezer körül kapható.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák