- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
Szerintetek mi lehet az oka hogy elküldtem egy szerelőnek hogy ezt a klímát szeretném: [link]
és visszaírta hogy ő ezt ajánlja helyette: [link]?
Személyes érdekeltség, vagy tényleg valami extra jó ár/értékben a második?
Azt látom hogy sokkal nagyobb a kültérije, de a nem ajánlott whirlpoolnak is sokkal nagyobb volt mint ennek a Daikinnak. Mindenesetre a kisebb kültéri jobban el is férne az eresz alatt.
Ezt a Daikint néztem ki hónapokkal ezelőtt az itteni ajánlások alapján, de csak most jutottam el odáig hogy szóba is állt velem egy szerelő aki házhoz is jön ma megnézni a terepet.
Illetve ez nem teljesen igaz mert a legelső megkeresésemre egy másik cég (akinek szintén a Daikin-t linkeltem) visszaküldött egy árajánlatot szintén Gree szereléssel (GREE Confort Plusz Inverter 3,5 kW, cold plasma, I-Feel, 8°C temperlás, téliesítés -20°C-os fűtési működési tartomány) szóval nem is foglalkoztam utána már velük. Ők annyit válaszoltak vissza hogy a Gree-vel állnak szerződésben.
Van valami oka annak hogy itt Baranyában mindenki ezt a Gree-t nyomatja? Vagy csak több rajta a hasznuk?Köszi!
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Chaser
legenda
nekem ez a daikin van, nagy dög a kültérije ( : lehet elfogyott, ez az eredetileg japán piacra gyártott ha minden igaz, de van más daikin is ebben az ársávban
greek papíron jók, én kettőnek néztem utána, gyakorlatban már nem voltak jók_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Zeki
nagyúr
Windyt idézgetném, aki a klímabizniszben mindenkinél jobban benne van :
A KM-es Daikin már nincs. Elfogyott.
Azért Gree, mert nagyobb a haszon rajta.
A Gree nem jobb mint a Daikin. Hiába a mindenféle felsorolt extra.Szerintem a Gree ára indokolatlanul menetel felfele. Oké, van marketing meg óriáspalkát kampány.
Meg nyilván tisztes haszon. Valszeg a supportja sem lehet rossz, ezért is van ajánlva.
Na meg ha valaki sok készüléket ad el egy márkából, ott nagyobb a kedvezménye, ott esetleg jutalmak is beesnek az értékesítő cégnek. Ha nagyon sokat ad el, akár ajándék utazás is, a céghez.Off:
emlékszem bő 20 évvel ezelőtt mekkorát röhögtünk, mikor megtudtuk, hogy a helyi Sony szalon öreg főnöke a jutalom dél-afrikai útra nem a nejét vittel el, hanem a szeretőjét. -
Vigyorka
aktív tag
-
Chaser
legenda
-
Kekmen
senior tag
-
Biluxzsolt
aktív tag
válasz csemberlen #20668 üzenetére
Valószínűleg nem volt a héten Windy, mert emailre nem válaszolt több napja. Meg ahogy látom itt sem volt - van.
"Ha három madár lennék,látnám magam felülről,amint magam mögött repülök."
-
b.lajos
tag
válasz Biluxzsolt #20669 üzenetére
Melegebb éghajlaton van, talán valami Klima fórumon.
A héten szereltek nálam, onnan az infó.[ Szerkesztve ]
b.lajos
-
F-ECT$
titán
Klímát szereltetnék a X. kerületben. Néztem az összefoglalót, okosabb is lettem, de konkrét céget / klíma típust nem láttam benne.
Egy sorházi lakás földszintjére kellene a klíma, kb 35 nm a szoba, a belmagasság 2.8m, a legnagyobb hőhullámok közepén ~28C fokig ment fel a hőmérséklet, ezt szeretnénk ~23C fokig levinni. Nem kell, hogy fűteni is tudjon, de ha tud nem gond. Nem kellenek csili-vili funkciók se, "csak" működjön jól, megbízhatóan, halkan.
Olyan szerelőt keresek, akik vállalják a teljes szerelési folyamatot a helyreállítással is (ha a festést nem is, de legalább a kivésett falakat rendbe teszik). A kültéri egység kb 6m-re lenne a beltéritől, ha oda lehet tenni mindkettő egységet, ahová mi szeretnénk.
Árban a jó ár/érték arányt keressük.
Tudtok klímát és szerelőt ajánlani?
A feleségem ezt küldte át pár perc keresgélés után, de ahogy látom épp a nem ajánlott kategória a berendezés. (Midea Blanc 3,5 kW, 5 év garancia, szereléssel 219.900.- Ft. Vagy LG Silence Plus PM12SP 3,5 kW 249.980 Ft.)
[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
Agostino
addikt
válasz F-ECT$ #20672 üzenetére
nálam a pannonklíma rakta fel a klímát és még itt jó pár fórumtársnak szintén. jó nagy helyen leesett a vakolat, visszavakolták kérés nélkül. szóval ha ez fontos szempont akkor őket bátran nézd meg. itt már mindenkinek a könyökén jön ki, de 249000 kreditért wifis daikint adnak all inclusive
[ Szerkesztve ]
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
F-ECT$
titán
Köszi a válaszokat, ahogy írtam kb 6 m lenne a 2 egység között (~4m-es szobán kellene kijutni a kültérbe, ahol 2m-t kellene lefelé menni, mert a föld közelébe kerülne a kültéri.)
A Daikinről kicsit visszaolvasva a topicban viszont 3 hibát is írtak többen: nem túl jó app és távirányító (ezek még beleférnek), de az ingadozó hőtartás már kicsit aggaszt. Ez mennyire jellemző, illetve csak elkalibrálásról van szó (21C-ra állítod, de valójában a 23C-t tartja), vagy ennél azért nagyobb a hiba?
Dive ever, work never.
-
Zeki
nagyúr
válasz F-ECT$ #20679 üzenetére
Te, vannak ilyen méricskélős emberek.
Én nem vagyok az.
Eddig mindig olyan hőfokra voltak állítva a klímáink, amin az télen vagy nyáron kellemes volt érzetre.
És nem mentem tőle 5 méterrel arrébb valami hőmérővel, hogy akkor most ott hány fok is van.
Tartja azt a hőfokot ami nekünk kellemes érzetre , ez számít.
Halkan dolgozik? A japánok úgy. Ez számított. Ott sem méricskéltem a decibeleket.De ha gond neked ez, vegyél Mitsubishit/Fujitsut/Toshibát.
-
Impair1980
aktív tag
Sziasztok!
Légkondi vásárlása előtt állok. Nem is a légkondi típusa most a lényeges, hanem a kivitelezésről, beszerelésről szeretnék kérdezni!
Könnyűszerkezetes házban lakom. A fal szerkezete kívül - belül cklap + gipszkarton. A tervezett split klíma és a kültéri egység ugyan azon a falon lesz. Nem tudom, hogy a könnyűszerkezetes (kb. 10 cm-es a szigetelés) falra fellehet-e tenni a külső egységet a súlya miatt. Nem nyomja be a szigetelést a tartó?
Kb, mekkora lyukat fúrnak a falon a kábeleknek?
A falból kijövő kábeleket gondolom egy kábelcsatornába elvezetik, ha nem a falra hanem a talajra akarom a külső egységet?
A külső egységek mennyire vannak felkészítve az időjárási viszontagságoknak?
Az áramforrást gondolom a külső egység kapja, tehát jó ha gondoskodok az áramforrásról.
Ha sima konnektorból viszem a betáplálást az mennyire jó?Ha valami okosság még eszetekbe jut amire figyelnem kell, akkor szóljatok.
Bocs a sok kérdésért, de felszeretnék készülni ezekre a dolgokra!Előre is nagyon köszönöm!
Impair
-
pjen
félisten
válasz Impair1980 #20683 üzenetére
Szerintem hívjál egy klímást,vagy többet is,és kérjél ajánlatot.Azt nem tudom,hogy a faladra fel lehet e tenni a kültérit.6cm a lyuk amit nekem fúrtak a falba,nálam minden klímánál a beltéri kapja az áramot és konnektorba van dugva.A kültéri úgy van kialakítva,hogy bírja kint,nézzél meg egy panel házat.
-
tibibi
őstag
Nálam éppen fordítva kintről kapja az áramot,de ez csak elhelyezés kérdése. Én csak és kizárólag állványra földre raknám a kültérit ,persze ha megoldható .Ha eresz alatt van a kültéri akkor talán tovább marad szép,mert nincs kitéve az időjárásnak.Nálam két hosszabbítón kapják az áramot,hogy tudjam mennyi fogyasztanak.
[ Szerkesztve ]
-
Impair1980
aktív tag
válasz tibibi #20685 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat és az észrevételeket! Nálam megoldható, hogy a fal mellé rakjam a betonra, de gondolom ehhez is kell valami tartó, hogy fixen álljon, ezt a klímás szerviz hozza majd? A hosszabbító kábelt meg a falak közt el tudom vezetni a kinti egységhez.
-
pjen
félisten
válasz Impair1980 #20686 üzenetére
A két egység össze van kötve elektromosan,a klímás összeköti ,ha bent van konnektorod teljesen felesleges kivinni az áramot.
(#20685) tibibi:attól.hogy méred,nem fogyaszt kevesebbet.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz tibibi #20685 üzenetére
Nalam bennrol kapja, de mar nem latszik hol ( : 1 szem klima h tarifan igy konnyu merni apr 9-en lesz ket honapja h tarifas oran, meglesz az elso ket havi atlag
Sztem az h hol van elhelyezve a kulteri max nyaron szamit amikor hutenie kell, ha telibe kapja meleg mellett a napot is, nyilvan meg jobban kell dolgoznia, futesnel mind2, akarhol van nem lesz hidegebb, mivel nalam fenn van igy nem tudom h lenn kevesbe rezonalna-e be, random csinalja, nagy hidegekben volt jellemzo, mostanaban nem is remlik es sokkal halkabb is_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
DeFranco
nagyúr
válasz F-ECT$ #20679 üzenetére
az app szuper, semmi baj nincs vele, a távnak annyi baja van, hogy pl. 3-asról 2-es fokozatra úgy tudod kapcsolni a ventillátort, hogy 3-4-5-automata-éjszakai-1-2 mert csak előre léptetni lehet, ugyanez ventillátorról fűtésre venti-párátlanítás-automata-hűtés-fűtés, körbe körbe mint a ringlispílen a suplyáki búcsúban, amúgy jó.
ez a hőtartás meg szerintem nettó mérési hiba, beállítod, hogy x hőfok és tartja stabilan.
-
tibibi
őstag
válasz Impair1980 #20686 üzenetére
Windyék csinálták,de ha van egy kis lakatos vénád tudsz hegeszteni.50 cm magas szerintem elég ,mert ha alá akarsz nézni, esetleg valamit kell csinálni nem kell aláfeküdni.
-
DeFranco
nagyúr
ennek mondjuk én is örülnék, mert szerintem annyira nem vicces rángatni az üzemmódokat a klímán, bár lehet van benne némi "kuplung" a léptetés erejéig.
mindenesetre ráállok arra, hogy legyen egy dedikált eszköz a távirányító helyett. a legjobb egy pc-s widget lenne egyébként a gép szinte mindig megy így is.
-
légkondit
csendes újonc
A kültérit nehogy külső falra rakasd mert be fog rezonálni, hallani fogod bent. Szigorúan földre tartószerkezetre.
A kültéri egység bírni fogja, hiszen bírja egy lapostetőn is a xedik emeleten.
Sima konnektorból is viheted a megtáplálást, ha nincs rajta / vagy nem dugsz rá más fogyasztót, és megfelelően méretezett a vezeték/biztosíték. Persze a legjobb kihúzni neki saját betápot (általában a kültérihez) -
anett1985
csendes tag
Könnyűszerkezetes házban lakom. A kültéri nem a falon van, hanem a földön. Nekünk csak egy 5 cm-es gumibak van alatta, mert védett helyen van. A múltkori 20 cm hóból sem igazán kaptak a kültérik. Ha hótól nem védett, akkor ahogy már írták a többiek, kell neki egy állvány. Ha falra rakatod, valószínű, meg fogod bánni.
A kábelek, csövek természetesen csatornában vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest