- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mini PC
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabroncka
addikt
válasz netpok2 #21645 üzenetére
Azonos kompresszor esetén esetén sem feltétlen biztos, attól függ (és ezt látni kellene), hogy az inverter milyen görbe szerint dolgozik.
Ha ugyan úgy akkor értelemszerűen a két klíma azonos hűtőteljesítményen, azonos áramfelvételt fog produkálni.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz hackeeeee #21653 üzenetére
A Fuji-nál az automata üzemmód 2 fokos hiszterézissel működik.
Ez azt jelenti hogy a beállított hőmérséklethez képest >+2-al hűt, <-2 esetén fűt. Ez a valóságban úgy működik, hogyha 20 fokra beállítod a termosztátot, akkor a 18-22 közötti tartományban a klíma nem működik, csak ún. megfigyelő módban van és iszonyú lassan pörgeti a mókuskereket...
"in medias res"
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Csabroncka #21655 üzenetére
Értem, köszi!
Viszont ugye, Nálam, ez auto módban nem állítható. Vagyis, 25 fokot ír a beltéri, és nem is tudom állítani.
Ezért is fogom kipróbálni, egyszer, hogy, hogyan is csinálja valójában.
De alapjaiban véve jó ez is, hogy csak hűt, aztán áttolom ventilátor módra.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Chaser
legenda
válasz Csabroncka #21643 üzenetére
hűtéskor inkább max 1kw lehet az, már 4x hatékonysági tényezővel is 4kw, fűtésnél lehet valamivel több, bár -15-nél sem láttama daikint 1,5kw-on aminél ott volt még egy 160w-os fűtőszál is
de legelején ez engem is megkavart erősen ( :
sajnálatos, h a klímákat forgalmazóknak nincs annyi eszük, h ezzel kezdjék a weblapjukat - tisztelet a kivételnek, én még nem találtam -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
pjen
félisten
válasz 11szerelő #21660 üzenetére
Szerintem nem!A leírásban kristály tisztán az van.Beállítok egy hőmérsékletet,majd autómatára állítom.Ha 2 fokkal melegebb van hűteni,ha 2 fokkal hidegebb van akkor fűteni kezd.Ha eléri a beállított értéket akkor egész lassú venti fordulaton figyeli,hogy van e változás.Ha van az aktuális irányban beindítja a gépet.Egyébként a Fuji használatijából ollóztam,ott azt is írja venti üzemben nincs hőmérséklet szabályozás.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Noh, pl. Nekem be van állítva 23 fokra hűtésre, és átrakom auto módra, akkor is beáll 25-re, vagyis módosítja a beltérin kiírt hőfokot. Legalábbis ezt tapasztaltam. Persze, ez még nem 100%, de mintha ezt tapasztaltam volna.
És mindez úgy, hogy elvileg úgy van állítva, hogy a beállított hőmérséketet írja ki.
Még ismerkedő státuszban vagyunk, pár napja került fel a gép.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
ZnVjaw0K
tag
válasz hackeeeee #21661 üzenetére
Szerintem az arra való, hogy ott is be tudod állítani előre a hőmérsékletet, hogy ha majd átkapcsolsz hűtésre vagy fűtésre, akkor egyből jó hőfokon legyen. Hogy pl fölöslegesen ne induljon a kompresszor ha úgyis átállítanád olyan értékre ahol még nem indul.
Sima ventilátor módot én csak úgy tudom elképzelni, hogy csak a ventilátor megy, az meg nem igazán változtat a hőmérsékleten. Abban a módban nem sok értelme van a fokok állítgatásának, de javítsatok ki. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz ZnVjaw0K #21664 üzenetére
Én is így gondolom, mert ott a kültéri nem is dolgozik, csak a beltéri. De, ki fogom próbálni.
@pjen: Még próbálgatom majd, megpróbálok rájönni, hogy hogy, és miként van ez. Ennyit próbáltam, hogy 23 fokra állított hűtő módról áttettem auto-ra, és azonnal 25 fokot mutatott a beltéri, majd ha visszamentem hűtésre, akkor ugyan úgy 23.
Véleményem szubjektív...
-
11szerelő
csendes tag
Ha hűtést, vagy fűtést választasz ki a MODE gombbal, akkor a fanspeed, vagy speed, vagy vent gombbal tudsz állítani beltéri ventillátor sebességet több fokozatban, és ezek között van automata is.
A MODE gombbal beállított hűtés, vagy fűtés parancsnál állítható a hőfok AUTOMATA VENTILLÁTOR SEBESSÉGNÉL.
Ha AUTOMATA parancsot választasz ki a MODE gombbal, akkor 25 Celsius fokot fog tartani a klíma, a kijelzőn nem mutat hőfokot,tehát nem lehet állítani, ha hidegebb van fűteni fog, ha melegebb van hűteni.
Kétféle automata beállítási lehetőség van: ventillátor sebesség, vagy hűtési, fűtési üzemmód.
-
Csabroncka
addikt
válasz 11szerelő #21667 üzenetére
felesleges túlmagyarázni!
1. én mondom meg milyen hőmérséklet legyen automata módban +- 2 fok hiszterézissel
2. a gép eldönti, hogy alacsonyabb vagy magasabb a szobahőmérséklete
3. a beállított hőmérséklethez képest +- 2 fokon semmit nem csinál a klíma, csak sasolaj a hőmérsékletet
"in medias res"
-
11szerelő
csendes tag
válasz Csabroncka #21670 üzenetére
Én a Gree-ről beszéltem.
-
-
Remekelek28
őstag
Üdv
Az mitől lehet,hogy az LG oldalfali klimám egy kb fél órát,majd villog rajta az energiatakarékos mód,bezár a fedél és tovább villog akár órákig. A távirányitóra nem reagál,csak akkor szűnik meg a villogás,ha áramtalanitom.
A klimával amugy minden randben van,nemrég volt kint egy szerelő.[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz hackeeeee #21648 üzenetére
Automatikus téli-nyári átváltás. Automata üzemmódban a Gree klíma időről időre automatikusan ellenőrzi az aktuális és a beállított hőmérséklet viszonyát, és ennek függvényében választja meg újra és újra a megfelelő üzemmódot.szerintem próbálgatni kell,ezt a gree kezelésiben találtam.
-
pjen
félisten
válasz Remekelek28 #21674 üzenetére
Szia.Nem ismerem,azt a klímát,de nem lehet,hogy nem változik annyit a hőmérséklet,hogy be kelljen kapcsolnia?Bezár a fedél,és folyamatos lassú ventivel ellenőrzi a hőmérsékletet.Ez csak egy tipp.
-
pjen
félisten
válasz Remekelek28 #21677 üzenetére
Akkor még sincs minden rendben a klímával,hiába volt kint a szerelő.Nem lehet azt az energia takarékos módot kikapcsolni?
-
Remekelek28
őstag
Elvileg ki lehet,de szerintem be sincs kapcsolva. Amikor a szerelő kint volt,csak a gázt nézte meg,mert mondtam neki,hogy szerintem nem fúj megfelelő hideget. Méricskéli kivül belül,a távirányitót is babrálta,beállitotta,hogy ne fújjon dohos szagú levegőt,majd azt,mondja,h ez a klima tökéletes. 4 percért elkért 5000 ft ot. Pedig a szomszéd tömbben lakik. Hivatalos klimás.
-
Chaser
legenda
válasz Remekelek28 #21679 üzenetére
ha nem reagál gombokra, biztos nincs rendben vele valami, szép lenne már ha nem reagál és azt mondja a szerelő jó, én azt mondtam volna neki ott az ajtó ( :
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
pjen
félisten
válasz Remekelek28 #21681 üzenetére
Azt eddig nem írtad,hogy nem eredeti a táv.Ha van infrás telód egész jó app ok vannak az árúházban.Én leszedtem HTC M7 re pana progit,és jól kezeli a klímát.
-
pjen
félisten
válasz Remekelek28 #21683 üzenetére
A gyártótól,forgalmazótól nem Tudsz rendelni egy eredeti távot?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Valami hasonlót találtam Én is.
Ha engedi majd a szezon ez lesz, aztán meglátjuk majd mi sül ki belőle. A ventilátor egy ideig biztosan nem auto-n fog menni, mert másik szobákba is tolnia kell át a levegőt.
Amúgy, ehhez kapcsolódóan, ha eléri a hőfokot, akkor auto-n általában ventilátor módba vált, vagy ki is kapcsolja a gépet? Vagy ez is gépfüggő?
Véleményem szubjektív...
-
pjen
félisten
válasz Remekelek28 #21687 üzenetére
Próba szerencse.
-
Male
nagyúr
válasz Remekelek28 #21681 üzenetére
Vagy csak kezd lemerülni benne az elem... pár napja vissza kellett kapcsolnom fűtésre, nyomkodom, nem akar bekapcsolni, aztán bekapcsol, de nem fűt, nem csipog, össze-vissza csipog, stb... nyomkodtam a resetet a távirányítón, az is be volt bolondulva, össze-vissza jelzett mindent, ekkor lett gyanús, kicseréltem az elemet, megy szépen ( úgy tűnik, a kijelzőhöz még elég volt az elem, de a normális működéshez már nem )
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz hackeeeee #21688 üzenetére
Látom Kend 'is bekapcsolta az újdonságot
Nálam is megy már, és imadom...
Tényleg más világ igy otthon lenni.
Nálam olyan szepen vissza szabályozza magát a klíma, hogy csak épphogy mozdul a hideg levegő, a kültéri olyan csendes mintha nem is menne, csak a ventilátoron látom hogy lassan de forogÉs nálad a másik szobába is 'atfolyik' a hideg levegő?
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Lacielvtárs #21692 üzenetére
Jah simán, bár amíg elkezdi áthűteni a szomszéd szobát, addig a beltérit max (3-as) ventin kell járatni, miután ott elkezd lehülni, akkor már akár auto-n is mehet, mert utána már szépen átmegy a hideg levegő a 3. szobába is, és onnantól halk. Lényegében ez az egész lakást hűti.
De, még csak idáig jutottunk, plusz a fűtést próbáltam ki. Na meg, a ventilátormódot, teljesen jól mozgatja a levegőt.
Ezt az auto módot fogom még kipróbálni, hogy mennyi idő alatt hűt le rendesen. Most, nagyjából 2 órát ment, hűtésben adtam neki 24 fokot, az Én szobámban tartotta, 24-24.2 fok volt, tesóméknál is 25 alatt, pedig ott csak az ajtón ment befelé a levegő.
Amíg hűtök, addig Nálam a Swing is tabu, mert úgy közel sem tol át annyi levegőt a másik szobába, hogy rendesen hűljön, én pedig szinte már vacogok.
De még ugye vannak munkálatok, mert a vezetékelését meg kell csinálni, plusz majd még megkapja a külön biztit. De így is úgy tűnik, hogy bírja. (kopkopkop), de meg lesz csinálva hamarosan. De még a kinti bizti cseréjére is várunk.
Szerintem jó lesz ez, csak még rá kell érezni, hogy, hogy és mint dolgozzon.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz hackeeeee #21693 üzenetére
No annak örülök hogy akár három szobát is le tud hűteni korrektül.
En is próbáltam a fűtést, az is korrekt, igaz érdemben csak a nagyszobat tudja normálisan felfuteni, de hat nálam nahy a belmagasság, így futesre nem igazán lesz alkalmas, max csak rasegitsre...Én is próbáltam a ventit, korrektül mozgatja a levegőt, én is meglepodtem rajta...
És mégis halk.
No akkor kellemes hűvös órákat kívánok hozzá, foleg nyáron a nagy melegben.
Mondjuk az sem semmi hogy április végén már 31 fok van"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Lacielvtárs #21694 üzenetére
Szerintem rendben lesz. A legtávolabbi szoba már kicsit lassabban hűl, de átmegy oda is. Szal szerintem jó lesz.
Köszi, kelleni fog, szinte biztos, hogy jó meleg nyarunk lesz. Az igazi teszt akkor jön majd.
Mezga Aladár: tudom, de ugye erkélyre tettük a kültérit, és még azt is meg tudom oldani, hogy ne tűzze telibe a nap. De, mivel belülre tették, így eleve nem kap végig napot. Persze, fogja sütni a nap, de nem úgy, mintha a "szobafalon" lenne.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Csabroncka
addikt
Felhívnám a figyelmeteket ara, hogy nyári idő van, de nincsen meleg szerintem sokan kiegyeznénk ilyen időjárásban egész nyárra!
Szóval ez nem klímázós idő, még itt a panelban is 26 fok van, úgy, hogy mázolok és tárva nyitva minden!
Szóval örüljetek, de tavaly nálam az erkélyen 54 fokot mért a hőmérő uh. nem sütött rá a nap. Szóval amikor
...uni izzasztó meleg van a szoknya alatt, na akkor kell igazán beröffenteni és tesztelni, mennyit szippant a hálózatból, hogy 40 helyett 25 legyen.[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Csabroncka #21697 üzenetére
Hát ebben is mintha igazad lenne
Szippant amennyit szippant, csak csinaljon jó időt a 'farkasorditomelegbenis'De igazad van, az lesz majd az igazi teszt időszak
26 fok?
[kép][ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Csabroncka #21697 üzenetére
Nálunk ~32 fok volt szobán belül, napon nem mértem, inkább.
Én most csak azért járatom, hogy dolgozzon, meg, megy az ismerkedés.
De jah, huzattal egész élhető a hőmérséklet lakáson belül.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Csabroncka
addikt
válasz Lacielvtárs #21698 üzenetére
Tárva, nyitva minden redőnyt sem tudom lehúzni - festek......
"in medias res"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest