- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeki
nagyúr
válasz Shodan #10500 üzenetére
Tudod az a cég aki hosszan tervez és majdhogynem országosan telepít, az nem szeret garanciában kijárni javítani, egyrészt mert ráfizetés, másrészt meg imidzs romboló. Ezért próbálnak biztosra menni a klímákkal.
Ha valaki éveken át megégette magát a samsunggal, akkor aligha akarja újra próbálgatni, javult-e már a minőség.
Ha téged mindig lehúznak egy boltban, akkor direkt odamész fél év múlva is, hogy hátha már nem? "vadász-vadász, te szpni jársz ide?"
A koreai klímák már nem olcsóbbak mint a japánok, így pláne nincs miért ajánlgatni őket. -
-
Shodan
addikt
De azokból legalább van készleten!
Nem akartam pont a Samsungot kiragadni. Ha valaki azt mondja hogy a samsung xy típusát azért ne vegyem mert....akkor nem fogom, de itt ilyenről szó nincs.
Rengeteg példát tudnák mondani amin jó pár évvel ezelőtt esetleg megszívtam, vagy nem vettem volna, de pont manapság főleg az ilyen eszközöknél rendkívül gyorsan változnak a dolgok, főleg hogy évente dobnak ki új modelleket.[ Szerkesztve ]
www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
windy
tag
válasz Shodan #10500 üzenetére
Egyáltalán nem kell hallgatni ránk, ha nem bízol meg a tapasztalatainkban. Mindenki olyan klímát, laptopot, kávéfőzőt választ, amilyet akar, meg amire pénze van. Ezek a topikok pont azért vannak, mert vannak szép számmal olyanok is, akik nem olyan határozottak választás előtt, és szeretnék hallani mások véleményét is.
Tényleges érdemi tapasztalatokat hiányolsz. Nos, többszáz Samsung klíma telepítését végeztük el, majd viseltük ennek kellemetlen következményeit. Igen még a mai napig a Samsung klímákkal van a legtöbb gond, bár kétségkívül nem annyi, mint ezelőtt hét-nyolc éve. Ja, és nem volt nagy különbség tipusok között, szinte mind hozta a magas meghibásodási arányt.Egy szezonban több, mint kétezer klímaberendezés karbantartását, szervízelését elvégezzük, ami alapján elég egzakt képet kapunk a különböző márkák működéséről, minőségéről. Ebben pedig magasan a japán gyártók bizonyulnak a leginkább probléma-mentesnek, függetlenül, hogy melyik gyártóról van szó.
Mindenesetre mi nem fogunk statisztikákat gyártani, csak azért, mert vannak, akik kételkednek abban, amit általánosságban megállapítunk. Ha valaki elfogadja tőlünk, annak örülünk, ha valaki nem, az meg az ő dolga. Persze lehet hallgatni a szomszédra is, aki vett egykor egy Alien klímát, és hibátlanul működik neki tíz éve. Nem számít, hogy hány ezren cserélték már le, jobb minőségűre.
Ha mindezt üres pufogtatásnak gondolod, ignoráld..
-
davian
csendes tag
Na jó, de akkor 180k körül mit vegyen az ember? Az alap Daikin talán nyáron lesz. Egyébként meg csörög, zörög a kültérije( alaplemez és a hőcserélő bizonyos kompresszor fordulaton összeér.) Az új belépő Mitsubishi lehet hogy aluból van. A klímások eddig azt mondták hogy az alumínium kültéri kuka.
-
windy
tag
válasz davian #10507 üzenetére
180.000 forint az az LG, Samsung árszint, tehát azt kapsz érte. Jelenleg pontosan azért nincsen Daikin a piacon, mert túlságosan lenyomták az árát, és mindenki azt vett, még az is, aki egyébként Mideát vagy Greet vásárolt volna.Az, hogy kétszázból egynek zörög a kültérije (ami egyébként tök egyszerűen megoldható probléma), egyszerűen semmit nem jelent az eladások szempontjából. Meg kell nézni az összes japán gyártó gépeinek az árát - és itt most nem a letolt gatyás olcsójánosék ajánlatát értem, hanem a normál piaci árat - akkor látható, hogy általánosságban egy 3,5 kW-os készülék inkább 200 ezer felett van, mint alatta.
-
Shodan
addikt
Elbeszélünk egymás mellett. Én teljesen laikus vagyok a témában, nyílván nem véletlen hogy felkerestem ezt a topicot.
Csak leírtam azt ahogy én látom a dolgot.
Megint csak hardwares példát hozok: Ha valaki leírja hogy akar venni pl egy nvidia gtx980-at egy 970- helyett, akkor én leírom hogy azért ne vedd az adott típusból mondjuk az MSI-t, mert azon lassabb a memória, samsung helyett mondjuk ->elpida (mert a samsung kivételesen jó gddramban ) rossz a hűtés stb stb.
Mondjuk úgy, kifejtem hogy az adott típust miért nem ajánlom. Nem azt mondom hogy ez nem japán és ezért ne vedd.
Nem ismerem a számokat, még az is lehet hogy a 2000-ből 1800 embernek Samsung klímája van és azért ilyen nagy a meghibásodási arány. Fogalmam sincs, nem vagyok klímás.
Két dolgot tudok az egyik hogy hiába is akarnék daikint nincs készleten, a másik hogy már tegnap nagyon meleg volt és nyáron így eléggé kellemetlen lesz.www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Shodan #10510 üzenetére
Ez nem egy hardver amit csak úgy cserélgetsz. Ezekkel a cuccokkal 10+ évet együtt élsz. És ha mindig akkor r@had le amikor használni kellene akkor megüt a guta.
Én annak idején elkövettem azt a hibát h., immergas kazánt vettem. Minden télen van valami baja, úgy h., megvolt az átvizsgálás. Egy rakat pénzembe került. -
MrCsiT
addikt
válasz Motion_Blur #10285 üzenetére
..már csak azt nem tudom, hogy akkor Neked, a Whirlpool 412L-ből vajon miért az Ultra Heavy Edition-t szállították?!
Az enyémen ilyen címke van:
.és hogy miért ez?
Mert
- szereléssel együtt volt 150e az edigital akcióban, és ennyiért nem hiszem, hogy jobbat kaptam volna, és nincs " ha még 30 ezret hozzátetté' vóna' " opcióm;
- a 3 év gar nekem az évenkénti karbantartással - igaz, 8e Ft, de én azt sem tartom veszett soknak, mert valakinek úgyis meg kellene csinálni, és a szomszéd városban lakó Whirlpool szerelő (aki szerintem jó munkát végzett, vigyázott a lakásra, hogy a fal fúrásánál is kevesebb por szálljon, készséges volt, segítőkész) azt mondta, akár esti időpontban vagy hétvégén is kijön majd szervizelni, nem megy rá +1 nap ( ezt nem tudom, hány cég nyújtja, kezdve azzal, hogy eleve az edigital szombaton szállította ki a megrendelt klímát.)
- a Whirlpool hűtőm lassan 10 éve megy, igaz, a vásárlás 2. hónapjában elég durva levélváltásig fajult garanciális cserét kellett intézzek.[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
MrCsiT
addikt
válasz MrCsiT #10515 üzenetére
Ja, már látom, te a kültérit fotóztad.
(előző hsz-hez, az egyik gondolat vége lemaradt : a 3 év garhoz én nem tartom rossz dolognak a kötelező karbantartás előírását, mert ha valóban tesznek is érte valamit, akkor tovább bírhatja a rendszer, és szerintem jó dolog, ha egy hozzáértő néz rá.)
Nálam a kültérin, ilyen címke van:
Mit takarhat a "cooling/heating power input" és a "cooling/heating rated input" kifejelzések közötti különbség?
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
Shodan
addikt
válasz Mezga Aladár #10512 üzenetére
Nem is áll szándékomban cserélgetni.
...
A Mitsu kültériéről még mindig nem derült ki hogy most milyen, holott másik márkák pont ezért lettek lehúzva.@CineDOG1. Mit és?
www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
BlacKSouL
addikt
Mivel a Samsung jelenleg a legutáltabb márka itt a topikban, igazán jó lenne látni egy részletes listát, hogy mely modelleknek pontosan milyen problémájuk volt. Hogy az egyiknek mindig szétrepedt a hőcserélő csöve, hogy a másiknál mindig kifújt a tömítés, hogy kigyulladt a beltéri egység, hogy megrozsdásodott, hogy felrobbant, hogy szoftveres probléma volt, és azon belül micsoda....stb.
Plusz, azt is érdekes lenne tudni, hogy mennyi meghibásodás történt garanciaidőn belül, és azon túl. Mert ha jól tudom ezt a Samsung felé le kell jelenteni hivatalosan.
Mivel ekkora óriási a meghibásodási arány, ez már nem csak arány, hanem mennyiség is, gondolom, hogy ezekről már készül valami feljegyzés és nem csak úgy emlékezetből kell nyomni hogy szar és kész.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
csibor
addikt
válasz BlacKSouL #10518 üzenetére
Tavaly tavasszal merült fel bennem a klíma vásárlás. A "munkahelyemen" rengeteg apartmanház található. Ebből kifolyólag ~100 klíma van felrakva. A tavaszi karbantartáskor minimum 10 cég embereivel beszéltem. Mindenki kivétel nélkül magánhasználatra nem ajánlotta a Samsung termékeket. Úgy hogy az egyik cégnek épp 16db Samut szereltek fel. Lehet javult a helyzet, de valamikor a cég nagyon elcseszett valamit. Mivel rengeteg céglakás van, Pécs és Szegedről is volt szerelő csapat. Minden szerelő szidta. Olcsó jónak a Gree javasolták.
-
xxxjjjkkk
senior tag
Ha 10/10 szerelő azt mondja, hogy a szamszung szar, annál mi meggyőzőbb kell?
Nem is értem, vegyél egyet magadnak.Ez nem olyan mint a gree, pana és társai, ezt egyöntetűen mindenki lehúzza.
Windy meg írt a meghibásodási arányokról.
Ahogy azt is leírta, hogy a gyártók is nézhetik ezeket a mediakat, úgyhogy senki nem fogja a saját beszállítóit részletesen fikázni."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
Zeki
nagyúr
Hidd el, a samunál is tudják melyik klíma mennyire szar , mert ugye ha valami elromlik ALKATRÉSZ kell hozzá. Az meg biztos legális forrásból van pótolva, és akkor máris tudják hogy melyik klímához lett rendelve az adott alkatrész, meg hogy az még garis vagy nem garis.
Szóval nem neked kell ügybuzgónak lenni.Ez meg egy szabad fórum, mindenki csak azt és annyit ír le, amennyit akar, nem kényszer.
ui: a samu porszívóm is egy orbitális giganagy szopás volt másfélév alatt, aztán csodálkozott a telefonos samu ügyfélszolgálatos nő, hogy nem ajánlanám senkinek a samsungot.
-
BlacKSouL
addikt
válasz xxxjjjkkk #10520 üzenetére
Elkéstél.
5 éve Samsung klímával hűtünk és fűtünk, és volt olyan, hogy októbertől márciusig szinte 0-24-ben fűtött, valamint júliustól szeptemberig ugyanilyen 0-24-ben hűtött. Egyrészt ezért kérdezem, másrészt, mert a miénkben is hibás volt a hőmérő és páratartalom-mérő szenzor, amit garanciálisan ingyen cseréltek, de nem is a telepítő klímás cserélte, hanem a Samsung saját elektronikai területi szerelője. Az ügyintézés pedig zökkenőmentes volt.
De továbbra is kérlek, hogy írj le konkrét típusokat, konkrét hibákat. Mert egy ilyen listát nagyon szeretnék látni. Az összes létező adatot elolvashatjuk naponta az összes létező Gree meg a japán márkákról, de valahogy erről meg nem látok konkrétumokat. Mit jelent az hogy meghibásodás? Milyen hiba? Mi romlik el? Mi szar?
Ha leírja azt konkrétan, hogy a Samsung szar, ne vedd meg, azt nem olvassa el a beszállítója, de ha konkrét típushibákat leír részletesen azt meg igen? Ne viccelődjünk már...
CineDOG1: értem, tehát mindenről mindent részletesen lehet, sőt kell írni, ezredes nagyságrendű számokon kell lovagolni, mindenki magasztalhat egekig bármit ahogy csak szeretne, végülis nyilván, joga van hozzá, de mikor a samut kell fikázni, akkor elég annyi hogy szar, a részleteket senkinek nem szabad tudnia. Csak továbbra sem értem miért kell titkolózni. Mondjuk ehhez is joga van mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz BlacKSouL #10522 üzenetére
Nézd, én nem vagyok klimás, windy írt le különösen szar szériákat. Hadd ne használjam már én a keresőt, ha neked kell valami.
Egy biztos, amit gari időn belül akárhogy is javítanak, azt nem nevezném jónak. Főleg nem győzködném a többit, hogy de mégis jó, amikor a gépei nagy százaléka szar.Ellenpélda a hilti mondjuk, ahol 100/1romlik el ipari körülmények között, és azonnal javítják/cserélik futár jön ki a cseredarabbal. Mem mindegy.
Na ahogy windy írta, ez volt egy két típusnál 50%is, aztán a szervíz meg mocorgott is rá valamit nagy nehezen. Ez volt a szamszung. Mideák is fisherek is mennek lassan 10évre konténerszámra, mégse vennék."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
alázógyík
addikt
Sziasztok!
Kecskeméten kellene egy klíma tisztítás/fertőtlenítését megcsinálni.
4 éves, inverteres Midea klíma, idáig tökéletesen teszi a dolgát.Remélem akad szerelő, aki elvállalná.
-
makoss
veterán
Üdv!
Egy 40 köbméteres 4×4 méteres szobába kellene klíma, és azt kérdezném, hogy milyen klímát ajánlanátok megbízhatót?
Szereléssel, vagy a nélküli ár érdekelne.
Kb 2 éve voltam erre, akkor a Daikin klímát ajánlottátok.
Ha ez túl drága, vagy nem kapható, milyen még a megbízható, és mennyiért?
Link is kéne a masináról, leírás, adatok stb...
Köszönöm!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Deer76
aktív tag
Úgy néz ki nem lesz Daikin klímánk (nincsen.)
Ha más japán márka sem lesz (nagyon valószínű), akkor Midea Aurora mennyire megbízható? Bár látom, hogy inkább GREE. GREE Comfort plus vagy másik GREE ebben a kategóriában?A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
makoss
veterán
válasz makoss #10525 üzenetére
Olvastam az összefoglalót, hasznos volt, de még mindig várom a kérdésemre a választ, fontos lenne mivel a napokban szeretnék menni egy boltba ahol van bemutató terem is, és nem szeretnék felkészületlenül betoppanni, jó volna támpont, alapszintű tudás hogy még a nyár beálta előtt le tudjam a beszereltetést!
Köszönöm előre is!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
MODERÁTOR
válasz makoss #10527 üzenetére
Menj el a pannonklíma bemutatótermébe, ott minden szükséges infót megkapsz a srácoktól.
Most is daikint, mitsubishit vagy fujitsut fognak ajánlani, attól (is) függ mi lesz elérhető raktárkészletről.[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
z123456z
őstag
válasz makoss #10527 üzenetére
még mindig várom a kérdésemre a választ
Most mond meg, milyen lusta banda, két óra alatt nem voltak képesek kikeresni és belinkelni neked a választ.
Amúgy szerintem neked elég egy 2.5 kW-os. Japán márkát válassz, vagy kínait, esetleg koreait. Ne bérgyártott vagy matricázott legyen, lehetőleg réz hőcserélővel. Bár ez utóbbi talán nem is fontos annyira, ha már a mitsubishi is aluból csinálja.
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz #46372352 #10530 üzenetére
Itt 180.000 akciósan. Ennél jobbat kaptál? Akkor nem rossz. Engem nem érdekelne az alu. Csak azért hangzik hülyén, mert itt korábban leszólták.Az autókban sem réz.
-
oszy
veterán
Lehet nekem a panelba Midea lesz. 5 év garanciával.
[ Szerkesztve ]
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
subidubi001
csendes tag
Sziasztok!
Érdekelne hogy kit miért zavar, hogy a Mitsu klíma külsejének alu a háza?
A csővezetékeknél ajánlott a réz... -
laszlo168
senior tag
válasz subidubi001 #10535 üzenetére
Sőt még a cső vezetékbe is tesznek alut, pl-henco cső.
-
z123456z
őstag
válasz subidubi001 #10535 üzenetére
Itt automatikusan mindenki a hőcserélőre gondolt szerintem, nem a házra. Bár ki tudja. Akárhogy olvasok vissza, igazából nem tudom, mi a baj az alu hőcserélővel. A réz+alu kombóra írják, hogy nem az igazi. Akkor alu csövet kell használni az alumíniumos gépeknél, és meg van oldva a probléma. Vagy ez így túl egyszerű, valahol sántít?
-
z123456z
őstag
válasz z123456z #10537 üzenetére
Próbáltam bekukucskálni a gree kültérijébe, ez sem csillog úgy, mint Lajcsi trombitája. Akkor ez is alu? Próbálgattam ma a gépet, azért hallani ám a legkisebb fokozatban is. Nem vészes, de nem tudom milyen lesz egy csöndes nyári éjjel. Néha apró relé szerű kattanásokat is hallok belőle, ez jobban zavar. De inkább az indítást követő pár percben, aztán már nem tűnt fel. A vízszintes légterelő állítás nem sok vizet zavar, nem igazán tereli abba az irányba a levegőt, amerre szeretném. Ezek az első megfigyeléseim. Remélem nem okoz csalódást a melegben.
[ Szerkesztve ]
-
Attix70
aktív tag
Sziasztok !
Aki wifiztetni akar klímát annak ez igencsak ajánlott lehet : Broadlink RM mini3
Üdv, AttiPróbáljuk meg a mondatokat NAGYbetűvel kezdeni
-
PeterPH
senior tag
válasz subidubi001 #10541 üzenetére
Ezekhez nem kell wifi előkészítés, vagy képesség, hiszen az IR távirányítót helyettesítik.
-
Zeki
nagyúr
windy12 (X) 10 perce
Én nem voltam biztos, bár azért sejtettem, hogy a Mitsubishi a hőcserélő csőkígyóját rézből gyártatja. Rákérdeztem az importőrnél, és ők is alátámasztották az én sejtésemet, de, hogy egészen biztos lehessek benne, egyszerűen megnéztem egy kültéri egységet, és abban a hőcserélőt, és ki is derült, hogy bizony az réz, nem alu. A lamellázat szerintem nem vaslemez, kétlem, hogy a nagyon korrodálódó vasból készítenék, még akkor sem, ha galvanizálással védenék a rozsda ellen. Ja, meg nem is fogja a mágnes, tehát kizárt, hogyvaslemez lenne. Valami alu-réz-cink ötvözetre gyanakszom.Érdekes példája ez annak, hogy indul el egy buta pletyka. Valaki benéz egy dolgot ( a lamellázat színéből, és a koreai gépek alu hőcserélőjéből gondol valamit, amit kérdés gyanánt feltesz egy fórumban), majd ezt néhány konkurrens márkát forgalmazó egyén finoman feldoppingol és néhány nap múlva már olyan dolgokat hallok, hogy a Mitsu gagyi, mert alu a hőcserélője. Semmi alapja az egésznek, de már terjed a hülyeség, mint a bozóttűz.
-
nyesix
senior tag
Sziasztok
Elő van készítve a klima csepegtető viz élvezetese ugy hogy a fürdőben a mosdó alatt van egy csőkiállás. Ezt akarom rakotni a lefolyora. Hova legyne bekötve a szifon elé vagy utána? Hogy ne legyen csatorna szag.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- Autós topik
- Vírusirtó topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest