- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HD
csendes tag
válasz Bazsee71 #11698 üzenetére
Hello, köszi a választ mindkettőtöknek, igen biztos, hogy egy klíma nem léghűtő vagy ilyesmi, csövet is ki kellett vezetni, ajtón tudtunk "fúrni egy 15 centis lyukat, szóval az úgy okés. Igazából tegnap használtuk huzamosabb ideig először, mert eddig nem volt olyan meleg, hogy szükséges legyen, korábban max fél órát ment, mert kipróbáltuk beszerelés után, hogy megy-e jól. Valami kiálló gumi cucc van a hátulján (akár lehet cső csonk is gumival eltakarva), akkor ezek szerint azt a gumi borítást le kellene húzni, és ott valami csapot megnyitni, és lefolyik a víz? Igazából az ismertető végig kivehető tartályt említett, így én azt kerestem, semmi tapasztalatom mobil klímákkal, otthon a daikin FTXB-C / RXB-C böl egy csövön jön a víz, az egyértelmű, ott nem kell üríteni semmit, meg van egy páraelszívóm is amit télen használok, annak meg ilyen fiókos a víz tartálya 10 literes, ott is egyértelmű ha üríteni kell, meg latszik is benne a sok víz...
Arra gondoltam meg, hogy azon a vastag 15 centis csövön is ki csöpöghet akar a víz aminek ki kell, de nem láttam folyást rajta, szóval nem hiszem, hogy azon keresztül távozna.[ Szerkesztve ]
-
Krisz1000
tag
köszönöm az eddigi válaszokat mindenkinek
ma beszéltem egy szerelővel, akit egy áruházban ajánlottak, és azt mondta, h vele csak egy időpontot kell egyeztetni, nem jönne ki felmérni előtte v ilyesmi... tehát h én válasszam ki a klimákat, ő jön, és aznap fel is szereli...
nektek erről mi a véleményetek, nem annyira tetszik. nekem szimpatikusabb lenne egy fél milliós kiadásnál, h előtte kijön, pontosan lebeszélünk mindent. Vagy mostmár ez így meg az időhiány miatt?
-
Krisz1000
tag
köszi a választ Budapest természetesen. nem ez úgy lenne, h én nézzem ki, rendeljem meg, de ő hozná el tőlük. és a felszerelés végén fizetnék ki mindent amikor működik. tehát lehúzást nem láttam a dologban, csak eddig arról szólt a fáma, h szereti a szerelő előtte megnézni, pont azért mert sokminden felmerülhet...
Viszont most hívtam a daikin nagykert, ahol az ember számát is kaptam. Az mondták, h per pill kvázi semmilyen daikint nem tudok venni náluk, egész európában nem látják h hol van, vagy mikor lesz (???) Szerintetek ilyen létezik, vagy csak nekem mondják meg h mi van, mert magánszemély vagyok, és a saját szerelőiken keresztül akarják értékesíteni?
Tegnap este titeket olvasgatva néztem, és több webshopban találtam daikinokat, ezek ilyen fantomkészülékek lennének, ha ráugrik az ügyfél, akkor tudjanak másikat ajánlani helyette?
[ Szerkesztve ]
-
Krisz1000
tag
mitsubishiben és fujitsuban ki utazik budapesten, aki nem szóló szerelő, tehát nagyobb cég, és mindent ők intéznek? Akikhez ezekben a márkákban érdemes elsőként fordulni? köszi
-
Killer01
őstag
válasz Krisz1000 #11708 üzenetére
Daikint nem fogsz találni, hetek óta nincs..... A többi japán is kétséges, de még a Midea-ra is 3 hét várást mondtak nekem 1 hónapja webshopok kínálata nem valós, ha valamit kinézel hívd fel őket tényleg van-e.
Windy-ék Mitsut biztos szerelnek, de nem tudom vállalnak-e még ügyfelet (pannonklíma). -
Krisz1000
tag
Köszönöm a válaszokat
-
Krisz1000
tag
ha egy helyiségben 2.65 kw-ra jön ki a hűtési igény, akkor 2,5-es vagy 3,5-es klima kell ...?
ui: 1kw/30 légköbméterrel számoltam
-
windy
tag
válasz Krisz1000 #11708 üzenetére
Daikin is és Mitsubishi is van raktáron több tipus is, bár azért a teljes Daikin palettát nem tudjuk adni. A legjobban keresett FTXB35 és FTXB25-ös készülék van, elérhető, az FTX35J3/RX35K is elérhető, ebből 2,5 kW-os nincs. A Mitsubishiből bármelyiket tudjuk adni. Jelenleg a megrendeléstől számított kb. 8-10 munkanapra tudunk klímatelepítést vállalni, bár ez, ahogy a meleg erősödik, azért változhat. A cégünket itt már ismerik páran, 12-14 szerelővel dolgozunk. Budapesten az Üllői úton bemutatótermünk is van, tehát a gépeket is meg tudod nézni kiválasztás előtt.
-
Krisz1000
tag
wow! nagyon köszönöm Windy! így hivatkozzak Rád, h neked adják ki a munkát, v ez most nem szempont?
Nem tudom h szokás. De akkor hnap odacsörgök a céghez, mert a két első készülékre amit említettél pont lecsapnék. A részleteket meg megkérdezem, gondolom "diszpécseres" rendszer van.
még1x köszi!
-
Sontir Fel
őstag
Üdv Urak!
Házvásárlás közben vagyunk, és az ingatlan földszintjére már egy 5kwos egységnek megtörtént az előkészítése (csövek stb a falban) de az emeletre 3,5-nek csinálták meg ugyanezt. Eddig 3 külön cég szakija volt itt akik mind azt mondták, hogy ez gáz, mert fentre is 5-ös kellene (lesz galéria stb).
Viszont az utolsó mester azt mondta, hogy ez a cső bírja az 5kw-os klímát is, csak annyival kell számolnom hogy visszafogott teljesítmény lesz, kb olyan 4,3-4,5. Kérdezném a jártasabb felhasználóktól, hogy ez reális dolog, nem lesz baja a klímának?
A metroban akciós az 5KWos orion (175k) de úgy látom ahogy olvasgatok a neten, hogy kevésbé ajánlott.
Kaptam ma árat HD-re:HD HDWI-183C / HDOI-183C (5,1 KW) 195.000 - 200.000 ft
Illetve Polar-ra:
SIEH0050SAA/SO1H0050SAA 5kw: 200.000-210.000 ft
Kérdésem, hogy ezekkel kapcsolatosan van tapasztalat? A Polar szimpatikusabb, már csak azért, mert van honlapja, meg több az extra
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
z123456z
őstag
válasz Krisz1000 #11715 üzenetére
Igen, feltétlenül ragaszkodjál hozzá, hogy ő kapja a munkalapot és végezze a telepítést. Miután ő a legkapósabb emberük, a diszpécser majd okoskodni fog és különböző blöffökkel megpróbál majd zavarba hozni, de ne hagyd magad. Mondd meg kerek perec, hogy meg van beszélve, hogy ő rajka fel.
[ Szerkesztve ]
-
BUZZLGHTYR
senior tag
hali!
100 ezer forintig tudnátok ajánlani újonnan légkondit? -
Vesztor87
senior tag
válasz BUZZLGHTYR #11719 üzenetére
Semmilyet. Annyiért max az obiban/praktikerben kapsz bármit is, nem különösebben márkásat sajnos. Engem itt lebeszéltek az Airfelről. Sajna a beszerelési is 70 környéke, úgy 170 egy noname-nek mondott.
[ Szerkesztve ]
-
Yushchenko
őstag
A közeljövőben szükségem lenne egy 2,5kw-os klímára. Az lenne a kérdésem, hogy japánból mik vannak most raktáron (jó áron)? Illetve előszerelt állapotban (csövek a falban) mennyi a reális a felszerelés/beüzemelésre?
-
Zeki
nagyúr
válasz Yushchenko #11721 üzenetére
Picivel fentebb írta windy.
-
Vhiktor
veterán
A Greenek milyen a magyarországi szerviz illetve alkatrész ellátottsága?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Asztii
tag
válasz GeneraL_XTX #11729 üzenetére
Köszi, én is a Whirlpool mellett tettem le a voksomat de maradtam a 2,6 kw-nál a szoba méreteiből adódóan az is elég nekem, persze tanúsítványom majd csak jövőhéten lesz, tehát valószínűleg csak a jövöhét 2. felében jön a klíma.
-
MODERÁTOR
válasz Yushchenko #11733 üzenetére
Jó a 2,5, de mekkora helyiséget kell(ene) hűteni vele?
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Mika1227
őstag
Milyen szerrel érdemes otthon klímát fertőtleníteni és érdemes minden évben beüzemelés előtt?
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
Bozso68
őstag
A hálószobában van egy Gree GWH12KF klíma két éve.
Szeretjük, jól hűt, csendes.
Sokszor éjszaka is megy, vígan alszunk mellette. Viszont tegnap vettem észre, hogy hosszabb bekapcsolt idő után a beltériből talán szemből nézve jobb oldalról halk, sivító/ciripelő, de jól kivehető hangot lehet hallani rendszertelenül hosszabb, rövidebb ideig szakaszosan.
Ötlete lenne valakinek, mi okozhatja? -
Kékes525
félisten
Ez szerintetek milyen? Ezt rendeltem: PANASONIC inverteres oldalfali klíma - E12QKE (KIT-E12-QKE) 300 ezerért, nem 381ezerért-ért.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
mr.tamasbiro
őstag
A párátlanítás ugyanolyan hőmérsékleten megy mintha hűtésként menne a légkondi?
-
Dealer95
őstag
Sziasztok!
Kertes családi ház emeletére kellene egy klíma, viszont a csövezést nem tudom, hogyan tudnák megoldani.
Érdemesebb lenne egy mobil klímát venni?Most is 29 fok van a felső szinten....
-
BBéci
legenda
Mikor nincs átirányítva a telefonod? Folyik a víz mindkét beltériből, amiket még 2005-ben telepítettél, azt kellene megoldani.
Kamerával próbáltam megtalálni a dugulást, de eredménytelenül.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kentucky
őstag
Sziasztok! Tetőtéri 42 m2-es alapterületű szoba, amiben kb. 65 m3 levegőt kellene hűteni. 2,6-os vagy 3,5-es klímát ajánljátok ehhez a mérethez?
-
Gergőke88
addikt
Sziasztok!
A lakasban 2 Daikin klima van, igy vettuk.
Autora erdemes allitani vagy hutesre nyaron? Vagy tokmindegy? -
BBéci
legenda
válasz Gergőke88 #11745 üzenetére
Mindegy, mert fűteni biztosan nem fog, de mégis jobb választásnak tűnik a hűtés funkció beállítása.
(#11744) kentucky
A nagyobbikra szavazok.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Asztii #11747 üzenetére
Ez esetben nem az alapterületet kell figyelembe venni, hanem a légköbmétert. Bizonyára ferdék a falak és alacsonyan van a plafon, mert az átlagos belmagasság a 2 métert sem éri el.
Ennek ellenére a nagyobbik javasolt, mert a tetőterek hőterhelése sokkal nagyobb, mint a normál lakószobáké.(#11748) kentucky
Van élet a Daikinon kívül is, de azért a Midea sokkal lejjebb helyezkedik el a ranglétrán. Valami japánt vennék: Toshiba, Fujitsu, Mitsubishi, Panasonic.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bubuka55
csendes tag
Eddig nem volt alkalmam kipróbálni az áprilisban vásárolt Daikin FTX35K/RX35K klímámat, illetve a pünkösdi hidegek idején fűtöttem vele egy kicsit.
Na de most eljött a főpróba megjött az iszonyatos pokol amit hőségnek hívunk.
Tegnap délután 1 óra óta folyamatosan megy először próbálgattam állítgattam mire mit csinál. A végén 26 fokon megy csendes módban(ami ugye az éjszakai).
A lényeg hogy elképesztően jó és kiváló termék. Baromi csendesen hűt, a kültérit nem is hallani. Pedig kel dolgoznia mert délután 1-től este kilencig idesüt a nap. Persze a redőny le van engedve. Kinyitottam menet közben az ablakot és meghallgattam semmi. Hálistennek mert tartottam tőle hogy a szomszédok majd szólnak, de semmi.
Az hogy mekkora érték egy klima abból is kiderült, hogy ma délután volt egy kis dolgom. Borzalom meleg volt az utcán és mikor beléptem olyan hűvös fogadott minta egy Aldiba tértem volna be.
Iszonyúan örülök neki mert 8 totál szívás nyár után egy újpesti panel 9. emeletén most beköszöntött a mennyország. Viszont lenne pár kérdésem.1. Ha nappal is ezzel az éjszakai móddal megy nem lesz gond? Mert igazából semmi értelme hogy az 5 ventifokozatot állítgassam. Kipróbáltam jobban jön a levegő, de nincs sok értelme. Vagy van?
2. Miért áll le pár perc után mikor komfortra állítom. Ha mondjuk a swinggel beállítom a terelőt akkor nem áll le de ha a komfort gombot megnyomom akkor pár perc múlva leáll. Holott ez csak azt csinálja hogy a terelőt felfelé írányítja és automatára állítja a ventit.
3. Miért van az hogy ha eggyel nagyobb hőfokra állítom akkor is leáll? Kicsit hidegnek éreztem a szobát 1 fokkal felnyomtam a hőmérsékletet 26-ról 27 fokra és leállt, mintha kikapcsolt volna. Maradt a terelő is úgy. Majd pár perc múlva nyomta ki a levegőt és megint leállt. Ezt ismételgette. Mint egy on/off klima. Ez normális? Értem hogy alacsonyabb lehetett a hőmérséklet 27 foknál és mikor megemelkedett akkor elindította magát. De miért nem úgy hogy akkor melegebb levegőt fúj, vagy lassabban? Egy inverteresnek nem ez lenne a lényege hogy folyamatosan megy és nem úgy mint egy on/off?
4. Mi a különbség ha Auto modban van és 26 fokra van állítva és mi ha hűtésre és szintén 26 fokra?
5. Mi a helyzet a szellőztetéssel? Néha kell hiszen a klima csak a benti levegőt keringeti. Viszont tegnap este 11-kor kinyitottam at ablakot és dölt be a forróság. Gondoltam egy 10 percre kinyitom. Ki kell ilyenkor a klimát kapcsolni?
Igazából aki már évek óta használ ilyen inverteres klimát megköszönném ha javasolna egy olyan jó használatot nappal és éjszaka. Mire érdemes állítani hogy gazdaságos legyen és jól is hűtsön? Ti hogy használjátok? Érdemes például a ventit a csendes mód helyett nappal Auto-ra állítani?
Tegnap este meg olyan jót aludtam a jó hűvösben mint a bunda.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs