- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
luciferc
őstag
Melyik klímába? Bármelyikbe? Nem csökkenti le nagyon a tervezési légszállítást?
Amúgy a Panasonic RE12RKE-nél tisztázhatná valaki, hogy milyen szűrő van benne. A magyar oldalakon sokszor szerepel, hogy van benne
Antibakteriális szűrő
Szagtalanító funkció
Penészmentesítő szűrőEzzel szemben a panasonic saját katalógusában csak az szerepel, hogy Odour-removing function, meg hogy Removable, washable panel.
Most akkor mi az igazság?
-
fLeSs
nagyúr
Szasztok!
Lassan egy hete bújom a fórumokat és oldalakat véleményeket olvasva. Már két klímaszerelő volt kint nálam, eredetileg Samsungot akartam még a legelején, nem volt sok fogalmam a klímákról, mindkettő a koreaiak ellen beszélt. A második asszondja, hogy a Fisherrel sincs semmi baj. Azt is mondta, hogy ha tényleg japán gépet akarok, akkor a Panasonic az nem japán (EU-ban gyártják), és a Mitsubishi sem egy Fujitsu, de több köze van a japánokhoz mint a Panának, viszont kevesebb köze, mint egy Fujitsunak (hogy ez pontosan mit jelent azt nemtom).
Nekem egy elég alap cucc kell, a lényeg hogy sokáig bírja, a csilivili kinézet és a sok felesleges funkció nem érdekel, esetleg az, hogy halk legyen, mert lehetséges hogy alváshoz kipróbálom (előző lakásomban estére sosem hagytam bekapcsolva).
A következő gépekre szűkítettem le a választást:
Gree Comfort Plus GWH12KF - 174 800
Fisher FSAI-SU-120AE2 - 178 000
Panasonic KIT‐UE12‐RKE - 190 000
Mitsubishi MSZ/MUZ-DM35VA - 205 000
FUJITSU ASYG 12 LLCC - 222 000Nyilván a Fujitsu a legjobb, de megéri a felárat a Panával szemben? Nekem mondom, az a lényeg hogy ne halljon be, csak nyáron használok klímát.
Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
z123456z
őstag
Gree Comfort tulajokat kérdezem, sikerült e már kicsikarni valakinek a gépből egy kültéri hőmérsékletet ( a temp gomb addig nyomkodva, amíg a házikó mellett lesz a hőmérő )? Nekem nem hiányzik, csak tudni szeretném, hogy csak nálam nem megy, tehát hiba, vagy másnak sem, tehát kamu? A beállítottat és a belső hőmérsékletet mutatja ( igaz, csak 2mp-ig ), de a külsőt nem.
-
MODERÁTOR
Basszus jo regen lattalak a forumon
En a Mitsut vennem. Fuji valoszinuleg nem er annyival tobbet a Pananal. Sajnos utobbinal belefuthatsz szarabb konstrukcioba, foleg a belepo kategorianal. Daikinbol vannak meg jok 200k korul csak a legtobb szerelonel nincs keszleten.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
fLeSs
nagyúr
Csak olvasgatok...
A Mitsu 2015.12 modell [link], gondolom ezért nem lehet róla tapasztalatokat találni, és Thaiföldön gyártják...
A Pana is új (fent van a hivatalos oldalon), az UE12-RKE és az UE12-QKE elvileg ugyanaz [link].A Fujitsu 2014.02-es modell.
Ahogy elnézem a prospektusok alapján teljesen ugyanazt tudja mind a három, a legnagyobb különbség, hogy a Fujitsu kevesebbet fogyaszt (180 kWh, Mitsu 193 kWh, Pana 219 kWh, ).
~40 kWh különbség ~1500 HUF.
Légszállítás Pana 762 / Fujitsu 720 / 780(?) MitsubishiKülsőre nekem a Panasonic tetszik a legjobban.
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
xxxjjjkkk
senior tag
Mitsuról találsz hasonlót, elvileg a Mitsubishi MSZ-HJ35 "frissítése". Nagyon nagy különbség nincs külsőleg.
Az ára drágult, úgyhogy nemhiszem, hogy a frissítés spórolást jelentene.
Olyan sok tapasztalatot nem fogsz találni egyikről sem, az ftxb is tavalyi modell.
Az elődökből tudsz tájékozódni, meg amiket a szerelők mondanak."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
dudrob
tag
Hát ha a leszabályozást is/árat is/japán is legyen/ nézzük, Pana a nyerő. És szép, és a távja is. Amúgy enyém Made in Malaysia
-
fLeSs
nagyúr
Köszi.
Mitsubishi lesz.Hülye kérdés: mennyire lényeges, hogy a tartókonzol rozsdamentes legyen? A "sima" el szokott rozsdásodni? Nekem az előző klímám 13 éve van a ház oldalán, és erre sosem gondoltam.
-
garnett21
csendes tag
Sziasztok,
elolvastam a tudnivalokat, a kovetkezo kerdeseim maradtak meg:
- egy 50nm-es lakasba (de igazabol csak a nappali + konyha egybe reszre) jol gondolom, hogy eleg egy 3.5kW-os klima? (Csatolok egy alaprajzot, a klima alulra lenne teve a nappali also ablaka melle jobbra, es felfele fujna - afele a kis asztal fele, ami valojaban valoszinu nem lesz ott).Ha jol ertem mindenkepp japant erdemes venni (a minoseg fontosabb nekem mint hogy olcso legyen), a Daikin-nel mar van tapasztalatom, azzal semmi problemam nem volt (Daikin FTXN35/RXN35) 5 eve megvan az elozo lakasban, az egyeduli talan csak az hogy a feher muanyag boritasa a belso egysegnek kezd kicsit elsargulni/szurkulni).
Amiben viszont segitseget kernek, hogy milyen tipust valasszak, es hol van olyan oldal ahol az itthon forgalomban levo tipusok fenn vannak leirassal?
Amit pl nem nagyon ertek, hogy mi a kulonbseg egy 200 koruli es egy 300-400 koruli egyseg kozott? Az alap parameterek hasonlonak tunnek..Az univerzalis WiFi kiegeszitorol van valakinek tapasztalata? (Allitolag van ilyen amivel nem wifi-s eszkozok wifi kepesse tehetoek..bar nem biztos hogy eleve hasznalnam..)
Esetleg van olyan nagyobb bolt ahol megnezhetoek ezek? (Nem boltban veszem, hanem a legkondis cegtol aki be is szereli, de naluk bemutatoterem nincs sajnos)
Koszonom!
-
luciferc
őstag
válasz Stefi_dzsi #11506 üzenetére
Ha a CineDOG1 által írt légtisztító szűrős megoldásra gondolok, akkor elég a Basic, én most arra hajlok.
-
Bazsee71
őstag
válasz Stefi_dzsi #11525 üzenetére
Esetleg őket még javaslom egy próbára, igaz ők Panasonicot forgalmaznak, de nagyon korrekt csapat (nálunk telepítettek két nagy rendszert, és a karbantartást is ők végzik, kifogástalanul). Fonyódi cég, de tudtommal országszerte szerelnek.
-
MODERÁTOR
Aki junius kozepen akar klimat szereltetni...
-
Jeffjn
tag
Sziasztok!
Debrecenben melyik klímás céggel érdemes foglalkozni?
-
Shodan
addikt
Micsoda meglepetés! De jó hogy nem őket választottam.
Tegnap tették fel a Fuji AOYG12LLCC -t. De ahogy már írtam sztem ez a klíma kérdés nagyon túl van ragozva. Ha van a géppel kapcsolatban bármilyen kérdés szívesen válaszolok....
www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
garnett21
csendes tag
Nehezen tudok donteni.. Daikin FTXB35C szimpatikus es olcso, bar ahogy latom kifogyott a legtobb helyen.
Viszont nem ertem a Daikin FTX35J3 es foleg a Daikin FTXS35K miben jobb? Minden parameter hasonlonak tunik, egy picit jobb energiabesorolasuak de az aron kivul mas kulonbseget nem latok.A Panasonic CS-UE12RKE is szimpatikus, es itt is van 1-2 modell felette ami dragabb es nem ertem miert, pl RE12RKE.
Amit itt lent is irtatok, legszuroket, azokrol mit kell tudni? Ez vagy van a klimaban vagy nincs, vagy utolag is lehet bele tenni? Illetve a pollenszuro az egy ettol kulonbozo dolog?
-
theballa32
tag
Panasonic CS/CU-UE12QKE - GREE TREND INVERTER GWH12MA - Whirlpool SPIS 412l ezüst Sziasztok!Nehéz a választás,ezért megkérdeznélek titeket.
Ezek közül melyik éri meg a legjobban,és miért?Pár mondatban indokoljátok meg.Köszönöm a válaszokat Kb 40nm-re kellene,átlagos belmagasság van.[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
válasz theballa32 #11535 üzenetére
Panasonic: jó, japán minőség.
Gree Trend: alacsony minőség. A Comfort plus állítólag sokkal jobb.
Whirlpool: igazából senki sem tudja, hol ez, hol az a kínai cég bérgyártja. Nincs egyik modellel sem sok tapasztalat. -
Zeki
nagyúr
válasz garnett21 #11534 üzenetére
Idézek egy klímástól:
az FTXS gépek szerver termi, technológiai hűtésre vannak tervezve, méretezve....konkrétan nem tudod széthajtani...365 napon át 24 órás üzemeltetésre fejlesztve....Az FTX pedig lakossági komfort készülék, pár hetes üzemre van tervezve a nyári hónapok használata esetén...
az ár tükrözi az össz különbséget
-
MODERÁTOR
válasz Stefi_dzsi #11538 üzenetére
Persze megertem, mi tavaly jartunk igy. Iden viszont februarban elinteztem.
-
luciferc
őstag
No, remélhetőleg utolsó kérdés
Melyik a javasoltabb tudás (szűrők), csendesség, minőség (nem fontossági sorrend a lista) alapján az árat is figyelembe véve (ha lehet rövid indoklással) a következő 4-esből:
Daikin FTXB35C - van raktáron, ahol kérdeztem, szóval játszik, ennek az ára az alap a listában, 194000
Panasonic RE12RKE - ez plusz 32kHUF
Fujitsu ASYG12LLCC - ez plusz 29kHUF
Sinclair ASH-13AIK - +2kHUF a Daikinhoz képestA Sinclairt azért tettem be, mert egy helyen ezt javasolták a Daikin meg a Pana helyett, mondván a Daikinra várni kell, a Pana meg kommersz mint az LG meg a Samsung, a Sinclair sokkal jobb.
Jöhet minden szaki véleménye
-
czanga
őstag
Sziasztok.
Nem klímás kérdés, de hátha tudtok valamit. Már fent van nálunk az egység egy folyósó végén lévő boltív felett. Viszont ezt a boltívet szeretnénk lezárni, hogy csak a felső szintet hűtsük. A harmonikaajtó -t kivéve tud valaki valamilyen más megoldást erre? Nyaranta szeretnénk csak zárni nyilván, amikor klíma működne.
Nem tudom mi az ami már elég lenne. Gondoltunk valami függönyre is, nem tudom. Tudtok valamit, osszátok meg velem.
-
Shodan
addikt
válasz Badcraft #11541 üzenetére
Ebbe a típusba én úgy tudom hogy csak egy alapszűrő van, ha minden igaz. Csak hűtésre vettem, de ritkán lehet hogy fűtésre is lesz. 2 nap alatt még nem jött elő semmi.
De első ránézésre én azt mondom hogy közel sincs akkor különbség bizonyos márkák és típusok között mint ahogy itt beállítják.www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
luciferc
őstag
válasz luciferc #11540 üzenetére
Eh, kihagytam egy jelöltet, szóval újra:
Melyik a javasoltabb tudás (szűrők), csendesség, minőség (nem fontossági sorrend a lista) alapján az árat is figyelembe véve (ha lehet rövid indoklással) a következő 4-esből:
Daikin FTXB35C - van raktáron, ahol kérdeztem, szóval játszik, ennek az ára az alap a listában, 194000
Panasonic RE12RKE - ez plusz 32kHUF
Fujitsu ASYG12LLCC - ez plusz 29kHUF
Mitsubishi MSZ DM35VA - plusz 15kHUF
Sinclair ASH-13AIK - +2kHUF a Daikinhoz képestA Sinclairt azért tettem be, mert egy helyen ezt javasolták a Daikin meg a Pana helyett, mondván a Daikinra várni kell, a Pana meg kommersz mint az LG meg a Samsung, a Sinclair sokkal jobb.
Jöhet minden szaki véleménye
-
Zeki
nagyúr
válasz luciferc #11546 üzenetére
Nos ilyen sok klímával max szakik találkozhattak. Hogy ide most ki jön meg mikor, hogy neked válaszoljon, az jó kérdés.
Az adatokat TE is összetudod gyűjtögetni, de hogy munka közben melyik milyen, azt a szakik tudják.De találtam egy ilyet, bár csak érintőlegesen vég ide:
Mitsubishi MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VE A Mitsu csúcsgépe és szerintem az alábbiak közül is a legjobb. Brutális adatok.
FUJITSU ASYG-12LTCA/AOYG-12LTC : Szép design és minden tekintetben az egyik legjobb választás.
Panasonic CS-E12QKEW/CU-E12QKE : Szerintem kiváló minőség, de gyengébb adatok, mint a Fuji és a Mitsu. Ha árban sokkal jobb, csak akkor választanám.
Mitsubishi MSZ-EF35VE/MUZ-EF35VE : Csakúgy, mint az első Mitsu, szuper minőség, kiváló technikai és energiahatékonyság, klassz design. Nekem kéne.
Mitsubishi MSZ-SF35VE/MUZ-SF35VE : Hibátlan, kiváló minőség, ár-érték arányban jó választás.
DAIKIN FTXB35C/RXB35C : A kétszázezer alatti kategóriában bestbuySinclairt meg nem vennék.
-
Nerazim
őstag
Üdv Urak!
Nyíregyházán tudna valaki ajánlani megbízható klímás céget?
Nekem ezeket a céget ajánlották: Butenkov vagy Equinoxe vagy Freon valamelyik a 3 közül
Hol tudom megsasolni, hogy melyik van bejegyezve ? Köszi előre is.[ Szerkesztve ]
Be my computer.. Baby I'm a user!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest