Aktív témák
-
montice
csendes tag
akkor ez a fajta összeálítás jó JÁTÉK gépnek
alaplap: K9N2 SLI Platinum / K9N2 Zilent
cpu :AMD Phenom X3 8450 AM2+ Boxed
ram orsair XMS2 Dominator DDR2-RAM 2GB PC2-1066 Kit
vga :XFX GeForce 9600GT 512MB
táp : CORSAIR PSU-450VX
winyó : samsung hd 160jj
ja és ez kibírja 1ideig újítás nélkül, ja és tuningra jó vagy ezt témát inkább hanyagoljam???
Léci segítsetek, fontos lenne
[ Szerkesztve ]
-
gk004
tag
Meg tudjátok mondani, hogy e8400-ból melyik a jó tuningos stepping? Vagy azt nem is kell húzni nagyon?
CMDR Blian
-
őstag
Szerintem mindegy. Inkább az lehet mérvadó, hogy mi az FPO száma. De a fene tudja. Hasonló FPO-s E2180-ok között is elég nagy különbségek lehetnek tuning szempontjából.
A legjobbak a válogatott, vagy tesztelt darabok, az lenne a legjobb, ha ilyet tudnál szerezni, persze ezek egy kicsit drágábbak.
Húzni érdemes, úgy 3,6 - 3,8 Ghz-ig simán lehet, de majdnem mindegyik viszi a 4 Ghz-t, és fölötte is.Icewolf || kósza ||
-
Arrin
tag
válasz TazLeacher #14540 üzenetére
Egyetértünk, én csupán azt mondom, amit az okos emberektől hallottam. Nem mondtam, hogy így is van... Persze némi ráció van benne, de az egymás közti különbségek inkább elhanyagolhatónak mondhatóak, mint jelentősnek.
Intel Q6600 G0, Gigabyte P45-DS4, Gigabyte HD4850, Corsair HX520, WD 500GB, WD 640GB, CM-RC690, Samusung 2494HS, Wacom Intous3 A4...
-
Arrin
tag
válasz ricsy888 #14555 üzenetére
Meg azt sem hogy nem úgy van, mivel rohadtul nem értek hozzá, nem is akarom megmondani a tutit. Csupán bizakodom mivel én is ATi tulaj vagyok/leszek...
Intel Q6600 G0, Gigabyte P45-DS4, Gigabyte HD4850, Corsair HX520, WD 500GB, WD 640GB, CM-RC690, Samusung 2494HS, Wacom Intous3 A4...
-
gk004
tag
válasz mave13 #14553 üzenetére
Köszi. Még mindig nagyon hezitálok, a 4 és 2 mag között... Most épp azt találtam fel, hogy veszek egy 2 magos rendszert 2 GB-al, aztán azt peckelem majd 4 magossá évek múlva. Szóval ehhez kellene egy faja alaplap 38-40e körül, ami még 1-2 év múlva is faszán elketyeg majd a 4 magos procival, és Crossfire-al.
Ez pl tetszik: GIGABYTE GA-X48-DS4
Megyek alaplapi fórumot böngészni... ;)[ Szerkesztve ]
CMDR Blian
-
Tomekk.
aktív tag
Hello!
Nekem olyan gép kéne amin tutira mennek a fullHD filmek és viszi a cod4 multit 1920*1080-ban. Mennyiből lehet egy ilyen gépet kihozni ha csak a fő dolgok kellenek( alaplap, proci, memo, vidkari)? -
-
Tomekk.
aktív tag
válasz South Velen #14569 üzenetére
igazat megvalva cod4 multin kívül más játék nemérdekel, többire inkább xbox360, csak ezzel szeretnék játszani fulHD ban meg HD-s filmeket nézni mer sajna a mostani gépem még a 720p-seket is nehezen viszi
de ez a gép amit írtál 80 körül kijönne az még elég baráti
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Az a baj, hogy új foglalat jön, tehát 2 év múlva annyit fogsz érni a drága lappal, mint az olcsóval. Tehát kb. semmit.
Inkább vegyél most egy 4 magosat, használd 3 évig, majd add el, és vegyél új rendszert.Az a rizikó, hogy mi fog többet érni. Egy 4+ Ghz-s 45nm-es 2 magos, vagy egy 3,6+ Ghz 65-ös 4 magos... Talán az utóbbi, de ezt így nem lehet még eldönteni.Icewolf || kósza ||
-
nnnnn
tag
Alaplap GIGABYTE GA-EP45-DS3R 24.191 Ft
Processzor INTEL Core2 Duo E8400 3.00GHz 775 BOX 34.583 Ft
Memória CORSAIR TwinX 4096Mb DDR2 800Mhz DHX CL4 KIT 20.412 Ft
Videókártya SAPPHIRE HD4850 512MB GDDR3 Lite PCIE 36.562 Ft
Merevlemez SAMSUNG 320GB 7200rpm 16MB SATA2 10.752 Ft
Optikai egység PIONEER DVR-215DBK Fekete 5.160 Ft
Ház SHARKOON Rebel12 Value Fekete 22.141 Ft
Táp CORSAIR VX450W 14.016 Ftez így 170.000Ft maradt még 10 ruppó, mire menjen? vagy van vmi ami fölösleges?
ITT KERESS ---> BigG.(nnnnn)
-
TazLeacher
nagyúr
Hol lehet kapni 14K-ért 4870-est?
A kettő ház között (sajna nincs tapasztalatom az említett kuckóval) kb. pont annyi a különbség, mint a 2 VGA között. Amit ő írt, az se rossz...valahogy nem tudtam sose megérteni azokat, akik 150-200K-t "ölnek" a gépbe, a házra meg sajnálnak +10K-t.
Végülis igazuk van. Hiszen a ház nem is olyan fontos. (A gyakorlati hasznán túl) ez a gépnek az az alkatrésza, amit akkor is "használsz", amikor a gép ki van kapcsolva. Hiszen ott van, és nézed, része a helyiségnek, ahol van.
És ugyan ez a véleményem a monitorról is. Sokan vannak akik "fullos" gépekkel nyomják 15-17 colos monitorokon. Minek a f@sza gép, ha úgyis a monitort nézed...lol.
Ezek valahogy nekem logikátlan döntések. De mindenki döntse el maga. Nekem fontos, hogy a szobába hogy mutat a gép (azon kívül, hogy mondjuk legtöbbször azért a egy 20K-s háznak vannak egyéb előnyei is egy 8K-al szemben)
[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
válasz TazLeacher #14577 üzenetére
36 + 14 az mennyi ? Írta még van egy tízese . Megint jössz az igényes házzal , viszont nem értem az elite -tel mi a bajod ? Ráadásul a gépe alapon is elég lenne a 70-hez , akkor inkább az mint egy feleslegesen drága ház /az előnyökre kíváncsi lennék /. Mint írod a 331-et nem ismered , akkor hogyan bírálod ? Igazad lenne akkor ha egy kodegány házat ajánlottam volna , viszont így nem értelek , igaz kezdem megszokni a "stílusodat" . A másik , ha tudsz jobbat akkor ne nekem írj hanem a kérdezőnek , dönteni neki kell .
Bírálni a hülye is tud , jobbat mondani vagy a megoldást az a nehezebb .[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
TazLeacher
nagyúr
különbségből vehetnél 4870-et
Akkor nézzük magyarul. Szóval az egyik ház 22K, a másik ház 8K, tehát ha a különbségből vehetne 4870-et, ez magyarul azt jelenti, hogy a 22-8-ból (azaz 14-ből) vehet egy 4870-est.
A ház: nagyon el vagy tévedve. Nekem semmi bajom az Elite-el. Ismét Te szóltad le a mások által választott házat. Azért mert TE beéred egy 8K-s házzal, nem biztos, hogy mindenkinek ilyenek az igényei. És mint már 100-szor leírtam: ez szubjektív. Két proci közül (nagyjából) ki lehet választani, hogy melyik a jobb, de két ház közül már elég nehéz, hacsak nem tudsz felhozni komoly ellenérveket az említett házzal szemben, hiszen elég indok egy ház megvételére (hacsak nincsenek a működést befolyásoló hibái) az, hogy TETSZIK. Tudom, neked ez furcsa, hogy valakinek nem mind1, hogy milyen, de ez van. Valhogy megérthetnéd már ezt ennyi idő után, hogy nem mindenkinek az tetszik ami neked...
Ha már így rákérdeztél: mi a bajom az Elite-el? Hogy szerintem rohadt ronda!
És, hogy spóroljunk egy hsz véltást, nem zavar, ha az én házam (vagy bármelyik másik) szerinted ronda. Van aki 100K-t költ a Zalman kuckóra, valaki szerint ronda. Ez van. Ezt hívják úgy, hogy különböző ízlés, és vélemény.
-
zoli03
őstag
válasz TazLeacher #14579 üzenetére
De akkor nem vesz 4850-et és annak az árából meg a 14000 Ft-ból kijön a 4870. Egyébként én Cooler Master RC-690-et vennék .
-
lsc
nagyúr
Mondjuk ha nem érted az nem az én bajom , szerintem érthető volt , mintha az utánad író is megértette volna , akkor talán nem velem van a baj .
Az meg hogy neked a "tetszik" megér annyit , az a Te véleményed , megírhattad volna a kérdezőnek mint ahogy én tettem , ezzel megspóroltunk volna egy pár hsz-t . Gondolom több véleményre volt kíváncsi nnnn , én írtam egyet , Te is írhatsz egyet , Ő meg majd dönt , ennyi . Igaz a nagy arc az működik , de a fórum már csak ilyen . A válasszal ne fogyaszd az áramot , felesleges , részemről befejeztem .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
Ti4x
aktív tag
Üdv!
Lsc teljesen normálisan szólt nnnnn-hez , adott neki egy ötletet , hogy ha esetleg a ház nem lenne neki olyan fontos , akár így is cselekedhetne... És azt vettem észre hogy sokszor úgy kapcsolódsz egy témába , hogy belekötsz valakibe. (mégha neked is van igazad , akkor sem szép) "Ismét Te szóltad le a mások által választott házat." - Ez pedig így nem igaz , teljes mértékben megadta a választás jogát , mégcsak nem is erőltette... Egy ötlet : látom sokat vered a falba a fejed , ha szebben javítanád ki a másikat per adnál ötletet , nem dagadna ekkorára a homlokod , mint a képeden. (Bocs , de hozzám sem szépen szóltál jómúltkor... )
Abban is van bőven igazság , amit te írsz és sokszor egyet is értek , Jer1cho , hogyha tényleg van pénz , lehet szép dizájnos házat választani , mert tényleg azt (és a monitort) nézi az ember nap mint nap , akár csak a szobában ténykedve. És a fullos géphez , tényleg illik a nagy monitor , de nem kötelező...
Szia!
nem vagyok mostanában gépnél , nem tudom , mikor érkezem...
-
montice
csendes tag
Hé, léci segítsetek Naaaaaa!!!
amit leírtam ((2008-07-19 13:41:50)) arról mi a véleményetek??[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
Isc-vel ez már nem egy újkeletű vita, ezt a kört már többször lefutottuk!
És amig a világ világ, mi ebben különböző állásponton leszünk.sokszor úgy kapcsolódsz egy témába , hogy belekötsz valakibe
Azért mert nem vagyok jelen aktívan a topicba, azért passzívan elég sokat itt vagyok! Régen sokat jártam ide, mert volt egy kellemes kis közösség, ahol jó éreztem magam. Ez már nincs meg, én is továbbálltam. (Nem hiszem, hogy nagy veszeség. ) Ha "kicsit" visszább olvasol összerakhatod a képet, de szerintem fölösleges. Szóval azért, mert nem dumálok bele mindenbe, és nincs itt napi 500 hsz-em, azért nem hiszem, hogy ez belekötés lenne. (Főleg nem pár hsz alapján. Látogass el bátran más topicokba is...) Csak akkor szólok hozzá, amikor úgy érzem kezd olyan irányba menni a dolog, ami SZERINTEM már a kérdező kárára mehet!
És ha tetszik, ha nem, szerintem még kimondottan kellemes hangvételű voltam ahhoz képest, hogy Codegen tápot ajánlottál. Mielőtt itt ajánl valaki legyen tisztában azzal, hogy valamilyen formában felelősséggel tartozik azért az emberért.
A burkolt személyes sértést egyszerűen le sem reagálom.
Utolsó bekezdés:
Leírtad más szavakkal azt amit én írtam. Azt hiszem joggal feltételezem egy olyan emberről, aki 22K-s házat akar venni, hogy van rá pénze.Egy komoly logikai bukfenc van a dologban. Ha valaki 22K körül néz ki házat, akkor miért ajánl neki bárki 8K-s házat? (Persze ha az a 22K-s ház egy kalap **** akkor érthető, de itt nem ez volt a lényeg) Ez kb olyan, mintha egy 790i+Q9450+GTX280 helyett ajánlanánk egy P35+E2180+8800GT-t. Hiszen az se rossz...Ezt próbáltam megmagyarázni az elöbb. Lehetőség szerint mindenkinek a saját igényeihez kellene igazítani az ajánlást. Rendszerint ilyen a winyó kérdés. Winyót elég nehéz ajánlani...mert fogalma sincs senkinek, hogy mik az igények. Nekem bőven elég egy 320-as, de van, akinek 1000Gb is kevés. Ettől nem megy jobban a gép, de elég nehéz lenne megmagyarázni valakinek, hogy tök fölösleges 1000Gb, amikor az árkülönbözetből vehetne jobb VGA-t. De 100 más ilyen téma van.
Amikor én vettem gépet, sokat segített a PH!, remélem ez így marad továbbra is. Jó érzés, amikor priviket kapok, és bizonyos emberek újságolják, hogy ilyen, meg olyan az új gép, és köszönök a segítséget. Ez simán kárpótol azért, hogy mondjuk szerinted bunkó voltam múltkor Veled. Miért van az, hogy eddig sosem kaptam olyan privit, hogy menjek a pics@ba, mert egy kaplap sz@r amit jánlottam. Azért mert abba próbálok nem beleszlni, amihez semmi közöm.
-
nnnnn
tag
válasz TazLeacher #14586 üzenetére
öhm izé nemhittem volna h a házból ien vita lessz amugy ha fölös akkor a kis tesója a 9-es lessz ami 13k asszem
ITT KERESS ---> BigG.(nnnnn)
-
Ti4x
aktív tag
válasz TazLeacher #14586 üzenetére
Értemén , értemén , nem véletlenül mondtam a Codegent , de nem tápot , hanem házat , ami még nem jelenti , hogy a táp is az benne. Akár mondhattam volna Kolinket vagy más nonamet és azt a konfigot szó szerint teljesen kifillérezni kellett. És a tapasztalataimat is elmondtam később a noname ház/tápokról. Nem ismerlek , de vannak olyan emberek , akik azért írnak ide vagy oda , mert hihetetlenül jól tudják érezni magukat attól , hogy lekezelően kioktatnak/leszólnak valakit akár abból az okból , mert rossz a munkahelyi "szexuális életük" és valahol az elvett energiát pótolni kell... Remélem nem közéjük tartozol és csak én láttam rosszul és közösen a kérdező javára válhatunk ezután
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
Szóval akkor tisztázzuk, semmi bajom veled (egyelőre ). Arról biztosíthatlak, hogy a "munkahelyi szexuális életem" (egyébként van ilyen a legtöbb embernél, vagy valamiről lemaradtam ) rendben van, révén a feleségemmel dolgozom együtt. De mielött félreértenéd nem vagyko az a "korral haladó nyugdíjas alkat", mondjuk úgy, hogy korán nősültem...
A burkolt sértésre nem reagálok ismét, mert az megint nem az én műfajom. Egyébként tudok itt a topicban ilyet: "mert hihetetlenül jól tudják érezni magukat attól , hogy lekezelően kioktatnak/leszólnak valakit". Ezt vagy észre vetted, vagy nem, - remélem nem, mert akkor lehet nem akkora kényszer ez nála - többek között ezért nem járok ide már, mert erre nincs szükségem. És így mellékesen jegyezném meg, hogy ezt sosem felejtem el neki, mert egy ilyen szituban összefutottunk, amikor még újonc voltam...de ez már egy másik történet...
Részemről zárva a téma, nem is kívánok ezzel többet foglalkozni, és álljon itt neked, csak NEKED egy kis ajándék:
[ Szerkesztve ]
-
Ti4x
aktív tag
válasz TazLeacher #14589 üzenetére
Burkolt sértést nem kívántam tenni a legutóbbi válaszomba , látom annak vetted , de legalább fel nem. A munkahelyi szexuális élet helyett írhattam volna akármi mást is az életben akadó problémák miatti haragfelhalmozódásra. Ha kívánsz még írni , fogadlak privbe. Felőlem verheted a falba a fejed , nekem az nem para.
[ Szerkesztve ]
-
zöldbagoly
csendes tag
sziasztokkinéztem egy konfigot magamnak:
asusm3a78
amd64 x2 5200+
samsung 300 hdd
chieftek 450w táp
videokari kéne még,munkagép lenne,filmnézés,késöbb egy 26" lcd tévével használnám.
köszi ha segitetekja és vista ultimate lenne rajta -
elfelejtette
veterán
válasz zöldbagoly #14592 üzenetére
Hy!
Mennyit szánnál karira?
Amúgy így látatlanban HD3850 512MB 22k-ért.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
zöldbagoly
csendes tag
válasz elfelejtette #14593 üzenetére
ez az ár megfelelö lenne
-
ricsy888
senior tag
válasz zöldbagoly #14592 üzenetére
Szia!
Nagyon jó kis kari amit az előttem szóló írt. Főleg ennyi pénzért.
Viszont attól függ milyen munkára kéne, mert ha nem kell nagy 3D teljesítmény akkor egy SAPPHIRE HD3650 256MB GDDR3 is megtenné hiszen a videólejátszási képességei ugyanúgy megvannak. Ez olyan ~11-12k.[ Szerkesztve ]
-
Devdi
aktív tag
Sziasztok összeraktam egy gépet kb 250k körül fog kijönni. Ha valakinek van valami más meglátása nyugodtan szóljon hogy mit változtatna rajta.
Alaplap GIGABYTE GA-EP45-DS3R
Processzor INTEL Core2 Duo E8400 3.00GHz 775 BOX
Proc. Hűtő XIGMATEK HDT-S963
Memória CSX 2048MB DDR2 1066Mhz CEC FAN KIT
Merevlemez SEAGATE 500GB 7200rpm 32MB SATA2
Táp CORSAIR VX450W
Vid. Kártya SAPPHIRE HD4850 512MB GDDR3 Lite PCIE
Dvd író PIONEER DVR-215DBK Fekete
Ház COOLERMASTER RC-690-KKN1-GP
Monitor SAMSUNG 2243BW
Egér Razer Deathadder Nova blue
Egér pad STEELSERIES QcK
Hangfal LOGITECH X-230
Billentyű LOGITECH UltraFlat -
Lefty
addikt
szerintetek CSX 4096MB DDR2 800Mhz CEC FAN KIT vagy CORSAIR TwinX 4096Mb DDR2 800Mhz DHX CL4 KIT menjen az új gépbe?
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest